Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 08:26

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 451 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sri lis 22, 2014 10:07 

Alan Ford je napisao/la:
Zanimljivo je kako ljudi jedni druge podržavaju kad su im mišljenja ugrožena. Sad je i stojanje veće od klečanja, e svašta ću još saznati, izgleda da je Benedikt XVI budaletina što je rekao da se klekne, ili što se je pod njegovim misama pričešćivalo klečeći!!
Još kad se sjetim ljudi kroz povijest koje se tjeralo da kleče pred nekim, i nisu iako su im životi bili u pitanju. E koje su to budaletine bile, da su bar znali ovo što neki pojednici danas"znaju", doživjeli bi starost!!
Sad svi traže nekakve tragove kako iz povijesti, pa onda tu stavljaju, iako ne konkretno, nego rekla-kazala!!
Zanimljvo je kako svi koji su našli svoju sliku iz djetinjstva kako se pužu po podu, pa nitko to nije ponovio, jer su naučili hodati!!
Vidim, da nitko ne odgovara na moja tri pitanja!! Pitam se zašto!

A ovakav optuživački stil pisanja je valjda plod ispravnog primanja pričesti samo na usta i klečeći? Kad se tome pridoda zluradost i vrijeđanje sugovornika (npr. zbog foruma bitno.hr) koja je Giovi obrisao, onda se objektivno može zaključiti koliko praktično vrijedi nečije zauzimanje za "ispravnu stvar". Vrijedi vrlo, vrlo malo jer ispravnost se tumači kroz poistovjećivanjem sa samim Bogom koji vitla bičem u hramu.
Pitao bih zašto bi itko trebao prepoznati važnost isključivog primanja sv. Pričesti na jezik, ako osobe koje to prakticiraju primjerom ne svjedoče vjeru u svim segmentima života ili uopće nisu mirotvorci? Nema objektivnog osnova kako će se oni sinovima Božjim zvati pa ih niti ne treba nasljedovati. Ovo što napisah, se ne odnosi na papu Benedikta XVI koji je svoje mirotvorstvo dokazao i u kojeg se treba ugledati, već na većinu onih kojima je činjenica o stvarnoj prisutnosti Božjoj u euharistijskom kruhu i vinu, samo izgovor za nametanje drugima nekakve svoje prakse iako je Crkva kroz povijest imala različite prakse pa otuda i njihova prisutnost u sadašnjosti.

Vrh

PostPostano: Sri lis 22, 2014 11:03 

Alan Ford je napisao/la:
Zanimljivo je kako ljudi jedni druge podržavaju kad su im mišljenja ugrožena. Sad je i stojanje veće od klečanja, e svašta ću još saznati, izgleda da je Benedikt XVI budaletina što je rekao da se klekne, ili što se je pod njegovim misama pričešćivalo klečeći!!
Još kad se sjetim ljudi kroz povijest koje se tjeralo da kleče pred nekim, i nisu iako su im životi bili u pitanju. E koje su to budaletine bile, da su bar znali ovo što neki pojednici danas"znaju", doživjeli bi starost!!
Sad svi traže nekakve tragove kako iz povijesti, pa onda tu stavljaju, iako ne konkretno, nego rekla-kazala!!
Zanimljvo je kako svi koji su našli svoju sliku iz djetinjstva kako se pužu po podu, pa nitko to nije ponovio, jer su naučili hodati!!
Vidim, da nitko ne odgovara na moja tri pitanja!! Pitam se zašto!

Zato jer ne pitaš, nego se praviš važan i ono što uistinu dobro radiš je vrijeđanje. Jedino ne znam za koga ti to svjedočiš svojim plodovima (ovdje riječju)!

Vrh

PostPostano: Sri lis 22, 2014 12:07 
Administrator

Zaista nema smisla ovakvo svađanje oko načina pričešćivanja, kad je Crkva sve to već odredila. Da ne ponavljamo stalno isto i ne ostane sve na prepucavanju, tko želi može posvjedočiti, vezano uz temu, kako se on pričešćuje (ne samo kroz izvanjske geste), nego što mu je najbitnije kod pričešćivanja, što odnosno koga prima i kako se onda odnosi prema tome.

Vrh

PostPostano: Sri lis 22, 2014 20:03 

Bolje mi je šutit da ljudi misle da sam glup ,nego nešto napisati i to potvrditi :DD .

Vrh

PostPostano: Sri lis 22, 2014 23:36 

Slika

Vrh

PostPostano: Čet lis 23, 2014 06:40 

Slika

Vrh

PostPostano: Čet lis 23, 2014 10:08 

Hvala Barnaba, slike sve govore tko kako shvaća pričest!! Doista ti hvala!!

Ovaj video je samo za Barbija!
https://www.youtube.com/watch?v=kHgCPzum3Z8

https://www.youtube.com/watch?v=A3zHpo3gtN0

https://www.youtube.com/watch?v=AJtdRJeSX38

Vrh

PostPostano: Čet lis 23, 2014 15:21 

Ja se prije primanja sv. Pričesti nastojim dostojno pripremiti i ispovjedim svoje hrijehe. Primim Tijelo Kristovo na način kako to odredi djelitelj i nikada ne pravim problem oko toga.
Međutim, nije mi jasno kako se neki sudionici ove rasprave uopće smiju pričestiti poslije ovakvih posve neosnovanih napada, vrijeđanja i progona drugih na forumu? Tek kada vidim, kako neki način primanja čini čovjeka boljim vjernikom i mirotvorcem, povjerovati ću kako je taj način uistinu vredniji.

Vrh

PostPostano: Čet lis 23, 2014 17:32 

Barnaba je napisao/la:
Ja se prije primanja sv. Pričesti nastojim dostojno pripremiti i ispovjedim svoje hrijehe. Primim Tijelo Kristovo na način kako to odredi djelitelj i nikada ne pravim problem oko toga.
Međutim, nije mi jasno kako se neki sudionici ove rasprave uopće smiju pričestiti poslije ovakvih posve neosnovanih napada, vrijeđanja i progona drugih na forumu? Tek kada vidim, kako neki način primanja čini čovjeka boljim vjernikom i mirotvorcem, povjerovati ću kako je taj način uistinu vredniji.

Zar zaboravljaš da sve izlazi iz nutra? TAko su Isusa napadali zbog pranja ruku, čaša... nije teško vidjeti sličnost.

Vrh

PostPostano: Čet lis 23, 2014 19:37 

Citat:

Šta koga briga kako se ti pripremaš i kakve hrijehe imaš!?
Stvar je ovdje vrlo jednostavna, raspravljamo o načinu (stavu) i ti to znaš i zato se ne pravi englez. Nakon što sam te izdominirao sa slikama i you tubeom, ti sada ideš meni objašnjavati neke nutarnje stavove i da se treba ispovijedati i te spike, ukratko, izmišljaš toplu vodu! Jer to nitko ne dovodi u pitanje!!
Stvar je ovdje, o izvanjskom načinu koji itekako pokazuje nutarnji (reko Benedikt XVI, ne ja), što se lako vidi u svakodnevnom životu!
Tako da ne izmišljaš neke spinove o stojanju i spremnosti na nešto!! Pa sad ispada da nije potrebno kleknuti niti kod pretvorbe i klanjanja, da to rade samo neki koji se prikazuju pobožniji od drugih koji stoje, jer oni imaju nutarnji stav koji slučajno ne znaju pokazati vanjskim! Pa eto kao na primjer, kao što je Barnaba sam sebe poklopio slikom, jer se vidi točno na one dvije slike gore tko kako shvaća Pričest i tko kako ju doživljava. Kao i time što Benedikt XVI preporučuje, ali to je vama fuj, jer to kaže Alan Ford! Izgleda, samo zato, jel!!
Nikako mi nije jasno što ti bi da staviš onu sliku!! Iako bi od tebe bilo korektnije da si stavio you tube s tim događajem, da se vidi kako su svi kleknuli na klecalo koje je tamo i predviđeno dok papa pričešćuje osim te engleskinje, jer ona ima taj famozni nutarnji stav, kao neki ovdje!! A vjerovatno bi i ti stoječki na ruke, pa bi još usput i papi objasnio neke stvari o nutarnjem stavu da si se Ispovijedao i da si stoječki spreman jurišat!!
Inače u životu nisam vidio da djelitelj odlučuje kako se dijeli pričest, osim gdje da se stoji ili da se prilazi, ustvari može samo uskratiti taj vaš Indult, na jezik ne može!! eto ti sad hehehehe

Citat:

Što sam to kenkretno i kako napao?? Ne preuveličavaj i ne glumataj!
Maćuhice moja, kakvi su to napadi, ponašaš se kao Savo Štrbac!!
Vrijeđanje i PROGON!! hahahahaha sad dolazim po vas, lomača je spremna buuuuuu
Ajd se uozbilji, i nemoj s tim profinjenim glupostima se prosipati, ispadaš smiješan!!
A način primanja vidi gore na slici, onaj je blaženik a vjerovatno uskoro i svetac, i ona koja ignorira naputke kao i vi, pa shvati koji je vredniji, kad te već zanima, vrlo je jednostavno zaključiti, tako da sam ja tu nebitan, nitko i ništa!!
Benedikt XVJ je preporučio, ne ja, HALOOOOO, koliko još puta da to ponovim, nije bino šta ja kažem!! Ja sam ovdje samo vaš kamenčić u cipeli, koji vas žulja, Barbija pogotovo. Pa me banirajte ili brišite komentare kad nemate odgovora, a nekakav napad i vrijeđanje je uvijek AS u rukavu kao izgovor!
Barbi ne može preboljeti psihoanalizu njega, na kojoj su mi mnogi PP čestitali!! E od tada imam čast da se osvrćeš na svaki moj komentar, ali teško je neke stvari oprostiti, razumijem, prebolit češ s vremenom!! :wink:

Citat:
Zar zaboravljaš da sve izlazi iz nutra? TAko su Isusa napadali zbog pranja ruku, čaša... nije teško vidjeti sličnost

Sari neću odgovarati, jer je ona jedna fina gospođa kojoj bi sve oprostio!!
Ali eto ona si može po Barbije nešto priuštiti ovim gore komentarom (poistovječivanje), šta ja ne mogu, a niti sam htio niti želim: "jer ispravnost se tumači kroz poistovjećivanjem sa samim Bogom koji vitla bičem u hramu."- made in Barbi!!
I zato za Saru jedan you tube!! :D :D :D

https://www.youtube.com/watch?v=4BFXcmTIghU :wink:

Zadnja izmjena: Alan Ford; Čet lis 23, 2014 19:46; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Čet lis 23, 2014 19:43 

Alan Ford je napisao/la:
Citat:

Šta koga brika kako se ti pripramaš i kakve hrijehe imaš!?
Stvar je ovdje vrlo jednostavna, raspravljamo o načinu (stavu) i ti to zznaš i zato se ne pravi englez. Nakon što sam te izdominirao sa slikama i you tubom, ti sada ideš meni objašnjavati neke nutarnje stavove i da se treba ispovijedati i te spike, ukratko, izmišljaš toplu vodu! Jer to nitko ne dovodi u pitanje!!
Stvar je ovdje, o izvanjskom načinu koji itekako pokazuje nutarnji, što se lako vidi u svakodnevnom životu! Tako da ne izmišljate neke spinove o stojanju i spremnosti na nešto!! Pa sad ispada da nije potrebno kleknuti niti kod pretvorbe i klanjanja, da to rade samo neki koji se prikazuju pobožniji od drugih koji stoje, jer oni imaju nutarnji stav koji slučajno ne znaju pokazati vanjskim! Pa eto kao na primjer, kao što je Barnaba sam sebe poklopio slikom, jer se vidi točno na one dvije slike gore tko kako shvaća Pričest i tko kako ju doživljava. Kao i time što Benedikt XVI preporučuje, ali to je vama fuj, jer to kaže Alan Ford, izgleda, samo zato, jel!!
Nikako mi nije jasno što ti bi da staviš onu sliku!! Iako bi od tebe bilo korektnije da si stavio you tube s tim događajem, da se vidi kako su svi kleknuli na klecalo osim te engleskinje, jer ona ima taj famozni nutarnji stav, kao neki ovdje!!
Inače u životu nisma vidjeo da djelitelj odlučuje kako se dijeli pričest, ustvari može samo uskratiti taj vaš Indult, ne jezik ne može!! hehe

Citat:

Što sam to kenkretno i kako napao??
Maćuhice moja, kakvi su to napadi, ponašaš se kao Savo Štrbac, to ti sve govori!!
Vrijeđanje i PROGON!! hahahahaha sad dolazim po vas, lomača je spremna buuuuuu
Ajd se uozbilji, i nemoj s tim profinjenim glupostima se prosipati, ispadaš smiješan!!
A način primanja vidi gore na slici, onaj je blaženik a vjerovatno uskoro i svetac, i ona koja ignoria naputke kao i vi, pa shvati koji je vrednije, kad te već zanima, vrlo je jednostavno zaključiti, tako da sam ja tu nebitan, nitko i ništa!!
Benedikt XVJ je preporučio, ne ja, HALOOOOO, koliko još puta da to ponovim, nije bino šta ja kažem!! Ja sam ovdje samo vaš kamenčić u cipeli, koji vas žulja, Barbija pogotovo.
Koji ne može preboljeti psihoanalizu njega, na kojoj su mi mnogi pp čestitali!! E od tada imam čast da se osvrćeš na svaki moj komentar, ali teško je neke stvari oprostiti, razumijem!! :wink:

Citat:
Zar zaboravljaš da sve izlazi iz nutra? TAko su Isusa napadali zbog pranja ruku, čaša... nije teško vidjeti sličnost

Sari neću odgovarati, jer je ona jedna fina gospođa kojoj bi sve oprostio!!
Ali eto ona si može po Barbije nešto priuštiti ovim gore komentarom, šta ja ne mogu, a niti sam htio niti želim: "jer ispravnost se tumači kroz poistovjećivanjem sa samim Bogom koji vitla bičem u hramu."- made in Barbi!!
I zato za Saru jedan you tube!! :D :D :D

https://www.youtube.com/watch?v=4BFXcmTIghU :wink:

:lol:

Vrh

PostPostano: Čet lis 23, 2014 20:37 
Administrator

Zbog nastavka vrijeđanja i prepucavanja, zaključavam temu dok se malo ne smire strasti.

Vrh

PostPostano: Pet sij 16, 2015 17:50 

Ovu sam temu davno zapazio ali je nisam otvarao, a bilo bi bolje da nisam ni sada! Pa, vi ste ko kakva djeca, -zar da nekome naturam svoj pristup Svetoj Pričesti ili da osporavam njegov, a oba načina Crkva odobrava? Još mi je pred očima slika iz djetinjstva kad nam je časna na vjernauku objašnjavala prvu Pričest. Donijela je ne posvećene Hostije, uzela u ruku i rekla; "ove nisu posvećene da jesu ja ih nebi uzimala u ruku, jer to može samo svećenik!!!" Uopće me ne zanima kad se to izmjenilo,to je za mene bilo tako uzvišeno i sveto, i, to ću poštovat dok budem živ. Dakle, nikako na dlan, a ako se nađem u Međugorju među masom koja obavezno klekne, e, to mi je najljepši osjećaj. Sad će netko reći što ima veze što drugi ne kleknu, možda će mi zamjerit što se ustručavam sam kleknuti. - Ja nastojim svoju prisutnost na Sv. Misi svesti samo na kontakt između mene i Boga, ne želim upadati u oči nikome, posebno ne tamo gdjke me mnogi poznaju. Ne želim nekome pasti u oči da sam pobožniji od njega. Lijepo mi je otići na Misu gdje me nitko ne poznaje.

Vrh

PostPostano: Pet sij 16, 2015 18:45 

Jeremija je napisao/la:
Ovu sam temu davno zapazio ali je nisam otvarao, a bilo bi bolje da nisam ni sada! Pa, vi ste ko kakva djeca, -zar da nekome naturam svoj pristup Svetoj Pričesti ili da osporavam njegov, a oba načina Crkva odobrava? Još mi je pred očima slika iz djetinjstva kad nam je časna na vjernauku objašnjavala prvu Pričest. Donijela je ne posvećene Hostije, uzela u ruku i rekla; "ove nisu posvećene da jesu ja ih nebi uzimala u ruku, jer to može samo svećenik!!!" Uopće me ne zanima kad se to izmjenilo,to je za mene bilo tako uzvišeno i sveto, i, to ću poštovat dok budem živ. Dakle, nikako na dlan, a ako se nađem u Međugorju među masom koja obavezno klekne, e, to mi je najljepši osjećaj. Sad će netko reći što ima veze što drugi ne kleknu, možda će mi zamjerit što se ustručavam sam kleknuti. - Ja nastojim svoju prisutnost na Sv. Misi svesti samo na kontakt između mene i Boga, ne želim upadati u oči nikome, posebno ne tamo gdjke me mnogi poznaju. Ne želim nekome pasti u oči da sam pobožniji od njega. Lijepo mi je otići na Misu gdje me nitko ne poznaje.

Iznimno je važno biti svjestan zajednice - Crkve, jer euharistija nije NIGDJE I NIKADA privatan odnos s Bogom. A procjenjivat nečiju pobožnost prema tome je li kleči ili ne, nije u redu, uopće se takvim stvarima ne valja baviti kod drugih.

Vrh

PostPostano: Pet sij 16, 2015 19:13 

sara je napisao/la:
.... euharistija nije NIGDJE I NIKADA privatan odnos s Bogom.

Žao mi je što se ne slažemo, kod mene je Euharistija najintimniji dio moje vjere i mog najbližeg odnosa sa Bogom!!

Citat:
A procjenjivat nečiju pobožnost prema tome je li kleči ili ne, nije u redu, uopće se takvim stvarima ne valja baviti kod drugih.

Slažem se sa tobom, ali živim u sredini koja ide iz krajnosti u krajnost,i, ne dozvoljavam nikome da im dugo upada u oči moj način ispovjedanja vjere.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 451 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata