Prvo da kažem, umoran sam od pračenja svakodnevne politike, geopolitike. Stalno nas bombardiraju svakakvim vjestima da u toj hrpi sam zasićen i odavno ne pratim dnevna događanja. Tako zbog toga zamora propustim i važne vijesti i iz života Crkve.
Onda uvijek pročitam kako je Pap Franjo rekao ovo ili ono i kako to mnoge zbunjuje. I ja osobno oko mnogo toga sam zbunjen. Danas sam naišao na quovadiscroatia.com na mnoge tekstove o sinodi o obitelji koja će biti u 2015. godini. Te o nekoj koja je bila??? Na izjave onoga bečkog nadbiskupa te nekog njemačkog Marx-a. I iz njihovih izjava sam shvatio da se okreću svijetu ne Bogu i Istini. Ali molim nekoga da mi ukratko objasni (može i podrobnije ako hoće

) što je bilo, kada će opet biti, što se zaključilo, kakve to struje postoje na tim sinodama, tko sa kime, .....? Pročitao sam na jednome tekstu da su nekakav taj zaključak, naputak, što li već, prvi put usvoojili nedvotrećinskim brojem glasova. I da je to prvi put u povijesti da je takav nekakav amandman ušao na tekst iako nije imao dvotrećinski broj glasova. Oko čega su to mnogi kardinali uzrujani? Nije valjda da KC ide smjerom protestanskih i da se pokušava dodvoravati svijetu te da mjenja istinu o obitelji? Hoće li dopustiti pričeščivanje rastavljenima?
Znam da sam konfuzan u pitanjima. Ali stvarno sam sve preskočio i apsolutno ništa ne znam.
Hvala.