Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 28, 2026 14:07

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Pravila foruma

Ovdje možemo postavljati svoja pitanja u vezi katoličkog nauka i duhovnosti,
a odgovore će pokušati dati prije svega oni sa teološkim znanjem.
Pitanja neka budu konkretna i jasna, te u vezi onoga što je bitno za naše spasenje i duhovni rast.

Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Pon kol 22, 2016 18:56 

Hvaljen Isus i Marija...e sad kako da krenem a da ne odužim uglavnom zanima me mišljenje ili ako me tko može uputiti što da radim i kako da postupim,naime ja sam nasljedila ciste na bubrezima od moje majke,ostajem trudna te mi lječnici vide da nie ok sve sa bebom automatski abortus predlažu a ja kažem NE!To djete je dar od Boga i bit će s njim šta god Bog odluči.I odlučio je moj emanuel tako sam mu dala ime jer se uspio krstiti umire nakon dva sata,dijagnoza adpkd,ocjena 2/10,bubrezi koji su bili preveliki poremetili su srce i cijeli dišni sustav,Hvala i Slava Isusu,nikad neću biti ljuta jer znam da je mome sinu dobro gore bolje nego nama ovdje i da za sve postoji razlog.Ono što mene muči je dalje,što dalje dijagnoza moja je ostala ista genetika pokazala da imam bolest koja je 50/50 posto nasljedna :shock: te moje iduće djete može imati problema.Genetičari i svi okolo me šalju na IVF+pgd a za one koji neznaju to je biopsija oplođenih jajnih stanica i dokazivanje bolesnih embrija,da pojasnim oni koji su zdravi idu u u mene preko umjetne oplodnje a oni koji nisu se bacaju u koš...I sad se ja pitam ma Bože moj kako ja nemogu ozdraviti šta da napravim,toliko karizmatika,toliko duhovnih obnovi,bolesničkog pomazanja ali i dalje ne mogu nikome rec ja neću ić nikuda Isus me ozdravio,,,ja ću dijete rodit zdravo vi lječite ali Isus OZDRAVLJA.Molim vas uključite me u molitve jer nesmijem izabrati krivu stvar u ovome životu,jer ako nisam do sad mogla nedaj Bože ubiti dijete kako ću ići na to pa ubiti još više djece....svaki savjet je dobrodošao.Hvala
Volim vas sve :|

Vrh

PostPostano: Pon ruj 05, 2016 11:54 
Administrator

Predimplatacijska dijagnostika je "izričaj onoga eugeničkog mentaliteta, »koji prihvaća selektivni pobačaj, da bi zabranio rođenje djece pogođene različitim vrstama anomalija. Takav je mentalitet sramotan i za svaku osudu jer zahtijeva da se ljudski život vrednuje samo po mjerilima ’normalnosti’ i fizičkog blagostanja, otvarajući tako put ozakonjenju čedomorstva i eutanazije.«" (Dignitas Personae, 22)

"Izgleda da je roditeljima tih zametaka, braće i sestara, uništavanje zametaka in vitro manje strašno od ubijanja djeteta u kasnijim fazama trudnoće, budući da sa svojim djetetom u stadiju zametka još nisu toliko emocionalno vezani koliko bi bili s nerođenim djetetom od nekoliko mjeseci. Međutim, čak i ako toga nisu svjesni, moralno gledano taj je čin istovjetan i oni bi mogli iskusiti neke postabortivne simptome. Ignoriranje istine o nekom činu ne oslobađa nas od njegovih posljedica."
(http://mladi.hbk.hr/wp-content/uploads/ ... -mlade.pdf)

Kako se radi o vrlo ozbiljnim stvarima, svakako preporučam otići na razgovor kod svećenika (don Damir Stojić, biskup Pozaić...) koji su više upoznati s time i možda će moći dati neki dobar savjet.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata