Treba razmisljati nekoliko koraka unaprijed sto ja ne mogu al mogu ponekad probat ili bar negdje procitat.Ocigledno je da postoji jaka politicka volja da dodju imigranti u europu. To se nece moci zaustaviti dugorocno. Papa racuna sa tim i pokusava integrirati imigrante kolko god je to moguce . Politika pokusava obrnuto ne integrirati ih i od njih napraviti kriminalce svojim zataskavanjem i popostljiviscu. To je stara taktika zavadi pa vladaj i usmjeri paznju na nesto trece cetvrto peto itd.... kad dodje do zavade izmedju migranata i domaceg stanocnistva drzava ce optuziti religiju za to.

Čitajući dopunjavam ovaj tvoj post:
Očigledno je da postoji jaka politička volja, osobito krajnje ljevice i masona, da dođu imigranti u Europu.
Papa računa s tim i pokušava integrirati imigrante, ali najbolje bi se integrirali kada bi se evangelizirali.
Politika pokušava obrnuto ne integrirati ih, jer nisu na vrijeme sjeli i "proračunali troškove".
Nisu svi migranti kriminalci, ali većina ih se koristi ilegalnim kriminalnim putevima prelaska granice, a veliko je pitanje neće li netko tko jednom krši zakon, olako ga prekršiti i drugi put.
Mnogi od njih bježe iz ekonomskih razloga, oni bi radili, ali radili na način njihovog mentaliteta i običaja.
Nekim je narodima u mentalitetu susretljivost, a nekima unošenje u lice i prgavost.
Kad bi papa i htio poslati svoje redovnike među te ljude radi pomoći i upoznavanja, uspjeh evangelizacije bi ovisio možda i najviše o njihovom mentalitetu. Ilegalni prelasci i upadanje u klopke švercera ljudi, te humanitarna kriza do koje je to dovelo govore možda i da je papa Benedikt bio u pravu kad je davao punu podršku zaštiti granica i očuvanju mira i stabilnosti.
Kolegica iz Njemačke rekla mi je prošlo ljeto da migranti itekako dolaze u tamošnje crkve i žele prijeći na našu vjeru, sa tim bi trebali i mi računati jer je svaki čovjek i duhovno i religiozno biće i traži svoje ispunjenje u odnosu prema Bogu. Nažalost, crkve u Njemačkoj su već odavno prazne, a oni koji su ostali žele prkositi Rimu i živjeti po svome, pa nije li to neka vrsta Božje kazne...
Papa Franjo je i sam dijete iz imigrantske obitelji, pa na cijelu situaciju možda i gleda odveć subjektivno.
Strani novinari kažu, da uostalom u zadnje vrijeme razgovori su mu puni svjetovnih tema, a premalo duhovnih.