Po meni je odlično rješenje ove tvoje situacije početak korištenja molitve tj. življenja moleći Boga.
Budi zahvalna za situacije koje su ti stavljene u život.
To je samo tvoj život i Bog to zna.
Sve više shvaćam ljude koji smatraju da, iako znaju da su jedinstveni - unikati, ne žele da se mijenjaju.
A život nije stalnost, nepromijenjivost. Život donosi promjene preko životnih situacija.
Dakle jednostavno je: ako ne želim da se mijenjam - uništavam se.
Nemojmo se uništavati. Nemojmo težiti tome da ostaje kao prije...
Isus je došao da se spasimo. On je moj/naš Spasitelj.
Dakle - ja se trebam mijenjati da bih živio, da se ne uništim.
Bog nam stoji na raspolaganju uvijek kako bi promjena bila lakša / život bio lakši. Molitva je povezanost sa Bogom kako bih životne promjene lakše podnio tj. životno breme mi je lako sa Isusom kad je on samnom u slatkom jarmu.
Nemojte misliti kako bi kaznili susjedu. Drugi radi ono što on slobodnom voljom odluči. Ja ne odgovaram za njegove odluke.
Svatko sam za sebe odgovara što je svjesno odlučio. Ne oduzimajmo drugomu slobodu odlučivanja i ne gubimo zbog toga mir u sebi.
Poštujmo druge čime poštujemo i sebe.
Nešto što je tvojoj susjedi OK, ne treba biti nikome OK...
Treba pokušati uz pomoć Boga molitvom prilagoditi sebe tim novim životnim okolnostima. U tome treba dosta strpljenja, ljubavi, mira, vještine, posvećenosti - a u tome svemu nam Bog može pomoći.
Pokušavajući da kaznim nekoga - završiti ću samo kažnjavajući sebe.
Drugi rade što oni žele. Najbolje je da uvidim što je ono što ja želim sa svojim životom.
Nisam pozvan da radim što i drugi rade.
Iluzije/vizije koje imam mi životne situacije dovode do realnosti "da nisam u oblacima". Životne situacije su dobar način da se počnem mijenjati.
Kažnjavajući drugoga - ne ću promijeniti sebe - ne ću postati bolji.
Zadovoljstvo kad nekoga kaznim je prolazno i većinom se kasnije javi osjećaj kajanja - krivice u vezi toga što smo kaznili drugoga, stidimo se sami sebe.
Još jednom:
Da bi se netko u mom životu promijenio - ja se trebam mijenjati.
Ovakve životne situacije sa susjedom ti daju priliku da se mijenjaš.
Da iz svojih snova dođeš bliže realnosti, pa stoga treba zahvaliti susjedi što ti daje priliku da se spasiš - da se ne uništiš.
Per aspera ad astraTrnovit je put do zvijezda

Trnovit je put do svetosti.
Svaki svetac ima prošlost, ali i svaki grešnik kao ja - ima budućnost

Hvala ti Bože na mom putu, hvala ti Bože na ovom predivnom životu, hvala ti Bože na ovom veličanstvenom svijetu