Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 21, 2026 22:02

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 35 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet kol 07, 2020 16:12 

Dobar dan svima kako ste danas?

Ovaj imam pitanje u vezi rpg igra poput final fantasy

Evo ja bi prvo objasnio moje svjedočanstvo a onda ču postaviti pitanje

Htio bi reči da več dugo vremena od kad sam počeo igrati igrice (Rpg igre koje dolaze iz japana takozvane Japanski rpg)

tad još nisam dobro poznavao svoju vjeru a i znamo da rpg troše puno vremena da se bori za experience poene da lik dođe na novi level ali sto je zanimljivo ovdje je da oko rpg igra se sve vrti oko magije ne bilo koje magije nego crne magije i bijele magije a znamo da se to protivi nasoj vjeri

posto je to poganski pristup to je u japanu normalno pošto u budizmu shintoizam ima toga ali mi ne smijemo tako zbog toga pisem ovo svjedočanstvo o tom problemu znam da je rpg igra fantazija i da nije istinito i da je sve to samo slika pixeli ono sta spada pod sfx efekte ali isto znam da se nesto moze skrivati tu pod krinkom fantazije čak u bibliji pise da če ljudi vise vjerovati bajkama nego nauku

crkvenom to je vrlo zanimljivo ne samo to nego i disney isto magija poput pepeljuge i drugo di se uči da sve riješava magija ili oni drugi di je sve u srcu samo slušaj srce sve to sada mi jako čudno zvuči (Pročitajte malo new age knjigu priča o disney i zabvnim parkovima itd) Nije li čudno da disney naj poznatije mijesto se zove Čarobno kravljestvo (Magic kindgdom) sve ima smisla i 33 broj tamo masoni mozda nisam siguran ali nadam se da če te me razumijeti o ovome sto govorim a sada zelim postavit pitanje zbog ovoga svjedočanstva

Moje pitanje je u vezi final fantasy rpg igre ili bilo koje druge koja koristi magiju

Radi se o tome dok sam igrao final fantasy nakon sto sam se obratio 2018 osijetio sam nekakvu nelagodu u takvoj igri kad sam koristio magiju efekte u video igri neznam kako to objasnitit ali vijerujem da je ta nelagoda mozda opomena od duha svetoga da se klonim koristiti takvo šta jer igra je naravno bazirana da koristis magiju u cijeloj igri nakon crne magije ide bijela magija cure imate tu i prizivanje čudovista sto nije dobro za vjeru to isto nije dobro opet nelagoda isto sam osjetio sto sam prije pisao o borbenim igrama nisam siguran sad je li zbilja ta nelagoda moj ocd ili duh sveti e sad sto vi mislite?

Još nesto zanimljivo je reči da sve ovo dobro izgleda sto gledamo i radimo poput final fantasy i drugih rpg igra do anime pa do sceine fiction filmova jer čak i đavo se pretvara u anđeo svijetla da sve dobro prikaze danas se magija gleda kao nesto dobro u crtanima ili video igrama ili maske sa demonima do drugih stvari poput comedy žanra smijeh filmova pa zato me zanima jeli itko od vas to skuzio u bibliji isto kaze dobro če biti zlo a zlo dobro nista nije slučajno pogledjte malo youtube video vidjet če te da viještice poučavaju djecu o magiji i druge stvari sve je tako lijepo i ugodno a ne vidimo ono bitno

Evo video da me razumijete https://www.youtube.com/watch?v=le-fUuCrA4g
https://www.youtube.com/watch?v=VmEejeioWug

Evo o čemu mislio reči kad sam vam pokazao video

Je li tko od vas imao ikad takvu misao tko igra takve video igre?

Vrh

PostPostano: Pet kol 07, 2020 23:03 

Dobar dan svima kako ste danas?

Ovaj imam pitanje u vezi rpg igra poput final fantasy

Evo ja bi prvo objasnio moje svjedočanstvo a onda ču postaviti pitanje

Htio bi reči da več dugo vremena od kad sam počeo igrati igrice (Rpg igre koje dolaze iz japana takozvane Japanski rpg)

tad još nisam dobro poznavao svoju vjeru a i znamo da rpg troše puno vremena da se bori za experience poene da lik dođe na novi level ali sto je zanimljivo ovdje je da oko rpg igra se sve vrti oko magije ne bilo koje magije nego crne magije i bijele magije a znamo da se to protivi nasoj vjeri

posto je to poganski pristup to je u japanu normalno pošto u budizmu shintoizam ima toga ali mi ne smijemo tako zbog toga pisem ovo svjedočanstvo o tom problemu znam da je rpg igra fantazija i da nije istinito i da je sve to samo slika pixeli ono sta spada pod sfx efekte ali isto znam da se nesto moze skrivati tu pod krinkom fantazije čak u bibliji pise da če ljudi vise vjerovati bajkama nego nauku

crkvenom to je vrlo zanimljivo ne samo to nego i disney isto magija poput pepeljuge i drugo di se uči da sve riješava magija ili oni drugi di je sve u srcu samo slušaj srce sve to sada mi jako čudno zvuči (Pročitajte malo new age knjigu priča o disney i zabvnim parkovima itd) Nije li čudno da disney naj poznatije mijesto se zove Čarobno kravljestvo (Magic kindgdom) sve ima smisla i 33 broj tamo masoni mozda nisam siguran ali nadam se da če te me razumijeti o ovome sto govorim a sada zelim postavit pitanje zbog ovoga svjedočanstva

Moje pitanje je u vezi final fantasy rpg igre ili bilo koje druge koja koristi magiju

Radi se o tome dok sam igrao final fantasy nakon sto sam se obratio 2018 osijetio sam nekakvu nelagodu u takvoj igri kad sam koristio magiju efekte u video igri neznam kako to objasnitit ali vijerujem da je ta nelagoda mozda opomena od duha svetoga da se klonim koristiti takvo šta jer igra je naravno bazirana da koristis magiju u cijeloj igri nakon crne magije ide bijela magija cure imate tu i prizivanje čudovista sto nije dobro za vjeru to isto nije dobro opet nelagoda isto sam osjetio sto sam prije pisao o borbenim igrama nisam siguran sad je li zbilja ta nelagoda moj ocd ili duh sveti e sad sto vi mislite?

Još nesto zanimljivo je reči da sve ovo dobro izgleda sto gledamo i radimo poput final fantasy i drugih rpg igra do anime pa do sceine fiction filmova jer čak i đavo se pretvara u anđeo svijetla da sve dobro prikaze danas se magija gleda kao nesto dobro u crtanima ili video igrama ili maske sa demonima do drugih stvari poput comedy žanra smijeh filmova pa zato me zanima jeli itko od vas to skuzio u bibliji isto kaze dobro če biti zlo a zlo dobro nista nije slučajno pogledjte malo youtube video vidjet če te da viještice poučavaju djecu o magiji i druge stvari sve je tako lijepo i ugodno a ne vidimo ono bitno

Evo video da me razumijete https://www.youtube.com/watch?v=le-fUuCrA4g
https://www.youtube.com/watch?v=VmEejeioWug

Evo o čemu mislio reči kad sam vam pokazao video

Je li tko od vas imao ikad takvu misao tko igra takve video igre?

Katolici ne igraju igre,pogotovo ne takve.

Vrh

PostPostano: Sub kol 08, 2020 02:34 

Katolici ne igraju igre,pogotovo ne takve.

Poštujem vase mislenje moj prijatelju ali ja vijerujem da je ok igrat one igre poput voznja ili nogomet sa prijateljem ono nesto sto je dobro sto ne trosi previse vremena za poboznost nadam se da me razumijete

A u vezi moga pitanja di ste rekli da katolici ne igraju ovakve igre da li to znači da je ta nelagoda dosla od duha svetoga ne skuproloznosti?

Znači trebam se sada naučit oduprijeti zelji oupče igranja ovakvih igara gdje se koristi magija jeli tako? (To pitam jer sam od već od 2000 te ili malo poslije več igram takvu igru kad nisam zivio u vijeri)

Svako dobro i neka vas dragi gospodin blagoslovi

Vrh

PostPostano: Sub kol 08, 2020 08:48 

Katolici ne pricaju gluposti. Odakle ti ideja da Katolici ne igraju igre? Kakve su to gluposti...

Sebo3e, evo ti katolicki blog o videoigrama, i bas ima ta igrica. Ne brini, mozes igrat igre, i druzit se s ljudima online; http://catholicvideogamers.blogspot.com ... eview.html

Inace, 2021.-e na Olimpijskim igrama ce bit i prvi put u povijesti, ni vise ni manje, nego e-sport. Nazalost, igra ce bit Rocket Leauge, tako da, i oni koji nisu "u videoigrama", mogu shvatit bit igre.

Vrh

PostPostano: Sub kol 08, 2020 15:18 

Katolici ne pricaju gluposti. Odakle ti ideja da Katolici ne igraju igre? Kakve su to gluposti...

Sebo3e, evo ti katolicki blog o videoigrama, i bas ima ta igrica. Ne brini, mozes igrat igre, i druzit se s ljudima online; http://catholicvideogamers.blogspot.com ... eview.html

Inace, 2021.-e na Olimpijskim igrama ce bit i prvi put u povijesti, ni vise ni manje, nego e-sport. Nazalost, igra ce bit Rocket Leauge, tako da, i oni koji nisu "u videoigrama", mogu shvatit bit igre.

Hvala vam na komentaru dragi prijatelju i razumijem

Mozete li molim vas pročitati sto sam rekao (moje svjedočanstvo itd) o nelagodi mislim ovaj znam da u borbenim igrama nema nista loše kad to ne djeluje na nas ali ipak rpg igre itekako mogu utjecati na podsvijest to se zove disonanca nesto poput ovoga

https://www.apa.org/news/press/releases ... ideo-games

A dolje malo opsezno o tome

https://forums.catholic.com/t/fantasy-m ... c-k/155142

https://www.kotaku.com.au/2019/09/satan ... -religion/

https://www.history.com/topics/1960s/satanism

https://web.stanford.edu/group/htgg/sts ... 2001_2.pdf (pročitajte malo ovo i pogledjate D&D dungeon and dragons pa če te vidit puno sličnosti)

https://freemasonry.bcy.ca/fiction/games.html

Upitaj mo se sljedče

Zasto se danas brani magija u video igrama i razne stavari u video igrama gjde se promovira okultno masonične simboli i unistavanje objekata nesto je tu vrlo čudno

Ovo u čemu govorim za več počeo razmisljati prije nego sam se obratio shvatio sam da je nesto čudno u ovome svijetu što sam oučio ali znam da imam ocd obesiju pa deltaljno pogledam stvari kako stoje ali opet biblija isto govori da provjeravmo stvari pa makar to nekome izgledalo kao strah to je zapravo dobra stvar

Pogledajte sto se događa upravo sada

Prakticiranje idolopoklonstva u vatikanu takozvani new stovanje majke zemlje
danas u nase doba se prakticira nosenje suknja sa muske strane i nosenje zenskih cipela sa muske strane kao zabava

partija se dan i noč a zabava mozde biti opasna čak i sveci upozoravaju klonite se kazalista ovih barova kina i raznih zabava koj svijet nameče jer nam je potrebna tisina nadam se da če te me

razumijeti naravno postujem vase mislenje ali pogledajte malo sto se događa čak i na hallowen i harry poter koj daje krivu sliku krsšanstva sve je to dobro zamaskirano da dobro izgleda ali kad pogledate malo dublje viditi če te istinu

Kršćani su pozvani razotkrivati zlo i sve zamke koj poganski svijet danas uči zato treba svijetlit to jest upozorit da takve stvari jer demoni koriste sve da nas dovedu u zabludu jer đavao je ričuči lav i ne spava mi moramo biti budni i boriti se naravno ne strahom nego svijetlom istinskim u gospodinu

Zadnja izmjena: sebo3e; Sub kol 08, 2020 16:29; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Sub kol 08, 2020 15:30 

Nelagoda ti se stvorila vjerovatno zato sto si dugo buljio u ekran i zato sto si igrajuc ali i u slobodno vrijeme premorio mozak da je to lose i jeli to grijeh i tijelo ti je reagiralo,nije te Duh sveti opomenuo preko toga,, Duha odnosno Boga nije briga za piksele nego:
1.Ljubi Gospodina svoga-znaci vrati mu ljubav kakvom on tebe voli.
2.Ljubi bliznjega svoga kao sama sebe,cuvaj svoje prijatelje i ne cini nikome zlo,cak ni neprijateljima voli i njih.

3.Prestanite lupati gluposti oko igaraa Boga nije briga za piksele,sve sta ti je vazno dato ti je u evandjelju po Mateju Luki Ivanu Marku,sve zapovjedi ti stoje onde,a ove ostale zapovjedi i svetkovine su dosle od crkve i treba mucnuti malo glavom jer crkva nije Bog,a i oni sta su u crkvi nisu svi dobri ,nemoj biti militantni krscanin,krscanska vjera je vjera razuma slobode i ljubavi.

Ko ti je rekao da je to lose,jeli ti cinis zlo ljudima ako igras to ??? Predpostavljam ne e pa onda nije ni lose,crkva men se cini previse ide u krajnost i diktira gluposti a imamo sve zapisano u evandjelju drz se toga i malo mucni glavom,cak i ako ti to kaze svecenik da je lose sta je svecenik u pravu uvijek?

Ukljuci Papu Franju pa vidi sta je katolik i kako se ponasa i sta kaze,on covjek ima i u glavi i u rijeci,poslusaj ga on svaku vaze na medicniskoj vagi,i svaka mu stoji.
Mnogi nevole papu danas cisto zato sto on zeli slobodnu crkvu bez gluparija i magije i ostalih gluposti,samo ti je rekao da je gatanje glupost tarot i ostalo mada nije spomenuo da je grijeh.
Ljudi svugdje griijese.Al rokanje piksela nije grijeh cak ako i ima magije :mrgreen: umrit cu od smijeha. Poz.

Vrh

PostPostano: Sub kol 08, 2020 16:38 

Nelagoda ti se stvorila vjerovatno zato sto si dugo buljio u ekran i zato sto si igrajuc ali i u slobodno vrijeme premorio mozak da je to lose i jeli to grijeh i tijelo ti je reagiralo,nije te Duh sveti opomenuo preko toga,, Duha odnosno Boga nije briga za piksele nego:
2.Ljubi bliznjega svoga kao sama sebe,cuvaj svoje prijatelje i ne cini nikome zlo,cak ni neprijateljima voli i njih.

3.Prestanite lupati gluposti oko igaraa Boga nije briga za piksele,sve sta ti je vazno dato ti je u evandjelju po Mateju Luki Ivanu Marku,sve zapovjedi ti stoje onde,a ove ostale zapovjedi i svetkovine su dosle od crkve i treba mucnuti malo glavom jer crkva nije Bog,a i oni sta su u crkvi nisu svi dobri ,nemoj biti militantni krscanin,krscanska vjera je vjera razuma slobode i ljubavi.

Ko ti je rekao da je to lose,jeli ti cinis zlo ljudima ako igras to ??? Predpostavljam ne e pa onda nije ni lose,crkva men se cini previse ide u krajnost i diktira gluposti a imamo sve zapisano u evandjelju drz se toga i malo mucni glavom,cak i ako ti to kaze svecenik da je lose sta je svecenik u pravu uvijek?

Ukljuci Papu Franju pa vidi sta je katolik i kako se ponasa i sta kaze,on covjek ima i u glavi i u rijeci,poslusaj ga on svaku vaze na medicniskoj vagi,i svaka mu stoji.
Mnogi nevole papu danas cisto zato sto on zeli slobodnu crkvu bez gluparija i magije i ostalih gluposti,samo ti je rekao da je gatanje glupost tarot i ostalo mada nije spomenuo da je grijeh.
Ljudi svugdje griijese.Al rokanje piksela nije grijeh cak ako i ima magije :mrgreen: umrit cu od smijeha. Poz.

Prijatelju hvala vam na vasem komentaru i postujem vase mislenje i razumijem hvala vam sto se podijelili svoju priču sa mnom

Ali ja se ne slazem sa tim zbog toga jer vijerujem drugačije nadam se da če te me razumijeti posto sve to sto sam rekao je doslo kad sam se obratio prije nisam tako razmisljao

danas se zlo promovira kao dobro a dobro kao zlo

https://www.novizivot.net/sotona-vara-l ... lu-magiju/

(Pročitajte ovo)

I ponovljeni zakon od 18 (stari zavjet)

Đavo moze isto biti anđep svijetla moj prijatelju i prevarit nas pogledajte malo idoloploknstvo u vatikanu gdje se stovala majka zemlja ali dobro

Upitajte se ovo to sto mislite u svojoj podsvijesti da li je od duha svetoga ili od zloduha?
odgovor na pitanje kako je moj odgovor i pitanje utjecalo na sve sto sam rekao

1-Ako je smijeh na sto sam rekao putem svijesti zlodusi djeluju ako je odgovor dosada i smijeh tu puno govori o tome

recimo ovo gledate video i dosadno vam je kad gledate ili čitate vjersko stivo tu več vidite sto se događa ili kad pripovijedamo evandelje sjetite se zrna o kome je nas gospodin govorio ja pripovijedam riječ i vi čujete ali tu đavo dolazi odnosi moju riječ jer su usi gluhe na istinu evo tako to djeluje i oprastam vam na ovome komentaru neka vas gospodin blagoslovi i nadam se da če te me razumijeti o čemu sam pričao (ako ne dobro postujem vas)

Sjetite se samo svatko ima pravo na svoje mislenje

Svako dobro vam želim i neka vas dragi gospodin blagoslovi

Vrh

PostPostano: Ned kol 09, 2020 07:06 

Mogu sve preispitivati i u sve sumnjati...
Mogu se bazirati na grešnost i pokajanje...
Ali mogu i jačati kreposti kao što su vjera, ljubav slaveći u zahvalnosti Boga.
Dijelim jedan video baš na tu temu:
https://youtu.be/0cJ2vLY1_ig

Kako je predivan ovaj Bogom dani život :DD

Vrh

PostPostano: Ned kol 09, 2020 14:02 

danas u nase doba se prakticira nosenje suknja sa muske strane i nosenje zenskih cipela sa muske strane kao zabava

Dakle, u ovo kratko vrijeme, otkad si se obratio...skuzio si duhovne stvari koje su promakle poprilicno teoloski potkovanim ljudima, papi, kradinalima, itd...? Dakle ti si taj koji ce nam objasnit kako je Vatikan u krivu. Pa, ja bi bio lud kad svoj duhovni zivot ne bi podredio sebo3e-u, preko foruma.
Muskarci, oduvijek nose suknje kad se zele prikazat dostojanstveno (kraljevi, princevi, suci, svecenici, itd..)..

Kršćani su pozvani razotkrivati zlo i sve zamke koj poganski svijet danas uči zato treba svijetlit to jest upozorit da takve stvari jer demoni koriste sve da nas dovedu u zabludu jer đavao je ričuči lav i ne spava mi moramo biti budni i boriti se naravno ne strahom nego svijetlom istinskim u gospodinu

Tko ce nam rec sto je dobro, a sto zlo?

Vrh

PostPostano: Ned kol 09, 2020 20:35 

Dakle, u ovo kratko vrijeme, otkad si se obratio...skuzio si duhovne stvari koje su promakle poprilicno teoloski potkovanim ljudima, papi, kradinalima, itd...? Dakle ti si taj koji ce nam objasnit kako je Vatikan u krivu. Pa, ja bi bio lud kad svoj duhovni zivot ne bi podredio sebo3e-u, preko foruma.
Muskarci, oduvijek nose suknje kad se zele prikazat dostojanstveno (kraljevi, princevi, suci, svecenici, itd..)..

Tko ce nam rec sto je dobro, a sto zlo?

A joj ne prijatelju dux ja vijerujem da smo se krivo razumijeli molim vas lijepo možete ponovno pročitati? lijepo vas molim

Evo sto sam rekao je da danas postoji neki festival di bi muskarci oblačili suknje danas se to počelo promovirati več neko vrijeme

Drugo je o zenskim cipelama to jest radi se o festivalu gdje muskarac nosi zenske cipele nadam se da če te me razumijeti sad na sto sam mislio vidio sam to često puta na televiziji zato pitam

Dogma katolicke crkve je nesto najljepše sto imamo tako mozemo biti ispravno upučeni u katolicki nauk onda nakon toga najvaznije je biblija i slušanje pape sve dok je u nauku katolicke crkve tako sam naučio o dogmi i jako mi je drago zahvalan sam gospodinu na tome

Evo htio bi podijeliti nesto s vama za bolje razumijvanje prijatelju hvala vam na vasem komentaru

https://www.youtube.com/watch?v=RwmTLyU-MGw

Pogledajte drugi video molim vas lijepo

https://www.youtube.com/watch?v=L90DeD08rto

evo malo detaljnije https://katolik.hr/abu-dhabi-i-pachamama

Htio bi objasnit da je jako vazno postivati Papu i biti poslušan (ako nauk nije u vezi sa katolickim onda ne smijemo slušati tako uči dogma u katokickoj crkvi)

Vazno je onda moliti (Nikako ne smijemo vrijeđati nikoga zbog nečega sto se dogodilo uvijek voljeti kako nas uči sveta katolicka crkva osiječam se tuzno kad vidim ruzne komentare o papi na youtube zbog raznih stvari)

Neka vas dragi gospodin blagolsovi moj prijatelju

Zadnja izmjena: sebo3e; Ned kol 09, 2020 21:38; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Ned kol 09, 2020 21:14 

Mogu sve preispitivati i u sve sumnjati...
Mogu se bazirati na grešnost i pokajanje...
Ali mogu i jačati kreposti kao što su vjera, ljubav slaveći u zahvalnosti Boga.
Dijelim jedan video baš na tu temu:
https://youtu.be/0cJ2vLY1_ig

Kako je predivan ovaj Bogom dani život :DD

Zanimljivi video dragi prijatelju viz hvala gospodinu sto se podijelili s nama i o lijepim riječima to me raduje

Ovaj dragi prijatelju viz jeste li ikad čitali o new age gdje se danas promovira sve i svašta sto se protivi katolickoj crkvi imate dobru knjigu new age i kršćanstvo i na youtube i takozvane klimantske promjene new age?

Vrh

PostPostano: Pon kol 10, 2020 06:26 

Nisam čitao i proučavao new age.
Neki su mi poznanici i rodbina na to ukazivali,
no nisam to našao kao bitno za saznati da ne zalutam daleko...
No lijepa mi je bila propovjed svećenika u Vrboskoj na Hvaru kad je pojasnio 1. Božju zapovijed.
Često se znamo vladati mimo te zapovjedi.
Često se uzdižemo iznad drugog, pa čak i sa dobrim namjerama. Često mislimo kako trebamo mi riješiti problem jer nas se tako uči.
Često griješimo baš 1. Božju zapovijed.
Tako da new age nije baš stran onome što nas se uči u školi, medijima,...
Zato i spominjem poniznost i slavljenje Boga Oca.
Sve se treba raditi u ljubavi i sa ljubavlju. Kad tako radim tad poštujem 1. Božju zapovijed ljubeći Boga slaveći ga i hvaleći. :DD
Svako dobro :))

Vrh

PostPostano: Pon kol 10, 2020 16:22 

Ne misliš li da bi netko prije postao militantni kršćanin ako u mladosti sate i sate utroši na nasilne video igrice?

Zašto misliš da je "umjerenost" kao vrlina "diktat gluposti" koju je Crkva izmislila?

Zašto misliš da je Isus propovijedao slobodu kao "dopuštenje svega i svačega"? Pa njegove glavne riječi su "Obrati se..." = Promijeni svoj put. "Idi i nemoj više griješiti... Vjera te tvoja spasila."

Vrh

PostPostano: Pon kol 10, 2020 20:45 

Nisam čitao i proučavao new age.
Neki su mi poznanici i rodbina na to ukazivali,
no nisam to našao kao bitno za saznati da ne zalutam daleko...
No lijepa mi je bila propovjed svećenika u Vrboskoj na Hvaru kad je pojasnio 1. Božju zapovijed.
Često se znamo vladati mimo te zapovjedi.
Često se uzdižemo iznad drugog, pa čak i sa dobrim namjerama. Često mislimo kako trebamo mi riješiti problem jer nas se tako uči.
Često griješimo baš 1. Božju zapovijed.
Tako da new age nije baš stran onome što nas se uči u školi, medijima,...
Zato i spominjem poniznost i slavljenje Boga Oca.
Sve se treba raditi u ljubavi i sa ljubavlju. Kad tako radim tad poštujem 1. Božju zapovijed ljubeći Boga slaveći ga i hvaleći. :DD
Svako dobro :))

Prije nego pročitate zamolio bih vas da uzmete malo vremena i zamolite duha svetoga neko počnete hvala

Za početak zamolio bi vas da pogledate malo ovaj forum o čemu sam prije govorio o video igrama gdje je savrseno objašnjeno

https://translate.google.com/translate? ... ch&pto=aue

Interisantno i to je istina o uzdizanju nad drugima ali ja se osijećam zbunjeno o jednom dijelu gdje se rekli o tome da nije bitno saznati sto promovira new age da se ne zaluta

( Ne mislite da je dobro malo proučit tako da mozete upozorit osobu u ljubavi sto zapravo prakticira recimo ovo kao sto je joga i alternitivna medicina i drugo od kuda dolazi i kako djeluje tako da mozemo objasnit nasu vjeru naravno ljubazno bez nadmetanja?)

https://www.bible.com/hr/bible/39/EPH.5.11-16.KOK (pročitajte malo ovo)

Zamislite sad ovo imate priču sve izgleda tako lijepo ali sad ta priča i sve to sto izgleda lijepo nesto skriva iza kao onaj dio me podisiječa na frazireje kad im je gospodin rekao izvana izgledaju pravedni a unutra nije dobro tako je isto sa okultnim sve to dobro izgleda sto gledamo ili radimo ali dali vidimo onu stvarnost koja stoji iza koja je skrivena inače nije lako oučit kad smo u nevjeri i kad gledamo nesto jer nasa podsvijest ne djeluje

https://translate.google.com/translate? ... ch&pto=aue

O djelu da new age nije stran znamo danas se promovira siroko new age u skolama ako stu su evolucija sotonizam bludnost koristenje onih stvari promoviranje homosexualnosti kao priorodno građanski odgoj protivno čednosti to jest protivi se prvoj božjoj zapovijedi sve ovo i ostalim

Ovaj jeste li ikada razmisljalji da ljublenje nasega gospodina pod prvu zapovijed da ne volimo samo njega nego da ljubav je isto i upozoriti svoga brata znate negdje sam čitao da je i to ljubav upozorit na opasnost kad osoba ne zivi u vijeri i gdje se promovira grijeh ali jedno sam tu naučio moramo biti jako oprezni i moliti puno jer največa je greska kad se ide pre brzo upozorit takozvano djelo milosrđa

https://rastimougospodinu.com/smijemo-l ... koji-nain/

Ja mislim da je vazno isto razmislit o ljubavi malo detaljnije sto sam naučio na vijerskim portalima

Ljubav je jako vazno biti tu za druge i obraniti brata
vazno je utjesiti brata ili setru koji su tuzni biti uz njih
pomoči osobi koja je u problemu (na primjer dat novac siromasnima,nosit vrečicu starijima dati dio sebe to jest biti uz osobu neka lijepa riječ)

Prije nego pročitate (Namjera je pokazati sto sam naučio)

Jeste li znali da nije dovoljno samo gledati na zapovijedi nego i druge stvari sjetite se onih riječi o matejevom evanđelju gdje se govorilo zasto govorite gospodine gospodine a ne činite taj dio

http://iluzornavelicina.blogspot.com/20 ... ne-ne.html

i onaj dio gdje se govori o pomaganju siromasnima

http://biblija-govori.hr/misli/strasni- ... ateju-722/

i ovaj dio

evo mozete ovdje viditi na ovom linku https://www.bitno.net/kolumne/kristom-n ... nje-brace/

Znate malo sam razmišljao o svemu ovome sto ste rekli jako je poučno isto tako bi htio reči da je jako zanimljivo znati o ovom djelu milosrđa o siromasnima jeste li mozda znali da kad ne pomazemo brači u potrebi na primjer ja prolazim sad kroz teske trenutke i ja se izjasnim kroz koje poteskpče prolazim ili me netko napada a čovijek ne napravi nista zapravo onda tako činimo zlo i grijesimo protiv ljubavi (nisam to ja rekao tako sam naučio dok sam čitao vjerske portale)

U raznim razgovorima poniznost isto moze značit i opomena kad bi se to gledalo kao nesto loše

Moja namjera je objasnit sto sam naučio nadam se da če ovo pomoči

Nadam se da če te me razumijeti sto sam mislio reči

Vrh

PostPostano: Sri kol 12, 2020 06:22 

Ja nisam od igrica i ne mogu donositi sud o tome (a uostalom tko sam ja da sudim...).
Ako osjećaš i uviđaš da ne valjaju - odmakni se od njih. Blagoslovi neprijatelja (mijenjaj se molitvom Bogu Ocu) - to je savjet koji nam je Isus rekao.

Koliko nešto proučavati i tražiti zlo u nečemu? Zašto te to muči?
Koji cilj imaš tim načinom života? Što želiš postići razotkrivanjem zla?

Ja ne želim razotkrivati zlo, već želim diviti se ljepoti ovog svijeta slaveći i hvaleći Boga; želim živjeti u ljubavi :))
Kako sudimo, tako nam se sudi!
Kako uništavamo, tako se uništavamo...
Samo u Ljubavi mi stvaramo novo. Samo je Ljubav stvaralačka. Zato ne želim zalutati u osuđivanje nečega... Nije mi to (konzumiranje spoznaje dobra i zla) cilj življenja!

Upozoravanje brata je u redu ako je u ljubavi. No treba biti jako oprezan jer je moj brat jedinstven kao i sam; tj. drugačiji je od mene. I ono što ja mislim da je OK, njemu je drugačije tj. može biti sasvim drugačije. Pokazati mu da malo razmisli je moj utjecaj na druge tj. davanje doznanja ja mijenjam drugoga. I sad dolazimo do onog glavnog - koji je moj cilj mijenjajući drugoga?
Ako mi je cilj da se i drugi divi ljepoti ovoga svijeta slaveći i ljubeći Boga Oca - u tom usmjerenju je mijenjanje brata OK.
No kad si u takvom stanju (zaljubljenosti) - ne tražiš tuđe mane, propuste, ne tražiš zlo...
Tad se moliš Bogu Ocu i blagoslivljaš ono što te muči (zlo, neprijatelje) i svojim primjerom - djelima ljubavi koja se vide (koje uviđaju drugi) mijenjaš drugog.
Po meni je to jedino pravo obraćenje drugoga. Bez ljubavi tj. molitve Bogu Ocu da se ja mijenjam ne ide obraćenje drugoga :DD

Tuga i žalost se molitvom Bogu Ocu djelovanjem Duha Svetoga pretvara u meni/nama u radost :))
Uvijek će molitva biti ključ rješenja. Molitva kojom se dajem u ljubavi kad dajem privolu djelovanju Duha Svetoga da mene mijenja - ja se obraćam i mijenjam.
To je volja Božja. To je poštivanje 1. zapovjedi. To je Ljubav :DD

Iznio sam svoje viđenje koje ti sigurno nije u redu jer si drugačiji.
Cilj mi je samo potaknuti te na molitvu jer se tu krije radost najveća :DD

Budimo radosni :D

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 35 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata