Da vas pitam iskreno sta vi mislite odnosno tko je za vas Isus?.
Ako krscani vjeruju da je Isus Bog,kako je Bog mogao istovremeno doci do nas odnosno Isus ( koji je Bog) odnosno Bog u njemu,on u Bogu kako je Bog odjednom i na zemlji i na nebu jer mu se Isus moli a on je na zemlji (Bog) i na nebu (tko je na nebu-Otac) ,a Isus je Bog,i kada je Isus umro jeli umro djelic Boga,ili je samo tijelo Isusa krista umrlo???.
Sta vi mislite u kratkim crtama.
Dali se ikada zapitate o ovome.
Meni je Isus fantastican,ima orginalne parabole,dobre preporuke,zanimljive price,naputke za zivot i moral,al nije mi jasan Bog,zasto Isus nije nikada govorio o smislu zivotatko je Bog i kako izgleda kako je Bog u njemu on u Bogu ,zasto je svijet stvoren,zasto patnja postoji,kako je svijet stvoren zasto nam nije malo bolje objasnio Boga,zasto ga naziva dobrim,a dopusta patnju nevinih,mozda je i govorio o tome al ucenici nisu zapisivali,sto mislite zasto nisu (ako jesu) ,jer ako je Isus Bog onda je i on znao sve tajne o postanku svijeta i ostaloga,zasto nam je uskratio to ispircat ...

Hvala na interesantnom pitanju... Zadnja dva pitanja su ključna pa ću se probat nadovezat na njih, možda vas malo potaknem na razmišljanje i da donesete neki svoj odgovor...
Neki filozof je dobro primijetio kako pojedini veliki ljudi kroz povijest ništa nisu sami zapisivali, već samo naučavali jer je važna bila Riječ, pa tako i Isus. Čitajući Evanđelja, ali i poslanice (također i Stari zavjet) možemo dobiti tek uvid u neku cjelinu - jer su Isusovi prvi učenici možda i bili manje pismeni, ali je zato tu sveti Pavao koji je bio rječit, načitan i vrlo obrazovan, pa je mogao sve ono što je čuo od samih apostola i što je dotad poznavao iz Zakona povezati, uobličiti i iznijeti ono što i danas važi kao cjelovit nauk prvih kršćana. Jer je i sam Isus rekao: "Duh Sveti će vas poučavati o svemu..." Tako Isus nije trošio vrijeme da objasni čitav svemir i njegov smisao (kao što to mogu činiti filozofi ili znanstvenici), ali je najbliži takvome izričaju sveti Pavao, pa su njegove poslanice neprocjenjivo blago. Postanak svijeta je objašnjen u Bibliji na tri mjesta: dva izvještaja u Knjizi postanka, zatim u Knjizi Mudrosti i na kraju u Prologu Ivanova evanđelja, a konačan smisao daje mu Knjiga otkrivenja. Najveća tajna o postanku svijeta je za mene ovo: "U početku bijaše Riječ, i Riječ bijaše kod Boga, i Riječ bijaše Bog... Sve je po njoj postalo, i ništa što postoji nije bez nje postalo. U njoj bijaše Život; i Život bijaše svjetlo ljudima. I Svjetlo svjetli u tami, i tama ga ne svlada." Kad ne bismo gledali na ove riječi samo umjetnički, nego i filozofski, vidjeli bismo da je u njima skriveno ono što je zapravo bitno za naš život, a to nisu brojke niti računice, ni atomi ni nebeske tvari, nego smisao koji nam je Bog dao.