Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet tra 23, 2026 02:30

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 14 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Ned ožu 14, 2021 20:16 

Hvaljen Isus i Marija !

koje su vam najbolje molitve za ozdravljenje , oslobođenje i iscjeljenje

jel imate iskustva s tim ?

Vrh

PostPostano: Ned ožu 14, 2021 21:13 

Na netu ima puno takvih molitava, ali za lakšu orijentaciju navest ću one koji imaju posebnu preporuku naših biskupa (a to mislim da nije naodmet znati). To su molitve koje je sastavio i koristio fra Zvjezdan Linić i molitve Tomislava Ivančića.

U tradiciji postoji niz molitvi koje bi se još mogle moliti za te nakane, npr. pobožnost Krvi Kristovoj (litanije, molitve papa i svetaca...) i dr.

Nekako prema vlastitom iskustvu dodat ću k tome i molitve don Milivoja Bolobanića (molitva za nutarnje iscjeljenje, molitva predanja, Isuse, obnovi nas i posveti...)

Vrh

PostPostano: Pon ožu 15, 2021 23:21 

hvala ti od srca

a molitva U ime Isusovo ?

Vrh

PostPostano: Sub ožu 20, 2021 17:05 

U molitvi "U ime Isusovo uzimam vlast i vežem sve zle sile..." molitelj se u jednom dijelu izravno obraća "silama i snagama zla", pa bi tu molitvu trebalo prepustiti svećenicima...

Takav oblik molitve dolazi iz protestantskih karizmatskih krugova i samim svojim tekstom izgleda na prvi pogled vrlo moćna.

Obični vjernici, koji nisu pod đavlovim opsjednućem, ne mogu prosuditi je li molitva dobra, "učinkovita" ili nije, ako netko ima blaže psihičke smetnje može ipak osjetiti poboljšanje zapravo samim dolaskom u Božju blizinu...

Fra Zvjezdan Linić i mnogi drugi savjetuju drugačije moliti: odabrati radije neku zagovornu molitvu, tj. onu u kojoj se izravno obraćamo Isusu, Mariji, Josipu ili nekom drugom svecu (npr. sv. Mihaelu) da nas zaštite od napada Zloga..

Detaljnije o tome je na linku: https://www.bitno.net/vjera/je-li-dopus ... mam-vlast/
Tu se spominju i savjeti učiteljstva Crkve...

Sveta Faustina i drugi mistici također su savjetovali "nikada se ne upuštati u razgovor s đavlom".
Moćna zaštitnička molitva je i Oče naš kada svjesno molimo Ne uvedi nas u napast nego izbavi nas od Zla.

Kažu da postoje 3 načina na koje Sotona ulazi u nečiji život. To su:
1. svjesno činjenje i ustrajanje u grijehu
2. bavljenje okultnim praksama i magijom
3. putem emocionalnih rana koje smo zadobili tijekom života, a za koje nismo sami krivi

Ovo treće često može uzrokovati ozbiljne duševne smetnje kod inače vrlo praktičnih vjernika.
Ima jedna mala dobra knjižica Linićeva "Želiš li ozdraviti? - Molitve za unutarnje ozdravljenje" (Teovizija)
ili "Pomozite sami sebi pa će vam i Bog pomoći" (brat Ignatius Mary) - u izdanju župe Donji Andrijevci (molitvenici)
s nizom molitvi za oslobođenje koje odgovaraju katoličkoj tradiciji i dio su našeg karizmatskog pokreta...

Ispričavam se na malom kašnjenju. 8)

Vrh

PostPostano: Sub ožu 27, 2021 12:31 

hvala ti od srca

što prijem kupim ove 2 knjige to bolje
Bog te blagoslovio

znači baš molitve su tu napisane , o Bogu hvala

Vrh

PostPostano: Sub ožu 27, 2021 12:36 

jel si čula za onu knjižicu od patera Rufusa Pereire (gostovao je kod fra Smiljana Kožula na Sigetu davne ...), ja mislim - Želim ozdraviti

isto ima predivnih molitvi

Vrh

PostPostano: Sub ožu 27, 2021 12:36 

hvala ti od srca

što prijem kupim ove 2 knjige to bolje
Bog te blagoslovio

znači baš molitve su tu napisane , o Bogu hvala

te , koliko dugo ih moliti da se vidi plod ?

Vrh

PostPostano: Ned ožu 28, 2021 20:49 

jel si čula za onu knjižicu od patera Rufusa Pereire (gostovao je kod fra Smiljana Kožula na Sigetu davne ...), ja mislim - Želim ozdraviti

isto ima predivnih molitvi

Nisam čitala, ali vjerujem da su lijepe kao i one Linićeve - slične su jer nam pomažu pred Gospodina staviti sve svoje rane, nekima je to moguće izreći i svojim riječima (što je naravno izvrsno), ali svima nam ponekad pomaže gotovi tekst (meni osobito, kad imam poteškoća sa sabranosti i nekad preplavljenosti osjećajima).

A u ovoj drugoj knjižici (koja uključuje i zagovorne molitve protiv utjecaja zla) stoji da bi se trebalo prije same molitve ispovijediti..
Koliko dugo moliti?... Piše da preporučuju najmanje mjesec dana, a mislim da to nije bez razloga...

Dosta ljudi znam da im je pomogla takva molitva i da su osjetili poboljšanje gotovo isti dan, ali važno je ne odustati jer molitva bi trebala biti svakodnevna hrana koja potpomaže obraćenje i učvršćuje povezanost s Ocem...

Evo još jedne molitve koju često molim (ne znam otkuda točno potječe):
https://www.bitno.net/vjera/molitve/mol ... -problemi/

Najljepše mi se zadržati uz takvu molitvu barem 15 minuta u meditaciji i polaganom čitanju i kao što je Ivančić znao reći, pokušati vjerovati da Bog već čini ono za što molimo...

To moliti je kao piti vodu iz izvora žive vode, pustiti da se duša napoji koliko joj treba, a ponekad uzeti i Riječ Božju koja je "živa i djelotvorna"... Kako je papa Franjo rekao "koja i govori i - čini" i ne vraća se natrag Bogu bez ploda.

Vrh

PostPostano: Sub ruj 25, 2021 21:08 

Duše Sveti,
Koji si ljubav Oca i Sina,
Udostoj se pokriti svojom ljubavi
Množinu naših grijeha.
Ponizno te molimo, Duše Sveti,
Da poput plemenitog Samaritanca
Izliješ lijek svojega milosrđa
Na rane naše duše.

Zavij ih zavojima svoje milosti,
Stavi naš duh u sedlo posluha,
Povedi nas u zaklon obraćenja,
Povjeri nas straži skrušenosti duha,
Da dugo ostanemo pod tvojom skrbi,
Da bismo – uz gotovinu istinske pokore –
Zadobili izgubljeno spasenje.

A nakon što ga opet dobijemo,
Učini da imamo snage
Vratiti se putu koji vodi Tebi,
A s kojega smo skrenuli.
Uz Tvoju pomoć,
Ti koji s Ocem i Sinom
Živiš i kraljuješ jedini Bog
U vijeke vjekova. Amen.

(ovu lijepu molitvu sastavio je sv. Antun Padovanski)

Vrh

PostPostano: Ned lis 03, 2021 20:54 

A koja je razlika sto je rekao fra Ivo ili fra Zvjezdan?
Obojica su mi dragi srcu mom, fra Ivo preporuča molitvu u Ime Isusovo, kaze da Ce se odmah nesto pokrenuti u zivotu.

Za sada sto sam vidio, gdje sam bio, jednom sam bio u Šurkovcu, najveća se čuda tamo događaju i koliko cujem, ali dobro to je sad druga tema.

Tražim molitve za ozdravljenje, oslobođenje, iscjeljenje....

Ali kad je covjek u nemiru , ljutnji, nema volje ni moliti :cry:

Vrh

PostPostano: Pon lis 04, 2021 15:23 

ovo ti je najsnažnija molitva za sve i nema snažnije https://www.youtube.com/watch?v=J0avvxEnLa0

Vrh

PostPostano: Uto lis 05, 2021 10:47 

Najsnažnija je molitva iz srca.
Ne postoji čarobna molitva koja će nam ostvariti želje.

Vrh

PostPostano: Sri lis 06, 2021 05:23 

Upravo tako! :))

Ako već hoćemo objašnjenje zašto je to tako: jer vjerujem/vjerujemo u ljubav u život u vječnost u apsolutno u Boga :))

Želje i potrebe su kad ne vjerujem u vječnost jer mislim da mi je nešto potrebno, da nečega nemam i da sam odvojen od radosti, da sam ovisan i da nemam snage. A tako mislim kad nemam vjere u Boga.
Tako mislim kad mislim da sam od ovoga svijeta i sve posložim po temelju ovog prolaznog vremenskog svijeta.
A ovo prolazno nam pokaže prije ili kasnije da su takvi temelji labavi.

Jedino me/nas vjera može spasiti! :DD

Vrh

PostPostano: Ned lis 10, 2021 15:48 

A koja je razlika sto je rekao fra Ivo ili fra Zvjezdan?
Obojica su mi dragi srcu mom, fra Ivo preporuča molitvu u Ime Isusovo, kaze da Ce se odmah nesto pokrenuti u zivotu.

Za sada sto sam vidio, gdje sam bio, jednom sam bio u Šurkovcu, najveća se čuda tamo događaju i koliko cujem, ali dobro to je sad druga tema.

Tražim molitve za ozdravljenje, oslobođenje, iscjeljenje....

Ali kad je covjek u nemiru , ljutnji, nema volje ni moliti :cry:

Ovo je istina, zadnje, što kažeš...
Kad smo u nemiru, ljutnji, ne postoji čarobni štapić kojim će nas netko taknuti i odmah će nemir prestati.
(Psiholozi kad preporučuju meditaciju kao lijek kažu obično i uvjet: tri puta na dan po 20 minuta, i sl.)

Treba uzeti vrijeme i potruditi se.. Vrijeme za molitvu nikad nije bačeno vrijeme, pa i kad odmah ne vidimo milost, Bog nam ju ipak uvijek podjeljuje kad molimo..

Koja molitva? Ne znam, ima ih puno.. ima ih koliko ima i nas, različitih, pa da i svatko moli svojim riječima - to je opet dobra molitva.
(U ispovijedi mi je svećenik jednom preporučio onu kratku: "Isuse, blaga i ponizna srca, učini srce moje po Srcu svome!")

Kakva molitva? ... smjerna, odlučna, ponizna, sa srcem, s ljubavlju, s kajanjem...

Naučiti moliti je kao naučiti ući u svoje srce..

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 14 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata