I ja sam to vidjela i jako me čudi da takve gluposti usvajaš. A ameri se zaklinju na Bibliju kad polažu zakletvu predsjedničku. Prvi dan nakon inauguracije išla je u nacionalnu molitvenu zajednicu. U svim sudnicama je na zidu križ. Malu je upisala u tu školu zbog kvekerskog odnosa prema djeci, nema tamo djece koja se tuču, te su škole poznate kao stroge ali pravične. Bilo protestantska ili katolička, tamo je vjera puno više prisutna u ustanovama. Druga je stvar što je Trump, protestant, uspio na čelo ustavnog suda dovesti ženu s puno djece koja se zalaže za svetost života i što je potjerao strane kompanije koje su se zalagale za abortus, a Biden, katolik ih je vratio. No, katolički svećenik odbio mu je dati pričest. Što se neće usuditi napraviti nijedan naš svećenik Plenkoviću, koji je protivno volji naših biskupa i naroda donio istanbulsku i još je njegov glasnogovornik tadašnji Kušćević izjavio da "biskupi imaju još puno toga za naučiti". Mogli bi puno toga učiti od amerikanaca ali nas su godine mraka učinile podložnima i plašljivima.
Kad je već riječ o tome, prihvaćam da je moguće da je video lažan i namješten (i da je vjerojatno dobra parodija na vrlo liberalne stavove obitelji Obama), ali evo nekoliko argumenata u prilog tome da možda i nije:
Još u početku svog mandata Obama je bio poznat kao
homoaktivist, o tome smo raspravljali i tu na forumu, a srećom sam našla i članak koji je tada bio citiran:
http://www.don-ivica.net/index.php/razn ... o-aktivist"Svečanom izjavom je predsjednik Barak Obama mjesec lipanj proglasio mjesecom „lezbi, gay, biseksualnih i trans „Pride Month 2009." Hvali izvanredne zasluge „LGBT Amerikanaca" za Ameriku, posebno njihovo zauzimanje u borbi protiv HIV/AIDS - SIDE - epidemije. On je „ponosan što je prvi predsjednik, koji je pozvao LGBT kandidata u više službe. On je obećao LGBT mladima da će ih štititi od napada i guranja u kut, „LGBT obiteljima" i starim članovi, da mogu živjeti svoj život u poštovanju i dostojanstvu."
On potvrđuje svoje „partnerstvo sa LGBT zajednicom" da bi njihove zahtjeve prenio po cijelom svijetu posebno homo-brakove, posvojenje djece i kriminalizaciju takozvanog „govora mržnje," integraciju u vojsku i službu sigurnosti; on poziva Kongres i američki narod „da se zauzima za jednaka prava za sve." To ne koristi samo „LGTB - Amerikancima „ nego cijeloj naciji, jer se ostvaruju principi na kojima se temelji „naša nacija."
"
Kvekeri su prva kršćanska skupina u Ujedinjenom Kraljevstvu koja se zalagala za ravnopravan brak, a kvekeri u Britaniji službeno su priznali istospolne veze
1963. godine."
(citat s wikipedije:
https://hr.wikipedia.org/wiki/Kr%C5%A1% ... eksualnost )
"U toj skupini prvenstveno treba spomenuti britanske i američke Kvekere - vjersku zajednicu koja je kroz povijest bila
predvodnica u mnogim progresivnim pokretima (...) . Britanski kvekeri su još u šezdesetim godinama prošlog stoljeća u knjizi Towards Quaker View of Sex pozitivno govorili o ljubavi istospolnih parova te su danas jedna od
rijetkih vjerskih zajednica koje vrše gay brakove."
(s portala H-Alter-a)
A o američkim izborima dobar članak je napisao fra Antonio Musa nedavno za bitno.net, u kojem kaže:
"Unatoč njegovim esktremno liberalnim stavovima i činjenici da se u brojnim temama bliskima Crkvi Biden i ljudi oko njega nalaze na pozicijama
dijametralno suprotnima od onoga što Crkva naučava, jedan veliki dio katolika glasat će za ovoga kandidata koji se i sam deklarira katolikom."
https://www.bitno.net/vjera/aktualnosti ... -katolike/Što možemo naučiti od Amerikanaca, osim da nije sve takvo kako se na prvi pogled čini... (i kako se tko deklarira).