Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet tra 23, 2026 02:30

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 35 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3
Autor Poruka
PostPostano: Pet lis 22, 2021 11:41 

[quote="viz » Pet lis 22, 2021 05:30"
Ne baš sud...Kad je čovjek počeo štancati djecu umjetnom oplodnjom, mene to koleba u vjeri. Jer čovjek odlučuje, neki i spolu, boji očiju djeteta, neki rode osmorke- gdje je tu Bog, samo on daje život?

Čini mi se da stalno brkaš čovjekovu slobodnu volju i BOŽJU!
Zar je Božja volja da se čovjek igra boga i petlja u ono što je Bog od iskona planirao i odlučio kao "glavnu mašineriju" razvoja života stvoriti DNK?
Čovjek je upetljao prste i tim svojim restriktivnim enzimima počeo sjeckati DNK i raditi što on želi.
Od one ovce Doli ili kako se već zvala pa do danas kolike famozna znanost "uznapredovala" - i u KOJEM SMJERU?
U pravcu totalnog degradiranja čovjeka kakvog ga je Stvoritelj zamislio.
Slobodna volja/sloboda izbora je rezultirala odbijanjem od Boga Stvoritelja i od čovjeka pokušava stvoriti božanstvo, e sad…
Kad su civilizacije počele izumirati - iznutra!
Onda kad su na mjesto Boga stavljale božanstva bilo u liku novca/bogatstva), a ponajviše čovjeka stavivši na pijedestal božanstva.
TO će nas uništiti… Zapravo bi, kad Bog ne bi zahvatio, a hoće, jer mora.
On nije zato poslao svoga Sina. Svakome zlu ima kraja…Kad On to odluči.

Vrh

PostPostano: Pet lis 22, 2021 13:02 

Znam, ali to su ljudi...Ljudska bića, koja se štancaju kako kome odgovara. A mi učimo da Bog u svakog čovjeka stavlja dušu, da je njegova volja da dođemo na ovaj svijet. Razumiješ li što mi je tu kontradiktorno?

Vrh

PostPostano: Pet lis 22, 2021 13:24 

Znam, ali to su ljudi...Ljudska bića, koja se štancaju kako kome odgovara. A mi učimo da Bog u svakog čovjeka stavlja dušu, da je njegova volja da dođemo na ovaj svijet. Razumiješ li što mi je tu kontradiktorno?

Itekako razumijem, ali ti nešto (opet) brkaš...
Tvoje shvaćanje stvaranja/nastajanje ljudskih bića je kontradiktorno, jer kao da posve razumiješ (zar time i opravdavaš) abortiranje milijuna malenih ljudi?
KAKO da te razumijem: ne shvaćaš da Bog udahnjuje dušu u trenu spajanja 2 x 23 kromosoma, pa se tako oplođene stanice razviju u čovjeka koji se rodi (kao osmorke, kako ti kažeš), ali razumiješ da tako stvorena bića, pa već u prvim tjednima života u majčinoj utrobi - IZBACE IH VAN - na najokrutniji način - ABORTUSOM?!!!

Ne, ja TEBE ne shvaćam. Bog ne odustaje od svog načina stvaranja, a to što se čovjek upetljao, što očekuješ? MUNJE iz vedra neba, pa da poubijaju takve kreatore osmorki npr., djece "po narudžbi"? Hm... Nije ni Hitlera npr., zar ne, a toliki su zbog njega trpjeli, umrli!
Ja bih rekao HVALA Bogu da su živi! A Bog je I NA NJIH računao, jer je znao da će se to dešavati. I s takvom djecom ima plan. Ne nadam se tomu nego vjerujem u to.

Vrh

PostPostano: Pet lis 22, 2021 16:39 

Dobro, dobro...
Prije je bilo, biti će djece, ako Bog da.
Sad ih rade u epruveti, neke odluče izdvojiti, neke bace, a Bog znači sudjeluje u čovjekovoj raboti...No, malo si mi pomogao...

Vrh

PostPostano: Sub lis 23, 2021 05:49 

U vezi načina komunikacije, ako završavamo svoje svoja mišljenja sa Amen (Tako je), onda tu teško da ima rasprave. Amen redovito koristimo za ono što je odredila Crkva a nikad ne za naše mišljenje (osim npr. kad netko nameće svoje mišljenje kao apsolutno "bit će tako i amen!"). Molim da se na tu komunikaciju pripazi i da se ne završavaju postovi sa Amen.
Isto tako i govor "Ja jesam" (Ja sam koji jesam, JHWH) upotrebljava samo Isus koji je Bog. Na ovom forumu raspravljamo o nauku Crkve koji nam pomaže i usmjerava, kad bi svatko sebe tako nazivao tu onda nema mjesta raspravi i osluškivanju što nam Crkva želi reći.

Hvala ti za opasku i molitvu/molbu!

Moj način komunikacije je samo meni svojstven i naravno da ga mogu mijenjati.
I mijenjam ga!

No moja mišljenja, stavovi su ono što sam izmislio.
I ništa više...
Ja cijelo vrijeme izmišljam :;

Takvim me je Bog stvorio.
Možda je i druge takve stvorio!? Ne znam.
Kako je kod tebe?

Kad pročitam dio evanđelja, promišljam. Izmišljam. Izmišljam logikom ovoga svijeta.
I normalno da griješim. Ispravljam se ostajući grešnik.

Znam da je igra gotova kad odobrim i tako završim misao.
Odobravanjem drugačijeg (izmišljenog od drugoga), ja apsolutno odobravam svoju izmišljotinu.
Tako da prekid igre je u biti samo privid koji mijenja moj privid.
Izmišljeno prelazi u stvaranje jer blagoslovom se stvara.
Davanjem slobode se ostvaruje sloboda. Ljubljenjem se ostvaruje ljubav. Misli i riječi blagoslovom prelaze u djela.
Izmišljeno postaje stvarnost :;
Služenjem stvaramo :))

Kad se izdižem iznad drugoga dijeleći mu lekcije, ja se istovremeno ponizujem pred Bogom. I obrnuto.
Kad se ponizujem prihvaćajući lekcije drugoga, ja se istovremeno uzvisujem pred Bogom.
Ne trebam se niti ponižavati, niti uzdizati pred Bogom. Ali mogu jer je to sastavni dio života.

Isus me uči što trebam od hrpe propisa i zabrana (one su tu da se ne boje uzvišeni visine pada).
Isus me uči ljubiti Boga, drugoga drugačijega = bližnjega i sebe i to u svo vrijeme.

@Giovi Pitam te: Ljubiš li sebe?

Isus nas to pita po 3 puta u sve vrijeme (sa nama je u sve vrijeme).

Ja u ljubavi izmišljam.
U ljubavi sa ljubavlju kroz ljubav se jedino i može izmišljati :))
To je moja gola čovječja priroda.

Lijepo je da je totus tuss pokrenula ovu temu. Hvala ti lijepa totus tuss :))

Mogu si priznati da je ljudska priroda božanstvena! :DD

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 35 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3

Vrijeme na UTC + 01:00 sata