Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 00:20

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 652 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 44  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pon stu 29, 2021 09:12 

Molim te da ne pišeš ovakve gluposti, to je čisto sektaštvo. Agresivno nametanje cijepiva je nekima postalo poput svojevrsne religije.
Crkva je vrlo jasna u tome da svatko ima slobodu hoće li se cijepiti i da cijepljenje mora biti dobrovoljno, uz pridržavanje onih mjera koje sprečavaju širenja virusa. To je stav koji je direktno određen Kongregacijom za nauk vjere.

Hvala, Giovi. I Bojim se da ćeš to morati opetovati još puno puta.

Vrh

PostPostano: Pon stu 29, 2021 12:23 

A što je kad otvorim grupu muževi katolici gdje pojedinci pišu takve vulgarnosti o gospođi Markotić, koja je itekako katolik? Tolike vulgarnosti da se sramim što u pridjevu imaju "katolici"?
Što je kad se na prosvjedima nosi Gospa, na prosvjedima koji su sve više politički i agresivni? Dobro im je rekao Petar Tomev Mitrikeski, da to nije mjesto za moliti krunicu. Što je nego sektaški kad Krista i vjeru umješaju u prosvijede, gdje nam poručuju da je sotona u cjepivu, te urote, te masoni, doskora i reptili vanzemaljci, čipovi i da ćemo mi cijepljeni umrijeti u roku od godine do pet godina? To ti nije sektaški? Već poruke Uzaniće, Bozanića, Pape, Tončija Matulića, to zoveš sektašenjem??? :oo

Vrh

PostPostano: Pon stu 29, 2021 14:06 

Totus Tuus, prosvjed je rijetko organiziran i nije to povorka bušara (maškara) gdje su grupirani tematski po kostimima ili mjestima iz kojih dolaze.

Osobno, ni ja ne odobravam nošenje Isusovih slika i Bl. Djevice Marije. Ni TAKVE "gemišt" prosvjede.
Daleko mudrije i ZAISTA jedino efikasno "sredstvo" bi takvim vjernicima bilo mjesto pred Svetohraništem u najbližoj crkvi da to vrijeme provedu u molitvi za prestanak ove pošasti korona virusa, da Bog zaustavi daljnju rasprodaju svih hrvatskih, kako gospodarskih-privrednih tako i prirodnih resursa.
Da se mole (da SVI molimo) za spas Domovine!

Ali TKO da usadi u glavu revoltiranoj osobi što je mudro, što ludo? Pa u ovoj temi ne možeš naći tri osobe koje imaju jedinstven stav u svemu vezanom uz virusu, cjepivo, potrebu cijepljenja po savjesti ili gazu ju "jer se Papa cijepio"...Tko da nabroji sve!
..
ps: razmisli kad pišeš o sektaštvu:
Značenje riječi. sektaštvo, (lat. secta) stvaranje sekti, podvojenost u nekoj široj zajednici; zatvorenost i otuđenost od širokih masa.

Vrh

PostPostano: Uto stu 30, 2021 11:40 

Prva tvoja kojoj nemam što prigovoriti...
He, nešto sitno...prosvjedi su poprilično organizirani.

Vrh

PostPostano: Uto stu 30, 2021 12:43 

Molim te da ne pišeš ovakve gluposti, to je čisto sektaštvo. Agresivno nametanje cijepiva je nekima postalo poput svojevrsne religije.
Crkva je vrlo jasna u tome da svatko ima slobodu hoće li se cijepiti i da cijepljenje mora biti dobrovoljno, uz pridržavanje onih mjera koje sprečavaju širenja virusa. To je stav koji je direktno određen Kongregacijom za nauk vjere.

Što je jače - kongregacije ili Božja riječ? A tamo negdje među ostalim Božjim porukama piše i "ne ubij".

Odbijanje cijepljenja je ubojstvo - smrtni grijeh. Bilo drugoga, bilo samoubojstvo.

Naravno da postoji slobodna volja. Svatko sam za sebe odlučuje hoće li griješiti ili neće.

Vrh

PostPostano: Uto stu 30, 2021 17:02 

ta vrsta nuspojava je specifična jer nije riječ samo o običnom ugrušku već o krvnim ugrušcima praćenim niskim brojem trombocita i to zahtijeva hitno liječenje,a sad što se tiče šiljastog proteina što je drugo covid nego virus sa šiljastima po tome znači da bi gospođa bez cijepljenja bila teško bolesna zbog reakcije na šiljaste i dobro da se je cijepila.

Jedna je pretpostavka da je gospođa dobro učinila i da bi bez cijepljenja bila teže oboljela od covida.
Ali druga, također sasvim realna pretpostavka govori da bi tek sada - u ovom slučaju - da se ona razboli od covida imala teže posljedice, jer bi virus unio nove šiljaste proteine (ubojitije) koji bi stanje pogoršali stvarajući nove ugruške.
Točno to se dogodilo majci jedne moje poznanice kojoj je zbog teže bolesti liječnik savjetovao ne cijepiti se, međutim ona ga nije poslušala (i više je vjerovala stožeru - koji ipak donosi samo općenite preporuke, a ne individualne), pak je u vrijeme zaraze trebala biti hospitalizirana i pod strogim promatranjem.
Ta gospođa je na pragu 80-te i svatko bi vjerojatno savjetovao odmah se cijepiti, ali liječnici OM znaju povijest bolesti svojih pacijenata i znaju koji komorbiditeti bi mogli biti u lošoj interakciji sa cjepivima.

Vrh

PostPostano: Uto stu 30, 2021 17:22 

Na ovoj temi je spomenut i biskup Uzinić, jedan od onih koje jako cijenim i često slušam.
Svakako ima pravo (i kao čovjek i kao biskup) pozivati na cijepljenje i pokazivati brigu za zdravlje nacije.
Ali nekako mi kod njega fali ono jasnije određenje o ovoj glavnoj raspravi "smiju li covid potvrde biti uvjet i obveza" - znači smiju li oni koji nemaju tu potvrdu dobiti otkaz na poslu (iako su dobri radnici i drže se propisanih epidemioloških mjera, te ne predstavljaju ugrozu nikomu)... Smiju li onih 40% građana koji nemaju tu potvrdu biti građani drugog reda - kojima se brani ulazak u poštu, banku, policiju, školu (na roditeljske sastanke), u knjižnicu...?
Po mom mišljenju, on se kao biskup treba jasno odrediti prema toj pravnoj problematici (ostali biskupi se već jesu)...

Jer ako su samo necijepljeni ugroza - a dokazano je i da cijepljeni virus šire među sobom - onda to više nije pitanje zdravlja, već problem izbacivanja iz društva (diskriminacije) - ne prijenosnika - već samo onih koji se nisu cijepili?

Da ponovim, sva ova cjepiva su "uvjetno odobrena" na godinu dana, nedavno su im odobrenja produžena za još nekoliko mjeseci; za njih nitko ne želi preuzeti odgovornost u slučaju težih posljedica jer na Vladinoj stranici piše da su "dobrovoljna". Njima bi se cjepio inače puno manji postotak ljudi, da nije od početka u igri "mrkva" (razni poticaji i obećane pogodnosti: putovanja, more, razni popusti, "osjećaj sigurnosti"...), a od nedavno je u igri i "batina" (prijetnje otkazom u nekim sektorima, društveno stigmatiziranje necijepljenih i javno prozivanje kroz medije za "širenje bolesti"...) A ovih dana je i glavni čovjek WHO-a rekao da "cijepljeni itekako šire zarazu od koje neki mogu umrijeti, a da covid putovnice pružaju - doslovno - lažan osjećaj sigurnosti).

Biskup Uzinić već godinama nije u dobrim odnosima s udrugom Vigilare (koja je prva započela molitve na Trgu sv. Marka od kojih su se razvili prosvjedi), za njega su oni obični "katolički monarhisti" koje proziva direktno ili indirektno gdje god stigne, tako da mi se nekako to Uzinićevo prianjanje uz osobno mišljenje Pape (a ne uz mišljenje Kongregacije za nauk vjere) ipak čini pomalo nevjerodostojno. Kao - njima u inat.
A jesu li Vigilare krivi što su svojim kritikama od biskupa Uzinića još davno prije stvorili - svog neprijatelja?

Vrh

PostPostano: Uto stu 30, 2021 17:30 
Administrator

Što je jače - kongregacije ili Božja riječ? A tamo negdje među ostalim Božjim porukama piše i "ne ubij".

Odbijanje cijepljenja je ubojstvo - smrtni grijeh. Bilo drugoga, bilo samoubojstvo.

Naravno da postoji slobodna volja. Svatko sam za sebe odlučuje hoće li griješiti ili neće.

Enigmus, ovo je katolički forum gdje je po pravilima zabranjeno misonarenje i nametanje svojih učenja. Svatko može imati svoje tumačenje "Božje riječi", no ovdje je zanimljiv nauk Katoličke Crkve. Nije dopušteno sektašenje poput nametanja nekome da je grijeh cijepiti se ili pak da je grijeh ne cijepiti se.
Naprotiv, Crkva se zalaže direktno za načelo dobrovoljnosti, da ne smije biti prisila ni ucjena cjepljenjem. Danas je društvo zaluđeno do razine mržnje prema svima s drugačijim stavovima te se stvara atmosfera agresivnog kulta.
To nije put kojim trebaju ići vjernici, već uvažavati drugoga i poštovati načela Crkve.

Vrh

PostPostano: Uto stu 30, 2021 18:13 

Veliki Reset - teorija zavjere ili...?

Česta je tema katoličkih intelektualaca. Radi se o nastojanju ili planu vrlo malog broja svjetskih moćnika (vezano uz Svjetski ekonomski forum) da uvedu "novo normalno" stanje u kojem će oni biti iznad svih svjetskih vlada preuzimajući kontrolu nad tržištem hrane, energenata, informatičkih medija i zdravstvenog sustava.

https://www.opendemocracy.net/en/oureconomy/conspiracy-theories-aside-there-something-fishy-about-great-reset/

Pored zdravih očiju vidimo kako putem malog, nevidljivog virusa oni uspijevaju uvoditi lockdowne, dizati cijene, upravljati osobnim podacima ljudi, zatvarati granice, navoditi ljude na "zdravstveni eksperiment"...

"WEF partners include some of the biggest companies in oil (Saudi Aramco, Shell, Chevron, BP), food (Unilever, The Coca-Cola Company, Nestlé), technology (Facebook, Google, Amazon, Microsoft, Apple) and pharmaceuticals (AstraZeneca, Pfizer, Moderna).

U iste teorije spada i pitanje o povezanosti jednog Billa Gatesa s okultnom "umjetnicom" Marinom Abramović, koju je početkom pandemije otvoreno reklamirao njegov Microsoft:
https://vigilantcitizen.com/latestnews/ ... abramovic/

Zatim pitanje proročanstva pandemije tijekom onih šokirajućih otvaranja Olimpijskih igara u Londonu 2012:
https://youtu.be/wLWKqmU5efw?t=1

Što bi značilo ono plesanje kao marionete, lutke na koncu ovih dadilja (ili medicinskih sestara) koje bi trebale čuvati djecu kad dolaze mali, čupavi, crni (simboli sotone) i strašni Voldemort koji otima djecu? On je književni prototip svih okultista čiji je plan "isisavati dušu, razum i srce iz ljudi". Tj. mijenjati mentalitet, upravljati nekime pomoću straha i širenja panike (omikron!) da ljudi jedni drugima budu više neprijatelji, a manje prijatelji... Više utjerivači straha, a manje kršćani koji se pouzdaju najviše u jednoga Boga...

Vrh

PostPostano: Sri pro 01, 2021 15:30 

Na ovoj temi je spomenut i biskup Uzinić, jedan od onih koje jako cijenim i često slušam.
Svakako ima pravo (i kao čovjek i kao biskup) pozivati na cijepljenje i pokazivati brigu za zdravlje nacije.
Ali nekako mi kod njega fali ono jasnije određenje o ovoj glavnoj raspravi "smiju li covid potvrde biti uvjet i obveza" - znači smiju li oni koji nemaju tu potvrdu dobiti otkaz na poslu (iako su dobri radnici i drže se propisanih epidemioloških mjera, te ne predstavljaju ugrozu nikomu)... Smiju li onih 40% građana koji nemaju tu potvrdu biti građani drugog reda - kojima se brani ulazak u poštu, banku, policiju, školu (na roditeljske sastanke), u knjižnicu...?
Po mom mišljenju, on se kao biskup treba jasno odrediti prema toj pravnoj problematici (ostali biskupi se već jesu)...

Jer ako su samo necijepljeni ugroza - a dokazano je i da cijepljeni virus šire među sobom - onda to više nije pitanje zdravlja, već problem izbacivanja iz društva (diskriminacije) - ne prijenosnika - već samo onih koji se nisu cijepili?

Da ponovim, sva ova cjepiva su "uvjetno odobrena" na godinu dana, nedavno su im odobrenja produžena za još nekoliko mjeseci; za njih nitko ne želi preuzeti odgovornost u slučaju težih posljedica jer na Vladinoj stranici piše da su "dobrovoljna". Njima bi se cjepio inače puno manji postotak ljudi, da nije od početka u igri "mrkva" (razni poticaji i obećane pogodnosti: putovanja, more, razni popusti, "osjećaj sigurnosti"...), a od nedavno je u igri i "batina" (prijetnje otkazom u nekim sektorima, društveno stigmatiziranje necijepljenih i javno prozivanje kroz medije za "širenje bolesti"...) A ovih dana je i glavni čovjek WHO-a rekao da "cijepljeni itekako šire zarazu od koje neki mogu umrijeti, a da covid putovnice pružaju - doslovno - lažan osjećaj sigurnosti).

Biskup Uzinić već godinama nije u dobrim odnosima s udrugom Vigilare (koja je prva započela molitve na Trgu sv. Marka od kojih su se razvili prosvjedi), za njega su oni obični "katolički monarhisti" koje proziva direktno ili indirektno gdje god stigne, tako da mi se nekako to Uzinićevo prianjanje uz osobno mišljenje Pape (a ne uz mišljenje Kongregacije za nauk vjere) ipak čini pomalo nevjerodostojno. Kao - njima u inat.
A jesu li Vigilare krivi što su svojim kritikama od biskupa Uzinića još davno prije stvorili - svog neprijatelja?

Vrh katoličke crkve u Hrvatskoj napravio je veliku pogrešku što se nisu postavili, nisu se odredili. Pa je došlo do najgoreg, vjernici su se razdjelili. I napisah već, kad sam na face grupi katolički muževi vidjela kako vrijeđaju dr. Markotić, također vjernicu, zgrozila sam se. Kako se takvi ljudi mogu zvati katolicima. Neki biskupi, neki svećenici za cijepljenje, neki protiv, a "vrh" sroči izjave gledajuć ne naljutiti nikog. Protiv cjepljenja, naravno, ne mogu biti, ali, kao, zauzimaju se za ljudske slobode...Djecu se cijepi od svega i svačega bez njihova dopuštenja, gdje su tu ljudske slobode? Ako su doktori, stručnjaci, stožer, rekli da se cijepimo, onda su trebali stati uz njih a ne smišljati neke konstrukcije da zadovolje svu pastvu. To nikad ne uspijeva i sada smo tu gdje jesmo, gore podjele među vjernicima nikada nije bilo.
Jako sam ogorčena zbog toga i kad čijem što jedni drugima govore, kao da je sotona došla zavaditi te ljude (i mene među njima) što se katolicima zovu. Pa islamski imam je, kad su ga pitali, vidjela na tv, rekao, mi preporučujemo odluke stožera. Da su i "naši" tako napravili, mislim da bi bila bolja odluka.
Još gore, svakodnevno izlaze novi you tube uradci, gdje netko preporučuje borbu u ime Krista, priča o posljednjim vremenima, žigu zvijeri, sve i svašta, čemu se neuki ljudi dive, u što vjeruju, nažalost, puno ih je među njima što se smatraju katolicima.
Cijeli Izrael je procijepljen i nisam vidjela da su se rabini protivili ili sastavljali izjave tipa naših vjerskih vođa u HR.
Matulića smatram iskonskim vjernikom, jednim od najelokventijih ljudi u HR katoličkoj crkvi. Kad je nedavno držao misu kod nas, imao je cijelo vrijeme masku za raziku od našeg svećenika. Ima i karizmu, moć govora, koji ne rabi za zapaliti mase, što rade daleko neukiji ljudi danas. Jer u doba interneta i facebook prosvjeda, svatko, nažalost, ima priliku iskazati se, raspuhati ego i sa malo populističkih parola, uvijek će naći skupinu sljedbenika.
Malo je ovdje, u ovoj konfuziji koju su napravili, glasa razuma.
Ja sam bila a priori protiv cjepiva, bilo kojeg, kažem, morala sam se cijepiti, zbog posla. Muž se cijepio jer je odlučio da je to ispravno. Cijepio mi se nećak, visoko fakultetski obrazovan, koji prirodom posla više radi vani nego ovdje i to još prošle godine i nije mu ništa bilo upitno.
Mješati Boga, Bibliju u ovo, apsolutno je nedopustivo.
A Vigilare? Podržavala sam ih novčano, iako mi je Batarelo povremeno bio ekstremniji malo od mene. Više neću.

Vrh

PostPostano: Sri pro 01, 2021 22:05 

Jedna je pretpostavka da je gospođa dobro učinila i da bi bez cijepljenja bila teže oboljela od covida.
Ali druga, također sasvim realna pretpostavka govori da bi tek sada - u ovom slučaju - da se ona razboli od covida imala teže posljedice, jer bi virus unio nove šiljaste proteine (ubojitije) koji bi stanje pogoršali stvarajući nove ugruške.
Točno to se dogodilo majci jedne moje poznanice kojoj je zbog teže bolesti liječnik savjetovao ne cijepiti se, međutim ona ga nije poslušala (i više je vjerovala stožeru - koji ipak donosi samo općenite preporuke, a ne individualne), pak je u vrijeme zaraze trebala biti hospitalizirana i pod strogim promatranjem.
Ta gospođa je na pragu 80-te i svatko bi vjerojatno savjetovao odmah se cijepiti, ali liječnici OM znaju povijest bolesti svojih pacijenata i znaju koji komorbiditeti bi mogli biti u lošoj interakciji sa cjepivima.

aha moja tvrdnja je pretpostavka a tvoja je sasvim realna pretpostavka.ok a o kojim cjepivima točno pričaš?pošto vektorska mogu izazvati ugruške dok kod mrna to nije slučaj.

Vrh

PostPostano: Čet pro 02, 2021 12:26 

.[/quote]
aha moja tvrdnja je pretpostavka a tvoja je sasvim realna pretpostavka.ok a o kojim cjepivima točno pričaš?pošto vektorska mogu izazvati ugruške dok kod mrna to nije slučaj.[/quote]
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
___________________________________________________________________________________________________________

U koja spadaju pfizer i moderna?

Vrh

PostPostano: Čet pro 02, 2021 22:01 

Evo nešto zanimljivo:

Sadržajan tekst udruge Grozd na e-savjetovanju o novom Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti
https://udruga-grozd.hr/download/GROZD% ... ni2021.pdf

Nevjerojatno je kakve podatke su prikupili i u kakvom kratkom tekstu sve saželi, a evo i ono što se nisam nadala (o mRNA cjepivima):
5.3. mRNA cjepiva predstavljaju relativno novu tehnologiju i nedovoljno su ispitana za primjenu
na ljudima.
Ozbiljne analize pokazuju da nije istina ono što mnogi, čak i znanstvenici, još uvijek vjeruju
– da mRNA ne može ući u jezgru stanice i ugraditi se u genom čovjeka. Analiza mRNA koja
se nalazi u cjepivima pokazala je da ta mRNA sadrži elemente koji joj omogućuju da koristi
stanične mehanizme za retropoziciju mRNA u genom, posebno u genom spolnih stanica, te
da se kao takva prenese na sljedeće generacije, tj. na djecu onih koji su se cijepili
(https://osf.io/uwx32/).

5.5. U cjepivu se nalaze lipidne nanočestice u koje se „pakira“ mRNA. Premda se lipidne
nanočestice već koriste na sličan način za dostavu lijekova u organizam, toksikološke studije
su pokazale da takve čestice vrlo lako, nekontrolirano ulaze u tkiva i organe i tamo izazivaju
reakcije kakve inače izazivaju stanični otrovi. Primjerice, stanice mogu reagirati
oksidativnim stresom koji, ukoliko je doza otrova dovoljno jaka, rezultira oštećenjem
genoma, te raznim patološkim promjenama u građi i funkciji tih stanica, tkiva i organa
(https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7074910/). Još nisu napravljene
toksikološke studije djelovanja lipidnih nanočestica iz cjepiva na ljudski organizam.

*
Slično su pisali i u ovom važnom tekstu, par mjeseci prije, na sastanku KI sa krčkim biskupom Ivicom Petanjkom:
https://www.biskupijakrk.hr/druga-strana-koronakrize/

Tekst je dugačak, ali itekako potiče na razmišljanje...

*
Treći članak kojeg bih željela podijeliti s vama je mišljenje dr. Ružice Razum o ovoj korona-krizi:
https://narod.hr/kolumna/ruzica-razum-n ... alost-suti

Ne vrijedi komentirati površno i negativno, ako prije ne pročitate članke i molim smislenu argumentaciju ukoliko se ne slažete...

Vrh

PostPostano: Čet pro 02, 2021 22:15 

aha moja tvrdnja je pretpostavka a tvoja je sasvim realna pretpostavka.ok a o kojim cjepivima točno pričaš?pošto vektorska mogu izazvati ugruške dok kod mrna to nije slučaj.

Napisala sam "također sasvim realna pretpostavka" jer nisam mislila potcjenjivati...
U vezi mRNA cjepiva, molim te, pročitaj moj gornji post.

Vrh

PostPostano: Pet pro 03, 2021 11:58 

Evo nešto zanimljivo:

Sadržajan tekst udruge Grozd na e-savjetovanju o novom Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti
https://udruga-grozd.hr/download/GROZD% ... ni2021.pdf

Nevjerojatno je kakve podatke su prikupili i u kakvom kratkom tekstu sve saželi, a evo i ono što se nisam nadala (o mRNA cjepivima):
5.3. mRNA cjepiva predstavljaju relativno novu tehnologiju i nedovoljno su ispitana za primjenu
na ljudima.
Ozbiljne analize pokazuju da nije istina ono što mnogi, čak i znanstvenici, još uvijek vjeruju
– da mRNA ne može ući u jezgru stanice i ugraditi se u genom čovjeka. Analiza mRNA koja
se nalazi u cjepivima pokazala je da ta mRNA sadrži elemente koji joj omogućuju da koristi
stanične mehanizme za retropoziciju mRNA u genom, posebno u genom spolnih stanica, te
da se kao takva prenese na sljedeće generacije, tj. na djecu onih koji su se cijepili
(https://osf.io/uwx32/).

5.5. U cjepivu se nalaze lipidne nanočestice u koje se „pakira“ mRNA. Premda se lipidne
nanočestice već koriste na sličan način za dostavu lijekova u organizam, toksikološke studije
su pokazale da takve čestice vrlo lako, nekontrolirano ulaze u tkiva i organe i tamo izazivaju
reakcije kakve inače izazivaju stanični otrovi. Primjerice, stanice mogu reagirati
oksidativnim stresom koji, ukoliko je doza otrova dovoljno jaka, rezultira oštećenjem
genoma, te raznim patološkim promjenama u građi i funkciji tih stanica, tkiva i organa
(https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7074910/). Još nisu napravljene
toksikološke studije djelovanja lipidnih nanočestica iz cjepiva na ljudski organizam.

*
Slično su pisali i u ovom važnom tekstu, par mjeseci prije, na sastanku KI sa krčkim biskupom Ivicom Petanjkom:
https://www.biskupijakrk.hr/druga-strana-koronakrize/

Tekst je dugačak, ali itekako potiče na razmišljanje...

*
Treći članak kojeg bih željela podijeliti s vama je mišljenje dr. Ružice Razum o ovoj korona-krizi:
https://narod.hr/kolumna/ruzica-razum-n ... alost-suti

Ne vrijedi komentirati površno i negativno, ako prije ne pročitate članke i molim smislenu argumentaciju ukoliko se ne slažete...

Je li stavljaš te linkove prikupljene od eminentnih znanstvenika da bi pravila strah svima nama cijepljenima?
Neću ih naravno čitati a niti staviti na stotine od eminentnih stvarno znanstvenika koji detaljno objašnjavaju što je u cjepivu i koliko je neškodljivo.
70- tih g prošlog stoljeća procijepilo se pod must više od 20 milijuna ljudi, preko 90 % stanovništva bivše Juge, tek napravljenim cjepivom za variolu. Nije bilo demokracije, hočeš- nećeš. Nije bilo facebooka ni interneta da svatko trubi što mu dođe.
I danas djeca primaju po 7- 10 cjepiva a postoji i antivakserski pokret roditelja koji ne dozvoljavaju djeci cijepljenje pa se negdje vraćaju davno iskorijenjene bolesti.
Evo, nadbiskup vrhbosanski je sa svim ostalim vjerskim koncesijama u Bosni stao na stranu cjepljenja. I kad su ga nedavno pitali, odgovorio je koliko se puta cijepio i kada. Bozanić je isto cijepljen, ali nije htio odgovoriti na upit novinara. Eto licemjerstva. Uvijek sam branila crkvu u Hrvata ali ovo me osvijestilo, vrijeme je za korjenite promijene. Postali su poput političara. Treba na čelo čovjek poput Tončija Matulića, karizmatičnog erudita, pametnog i iskrenog, vjernika nadasve.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 652 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 44  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata