... Kod nas su objavljene gotovo sve njezine knjige, a '80-tih godina predgovore njenim knjigama pisali su vrlo poznati i utjecajni svećenici i teolozi kojima je bila zajednička, reći ću i to, pripadnost i simpatiziranje Karizmatskog pokreta. Danas je KP uglavnom prihvatio Papin stav o Vassuli, osobito u inozemstvu, i ne gleda više blagonaklono na nju.
2011. g. Grčka pravoslavna crkva službeno se ogradila od Rydenove i savjetovala svojim vjernicima da ne ulaze u njene zajednice. 2012. g. ciparska crkva proglasila je Vassulin nauk heretičnim. Velike kontroverze izaziva i činjenica da Vassula poruke dobiva preko jednog anđela "automatskim pisanjem", što se smatra više okultnom praksom nego nadahnućem Duha. Na takav se način može lako stupiti u kontakt sa zlim anđelima umjesto s Bogom."
No, nažalost, lažni proroci zavedu lako lakovjerne.
Još:
Ne nasjedajte na lažne proroke
"Pošto Vassula Ryden živi u Švicarskoj, među prvima se o njenim knjigama i konferencijama izjasnio švicarski biskup Mgr. Heinrich Schwery 1991. g. Upozorio je da Vassula promovira nekakvo dvojbeno pan-kršćanstvo i da se njene poruke ne mogu smatrati nadnaravnim.
Kongregacija za nauk vjere dva je puta službeno reagirala, upozoravajući na:
– prikaz Presvetog Trojstva, na zbrku imena i uloga pojedinih božanskih osoba u njenim porukama:
– na proročanstva o skorom razdoblju prevlasti Antikrista unutar Crkve;
– na milenaristički stil: čudesne Božje intervencije prije drugog Kristovog dolaska donijet će zemlji jednu eru mira i prosperiteta
– proročanstvo o ujedinjenju svih kršćanskih zajednica, o stvaranju tzv. pan-kršćanstva, u kojemu će se izgubiti odlike pojedinih Crkvi, suprotno katoličkom nauku i ekumenskom zalaganju.
Ti službeni dokumenti Katoličke crkve nalaze se na sljedećim stranicama:
http://www.ewtn.com/library/CURIA/CDFRYDN1.HTMhttp://www.ewtn.com/library/CURIA/CDFRYDN2.HTMVassula je međutim nekoliko puta čak i mijenjala svoje poruke pokušavajući ih približiti katoličkom nauku, što je samo dokaz kako njene objave nisu nadnaravnog podrijetla.
Više o tome:
http://www.catholicdoors.com/isit/isit07.htmhttp://www.unitypublishing.com/Appariti … 20Mark.htm
Vatikan, 24. 10. 1995. (IKA) – Radio Vatikan je 23. listopada objavio Priopćenje koje je Kongregacija za nauk vjere izdala 6. listopada, a odnosi se na Vassulu Ryden koja se po svijetu predstavlja kao vidjelica i prenositeljica nadnaravnih poruka. Vassula je nedavno boravila i u našoj zemlji te su o njezinim nastupima izvješćivale i naše građanske novine. Kongregacija za nauk vjere kao vrhovni ured za čuvanje katoličkog pravovjerja je nakon duljeg istraživanja toga slučaja odlueila izvijestiti javnost da je ono što Vassula Ryden govori i naviješta, s katoličkog stajališta neprihvatljivo. Priopćenje izričito navodi određene naukovne zablude. U navodnim Vassulinim objavama ona se netočno izražavala o odnosima osoba u Presvetome Trojstvu, naviještala je skoro razdoblje Antikristove vlasti u samoj Crkvi, zatim na milenaristički način (milenarizam je netočno učenje da će prije Sudnjega dana na zemlji biti uspostavljeno tisućgodišnje Božje kraljevstvo) govori o razdoblju Božje pobjede s mirom i sveopćim blagostanjem prije drugoga Kristova dolaska. Također ona naviješta u skoroj budućnosti Crkvu koja bi bila neka neodređena svekršćanska zajednica. Činjenica da u novijim Vassulinim spisima nema više takvih tvrdnji, pokazuje da ni ono prije nije moglo biti plod nebeskih poruka. Priopćenje, osim toga, upozorava da Vassula Ryden, premda je članica Grčke Pravoslavne Crkve, bez ikakvih ograda prima sakramente u katoličkim crkvama, postavljajući se tako iznad svake crkvene vlasti, što izaziva uznemirenje i neraspoloženje pravoslavnih crkvenih službenika. Premda u njezinim nastupima ima i pozitivnih kršćanskih sadržaja, Kongregacija zaključuje da je učinak svega toga negativan, te poziva katoličke biskupe neka o tome izvijeste svoje vjernike i neka Vassuli ne dopuste nikakvo nastupanje u crkvenim prostorima ni na crkvenim skupovima. Vjernici trebaju znati da u spisima i nastupima gospođe Vassule Ryden nema ničega što bi se moglo smatrati plodom posebne nadnaravne objave.
Nije istina da Vassula propagira pankršćanstvo, neku neodređenu kršćansku zajednicu bez Crkve??
Vassula prima poruke od Isusu i radi isključivo ono što joj Isus kaže...idi tamo, ili ovamo, svjedoči šta sam ti rekao isl.
Ona nije neprijatelj Crjve,nego baš naprotiv...bori se da serazjedeinjene kršćanske zajednice ujedine u Crkvu po vodstvom pape
Preko vassule govori Isus...on govori o Ivanu Pavlu II kao svome ljubljenm papi, spominje i papu Ivana XXIII, spominje pozitivo i papu Pia XII i papu Pavla VI...Vasula ( odnosno) Isus nigdje se ne postavljaju da KC ne bi bila istinska Kristova Crkva, a da je npr. protestanstka ispravna?
Zar bi protestanti propagirali da se vassuli ukazuje BDMarija i koja joj često pričao svojim ukazanjima vjernicima??
Ničega protstanstog nema u pisanju vassule
Ona je bila u katoličkim crkvama...u nekim zemljama gdje nije imala mogućnosti ,jer nije bilo pravoslavne crkve se pričestila u KC ( TO DOPUŠTA crkveni kanon KC!...Radi toga su je proganjali neki pravoslalvni popovi kada su čuli za to...prijetili su joj izopćenjem iz grčke PC!
Znači, vassula (Isus) se nigdje ne zalažu za stvaranje nekog kršćanskog bućkuriša, nekeog dinkretizma ili lažne crkve, nego baš suprotno, da se dogodi sjedinjenje svih kršćanskih crkaca sa KC!
Vasula nigdje ne govori da su glavni pravoslavci a ne katolici,ili da su u pravu protestanti a ne katolilča crkva!
Ali ,kako je jedna od glavnih tema koje joj diktira Isus da se sve crkve ujedine pod jednim pastirskim štapom ( papom), da se izlječi njegovo razjedinjeno Tijelo, onda o tome vassula često govori
Isus joj sa takvim ushitom i ljubavlju priča da jedva čeka da se njegovo rascjepkano Tjelo napokon ujedini u jedno tjelo, jednu Crkvu!
Isus sa ushitom navješta da je to vrijeme dosta blizu i da ga u tome nitko ne može spriječiti...vassula se zebnjom ga pita ,pa kako ću ja to prenjeti svim poglavarima,oni mi neće vjerovati,ja nisam ni teološki potkovana, o tome ne znam ništa, niti imam znanja ako to prenjeti poglavarima kršć.zajednica...Isus joj odgovrara da nećeona to izvesti,nego da će on to svojom svemogućom snagom do toga dovesti!
Isus naravno kao alfa i omega vidi budućnost i zna koliko ima do toga d do ujedinjenja dođe...naravno da sve vlasti na zemlji proizlaze iz Božjeg dopuštenja,i da sve vlasti Bog ako hoće može skinuti...Bog naravno zna kada će Crkva opet iti sjedinena i naravno da o tome može suvereno govoriti!
Isus je 1988. već vasuli navjestio da će doći do pada crvenog zmaja-SSR-a i o tome ima 6 pruka...sva taproročanstva o rusiji su se ostvarila! Tko je tada prognozao da će ubrzo doći do pada komunima u ssr-u ,pada varšavskog pakta, pada berlinskog zida?? to je 88 to sve pogodio osim vasule i poruka iz PŽUB!??
Isto tao Bog suvereno i nepogrešivo zna da če i kada će doći do sjedinjenja Crkve ...O TOME GOVORE PORUKE, A NE O NEKOM STVARANJU PANKRŠĆANSKE vjere/ crkve bez pape na čelu te pankrš.zajenice? To je laž!
Već ranije sam te pitao,pa eto opetpitam sa razlogom...da vam podvučem anologiju u slučajevima:
da li je ikada KZNV-ranije s.oficij ,pogriješio u vezi nekog ukazanja BDM il Isusa?ili u vezi nekog mitika KC?
Je pogriješio je više puta ...isto tako griješi i u vezi vassule i poruka TLIG!
je li s.oficij pogriješo u vezi ivane orelenaske...a sada je ista svetica KC!
Je li SOficij pogriješio u vezi ukazanja faustini kowalskoj...a sada je ta ista"" luda, varalica i heretičarka" svetica KC?
Je li KC i apostolski najviši sud KC pogriješio u vezi fratra Pia, on je kažnjen od sudišta KC ,godinama ma mu je bio zabranjeno ispovijednanje i držanje svete mise, a sada je taj isti Pio iz piatralcene svetac KC!?
Je li bilo joši drugih slučajeva, a najčešće su to slučajevi vezani za ukazanja BDMarije,ukazanja Isua,ili u vezi mističara kc...nažalost, KC ima najmanje sluha kada su mističari KC u pitanju...ali vidimo, da su mnogi od njih tek naknadno rehabilitirani...i ne samo to, nego su postali blaženici i sveci katoličke vjere!!
E,upravo je i ovdje takav slučaj...vassula se kroz poruke koje je daje sam Isus i BDMarija bori za pozitivne stvari;
da dođe do toga da Crkva bude sjedinjena pod jednim pastirom
-da dođe do ponovnog velikog izljevanja Duha svetoga na zemlju, ljude ( ne govori vassula ni o kakvim čakrama,energijama, budizmu, hare krišni isl., nego o izljevanju božjeg duha, Duha svetoga na zemlju i ljude na zemlji
-Isus preko vassule govori o novoj zemlji i novom nebu oje se ne spominje kod induista ili budista, nego u ivanovom otkrivenju...mislim 21. poglavlje
isus govori o tri danam mrakaa koja će doći za vrijeme naše generacije i,a o 3 dana mraka je govorilo više priznatih mističara i posebice mističarki KC! Isus govori o velikom znaku koje nam ubrzo dolazi itd
SVE SU TO ČISTO KATOLIČKE KATEGORIJE, to su proročanstva koja se nalaze u Bibliji ili su i ranije izečena od mističara KC!
Zato dragi forumaši, ne bojte se poruka iz PŽUB...pustite da se o njima nešto kaže...neće zbog njih nijedn latolik postati protestant isl...nisam ni ja ,a ne ćete ni vi!
Ja sam katolik koji je primio i redovito prima sve sakramente KC,nisam ikakav sektaš...nisam ni neuki katolik koji olako prima neke objave...sve objave i mistike jako dobro proučim i detaljno pročitam ....posebice one o ojima pišem afirmativno ili širim njihove poruke!
Nmajte straha od vassule jer nije ona antikristova, nije ona protubožja ili protiv KC...već, naprotiv
hvala ti i slava Isuse...abba