Bog nam od francuske buržoaske , anticrkvene i antimonarhijske revolucije u francuskoj krajem 18.st. daje mnoga ukazanja BDMarije...ponekad i samog Isusa, nekad arkanđela, anđela, svetaca KC isl.
Od npr. ukazanja Gospe u Parizu 1830. ( ustanovljenje Gospine čudotvorne medaljice) pa do danas je bilo nekoliko stotina ukazanja
Najčešće na Bog šalje svoju Majku, Bogorodicu-Gospu...evo samo dva linka sa kompilacijama ukazanja
https://www.exdeo.net/revea/vz1v016.phphttps://www.exdeo.net/revea/vz2v100.phpO najpoznatijim ukazanjima danim od Boga ( ili đavla?) možete pročitati u kompilacijama koje je priredio poštovani svećenik KC Josip Sukner 60-tih i 70-tih godina prošlog stoljeća, njega je zaredio nadbiskup Stepinac, abio je župnik u pribiću kod krašića
https://www.exdeo.net/revea/pSuknerh.phpAli nažalost većinu ljudi poruke i opomene koje nam Bog u ukazanjima šalje uopće ne zanimaju...dapače, većina ne ateista nego čak i vjernika u nji ne vjeruju , niti ih poruke i ukazanja nimalo ne interesiraju??
Ide se čak grubo, totalno đonom na sva ukazanja ,a vjernike koje u njih vjeruju i govore o njima se svim načinima stišava i sputava... mislim najčešće pod parolom javna objava je dvno dana apostolima i zašto bi Bog davao neke privtane objave kada nam je dovoljna javna objava dana prije 2 tisuće godina...neki drugi spominju druge stvari ,ali i oni kada ponstane argumenata naposljetku krenu "argumentom" , čemu poruke i savjeti Božji, Gospini ako imamo Bibliju i evanđelja
Ja sam o Gospinim ukazanjima pisao već preko 15 godina na svjetovim i kršćanskim portalima...posebice sam puno pisao o međugorju
Na svjetovnim portalima sam nailazio na protivljenja ateista , i ona su mi logična...onaj tko ne vjeruje u Boga naravno da ne vjeruje ni u Gospu, anđele, svece ...
Ali me je uvijek čudilo suprostavljanje na katoličkim portalima i forumima...takve protivštine sa toliko žara nisam nikada očekivao da ću doživjeti od katolika...protivštine su išle dotle da su se čak poslije tih tema znali gasiti određeni katolički forumi ( da bi se ubrzo otvorili novi katolički forumi kao svojevrsni nastavak)
Gospa nam krou ukazivanja daje poruke, savjete za život...daje nam prvenstvemo nadu, ufanje i ljubav da ostanemo do kraja žiota vjernici...da se ne odreknemo svoje vjere pod napadima modernog svijeta , new agea, pod nasrtajima svih grijeha i hedonizama koji su nastupili posljednjih 60-tak godina ( seksualna revolucija i eminiam 60-tih, prije toga komunizam -boljševizam koji se proširio z sssr-a od 1917. po cijelom svijetu), danas je to djelovanje potrošačkog društva, hedonizma,djelovanje i širenje svih grijeha pod tajnim vodstvom masonrije i drugih antikršćanskih/antikatoličkih snaga!, kvir-đender ideologija, homseksualnost kao nešto normalno,pravo na abortuse, eutanazija itd.
Da ne nabrajam sve grešne - izme modernog doba...mislim da svi višemanje znate kako se desetljećima šire grijesi kroz ideologije koje nas uče da je sve to dobro,pozitivno, napredno-moderno!...
I onda budući da je Bog alfa i omega, da je Bog izvan i iznad našeg vremena i znanja, da bog vidi budućnost i šta sve dolazi na svijet, i tada kada nam Bog šaje svoju Majku, BDMarija kroz razna ukazanja mi ih olako odbijamo, ne želimo ni pročitati a kamoli se dublje interesirati i proučiti ih
Naprotiv, često sitničarimo i ismijavamo ih kao lažne poruke,izmišljotine navodnih vidioca ( kao da je njima lako podnositi sve oko toga što su od Boga izabrani da prenose poruku svijetu i kao da svi imaju neke velike koristi od toga)
I to ne radimo u nekom neutralnom stavu, nego sa imperativom da sigurno znamo da su lažna i svim silama se neki bore da suzbiju svako Marijino ukazanje i poruke dane svijetu??
Jako čudno...ponekad se upitam ima li kod modernih katolika uopće imalo vjere u Božja nadbnaravna djelovanja ( osim u lurd i fatimu koju eto takvi na kraju spomenu kao jedina valjanja ukazanja)??
Ovako bih rekla, Hrki: interes za Božjim i Gospinim ukazanjima je opravdan jer nas i KKC potiče da je uloga dane objave "da pomognu da se od nje u određenom povijesnom razdoblju potpunije živi."
Drugo, ne ignorirati, ali razlučivati DA - da ne bi one lažne zasjenile ili umanjile vrijednost onih istinitih...
I još, za nekoga poruke mogu biti itekako bitne za obraćenje, dok se nekog drugog uopće ne dojme... i to je u redu! Zato ako netko ne reagira - bez sekiranja - glavno da se slažemo u bitnim istinama vjere... A kome pomognu "da od njih potpunije živi" - jako dobro!