Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 21, 2026 07:02

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 784 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 53  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Čet lis 27, 2022 11:07 
Administrator

Molim da se raspravlja argumentima i činjenicama i uvažava stav Crkve. Zašto je biskup Žanić promijenio svoj stav, postoje razni razlozi i nema smisla izmišljati da sve znamo. Hrki ovdje redovito ponavlja svoje upise protiv biskupa kao istinu, što je biskup Perić opovrgnuo i pozvao protiv ogovaranja i klevetanja

Ne želim se baviti takvim stvarima niti u tome sudjelovati. Ono što je važno i vrijedno rasprave je vezano za naš duhovni život, kako se naš život mijenja u susretu s Bogom i u čemu se očituju naša iskustva obraćenja i poslušnosti.

Vrh

PostPostano: Čet lis 27, 2022 11:21 

Činjenica je da je tamo bila konfliktna situacija između dijaceze i franjevaca.
Zato mi se sviđa stav Papinog vizitora Cavallija :Nikada se zbog toga u crkvenom prostoru nije osjetila neka smetnja, nikada. Ravnoteža ljudi ovoga svetoga mjesta je vrlo visoka. Franjevci rade dobro. Oni su na jednoj dobroj razini i znaju ispovijedati na međunarodnoj razini. Isto tako i časne sestre franjevke: pogledajte kako je tu sve uredno i čisto, one su tu, i mnogi drugi laici koji s njima surađuju.

Čini mi se da je on faktor pomirenja.

Vrh

PostPostano: Pet lis 28, 2022 16:02 

A oni još požurili izdati knjigu Ogledalo pravde gdje pišu svašta protiv Međugorja.

pišu istinu,pa ako smatraš da je istina protiv međugorja onda nam to nešto i govori jelte?

Vrh

PostPostano: Pet lis 28, 2022 16:47 

Istina je voda duboka.
Koja se ne može sakriti.
Istina uvijek izađe na vidjelo :))

Vrh

PostPostano: Pon stu 07, 2022 16:07 

https://www.medjugorje-info.com/kultura ... pobijediti
https://www.abrakadabra.com/Katalog-Knj ... p/I00BBOA#

BAŠ ČITAM OVU KNJIGU...ima odličnih stvari u njoj!
Iako sam o međugorju pročitao barem 20 knjiga za ovu nisam znao...jučer iza svete mise ns Svetom Duhu bila prodaja knjiga iza mise i naletio na nju...
I otkrio sam neke zanimljive stvari o Mirjani Dragičević za koje nisam znao...odlična knjiga...za svaku preporuku!

Vrh

PostPostano: Čet stu 10, 2022 20:49 

https://www.medjugorje-info.com/kultura/mirjana-soldo-moje-srce-ce-pobijediti
https://www.abrakadabra.com/Katalog-Knj ... p/I00BBOA#

BAŠ ČITAM OVU KNJIGU...ima odličnih stvari u njoj!
Iako sam o međugorju pročitao barem 20 knjiga za ovu nisam znao...jučer iza svete mise ns Svetom Duhu bila prodaja knjiga iza mise i naletio na nju...
I otkrio sam neke zanimljive stvari o Mirjani Dragičević za koje nisam znao...odlična knjiga...za svaku preporuku!

ova je isto odlična....za svaku preporuku https://www.academia.edu/40558149/OGLEDALO_PRAVDE

Vrh

PostPostano: Pet stu 11, 2022 12:18 

Malo se gubiš...O toj knjizi je itekako bilo riječi na temi :;

Vrh

PostPostano: Pet stu 11, 2022 21:03 

ova je isto odlična....za svaku preporuku https://www.academia.edu/40558149/OGLEDALO_PRAVDE

Don Dražen Kutleša je 2001.g. priredio ovu knjigu, a danas je on predsjednik HBK.. Hoće li to imati kakvog utjecaja na realniji pogled na "međugorski fenomen" (a ne samo na fantastični, kako sugeriraju u većini drugih knjiga..)?

I zanima me govori li knjiga o Mirjani D. i o tome kako su svih 6 vidioca još 1981. g. dala izjavu "da je Gospa svima njima preporučila redovnički ili svećenički poziv i da im je zabranila da primaju ikakav novac od hodočasnika". To je objavljeno u jednoj knjizi iz iste godine i to ima smisla, ali kasniji razvoj događaja je sve demantirao.. :shock:

Vrh

PostPostano: Pon stu 14, 2022 13:48 

Pa ako su dokazi u Ogledalu pravde toliko jasni protiv međugorja odgovorite mi ( teo , adrijana islični):
-kako to da vatican i sve pape od tada do danas nisu donjeli odluku da je međugorje izmišljotina vidioca, međugorskih franjevaca isl????? :shock:

ajmo , jednom barem pošten odgovor molim 8)
Kako onda međugorje ni nakon 41 godinu još nije proglašeno kao velika laž ???

Vrh

PostPostano: Pon stu 14, 2022 21:10 

Pa ako su dokazi u Ogledalu pravde toliko jasni protiv međugorja odgovorite mi ( teo , adrijana islični):
-kako to da vatican i sve pape od tada do danas nisu donjeli odluku da je međugorje izmišljotina vidioca, međugorskih franjevaca isl????? :shock:

ajmo , jednom barem pošten odgovor molim 8)
Kako onda međugorje ni nakon 41 godinu još nije proglašeno kao velika laž ???

Evo od teo, adrijana i slični:
jednostavno zato jer je vatican još prije više od 50 godina tu nadležnost prenio na biskupe... :wink:

Da ne bi jedna komisija u vaticanu istraživala svako tobožnje ukazanje u svijetu oni su tu odgovornost prenijeli na biskupe. Tj. biskupi su dužni istražiti, izjasniti se i donijeti sud. I vatican to poštuje!

Ako pogledaš stranice vaticana nigdje nema popisa priznatih i nepriznatih ukazanja (iznimka je Vassula Ryden o kojoj se izjasnila sama Kongregacija za nauk vjere, pošto ona nije katolkinja i ne spada u nadležnosti ikoje biskupije). Ako pak pogledaš stranicu Miracle hunter - oni se u velikoj većini pozivaju na sudove lokalnih biskupa odgovornih za zbivanja (pa tako i ukazanja) u svojim biskupijama.

Vrh

PostPostano: Uto stu 15, 2022 11:55 

Da je tako, ne bi Papa imao svog vizitatora u Međugorju, koji je sad Aldo Cavalli, koji je jasno rekao da je Međugorje sveto mjesto. Čak izrijekom da je Bog znao zašto je prije 40 godina napravio čudo, tako nešto, imaš tu nekoliko postova ranije njegove točne citate, neznam napamet..

Vrh

PostPostano: Uto stu 15, 2022 21:12 

Da je tako, ne bi Papa imao svog vizitatora u Međugorju, koji je sad Aldo Cavalli, koji je jasno rekao da je Međugorje sveto mjesto. Čak izrijekom da je Bog znao zašto je prije 40 godina napravio čudo, tako nešto, imaš tu nekoliko postova ranije njegove točne citate, neznam napamet..

Svagdje gdje je crkva je sveto mjesto... Vizitator nije tu da proturiječi stavu biskupa, nego da uvede i pazi na ispravan pastoral hodočasnika i pravu pobožnost.

Vrh

PostPostano: Sri stu 16, 2022 11:56 

A bumo vidjeli...Crkva je i u mome mjestu, pa ipak nikad nisam čula da je itko rekao da je moje mjesto sveto.

Vrh

PostPostano: Čet stu 17, 2022 14:34 

Evo od teo, adrijana i slični:
jednostavno zato jer je vatican još prije više od 50 godina tu nadležnost prenio na biskupe... :wink:

Da ne bi jedna komisija u vaticanu istraživala svako tobožnje ukazanje u svijetu oni su tu odgovornost prenijeli na biskupe. Tj. biskupi su dužni istražiti, izjasniti se i donijeti sud. I vatican to poštuje!

Ako pogledaš stranice vaticana nigdje nema popisa priznatih i nepriznatih ukazanja (iznimka je Vassula Ryden o kojoj se izjasnila sama Kongregacija za nauk vjere, pošto ona nije katolkinja i ne spada u nadležnosti ikoje biskupije). Ako pak pogledaš stranicu Miracle hunter - oni se u velikoj većini pozivaju na sudove lokalnih biskupa odgovornih za zbivanja (pa tako i ukazanja) u svojim biskupijama.

Nije sve istina što si rekla
Lokalni biskupi su se negativno izjasnili pa ipak slučaj nije završen!
ZAŠTO ne spominješ ulogu BKJ koja je 1991. odlučivala o tome?? Znači išlo se i šire!, nije se pitalo samo lokalnog biskupa koji je realno nadležan za to ...kako i sama kažeš!
Znači nije sve kako kažeš

iMA NA POPISU izrijekom nepriznatih ukazanja! Lokalni biskup ga nije priznao i vatican to barem prešutno potvrdio
Da je Vaticanu ovo ukazanje poptpuno jasno ( i da se slaže sa ,lokalnim biskupima!) kako je navodno jasno biskupu periću i pok. b. Žaniću onda bi vatican samo prenjeo njihov sud i potvrdio ga!

Zadnja izmjena: hrki; Čet stu 17, 2022 15:11; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Čet stu 17, 2022 15:10 

Da ne pređeš olako preko mojih tvrdnji, bilo ih je više, ponoviti ću samo jedno:
zašto se BKJ očitovala 1991. o Međugorju?
zAŠTO NIJE BILO DOVOLJNO NEGATIVNO MIŠLJENJE LOKALNOG BISKUPA?

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 784 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 53  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata