Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri svi 21, 2025 16:16

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 652 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 44  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Uto stu 29, 2022 19:36 

8)

https://www.vjeraidjela.com/isprika-crk ... -covid-19/

https://www.quovadiscroatia.com/farsa-p ... i-poredak/

Ovo je nešto ultra-konzervativno...

Vrh

PostPostano: Pon pro 05, 2022 20:49 

Navela bi dva primera. Talijani su nedavno dozvolili rukovanje na misi, a pravoslavci čitavo vreme primaju pričešće na kašičicu i usta. Koliko vidim još ima Talijana, Srba, Rusa, Bugara... Nije sramota pogrešiti u pandemiji, ali neko je preterao. I bi li se opet isto ponašali kao nekada? E to je pitanje. Neka ste svi živi i zdrav.

Vrh

PostPostano: Sri pro 07, 2022 20:48 

Navela bi dva primera. Talijani su nedavno dozvolili rukovanje na misi, a pravoslavci čitavo vreme primaju pričešće na kašičicu i usta. Koliko vidim još ima Talijana, Srba, Rusa, Bugara... Nije sramota pogrešiti u pandemiji, ali neko je preterao. I bi li se opet isto ponašali kao nekada? E to je pitanje. Neka ste svi živi i zdrav.

:| Mi se još uvijek ne rukujemo na misi.

Ipak, hvala na lijepim željama! Također! :)

Vrh

PostPostano: Čet pro 08, 2022 12:25 

Mi, nekad kaže, nekad ne kaže "Pružite znak mira..."Ali čula sam na vijestima neki dan da je ponovo Crkva to uvela. Iskreno, ne smeta mi i da nema.

Vrh

PostPostano: Čet pro 08, 2022 16:22 

Nismo mi kukavice, a već bi svi morali da smo mrtvi jer smo sve radili kao i obično. Ni kod vas se nije povećao broj živi. Šta to znači?

Vrh

PostPostano: Čet pro 08, 2022 17:43 

Pa ja ih znam nekoliko što su mrtvi, eto...

Vrh

PostPostano: Čet pro 08, 2022 18:01 

Znam i ja da ljudi umiru ali se zbog toga liturgija nije menjala koliko znam. Šta je bilo bilo je a znali se šta oće opet da vam brane?

Vrh

PostPostano: Pet pro 09, 2022 12:22 

Nemamo krsne vode...Bila je prije nekoliko mjeseci samo kratko.

Vrh

PostPostano: Čet pro 15, 2022 10:48 

Mi, nekad kaže, nekad ne kaže "Pružite znak mira..."Ali čula sam na vijestima neki dan da je ponovo Crkva to uvela. Iskreno, ne smeta mi i da nema.

u mojoj crkvi u zagrebu toga ima već odavno...mjesecima :oo

Vrh

PostPostano: Čet tra 06, 2023 11:45 

Slušam jutros patera Stjepana Fridla, urednika radio Marije, koji govori pozitivno o moliteljima i uspoređuje neke parade koje su kao za zaštitu nečijih prava a ne bi dali prava za molitelje.
Pater Fridl se uvijek ispravno odredi, kao i kad je u doba korone (srećom, mali) dio klera i vjernika svašta govorio protiv cijepljenja i cjepiva i negirao epidemiju.

Vrh

PostPostano: Čet tra 20, 2023 13:22 

Slušam jutros patera Stjepana Fridla, urednika radio Marije, koji govori pozitivno o moliteljima i uspoređuje neke parade koje su kao za zaštitu nečijih prava a ne bi dali prava za molitelje.
Pater Fridl se uvijek ispravno odredi, kao i kad je u doba korone (srećom, mali) dio klera i vjernika svašta govorio protiv cijepljenja i cjepiva i negirao epidemiju.

za cijepivo se ne slažem
nadam se da si primjetila na tisuće mladih sportaša širom svijeta koji iznenadno umiru bez ikakvih kroničnih bolesti???Bez obrazloženja službene medicine od čega i zašto ?
Dokazuje se sve više da je to od cijepljenja vakcinama koje nisu dovoljno klinički ispitane!...hoćemo li i na te slučajeve samo tako zatvarati oči?

Vrh

PostPostano: Čet tra 20, 2023 15:45 

Ne, to uopće nije istina već nečija agenda zastrašivanja.
Upravo je dr forenzike Dragan primorac završio studiju koju je započeo 2019, dakle, prije korone, o iznenadnoj smrti mladih sportaša.
To je inače istraživano i prije njega, ali je on pronašao i rješenje- bolje preventivne preglede mladih sportaša, koji umiru puno više od tog sindroma u odnosu na cjelokupnu populaciju.
Možda bi jedini faktor više, bilo preboljenje korone, jer od toga mogu nastati ugrušci, ali toga nema u njegovoj studiji, to sam pročitala od drugog dr.
Jedine meni takve poznate smrti bile su davno prije korone.
No evo : Istaknuo je i kako je u dobi od 16 do 20 godina najučestalija pojavnost iznenadne srčane smrti. Belgijsko kardiološko društvo odnedavno preporučuje rutinsku genetičku analizu kako bi izbjegli pojavnost iznenadne srčane smrti kod djece, a Primorac je zaključio da je 3,7 do 4,5 puta veći rizik da srčani zastoj dobije sportaš, a ne oni koji se ne bave sportom.
https://www.srednja.hr/novosti/genetica ... ke-napore/

Vrh

PostPostano: Pet tra 21, 2023 09:54 

Ništa nije crno ili bijelo... A ono između, sivo to niko ne prihvaća

Vrh

PostPostano: Čet tra 27, 2023 14:46 

Sad dolazi na naplatu cijepljenje, nažalost, bilo je rečeno, a sad se može svašta očekivati nakon cijepljenja.. Ni oni koji su izmislili ta mrna cijepiva ne znaju kako će se ponašati, zato je idealan ovaj testni poligon od par mlrd ljudi..

Cijepljenje protiv korone je ruski rulet..

Žao mi je ljudi koji su podlegli strahu i okrenuli se jedni protiv drugih dok su mediji uspješno ispirali ljudima mozak do te mjere da su puntali ljude da se cijepe te dajući praktički do znanja da će se spasiti od tog "zloglasnog" resp.virusa.. Tko će odogovarati za oštećenja koja su uzrokovali cijepiva? Nitko, sam čovjek odgovara za to:(
Slušam svako malo da im se imunitet pošemerio nakon cijepljenja a dost njih imaju i srčanih problema, pa što su to ubrizgali u ljude..

Ne ponovilo se više..

Vrh

PostPostano: Pet tra 28, 2023 14:20 

Nije dobro bar na ovom katoličkom forumu puštati ovakve upise koji zbog neznanja ili namjerno, siju strah.
Susjedi su mi Finci, kažu da su se 5 puta cijepili. Inače, znam za smrti od korone, osobno poznajem više ljudi bez komorbiliteta a uvijek spominjem našeg ravnatelja doma Zdravlja, koji se nije cijepio i umro. Nikog ne poznajem kome je cjepivo naškodilo, predmnijevam da postoje slučajevi, jer i aspirin može naškoditi.
Mogu reći iz vlastitog iskustva (iako se nisam planirala cijepiti, politika firme...) i iskustva bliže i dalje rodbine, prijatelja, poznanika, da se nitko nije imao nikakvih problema niti ih ima. Preboljela korona ima posljedice, opet znam iz iskustva prijatelja.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 652 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 44  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata