Početnik:
Mi ne znamo kakvi su plodovi pa ne možemo niti suditi o tome. Doduše, neki plodovi njegova istupa su već vidljivi, a to su reakcije onih "vjernika" koji po svojoj retorici na društvenim mrežama odaju dojam da se radi o ljudima potrebnim (re)evangelizacije. Usput, prije nego li (o)sudimo biskupa po njegovim plodovima, mislim da bismo se svi mi trebali zamisliti kakvi su naši plodovi, ako ih uopće ima...
Biskup Uzinić je imao "bisera" u svojim medijskim istupima, ali nipošto takve težine da bi ga se trebalo javno prozivati i osuđivati. S druge strane, imao je i dosta dobrih inicijativa o kojima sam ranije pisao. Osim toga, on je jedini naš biskup (uz donekle i Vladu Košića) koji ima određene medijske istupe i komunicira sa narodom suvremenim sredstvima komunikacije. Pogledaj malo ostale članove našeg episkopata, tolika društvena previranja smo imali proteklih godina, a nitko niti riječi da uputi, osim prigodno (čitaj "stidljivo") na nekim propovijedima. Zato, zaključno, umjesto osuđivanja biskupa treba za njih moliti kao što je jednom prilikom Majka Tereza lijepo rekla nakon sastanka kojeg je imala sa nekim biskupima:" nisam većinu toga razumjela o čemu su pričali, ali sam zaključila da treba za njih puno moliti"!
QUOTE:::[quote="
Početnik » Čet lip 15, 2023 07:54"][/quote]
Možda ti neznaš za plodove, ali ja ih vidim itekako, ljudi koji propagiraju pobačaj, slave gay način života, mrze vjernike, vole biskupa i facebook prijatelji su mu. To su njegovi plodovi. Ima li ili nema naših, odnosno mojih plodova, nema svrhe pitanje. Ja sam anonimus s foruma, on je javna osoba. Pa kao takva podložna i kritikama.
Kad kažu, pojavio se napokon "lijevi" biskup,"nezatucan", nije pedofil, dapače, ne određuje se a priori kontra pobačaja, ne osuđuje nastranosti i sve ostale lijepe stvari koje vole kod njega, da bi još jače udarili na "zatucane, kockoglave, kozo.ebe, priglupe, zadrte, ograničene, ognjištare, klerofašiste itd itd" Jer, eto, kao mi smo takvi, a on dokazuje da se ipak nešto mijenja, na bolje
Ja ne osuđujem njega niti ikog, Bog je sudac. Samo se ne slažem s njegovom retorikom i nije mi drago što je na takvom položaju. Pa da javno osuđuje svećenika koji je odbio krstiti dijete dvaju lezbijki. Mogao mu je to reći u 4 oka, ali, ne, kako bi obožavatelji onda znali?