Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri svi 06, 2026 21:36

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 432 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 29  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sri srp 19, 2023 20:13 

Nije slučajno.
Naravno da treba razlikovati grijeh od osobe.
I ubica je osoba.
Homoseksualci su u pravilu promiskuitetni. Posjetim njihov pdoforum na forum hr i čitam, kakva sreća što sam gay...Koliko je dosadno živjeti kao straight.
Ako uspješno obuzdava nagone, homoseksualac može biti u crkvi, na misi, pričesti...Nema mu se Uzinić što ispričavati.
Ako ne obuzdava, a većina je takva, što mu se ima ispričavati Uzinić???

pogotovo zato jer je homofobija izmišljena

Vrh

PostPostano: Sub srp 22, 2023 20:20 

pogotovo zato jer je homofobija izmišljena

Kod većine homoseksualne sklonosti su prolazne i javljaju se kao faza u odrastanju. Tad im je potrebno pružiti pomoć. Tu veliku žetvu ubiru aktivisti.
Kod manjine ta sklonost ostaje i u odrasloj dobi, a još manju manjinu čine glasni aktivisti koji trže oveće donacije za "ugrožena prava".

Ispričati bi se trebalo jedino ako smo dosad i jedne i druge i treće trpali u istu kategoriju i prema kome bili agresivni.
(A neke navijačke skupine uf... ne može se u njihovo ime ni nadbiskup ispričati, on može samo u ime Crkve što nije prije prepoznala kome je potrebna pomoć, a kome obraćenje.)

Vrh

PostPostano: Ned srp 23, 2023 10:07 

Kod većine homoseksualne sklonosti su prolazne i javljaju se kao faza u odrastanju. Tad im je potrebno pružiti pomoć. Tu veliku žetvu ubiru aktivisti.
Kod manjine ta sklonost ostaje i u odrasloj dobi, a još manju manjinu čine glasni aktivisti koji trže oveće donacije za "ugrožena prava".

Ispričati bi se trebalo jedino ako smo dosad i jedne i druge i treće trpali u istu kategoriju i prema kome bili agresivni.
(A neke navijačke skupine uf... ne može se u njihovo ime ni nadbiskup ispričati, on može samo u ime Crkve što nije prije prepoznala kome je potrebna pomoć, a kome obraćenje.)

Mislim da je homoseksualnost neki genski poremećaj i da se te osobe takve rađaju slično kao i kod životinja

Neko bi sada mogao postaviti pitanje kako Bog to dopušta te ako je tako zašto Biblija to osuđuje.

Postavlja se pitanje zašto osoba koja nije kriva što je tako rođenja mora biti kažnjena da bude sama do kraja života.

Vrh

PostPostano: Ned srp 23, 2023 14:02 

Mislim da je homoseksualnost neki genski poremećaj i da se te osobe takve rađaju slično kao i kod životinja

Neko bi sada mogao postaviti pitanje kako Bog to dopušta te ako je tako zašto Biblija to osuđuje.

Postavlja se pitanje zašto osoba koja nije kriva što je tako rođenja mora biti kažnjena da bude sama do kraja života.

Jedno vrijeme su istraživali radi li se o genskom poremećaju ili ne (ne znam dokle su istraživanja stigla), ali takav poremećaj obuhvatio bi samo određen postotak onih koji se danas deklariraju kao LGBT. Ono o čemu govori sv. Pavao u Rim 1, 26-27 i što povijest potvrđuje, radi se vrsti moralne dekadencije. U to rimsko doma bila je to "moda", uglavnom u bogatijem sloju, carevi su bili razvratni, imali svoje "dječake", opće rasulo: preljubi, hramska prostitucija, nered u shvaćanju spolnosti.. Protiv toga se Crkva trebala jasno odrediti.. To nije bio genski poremećaj, nego moralni rasap.
Slično je i danas.
Možda su geni krivi tek kod pojedinaca.

Vrh

PostPostano: Ned srp 23, 2023 14:13 

Jedno vrijeme su istraživali radi li se o genskom poremećaju ili ne (ne znam dokle su istraživanja stigla), ali takav poremećaj obuhvatio bi samo određen postotak onih koji se danas deklariraju kao LGBT. Ono o čemu govori sv. Pavao u Rim 1, 26-27 i što povijest potvrđuje, radi se vrsti moralne dekadencije. U to rimsko doma bila je to "moda", uglavnom u bogatijem sloju, carevi su bili razvratni, imali svoje "dječake", opće rasulo: preljubi, hramska prostitucija, nered u shvaćanju spolnosti.. Protiv toga se Crkva trebala jasno odrediti.. To nije bio genski poremećaj, nego moralni rasap.
Slično je i danas.
Možda su geni krivi tek kod pojedinaca.

još nisu našli gay gen a i bolje jer tko zna za koliko bi se povećao broj abortusa

Vrh

PostPostano: Ned srp 23, 2023 14:41 

još nisu našli gay gen a i bolje jer tko zna za koliko bi se povećao broj abortusa

Tako je, to traženje gay-gena bilo je jedno vrijeme dio aktivističkog programa.. Sve dok nisu njihovi prijatelji priznali da se ipak radi o "izboru" koji bi trebao biti ravnopravan s hetero. Svi oni prideovi, fešte, videospotovi.. dovoljno je to pogledati da se shvati o čemu se radi.
Od početka bili su protiv Crkve, tj. protiv čistoće općenito u ime svoje slobode, proglasili kardinala za homofoba godine samo zato jer je bio za život...
Bog je svima dao slobodu, a nikome dopuštenje da čini zlo ili grijeh.

Vrh

PostPostano: Uto srp 25, 2023 13:47 

Kod manjine ta sklonost ostaje i u odrasloj dobi
, a još manju manjinu čine glasni aktivisti koji trže oveće donacije za "ugrožena prava".

A odakle ovo? Oni kažu da su se takvi rodili.
Znam osobno dvoje koji su imali ženu i djecu a onda su već u kasnim godinama počeli ispoljavati homoseksualnost. I to brutalno. Ima i biseksualaca.
Mislim da nije točno to boldano. I kako bi im mogli pomoći? Njih jednostavno žene spolno ne privlače, kao ni mene. Prije sam zamijetila obrazac dominantne majke i izostanka oca kod nekoliko što ih poznajem. Ali poznajem i blizance gdje je jedan straight a drugi homo.
Uglavnom, sve ih je više, u turističkom sam mjestu i teško mi je gledati kako se cmaču i drže za ruke. Sve je više i onih koji se osjećaju da su u krivom spolu, pa te silne skupe operacije, pa je normalno proglašavanje muškog za miss Norveške ili koje već zemlje. Pa da nema svakodnevno injekcija hormona, vratili bi se misici brci. Koliko su ono smislili spolnih indetiteta, bezbroj? Neka im se Uzinić svima izvinjava ali u svoje ime, kao persona.

Vrh

PostPostano: Uto srp 25, 2023 20:22 

To sam čula od više ljudi, i liječnika i psihologa i svećenika.. Ne mogu pronaći neki dobar link tako brzo (za to mi treba vremena), ali i nekadašnja istraživanja pokazivala su da je ta sklonost kod većine prolazna i da je vezana uz mladenačku dob (istraživanje svoje spolnosti, afektivno sazrijevanje...)

Vrh

PostPostano: Čet kol 10, 2023 15:27 

Čekam red na kiosku tiska a neki naslov bode u oči: "Nadbiskup Mate Uzinić zaštitio svog vikara, homoseksualca Matiju Matičića"
Sad mi je krivo što se ne mogu sjetiti koja je novina bila, ali nešto sa prefiksom "Hrvatski". O Matičiću :https://www.nacional.hr/ekskluzivno-mons-maticic-andrej-je-redovito-informiran-o-cijeloj-situaciji-i-potpuno-podupire-ovo-sto-sam-vam-napisao-bozji-blagoslov-vam-zelim-i-molim-jakupcic-hvala-lijepa-takoder/
Žao mi je što ne mogu naći o čemu se gore radi, ali i ovo, gdje se taj upliće u muljanje sa drvima, kakve veze ima s njegovim poslanjem nešto govori
https://www.hrvatski-fokus.hr/2023/02/46993/
evo možda sad prenese

Vrh

PostPostano: Pon kol 14, 2023 15:39 

Čekam red na kiosku tiska a neki naslov bode u oči: "Nadbiskup Mate Uzinić zaštitio svog vikara, homoseksualca Matiju Matičića"
Sad mi je krivo što se ne mogu sjetiti koja je novina bila, ali nešto sa prefiksom "Hrvatski". O Matičiću :https://www.nacional.hr/ekskluzivno-mons-maticic-andrej-je-redovito-informiran-o-cijeloj-situaciji-i-potpuno-podupire-ovo-sto-sam-vam-napisao-bozji-blagoslov-vam-zelim-i-molim-jakupcic-hvala-lijepa-takoder/
Žao mi je što ne mogu naći o čemu se gore radi, ali i ovo, gdje se taj upliće u muljanje sa drvima, kakve veze ima s njegovim poslanjem nešto govori
https://www.hrvatski-fokus.hr/2023/02/46993/
evo možda sad prenese

kako ne znaš koja novina :DD :oo
pa najbolje hrvatske novine HRVATSKI TJEDNIK
Mislim da je to broj od 6.7.2023...ali mogu provjeriti točno od kada je to bilo

Vrh

PostPostano: Čet kol 17, 2023 16:10 

kako ne znaš koja novina :DD :oo
pa najbolje hrvatske novine HRVATSKI TJEDNIK
Mislim da je to broj od 6.7.2023...ali mogu provjeriti točno od kada je to bilo

O čemu se radi?

Vrh

PostPostano: Sub kol 19, 2023 17:17 

To je valjda onaj koji je volio ekumenizam, sve vjere i modernizam, a ponajviše drvene trupce pa je urigirao preko Plenkovića u hrvatskim šumama. Mislim da je prebačen u Afriku u Burundi. Tamo ima puno trupaca pa će moći nastaviti s njima. Ako je istina to što se piše o njegovim sklonostima neće mu biti lako to prakticirati s obzirom na veliki postotak HIV pozitivnih. Nije mu baš Uzinić pomogao s obzirom na sve. Inače je dao neki intervju za neke Vatikanske novine.

Vrh

PostPostano: Ned kol 20, 2023 00:21 

Ne da mi citiranje, pa ću ovako, nadovezujem se na Majkićku. Ako uistinu ima takvih sklonosti, a drže ga i dalje, to je korak prema dnu za katoličku crkvu. Uvijek sam je branila i vjerovala u nju, ali izgleda da život donese suprotno. Prethodi i moja friška polemika, da ne kažem svađa s "mojim" svećenikom.

Vrh

PostPostano: Pon kol 21, 2023 15:55 

Znam osobno dvoje koji su imali ženu i djecu a onda su već u kasnim godinama počeli ispoljavati homoseksualnost. I to brutalno. Ima i biseksualaca.
Mislim da nije točno to boldano. I kako bi im mogli pomoći? Njih jednostavno žene spolno ne privlače, kao ni mene. Prije sam zamijetila obrazac dominantne majke i izostanka oca kod nekoliko što ih poznajem. Ali poznajem i blizance gdje je jedan straight a drugi homo.
Uglavnom, sve ih je više, u turističkom sam mjestu i teško mi je gledati kako se cmaču i drže za ruke. Sve je više i onih koji se osjećaju da su u krivom spolu, pa te silne skupe operacije, pa je normalno proglašavanje muškog za miss Norveške ili koje već zemlje. Pa da nema svakodnevno injekcija hormona, vratili bi se misici brci. Koliko su ono smislili spolnih indetiteta, bezbroj? Neka im se Uzinić svima izvinjava ali u svoje ime, kao persona.

Nužno je razlikovati terminologiju. Postoji velika razlika između sodomita i homoseksualaca. Homoseksualac je netko tko ima protunaravan osjećaj privlačnosti prema istome spolu, međutim shvaćajući poremećenost takvih nagnuća živi u celibatu. Homoseksualac, dakle, ne čini nikakav grijeh. Sodomiti su, s druge strane, homoseksualci koji prakticiraju sodomiju, odnosno odnose s istim spolom te se samim time nalaze izvan Crkve čineći u nebo vapijuć grijeh.

Vrh

PostPostano: Pon kol 21, 2023 19:50 

JMertz1917 je napisao/la:
Homoseksualac je netko tko ima protunaravan osjećaj privlačnosti prema istome spolu, međutim shvaćajući poremećenost takvih nagnuća živi u celibatu. Homoseksualac, dakle, ne čini nikakav grijeh.

Gdje si ti vidio ovakvu definiciju?

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 432 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 29  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata