Mir s tobom. Jesam li vjernica, prosudit će Bog, ne mogu i ne smijem sama sebi suditi...
Nisu mi još uvijek jasni zdravorazumski razlozi zašto se odlazi tamo (u Međugorje), pošto sam od biskupa, svećenika i vjernika koji su to istraživali došla do zaključka kao i oni, a to je da ta ukazanja nisu autentična.
Pišeš: "u Međugorju se spašavaju mnoge duše". Naša vjera nas uči da se spašavaju oni koji su u Božjoj milosti. A milost se dobiva na dva glavna načina: kroz sakramente i molitvu.
Nekad davno sam i ja bila u zabludi i mislila: trebam ići tamo ili vamo, da se spasim. A onda me jedna vjeroučiteljica i dva pastira poučiše da treba razlikovati polog vjere od reklamnih kampanja.
Ne osuđujem nikoga tko tamo ide, ali eto: i papa Franjo je odabrao Fatimu i Portugal za Svjetski dan mladih.. džaba Mladifest.
Mir sa svima vama.
Koja je razlike između tebe i ateista, osim da oni ne vole sve vjernike, a ti one koji idu u Međugorje? Argumenti su vam isti i vode u nevjeru. Međugorje je baš milosno mjesto jer se tamo ljudi baš puno mole, ispovijedaju i primaju sakramente sv. pričesti. Ne branim nikome da ide kuda hoće na molitvu i pričešćivanje, ali obično oni koji kažu da to mogu u svakoj crkvi ne idu u crkvu i sličniji su po molitvi i sakramentima ateistima nego vjernicima.
Sva sreća da je bio Drugi vatikanski koncil i nema povratka na stare zabrane, a kako si samo zlona kad kažeš "džaba Mladifest". Nije džaba nego se mlade duše spašavaju jer puno mole i primaju sakramente.
Pod geslom „Evo majke moje i braće moje!” (Mt 12, 49) ovogodišnji Mladifest održava se 34. put, a trajat će od 26. do 30. srpnja. Zbog svjetskog susreta mladih u Lisabonu, na kojem će sudjelovati i papa Franjo, koji će se održati u prvim danima kolovoza termin međugorskog Mladifesta pomaknut je za kraj srpnja, kako bi mladi hodočasnici mogli sudjelovati na oba ova događaja.
Tisuće mladih i ove godine slušat će kateheze i svjedočanstva, moliti, sudjelovati na večernjem molitvenom programu, a stotine tisuća njih neće moći biti u Međugorju krajem srpnja. Da i oni ne budu zakinuti za program Mladifesta s vanjskog oltara crkve sv. Jakova u Međugorju i ove godine pobrinuo se Informativni centar Mir Međugorje, koji je osigurao videoprijenos cjelokupnog programa 34. Međunarodnog molitvenog festivala mladih na dvadesetak jezika.
Jutarnji i poslijepodnevni program Mladifesta s vanjskom oltara crkve sv. Jakova u Međugorju, kao i večernji molitveno-liturgijski program moći ćete, uz hrvatski jezik, pratiti i na brojnim drugim jezicima, a uz kanale Media Mir Medjugorje koji će sve prenositi, u prijenos Mladifesta uključit će se i veliki broj drugih medijskih kuće koje su dobile prava za prijenos, a čiji popis još nije konačan.
Popis kanala MEDIA MIR MEDJUGORJE, koji emitiraju livestream 34. Mladifesta:
HRVATSKI
Facebook: Radiopostaja MIR Međugorje
Instagram: radiomirmedjugorje
YouTube: Radio MIR Međugorje
web:
http://www.radio-medjugorje.comENGLESKI
Facebook: Media MIR Medjugorje En
YouTube: Media MIR Medjugorje En
Instagram: mediamirmedjugorje