Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 21, 2026 05:23

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 784 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 53  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Ned srp 23, 2023 14:32 

Jesi ti uopće vjernica? Tako govore ateisti za kršćane. U Međugorju se spašavaju mnoge duše i hvala Bogu da je dostupno.

Mir s tobom. Jesam li vjernica, prosudit će Bog, ne mogu i ne smijem sama sebi suditi...
Nisu mi još uvijek jasni zdravorazumski razlozi zašto se odlazi tamo (u Međugorje), pošto sam od biskupa, svećenika i vjernika koji su to istraživali došla do zaključka kao i oni, a to je da ta ukazanja nisu autentična.
Pišeš: "u Međugorju se spašavaju mnoge duše". Naša vjera nas uči da se spašavaju oni koji su u Božjoj milosti. A milost se dobiva na dva glavna načina: kroz sakramente i molitvu.
Nekad davno sam i ja bila u zabludi i mislila: trebam ići tamo ili vamo, da se spasim. A onda me jedna vjeroučiteljica i dva pastira poučiše da treba razlikovati polog vjere od reklamnih kampanja.
Ne osuđujem nikoga tko tamo ide, ali eto: i papa Franjo je odabrao Fatimu i Portugal za Svjetski dan mladih.. džaba Mladifest. :wink:
Mir sa svima vama.

Vrh

PostPostano: Ned srp 23, 2023 17:05 

taj stav ti vrijedi dok se ne donese drugačija odluka.

Pisao si laži pa sam morao napisati istinu. Neka ti Kraljica mira izmoli obraćenje i mir.

Vrh

PostPostano: Ned srp 23, 2023 17:11 

u svakoj crkvi se spašavaju mnoge duše i hvala Bogu da je to tako.A da Bog krivim crtama ravno piše vidimo i u međugorju gdje nije sav taj silan narod ostavio na milost i nemilost manipulatorima

Prosječno 160 svećenika dnevno koncelebrira Misu u Međugorju, a broj podijeljenih sv. pričesti je 200 000. Tako nije u svakoj crkvi. Međugorje je posebno mjesto potrebno današnjem svijetu.
Poruka, 25. lipanj 2023
„Draga djeco! Svevišnji mi dozvoli da budem među vama, da za vas molim, da vam budem Majka i utočište vaše. Dječice, pozivam vas, vratite se Bogu i molitvi i Bog će vas obilno blagosloviti. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.“

Vrh

PostPostano: Ned srp 23, 2023 17:27 

Mir s tobom. Jesam li vjernica, prosudit će Bog, ne mogu i ne smijem sama sebi suditi...
Nisu mi još uvijek jasni zdravorazumski razlozi zašto se odlazi tamo (u Međugorje), pošto sam od biskupa, svećenika i vjernika koji su to istraživali došla do zaključka kao i oni, a to je da ta ukazanja nisu autentična.
Pišeš: "u Međugorju se spašavaju mnoge duše". Naša vjera nas uči da se spašavaju oni koji su u Božjoj milosti. A milost se dobiva na dva glavna načina: kroz sakramente i molitvu.
Nekad davno sam i ja bila u zabludi i mislila: trebam ići tamo ili vamo, da se spasim. A onda me jedna vjeroučiteljica i dva pastira poučiše da treba razlikovati polog vjere od reklamnih kampanja.
Ne osuđujem nikoga tko tamo ide, ali eto: i papa Franjo je odabrao Fatimu i Portugal za Svjetski dan mladih.. džaba Mladifest. :wink:
Mir sa svima vama.

Koja je razlike između tebe i ateista, osim da oni ne vole sve vjernike, a ti one koji idu u Međugorje? Argumenti su vam isti i vode u nevjeru. Međugorje je baš milosno mjesto jer se tamo ljudi baš puno mole, ispovijedaju i primaju sakramente sv. pričesti. Ne branim nikome da ide kuda hoće na molitvu i pričešćivanje, ali obično oni koji kažu da to mogu u svakoj crkvi ne idu u crkvu i sličniji su po molitvi i sakramentima ateistima nego vjernicima.
Sva sreća da je bio Drugi vatikanski koncil i nema povratka na stare zabrane, a kako si samo zlona kad kažeš "džaba Mladifest". Nije džaba nego se mlade duše spašavaju jer puno mole i primaju sakramente.
Pod geslom „Evo majke moje i braće moje!” (Mt 12, 49) ovogodišnji Mladifest održava se 34. put, a trajat će od 26. do 30. srpnja. Zbog svjetskog susreta mladih u Lisabonu, na kojem će sudjelovati i papa Franjo, koji će se održati u prvim danima kolovoza termin međugorskog Mladifesta pomaknut je za kraj srpnja, kako bi mladi hodočasnici mogli sudjelovati na oba ova događaja.
Tisuće mladih i ove godine slušat će kateheze i svjedočanstva, moliti, sudjelovati na večernjem molitvenom programu, a stotine tisuća njih neće moći biti u Međugorju krajem srpnja. Da i oni ne budu zakinuti za program Mladifesta s vanjskog oltara crkve sv. Jakova u Međugorju i ove godine pobrinuo se Informativni centar Mir Međugorje, koji je osigurao videoprijenos cjelokupnog programa 34. Međunarodnog molitvenog festivala mladih na dvadesetak jezika.
Jutarnji i poslijepodnevni program Mladifesta s vanjskom oltara crkve sv. Jakova u Međugorju, kao i večernji molitveno-liturgijski program moći ćete, uz hrvatski jezik, pratiti i na brojnim drugim jezicima, a uz kanale Media Mir Medjugorje koji će sve prenositi, u prijenos Mladifesta uključit će se i veliki broj drugih medijskih kuće koje su dobile prava za prijenos, a čiji popis još nije konačan.
Popis kanala MEDIA MIR MEDJUGORJE, koji emitiraju livestream 34. Mladifesta:
HRVATSKI
Facebook: Radiopostaja MIR Međugorje
Instagram: radiomirmedjugorje
YouTube: Radio MIR Međugorje
web: http://www.radio-medjugorje.com
ENGLESKI
Facebook: Media MIR Medjugorje En
YouTube: Media MIR Medjugorje En
Instagram: mediamirmedjugorje

Vrh

PostPostano: Ned srp 23, 2023 20:11 

Nakon ove besplatne reklame moram se nadovezati jer sam prozvana: "džaba papi Franji, džaba Kutleši" > viewtopic.php?f=3&t=2437&start=285#p46480 , riječi su jedne simpatizerke Međugorja samo nekoliko postova iznad koje si, dragi Simane, preskočio komentirati... :roll:

O Mladifestu neću puno, prošlih sam godina zaključila da je zajedničko svim sudionicima i TV-komentatoru da neprestano naglašavaju (pretjerano) da su se obratili ( i da su se čuda dogodila) upravo u Međugorju (i nigdje drugdje) dok komentator neprestano broji koliki je publicitet preko interneta, TV-a, radija... Kao da time žele dokazati Vatikanu i svima ostalima koliko je to značajno mjesto, a u duhovnom smislu to graniči, usuđujem se opet reći, sa stvaranjem kulta mjesta (kao da Marija drugdje ne uslišava, samo ondje). A to je suprotno s ispravnim naukom vjere..

Fatima i Međugorje su dva posve različita središta.
U Portugalu je jedna žena nakon 22 godine nepokretnosti prohodala nakon kratkih molitvi pastirima, Franji i Jacinti, i to je priznato kao čudo za kanonizaciju (proglašenje svetima) malih vidioca 2017. g. Pape su već nebrojeno puta bili u Fatimi moleći za mir i obraćenje.
Lica malih vidioca koji su umrli sa samo 10-tak godina na glasu svetosti pronađena su neraspadnuta.
Sestri Luciji koja je postala redovnica Gospa je objavila da je potrebno proširiti pobožnost prema njenom Bezgrešnom Srcu, u što pripada česta ispovijed i sv. pričest (5 prvih subota) i molitva te razmatranje svete krunice koja je sažetak cijelog Evanđelja.
Anđeo je malim pastirima kad ih je pričestio pod obje prilike, rekao da čine zadovoljštinu za svetogrđa, nehaje i nezahvalnosti kojima ljudi vrijeđaju Isusa u Presvetom Oltarskom Sakramentu (jer ne vjeruju, ne klanjaju se, ne uzdaju se i ne ljube samog Gospodina).
U Fatimi su bile tri tzv. tajne, objavljene su javno sve:
https://www.vatican.va/roman_curia/cong ... ma_en.html
uz teološki osvrt pape Benedikta, tadašnjeg pročelnika Kongregacije za nauk vjere.
Već 1930. godine fatimska ukazanja su priznata i otada su najznačajnije privatne objave 20. stoljeća.

Vrh

PostPostano: Ned srp 23, 2023 20:49 

Kraljice Mira moli za ove ohole duše da se obrate i dobiju dar mira.
Tko može ići neka ide u Fatimu, a ja ću u Međugorje jer mi je bliže i među svojima sam. Danas je bilo lijepo jer se treći svjetski dan djedova, baka i starijih osoba u nedjelju obilježavao u cijelom svijetu pa tako i u Međugorju pod geslom ”Od koljena do koljena dobrota je Njegova” (Lk 1, 50). Ovu temu 3. Svjetskog dana djedova, baka i starijih osoba izabrao je Sveti Otac.

Vrh

PostPostano: Pon srp 24, 2023 14:48 

Kraljice Mira moli za ove ohole duše da se obrate i dobiju dar mira.

Ajoj, koje li pobožne zajedljivosti.. Imala bih dovoljno mira da nisi jučer u svim postovima napadao: kakva sam ja to vjernica, ja sam zlobni, oholi ateist.. :roll:

PS. Ne moraš moliti za mene, imam svoj mir već u srcu, što želim i tebi.

Vrh

PostPostano: Uto srp 25, 2023 11:37 

Ovo je jedina istina i već je priznata --“Imajući u vidu sve što je ovaj Biskupski ordinarijat do sada istraživao i proučavao, uključujući poruku prvih sedam dana navodnih ukazanja, može se mirno ustvrditi: Gospa se u Međugorju nije ukazala”.“Ako se prava Gospa, Isusova Majka, nije ukazala – kao što nije – onda su sve to samozvani vidioci, tobožnje poruke, tzv. vidljivi znak i navodne tajne”, naveo je biskup mostarsko-duvanjski.

Što Perić govori, čak ni Papa više ne govori. Ukoliko misliš na bivšeg biskupa.

Vrh

PostPostano: Uto srp 25, 2023 11:45 

Nakon ove besplatne reklame moram se nadovezati jer sam prozvana: "džaba papi Franji, džaba Kutleši" > https://katolicki.info/forum/viewtopic. ... 285#p46480 , riječi su jedne simpatizerke Međugorja samo nekoliko postova iznad koje si, dragi Simane, preskočio komentirati... :roll:

O Mladifestu neću puno, prošlih sam godina zaključila da je zajedničko svim sudionicima i TV-komentatoru da neprestano naglašavaju (pretjerano) da su se obratili ( i da su se čuda dogodila) upravo u Međugorju (i nigdje drugdje) dok komentator neprestano broji koliki je publicitet preko interneta, TV-a, radija... Kao da time žele dokazati Vatikanu i svima ostalima koliko je to značajno mjesto, a u duhovnom smislu to graniči, usuđujem se opet reći, sa stvaranjem kulta mjesta (kao da Marija drugdje ne uslišava, samo ondje). A to je suprotno s ispravnim naukom vjere..

Fatima i Međugorje su dva posve različita središta.
U Portugalu je jedna žena nakon 22 godine nepokretnosti prohodala nakon kratkih molitvi pastirima, Franji i Jacinti, i to je priznato kao čudo za kanonizaciju (proglašenje svetima) malih vidioca 2017. g. Pape su već nebrojeno puta bili u Fatimi moleći za mir i obraćenje.
Lica malih vidioca koji su umrli sa samo 10-tak godina na glasu svetosti pronađena su neraspadnuta.
Sestri Luciji koja je postala redovnica Gospa je objavila da je potrebno proširiti pobožnost prema njenom Bezgrešnom Srcu, u što pripada česta ispovijed i sv. pričest (5 prvih subota) i molitva te razmatranje svete krunice koja je sažetak cijelog Evanđelja.
Anđeo je malim pastirima kad ih je pričestio pod obje prilike, rekao da čine zadovoljštinu za svetogrđa, nehaje i nezahvalnosti kojima ljudi vrijeđaju Isusa u Presvetom Oltarskom Sakramentu (jer ne vjeruju, ne klanjaju se, ne uzdaju se i ne ljube samog Gospodina).
U Fatimi su bile tri tzv. tajne, objavljene su javno sve:
https://www.vatican.va/roman_curia/cong ... ma_en.html
uz teološki osvrt pape Benedikta, tadašnjeg pročelnika Kongregacije za nauk vjere.
Već 1930. godine fatimska ukazanja su priznata i otada su najznačajnije privatne objave 20. stoljeća.

Ajmo malo ovako...Obraćenja i izlječenja u Međugorju, ima toliko dokumentiranih, da ne bi stalo na 10 stranica ovdje.
Tamo su ljudi bili pobožni i prije ukazanja, a danas nema rase koju tamo ne možeš vidjeti. Najveća ispovjedaona na ovim prostorima, ako ne i u svijetu. I što hoćeš reći, jesu li to plodovi Božjeg milosrđa ili nečeg drugog? Naravno, ovog prvog. A zašto bi bilo tako, ako ne zbog milosti Gospina ukazanja.
S druge strane, Portugal...Vjerujem u to. No pogledaj što se događa. Portugal odobrio eutanaziju, istospolne brakove...Čega je to plod?
Gdje su ti vjernici koji su dopustili da dođe do toga?

Vrh

PostPostano: Uto srp 25, 2023 17:43 

Ajmo malo ovako...Obraćenja i izlječenja u Međugorju, ima toliko dokumentiranih, da ne bi stalo na 10 stranica ovdje.
Tamo su ljudi bili pobožni i prije ukazanja, a danas nema rase koju tamo ne možeš vidjeti. Najveća ispovjedaona na ovim prostorima, ako ne i u svijetu. I što hoćeš reći, jesu li to plodovi Božjeg milosrđa ili nečeg drugog? Naravno, ovog prvog. A zašto bi bilo tako, ako ne zbog milosti Gospina ukazanja.
S druge strane, Portugal...Vjerujem u to. No pogledaj što se događa. Portugal odobrio eutanaziju, istospolne brakove...Čega je to plod?

Jedino što se u Međugorju ukazuje su demoni.

Vrh

PostPostano: Uto srp 25, 2023 19:52 

Međugorje je kompleksan fenomen koji ima svoje lice i naličje. S jedne strane brojni plodovi, čudesna obraćenja, ozdravljenja, duhovna zvanja, a s druge strane sukob sa mjesnim biskupom, neposluh lokalnih redovnika, vrlo neobičan odnos vidjelaca i Gospe, mnoštvo poruka gotovo identičnog sadržaja itd.
Stoga je razumljivo da postoje gorljivi pobornici i jednako gorljivi protivnici ovog fenomena. Zato niti Crkva, odnosno Vatikan, ne može zauzeti jasan stav oko Međugorja iako su već dvije komisije (ako se ne varam) proučavale događaje u Međugorju. U konačnici svatko donosi stav o Međugorju sam za sebe, ovisno o tome kojim argumentima ili protuargumentima daje veću težinu, jer se ne može poreći da postoje i jedni i drugi.
Osobno vjerujem u istinitost onoga što vidioci govore i da je Gospa, odnosno Bog na poseban način prisutan u Međugorju, ali sam itekako svjestan da postoje mnoge devijacije u cijelom tom fenomenu i zbog toga razumijem one koji za Međugorje ne žele niti čuti. Svoj osobni stav opravdavam time što veću važnost pridajem plodovima Međugorja dok devijacije ne isključujem,već ih tumačim onom starom mudrosti koja bi se dala sažeti riječima "tamo gdje ima Boga tu niti vrag ne miruje". Uostalom to vidimo svugdje u Crkvi pa bi bilo naivno očekivati da će u Međugorju sve biti sveto i neporočno.
Mislim da trebamo izbjegavati međusobno etiketiranje i podjele s obzirom na odnos prema Međugorju jer ipak treba imati na umu da Međugorje, kao uostalom i druga ukazanja i nadnaravni fenomeni, nisu nužni za naše spasenje i nismo dužni u to vjerovati niti nas vjerovanje u takve fenomene čini većim vjernicima od onih koji u to ne vjeruju. Jer to može biti i svojevrsna duhovna slabost ako nam Međugorje postane idolatrija, odnosno mjesto gdje je jedino moguće doživjeti nešto čudesno u odnosu s Bogom. Treba uvijek imati na umu da najvećem čudu svjedočimo svakodnevno na sv. Misi kod pretvorbe. Ipak, po meni nije dobro ni otići u drugu krajnost i zanemariti ulogu Međugorja jer nije čovjeku svejedno kada vidi da npr. ljudi iz Koreje, Kanade ili Filipina dolaze u Međugorje, a da mi kojima je to "pred nosom" sami nismo nogom tamo kročili. Međugorje ima svoju vrijednost i rekao bih da je lijek za mnoge bolesne i izgubljene duše bez obzira na sve "nuspojave" koje su s tim lijekom povezane.

Vrh

PostPostano: Uto srp 25, 2023 20:34 

1.) U Međugorju nema baš puno dokumentiranih važećih čudesnih izlječenja (dokumentiranih potpunim medicinskim nalazima) - ako ima, možeš li potvrditi nekim linkom ili sl.? U Lourdesu ih je u stoljeće i pol prikupljeno stotinjak (što ne znači da ih nije bilo više, ali medicinska dokumentacija nije dostavljena).

2.) Brojnost i posjećenost nisu za ukazanja važeći argumenti jer bi tako i pentekostalci u LA trebali biti "priznati od Crkve" samo zato jer im brojnost rapidno raste..

3.) Politička situacija u nekoj zemlji je čak ponekad u suprotnosti s vjerskim stanjem, pa to nisu baš kategorije koje se mogu uspoređivati (pa i mi smo imali masone na vlasti, a ono 90% katolika i crkve pune u zemlji).

Vrh

PostPostano: Uto srp 25, 2023 20:38 

Tu teoriju je među prvima, koliko znam, postavio o. Martin Malachi, egzorcist iz SAD-a. Biskup Žanić nikad nije otišao tako daleko, on je pretpostavljao da su za sve "odgovorni franjevci"...

Vrh

PostPostano: Uto srp 25, 2023 20:49 

Međugorje je kompleksan fenomen koji ima svoje lice i naličje. S jedne strane brojni plodovi, čudesna obraćenja, ozdravljenja, duhovna zvanja, a s druge strane sukob sa mjesnim biskupom, neposluh lokalnih redovnika, vrlo neobičan odnos vidjelaca i Gospe, mnoštvo poruka gotovo identičnog sadržaja itd.
Stoga je razumljivo da postoje gorljivi pobornici i jednako gorljivi protivnici ovog fenomena. Zato niti Crkva, odnosno Vatikan, ne može zauzeti jasan stav oko Međugorja iako su već dvije komisije (ako se ne varam) proučavale događaje u Međugorju. U konačnici svatko donosi stav o Međugorju sam za sebe, ovisno o tome kojim argumentima ili protuargumentima daje veću težinu, jer se ne može poreći da postoje i jedni i drugi.
Osobno vjerujem u istinitost onoga što vidioci govore i da je Gospa, odnosno Bog na poseban način prisutan u Međugorju, ali sam itekako svjestan da postoje mnoge devijacije u cijelom tom fenomenu i zbog toga razumijem one koji za Međugorje ne žele niti čuti. Svoj osobni stav opravdavam time što veću važnost pridajem plodovima Međugorja dok devijacije ne isključujem,već ih tumačim onom starom mudrosti koja bi se dala sažeti riječima "tamo gdje ima Boga tu niti vrag ne miruje". Uostalom to vidimo svugdje u Crkvi pa bi bilo naivno očekivati da će u Međugorju sve biti sveto i neporočno.
Mislim da trebamo izbjegavati međusobno etiketiranje i podjele s obzirom na odnos prema Međugorju jer ipak treba imati na umu da Međugorje, kao uostalom i druga ukazanja i nadnaravni fenomeni, nisu nužni za naše spasenje i nismo dužni u to vjerovati niti nas vjerovanje u takve fenomene čini većim vjernicima od onih koji u to ne vjeruju. Jer to može biti i svojevrsna duhovna slabost ako nam Međugorje postane idolatrija, odnosno mjesto gdje je jedino moguće doživjeti nešto čudesno u odnosu s Bogom. Treba uvijek imati na umu da najvećem čudu svjedočimo svakodnevno na sv. Misi kod pretvorbe. Ipak, po meni nije dobro ni otići u drugu krajnost i zanemariti ulogu Međugorja jer nije čovjeku svejedno kada vidi da npr. ljudi iz Koreje, Kanade ili Filipina dolaze u Međugorje, a da mi kojima je to "pred nosom" sami nismo nogom tamo kročili. Međugorje ima svoju vrijednost i rekao bih da je lijek za mnoge bolesne i izgubljene duše bez obzira na sve "nuspojave" koje su s tim lijekom povezane.

Slažem se s tobom da je pitanje kompleksno, ali kad bi recimo naprimjer takvo mjesto ukazanja bilo u Mađarskoj ili Slovačkoj ili gdje drugdje, koliko naših ljudi bi uopće bilo zainteresirano za nj, da ne kažem toliko zagriženo i gotovo zaljubljeno.. Mi smo nekako kao narod skloni vjerovati da bi Majka Božja baš došla k nama, mi smo njeni, s pravom i izabrani, i kad ne bi postojalo Međugorje - trebalo bi ga izmisliti!... Što neki papa tamo iz Argentine zna o Majci Božjoj? Vrlo je lako povjerovati da bi Majka Božja baš k nama došla, lako se uživjeti da nam je tu nadohvat ruke - a kad bismo se suočili s činjenicom da je zapravo možda i nema tu (!) postali bi razočarani, a možda i u vjeri poljuljani. Zato vrlo mnogo dobrih vjernika prihvaća da radije Majka ovdje JEST, nego da nije i da je sve nečija neslana zavrzlama.

Vrh

PostPostano: Uto srp 25, 2023 21:05 

Daleko si od Krista i nisi još upoznao Božju ljubav, ali Gospa Kraljica mira ljubi i takve pa ih vodi na putu obraćenja. Ne boj se odazvati pozivu i biti ćeš izbavljen iz tog zatvora u koji si strpao svoju dušu koja jako pati i vapi za obraćenjem. Prikazati ću tvoje vapaje Gospi i moliti se za tebe.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 784 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 53  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata