Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto svi 05, 2026 11:20

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 29 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Uto svi 19, 2015 04:07 

Ja idem u TLM gdje zivim i jako mi je zao sto nema je u Hrvatskoj. :cry: Jeli znate ako su Hrvati probali je donjet ondje?

Vrh

PostPostano: Uto svi 19, 2015 08:39 

Ja idem u TLM gdje zivim i jako mi je zao sto nema je u Hrvatskoj. :cry: Jeli znate ako su Hrvati probali je donjet ondje?

Postojala je misa nedjeljom i blagdanom u crkvi sv. Martina u Zagrebu, ali je svećenik koji ju je slavio preminuo prošle godine u desetom mjesecu i još uvijek se čeka da kardinal odredi novog svećenika. Tako da trenutno nema mise nigdje.

EDIT:
Evo lijepe vijesti: https://groups.google.com/forum/#!topic/tradicionalna-misa/LB1-84veD9o

Vrh

PostPostano: Pon svi 25, 2015 09:42 

Ako živiš izvan Hrvatske, vjerojatno si primijetio da je naša zemljica zaostala u svakom pogledu. Zašto se u Hrvatskoj nigdje ne njeguje koralno pjevanje, zašto u Hrvatskoj uopće nema nikakvih tradicija koji bi ukazivali da smo postali kršćanska zemlja u 9. stoljeću, zašto glagoljaška tradicija životari skoro isključivo izvan Crkve, zašto nam suvremena crkvena arhitektura, uz rijetke izuzetke, uopće ne korespondira s nasljeđem prošlosti, zašto se povijesna baština, crkvena i svjetovna podjednako, doživljava kao tribina za paunsko hvalisanje bez ikakvog stvarnog sadržaja ili efekta, zašto, zašto, zašto...?

Zato jer smo zaostali i zapušteni, i ono malo što smo uspjeli sačuvati uništio je što komunistički što postkomunistički primitivizam.

"U ovoj ciloj situaciji primjetio sam da se najteže nosu vjernici koji su privrženi nauku i tradiciji a u isto vrime sami sebi ne žele priznati da nešto ni u redu i kako spada, da Crkva puca po tašelima nego se prave da je sve u redu..."

Vrh

PostPostano: Sub svi 30, 2015 09:26 

Zašto nema TLM? Zato što svećenici svašta izmišljaju samo da ju ne bi služili. Ministrant Jurki ih malteretira i tjera mak na konac, te da se tako priprema vjernike na izlazak iz crkve i odlazak u Bratstvo SSPX. Ali naši tradicionalni dečki se žale i tuže gdje god stignu. Kardinal Burke je upozant sa situacijm a valjda će sutra biti i Kardinal George Pell koji dolazi u Zagreb. Samo hrabro tužakanje i pritisci će uroditi plodom.

Vrh

PostPostano: Sub srp 29, 2023 09:43 

Zašto nema? Pa možda su se posvađali oko toga koja čipkica bolje paše na svećeničku odjeću i otišli kod onog Tilošanca koji najbolje zna slagati retro modu.

Vrh

PostPostano: Pon srp 31, 2023 15:02 

U Zagrebu u crkvi sv. Blaza u 16.45 svake nedjelje i u crkvi sv. Kriza u Sigetu.

Vrh

PostPostano: Uto kol 01, 2023 10:27 

U Zagrebu u crkvi sv. Blaza u 16.45 svake nedjelje i u crkvi sv. Kriza u Sigetu.

Ima li ta latinska misa više uslišanja nego normalna nelatinska misa? Vidi ovo lijepo svjedočanstvo kako je žena zatrudnila nakon 14 godina pokušavanja i bračnog darivanja „Otići ću u Međugorje pješice, za tebe i tvoju nakanu“ Ovo je predivno svjedočanstvo zagovorne molitve Izvor: https://book.hr/zatrudnila-nakon-14-god ... ju-nakanu/

Vrh

PostPostano: Uto kol 01, 2023 14:53 

Ima li ta latinska misa više uslišanja nego normalna nelatinska misa? Vidi ovo lijepo svjedočanstvo kako je žena zatrudnila nakon 14 godina pokušavanja i bračnog darivanja „Otići ću u Međugorje pješice, za tebe i tvoju nakanu“ Ovo je predivno svjedočanstvo zagovorne molitve Izvor: https://book.hr/zatrudnila-nakon-14-god ... ju-nakanu/

Zar je to natjecanje?

Nedavno sam dosla iz bolnice nakon visemjesecnog cuvanja visokorizicne trudnoce, vjeruj mi svega sam se i nagledala i naslusala.

Vrh

PostPostano: Uto kol 01, 2023 19:17 

Zar je to natjecanje?

Nedavno sam dosla iz bolnice nakon visemjesecnog cuvanja visokorizicne trudnoce, vjeruj mi svega sam se i nagledala i naslusala.

Ako si bila u bolnici nisi mogla ići na latinsku misu. Jesi bar mogla primati svetu pričest?

Vrh

PostPostano: Uto kol 01, 2023 19:54 

Ne samo sto nisam mogla ic na latinsku misu nego nisam smjela uopce stajati ni sjediti ni tusirati se vise od jednom u par dana. A svecenik bi na poziv dosao, iako nije bas bio jako susretljiv.

Vrh

PostPostano: Sri kol 02, 2023 20:29 

Biti će sve dobro. Ima puno uslišanja po Gospinom zagovoru.

Vrh

PostPostano: Čet kol 03, 2023 10:35 

A svecenik bi na poziv dosao, iako nije bas bio jako susretljiv.

Nije onaj Tilošanac susretljiv, samo mumlja i sve na jedvite jade.
Latinaši su puni teorija zavjere i stalno nešto tako pričaju kako Vatikan ne valja, da je Crkva sekta, a ne oni sami. Ima puno oni što vjeruju u ravnu zemlju i da ona miruje, a da se sunce i mjesec okreće oko nje.

Vrh

PostPostano: Ned kol 13, 2023 07:43 

Hvala Marieta, ali vrlo je nesigurno da će više biti celebrirana tradicionalna latinska misa u kapelici ispod crkve u Sigetu. Pater p. Robert Perišić je dobio premještaj u Cernik u župu sv. Petra apostola https://ofm.hr/franjevac/fra-robert-perisic/

Ima još puno laži na ovoj temi koje pišu drugi ne Marieta, ali neću sada moći sve to demantirati

Vrh

PostPostano: Ned kol 13, 2023 12:10 

Hvala Marieta, ali vrlo je nesigurno da će više biti celebrirana tradicionalna latinska misa u kapelici ispod crkve u Sigetu. Pater p. Robert Perišić je dobio premještaj u Cernik u župu sv. Petra apostola https://ofm.hr/franjevac/fra-robert-perisic/

Ima još puno laži na ovoj temi koje pišu drugi ne Marieta, ali neću sada moći sve to demantirati

Jer more svako doć na tu misu ja bi baš volio da to vidim

Vrh

PostPostano: Pon kol 14, 2023 15:20 

Jer more svako doć na tu misu ja bi baš volio da to vidim

zašto ne bi mogao?...nisu oni neka zatvorena sekta

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 29 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata