Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto sij 27, 2026 11:13

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 180 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Uto ruj 12, 2023 17:11 

Ako ti ljudi, kako si napisao: "čine velika svjedočanstva u korist širenja vjere u Boga", onda nije ni čudno da nam je takva vjera. Ako od tih šarlatana učimo šta je vjera, ne piše nam se dobro. Rajko Bundalo, Vassula Ryden, Gloria Polo, Marija Valtorta?! Ljudi! Dajte najte! :|

Ja sam se obratio slušajući emisije od Rajka na RVG.

Vrh

PostPostano: Uto ruj 12, 2023 17:22 

Zaboravio si spomenuti: Dušana Beređi-Beru, Jovana Ćulibrka i Živorada Žiku Stojkovića. :| Na koju si se ti to točno vjeru obratio?! :lol:

Vrh

PostPostano: Uto ruj 12, 2023 17:30 

Zaboravio si spomenuti: Dušana Beređi-Beru, Jovana Ćulibrka i Živorada Žiku Stojkovića. :| Na koju si se ti to točno vjeru obratio?! :lol:

Na kršćansku.

Vrh

PostPostano: Uto ruj 12, 2023 20:13 

Na kršćansku.

Šizmatici jesu kršćani, ali budući ne slušaju Crkvu na razini su kao i pogani. Dakle nema zapravo govora o obraćenju.

Vrh

PostPostano: Uto ruj 12, 2023 20:22 

Svijet ne funkcionira tako da se ljutimo na druge i pokušavamo ih ispraviti, to samo dovodi do suprotnog efekta. Ljude samo primjerom i dobrotom možeš dirnuti, pa se može čovjek ateist upitati, ima li nešto u tome.
Govoriti drugima da su u krivu, svađati se, nastupati s pozicije " ja sam u pravu, ti nisi, ja znam što je prava vjera, ti ne", ne samo da proizvodi kontraefekt već i nas vjernike (bar se takvim smatramo) dijeli međusobno.
Zato, džaba takvi savjeti.
Meni Viz odiše vjerom i njegovi postovi su baš osvježavajući.
Iako sam skroz na drugom spektru, prgava, svadljiva, ohola. To je ono što molim da Isus spali u meni i što me smeta kod drugoga. Nabrajanje što bi trebalo, kakvi bi trebali biti, citiranje katekizma, traženje pogrešaka, stavljanje citata ali sve bez onog najvažnijeg, ljubavi. To nije ono što je Isus tražio od nas.

Sukus tvog shvaćanja vjere je individualan i subjektivan. Viz ti je napisao nešto što se tebi sviđa i to je to, nema Isus i Crkva tu nešto "nametati". Slobodno ljubi svoju susjedu koja te tužaka i sve ostalo što se proklamira u sintagmi "samo ljubav".
Inflacija ljubavi je pojela smisao te riječi pa se ne treba čuditi što moderan čovjek ne razumije osnove katoličke vjere.

Vrh

PostPostano: Sri ruj 13, 2023 10:57 

Sukus tvog shvaćanja vjere je individualan i subjektivan. Viz ti je napisao nešto što se tebi sviđa i to je to, nema Isus i Crkva tu nešto "nametati". Slobodno ljubi svoju susjedu koja te tužaka i sve ostalo što se proklamira u sintagmi "samo ljubav".
Inflacija ljubavi je pojela smisao te riječi pa se ne treba čuditi što moderan čovjek ne razumije osnove katoličke vjere.

Ja ne ljubim susjedu jer nisam postigla još taj stupanj ali to sam i napisala, neznam koja je svrha tog podbadanja. To nije sintagma, to je osnova Isusova učenja. Vizovi postovi meni odišu nečim dobrim i pozitivno djeluju. Ovo o "sukusu moje vjere", naravno, pa svi smo idividue i voljeni u Božjim očima. Kakav li je tvoj sukus? Opći???

Vrh

PostPostano: Sri ruj 13, 2023 11:05 

Šizmatici jesu kršćani, ali budući ne slušaju Crkvu na razini su kao i pogani. Dakle nema zapravo govora o obraćenju.

Znači, nema im spasa :oo

Vrh

PostPostano: Sri ruj 13, 2023 11:29 

Ako ti ljudi, kako si napisao: "čine velika svjedočanstva u korist širenja vjere u Boga", onda nije ni čudno da nam je takva vjera. Ako od tih šarlatana učimo šta je vjera, ne piše nam se dobro. Rajko Bundalo, Vassula Ryden, Gloria Polo, Marija Valtorta?! Ljudi! Dajte najte! :|

Da si nešto više od njih pročitao onda bi vidio da su oni najveći širitelji vjere, najveći evangelihzatori

Tko to od nevjernika čita rahnera, h.u.v.baltazara ili neke filozofe da bi se obratio??
TKO ĆE SLUŠATI BOZANIĆEVE propovijedi da bi se obratio iz nevjernika?? Prvo kad ga slušaš umoriš se jer čovjek rođen u RH živi 60 godina i ne zna još dobro govoriti hrvatski??o padežima da ne pričam
hoće on koji tako zamuckuje i nije nimalo elokventan nekoga obratiti?? :lol:

Ljudi danas traže velika svjedočanstva, velika obraćenja , velika čuda...a ta velika svjedočanstva daju gloria de polo, restrepo ,vassula,rajko bundalo , međugorje islični!

Zadnja izmjena: hrki; Sri ruj 13, 2023 11:31; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Sri ruj 13, 2023 11:29 

eto, još jedno svjedočanstvo iz prve ruke ! :))

Vrh

PostPostano: Sri ruj 13, 2023 13:41 

Da si nešto više od njih pročitao onda bi vidio da su oni najveći širitelji vjere, najveći evangelihzatori

Tko to od nevjernika čita rahnera, h.u.v.baltazara ili neke filozofe da bi se obratio??
TKO ĆE SLUŠATI BOZANIĆEVE propovijedi da bi se obratio iz nevjernika?? Prvo kad ga slušaš umoriš se jer čovjek rođen u RH živi 60 godina i ne zna još dobro govoriti hrvatski??o padežima da ne pričam

Ljudi danas traže velika svjedočanstva, velika obraćenja , velika čuda...a ta velika svjedočanstva daju gloria de polo, restrepo ,vassula,rajko bundalo , međugorje islični!

Hrki, nikako ne razumijem što uvlačiš vassulu, koju katolička crkva ne prihvaća, a mislim ni druge?
Malo za pojasniti:

"NE NASJEDAJTE NA LAŽNE PROROKE:

Vassula, kao prvo, nije uopće katolkinja. Potječe iz pravoslavne obitelji podrijetlom iz Grčke, te dugo nije prakticirala svoju vjeru. Njen prvi muž, s kojim ima dva sina, bio je švedski luteran, no ona danas nigdje ne spominje njihova imena. Obratila se k svojoj vjeri tek kad je počela primati „poruke“, nedugo zatim se i vjenčala u Pravoslavnoj crkvi (nakon 9 godina izvanbračnog života). Njen sadašnji muž je također švedski luteran, Per Ryden.

Ekumensko djelovanje temeljeno na njenim „porukama“ ne podupire ni katolička ni pravoslavna crkva. Vjernicima se ne preporučuje sudjelovati na susretima takvih privatnih inicijativa.

Pošto Vassula Ryden živi u Švicarskoj, među prvima se o njenim knjigama i konferencijama izjasnio švicarski biskup Mgr. Heinrich Schwery 1991. g. Upozorio je da Vassula promovira nekakvo dvojbeno pan-kršćanstvo i da se njene poruke ne mogu smatrati nadnaravnim.

Kongregacija za nauk vjere dva je puta službeno reagirala, upozoravajući na:
– prikaz Presvetog Trojstva, na zbrku imena i uloga pojedinih božanskih osoba u njenim porukama:
– na proročanstva o skorom razdoblju prevlasti Antikrista unutar Crkve;
– na milenaristički stil: čudesne Božje intervencije prije drugog Kristovog dolaska donijet će zemlji jednu eru mira i prosperiteta
– proročanstvo o ujedinjenju svih kršćanskih zajednica, o stvaranju tzv. pan-kršćanstva, u kojemu će se izgubiti odlike pojedinih Crkvi, suprotno katoličkom nauku i ekumenskom zalaganju.
Ti službeni dokumenti Katoličke crkve nalaze se na sljedećim stranicama:

http://www.ewtn.com/library/CURIA/CDFRYDN1.HTM
http://www.ewtn.com/library/CURIA/CDFRYDN2.HTM

Vassula je međutim nekoliko puta čak i mijenjala svoje poruke pokušavajući ih približiti katoličkom nauku, što je samo dokaz kako njene objave nisu nadnaravnog podrijetla.

Više o tome:
http://www.catholicdoors.com/isit/isit07.htm
http://www.unitypublishing.com/Appariti … 20Mark.htm

Vatikan, 24. 10. 1995. (IKA) – Radio Vatikan je 23. listopada objavio Priopćenje koje je Kongregacija za nauk vjere izdala 6. listopada, a odnosi se na Vassulu Ryden koja se po svijetu predstavlja kao vidjelica i prenositeljica nadnaravnih poruka. Vassula je nedavno boravila i u našoj zemlji te su o njezinim nastupima izvješćivale i naše građanske novine. Kongregacija za nauk vjere kao vrhovni ured za čuvanje katoličkog pravovjerja je nakon duljeg istraživanja toga slučaja odlueila izvijestiti javnost da je ono što Vassula Ryden govori i naviješta, s katoličkog stajališta neprihvatljivo. Priopćenje izričito navodi određene naukovne zablude. U navodnim Vassulinim objavama ona se netočno izražavala o odnosima osoba u Presvetome Trojstvu, naviještala je skoro razdoblje Antikristove vlasti u samoj Crkvi, zatim na milenaristički način (milenarizam je netočno učenje da će prije Sudnjega dana na zemlji biti uspostavljeno tisućgodišnje Božje kraljevstvo) govori o razdoblju Božje pobjede s mirom i sveopćim blagostanjem prije drugoga Kristova dolaska. Također ona naviješta u skoroj budućnosti Crkvu koja bi bila neka neodređena svekršćanska zajednica. Činjenica da u novijim Vassulinim spisima nema više takvih tvrdnji, pokazuje da ni ono prije nije moglo biti plod nebeskih poruka. Priopćenje, osim toga, upozorava da Vassula Ryden, premda je članica Grčke Pravoslavne Crkve, bez ikakvih ograda prima sakramente u katoličkim crkvama, postavljajući se tako iznad svake crkvene vlasti, što izaziva uznemirenje i neraspoloženje pravoslavnih crkvenih službenika. Premda u njezinim nastupima ima i pozitivnih kršćanskih sadržaja, Kongregacija zaključuje da je učinak svega toga negativan, te poziva katoličke biskupe neka o tome izvijeste svoje vjernike i neka Vassuli ne dopuste nikakvo nastupanje u crkvenim prostorima ni na crkvenim skupovima. Vjernici trebaju znati da u spisima i nastupima gospođe Vassule Ryden nema ničega što bi se moglo smatrati plodom posebne nadnaravne objave."

Dakle, što ti takvo nešto treba?

Vrh

PostPostano: Sri ruj 13, 2023 13:59 

Pa još ne priznaje ni međugorje ni štošta drugo...a ti ga priznaješ?
koja je onda razlika

Vrh

PostPostano: Sri ruj 13, 2023 15:23 

Čitajući Rahnera, Baltazara, de Lubaca i njima slične čovjek se može "obratiti" isključivo na modernizam.

Vrh

PostPostano: Sri ruj 13, 2023 17:32 

Da sigurno! A ja sam Chris Isaak. :lol:

Vrh

PostPostano: Čet ruj 14, 2023 23:37 

Čitajući Rahnera, Baltazara, de Lubaca i njima slične čovjek se može "obratiti" isključivo na modernizam.

slažem se
jedan od razloga što ljudi bježe od vjere je razvodnjavanje nauka KC
Moderni filozofi, pa i mnogi teolozi danas se takniče tko će više zamutiti jasnoću nauka KC , toliko zamrse stvari, toliko filozofiraju sa naukom KC , da od toga zaboli glava i ljude koji su dosta toga o vjeri ,nauku KC i Kristovom evanđelju čitali
što ih više čitaš sve ti nekako postaje sve manje jasno :shock: :oo

Vrh

PostPostano: Pet ruj 15, 2023 10:42 

Sinoć sam probala slušati tog Bundala...ne mogu.
To je za moju nonu, te generacije. I nije baš najpismeniji.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 180 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata