Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 03:16

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 1111 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 75  Sljedeće

Sviđa li vam se stil rada i komuniciranja pape Franje?
1. Da, jako mi se sviđa, mislim da možemo očekivati mnogo dobroga 62%  62%  [ 48 ]
2. Još ne znam, pričekat ću s mišljenjem dok ne vidim kako će se papa nositi s teškim problemima i izazovima 12%  12%  [ 9 ]
3. Ne, nije mi baš nešto, papa bi se trebao drukčije ponašati 26%  26%  [ 20 ]
Ukupno glasova : 77
Autor Poruka
 Naslov: Re: Papa Franjo
PostPostano: Čet lis 05, 2023 13:24 

Nema blagoslova istospolnih parova niti zaređenja žena. Tj. žene se rede, kao redovnice. Tako je bilo i tako će biti. Valjda je to dovoljno jasno.

Tvoj odgovor jest jasan i mislim da bi se Papa u jasnoći mogao ugledati u tebe.

Vrh

PostPostano: Ned lis 08, 2023 19:58 

Smisao sinodalnog hoda nije niti u brojanju glasova ni u strahu "što će reći većina", a ni u kritiziranju svake druge Papine riječi...

Smisao je u poslanju, zajedništvu i sudjelovanju.
Ovo je prva sinoda koja se "spustila" s vrha hijerarhije u svijet konkretnih, običnih vjernika da bi im otkrila misiju - koje je naše poslanje, čemu nas Duh Sveti uči i vodi, kako graditi zajedništvo (s onima s kojima dijelimo euharistiju / jer smo zajedno Tijelo Kristovo; s onima koji su samo kršteni; s onima koji još nisu kršteni, a žive oko nas i zovemo ih bližnjima), kako naći svoje mjesto u Crkvi i odlučiti se za sudjelovanje (a ne samo kritiziranje i sakrivanje u mišje, otuđene (g)rupe) ...

Vrh

PostPostano: Pon lis 09, 2023 17:37 

Ovih smo dana mogli čitati naslove članaka iz kojih se zaključuje kako je papa Franjo odgovorio na dvojbe koje su mu uputila petorica kardinala s pet različitih kontinenata o nejasnoćama vezanima uz Sinodu o sinodalnosti. Ti su prilozi redovito nosili ovakav ili sličan naziv: Papa Franjo odgovorio na dubia petorice kardinala, a po njima se svjesno i namjerno manipuliralo istinom. Naime, mnogi su vjernici dovedeni u zabludu jer im je problematika predstavljena tako kao da je Papa ne samo odgovorio na dvojbe kardinala, nego da im je odgovorio na način da se tu više nema što dodati ni oduzeti. Stvarnost je bitno drukčija, a pokazuje ne samo da Papa nije odgovorio na postavljena pitanja petorice kardinala, nego i da se izvrće istina.
https://www.vjeraidjela.com/ne-papa-nij ... kardinala/

Vrh

PostPostano: Pon lis 09, 2023 18:56 

Ovih smo dana mogli čitati naslove članaka iz kojih se zaključuje kako je papa Franjo odgovorio na dvojbe koje su mu uputila petorica kardinala s pet različitih kontinenata o nejasnoćama vezanima uz Sinodu o sinodalnosti. Ti su prilozi redovito nosili ovakav ili sličan naziv: Papa Franjo odgovorio na dubia petorice kardinala, a po njima se svjesno i namjerno manipuliralo istinom. Naime, mnogi su vjernici dovedeni u zabludu jer im je problematika predstavljena tako kao da je Papa ne samo odgovorio na dvojbe kardinala, nego da im je odgovorio na način da se tu više nema što dodati ni oduzeti. Stvarnost je bitno drukčija, a pokazuje ne samo da Papa nije odgovorio na postavljena pitanja petorice kardinala, nego i da se izvrće istina.
https://www.vjeraidjela.com/ne-papa-nij ... kardinala/

Dobro a kaj ti stalno kipaš po rimskome papi?! :roll: Daj mi to odgovori. Baš će se rimski papa tebi i vjeraidjela.com opravdavati šta je mislio kad je mislio. :lol: Nej senjati. Imam osjećaj da bi ti Majkićka najrađe da Toma blizanac, ili, njegov brat Marko postanu sljedeći papa. Daj to probaj zamisliti. Toma blizanac rimski papa. Znaš koje ime bi Toma blizanac uzeo kao papa?! Ciprijan Redivivus. Lol. :lol:

Vrh

PostPostano: Uto lis 10, 2023 14:23 

Ovo stvarno ne sluti na dobro :https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/stanje-zbunjenosti-u-crkvi-se-osjeca-medu-vjernicima-svi-se-pitaju-sto-bi-se-ovih-dana-trebalo-dogadati-u-vatikanu-1329338
Bilo je divno živjeti u vrijeme Franje Tuđmana, Franje Kuharića i Ivana PavlaII...Poslje njih potop.
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/sv ... nu-1329338
Morala sam duplirati link jer nije "uhvatilo"

Vrh

PostPostano: Uto lis 10, 2023 14:33 

ah,šta reći?...
približava se grozota pustoši na svetom mjestu...

Vrh

PostPostano: Uto lis 10, 2023 17:01 

ah,šta reći?...
približava se grozota pustoši na svetom mjestu...

Daaa, čini se tako :((

Vrh

PostPostano: Uto lis 10, 2023 17:02 

Ovo stvarno ne sluti na dobro :https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/stanje-zbunjenosti-u-crkvi-se-osjeca-medu-vjernicima-svi-se-pitaju-sto-bi-se-ovih-dana-trebalo-dogadati-u-vatikanu-1329338
Bilo je divno živjeti u vrijeme Franje Tuđmana, Franje Kuharića i Ivana PavlaII...Poslje njih potop.

Nemoj kipati po rimskom papi. Upozorio sam te već i ponovo te upozoravam. Pazi da se ne nađeš tamo gde ne želiš da se nađeš. :| Ti tvoji bitno.hr, slobodnadalmacija.hr, vjera.hr, katolik.hr, domovina.hr i ostali hr., jadna li mu majka tko se takvim stvarima hrani. Sedam godina sam imao kad sam čitao "Ontologija" Bela Weissmahr i "Filozofija povijesti" Jacques Maritain. Sad probaj zamisliti kako smiješno izgledaju tvoji hr tekstovi u očima nekog tko je sa sedam godina čitao spomenuta djela. Veruj mi! Niti zamisliti nemereš. Zato te ponovo upozoravam - nemoj kipati. :|

Vrh

PostPostano: Sri lis 11, 2023 15:28 

Nemoj kipati po rimskom papi. Upozorio sam te već i ponovo te upozoravam. Pazi da se ne nađeš tamo gde ne želiš da se nađeš. :| Ti tvoji bitno.hr, slobodnadalmacija.hr, vjera.hr, katolik.hr, domovina.hr i ostali hr., jadna li mu majka tko se takvim stvarima hrani. Sedam godina sam imao kad sam čitao "Ontologija" Bela Weissmahr i "Filozofija povijesti" Jacques Maritain. Sad probaj zamisliti kako smiješno izgledaju tvoji hr tekstovi u očima nekog tko je sa sedam godina čitao spomenuta djela. Veruj mi! Niti zamisliti nemereš. Zato te ponovo upozoravam - nemoj kipati. :|

Da, da , sve si to čitao, sa 7 godina čak...ha,ha....isto kao i Gospodina od ROMANA GUARDINIJA KJEG SI SPOMENUO RANIJE!
koje godine SI GA ČITAO sa svojih 9 godina??... tko je prije 30,40 godina izdao tu KNJIGU NA HRVATSKOME...NIJE NITKO!

Šta ćeš nam sada reći..da si gao čitao na talijanskom ili njemačkom?? :shock: :shock:
sa 9 godina...daj ne muljaj...NISMO TOLIKO NAIVNI 8)

Vrh

PostPostano: Sri lis 11, 2023 18:06 

Kardinal Müller je dobro zaključio da se formalni autoritet Pape ne može odvojiti od sadržajne povezanosti sa Svetim pismom, apostolskom tradicijom i dogmatskim odlukama Učiteljstva koje mu je prethodilo...
Prije je dobro ocrtao situaciju kad je rekao da 450 sudionika sigurno neće tajiti stvari. Mnogi će iskorištavati novinare za vlastitu korist ili obrnuto. Ovo je veliki čas manipulacije, propagiranja agende koja Crkvi čini više štete nego koristi. Doslovno članak prenosi njegove riječi:
"Molim da sve ovo bude blagoslov, a ne šteta za Crkvu. Također se zalažem za teološku jasnoću kako Crkva okupljena oko Krista ne bi postala politički ples oko zlatnog teleta agnostičkog duha vremena. Blagoslivljati nemoralno ponašanje osoba istog ili suprotnog spola izravno je proturječje Božjoj riječi i volji; to je teško grešno bogohuljenje."
Trebamo se moliti da nam Bog da snage ispuniti zadaću koju svaki katolik ima, a to je danas hrabro naviještati istinu Evanđelja unutar i izvan Crkve.

Vrh

PostPostano: Čet lis 12, 2023 11:29 

Da.

Vrh

PostPostano: Čet lis 12, 2023 20:22 

Daaa, čini se tako :((

Grozota pustoši na svetome mjestu?
Mislim da vam je Fran na svoj šaljivo-ozbiljan način htio objasniti da mnogi vaši stavovi potječu od kontroverznih izvora informiranja... I kad bi samo malo promijenili perspektivu, možda bi uvidjeli da nije cijela Crkva skrenula krivim putem, a vi jedini pošli pravim...

Isus je rekao za Crkvu: ni vrata paklena neće je nadvladati... zato, čemu očaj? čemu strah? čemu zbunjenost?

Vrh

PostPostano: Pet lis 13, 2023 11:11 

Njoj je najveći trol šaljiv i ozbiljan. Tako grijeh percipiraju modernisti i nisu oni zabrinuti jer se dobro osjećaju u konfuziji i neredu. Nikada nisam niti bi zagovarala ikakvu vrstu šizme, ali vjernici pa i kardinali imaju pravo izraziti svoje strahove od smjera kojim Sinoda ide.
Ja mislim da smo u situaciji kada je Bog dopustio veliku kaznu patnje i sumnje koja nas je pogodila jer se odustalo od pokajanja, pokore i tradicionalne vjere koja je sama po sebi ulijevala sigurnost spasenja.

Vrh

PostPostano: Ned lis 15, 2023 19:51 

Kad si stavila poveznicu, pretpostavljam da se slažeš s napisanim.. Sad tek vidim da to piše novinar Ivan Ugrin. To jest, kopira s bloga "Quo vadis ecclesia", a ovi pak uglavnom kopiraju kvazi-tradicionalističke tekstove s američkih portala i tako prenose vlastitu "zbunjenost" koje ne bi trebalo ni biti da se sluša (i čita) crkvene medije. Prateći povremeno tekstove spomenutog Ugrina zaključila sam da nije u najboljem odnosu s nadbiskupom Kutlešom (za kojeg je i sam nedavno napisao da ga je "blokirao", a još prije je pisao o "transferu" iz Splita u Zagreb), a pošto je Kutleša otišao u Rim na Sinodu, ovaj se uhvatio copy-paste tradicionalista kojima njihova "zbunjenost" uopće ne smeta kad svojim zbunjivanjem i bombastičnim naslovima kupuju klikove, lajkove i većinom idu na ruku anti-katolički nastrojenim svjetovnim medijima...

Ipak smo na katoličkom forumu, pa ne bi bilo naodmet zaviriti u crkvene medije... :wink:

Vrh

PostPostano: Ned lis 15, 2023 20:02 

Njoj je najveći trol šaljiv i ozbiljan. Tako grijeh percipiraju modernisti i nisu oni zabrinuti jer se dobro osjećaju u konfuziji i neredu. Nikada nisam niti bi zagovarala ikakvu vrstu šizme, ali vjernici pa i kardinali imaju pravo izraziti svoje strahove od smjera kojim Sinoda ide.
Ja mislim da smo u situaciji kada je Bog dopustio veliku kaznu patnje i sumnje koja nas je pogodila jer se odustalo od pokajanja, pokore i tradicionalne vjere koja je sama po sebi ulijevala sigurnost spasenja.

Evo naše Majkićke koja opet trolovski etiketira tko je modernist, a tko trol, tko je heretik, šizmatik, raskolnik, tko smije na pričest, tko ne smije...

Ne mogu da se ne osvrnem na ovaj biser:
"... kada je Bog dopustio veliku kaznu patnje i sumnje..."
Nije li ta svojevoljna sumnja u Crkvu i biskupe, a time i sumnja da Duh Sveti vodi i upravlja Crkvu koja je Tijelo Kristovo - zapravo posljedica grijeha neznanja, krivog informiranja i propusta?

I drugi biser:
"...tradicionalne vjere koja je sama po sebi ulijevala sigurnost spasenja."
Znači li to da su tradicionalisti sigurno spašeni? :DD Nije li ta pretjerana sigurnost u spasenje zapravo instrumentalizacija Boga?

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1111 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 75  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata