Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 21, 2026 10:36

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 12 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Ned srp 09, 2023 21:34 

Projekt Hrvatskog katoličkog sveučilišta i partnera Hrvatskog katoličkog radija i Hrvatskog društva katoličkih novinara „Kritička analiza dezinformacija o vjerskim temama“ prošao je na javnom pozivu za dodjelu bespovratnih sredstava za uspostavu sustava provjere točnosti informacija https://narod.hr/hrvatska/hrvatski-kato ... oj-projekt
Dakle ne sudjeluje Katolički bogoslovni fakultet.
Što mislite o Hrvatskom katoličkom radiju i društvu katoličkih novinara jesu li oni uopće dorasli ovakvom projektu.
Nisam optimistična ali se nadam da neće biti kao ovdje nešto u stilu dosadnih nametanja modernog katoličanstva.

Vrh

PostPostano: Sri srp 12, 2023 13:42 

Ovo bi trebala biti literatura za one koji hoće provjeravati istinitost tvrdnji o Katoličkoj Crkvi https://tockanai.net/index.php/iz-medij ... icke-crkve

Vrh

PostPostano: Sub srp 15, 2023 08:47 

Evo jedan primjer nekatoličkog ponašanja koji će dovesti na kušnju katoličke fact checkere. Novi kardinal poriče veliko poslanje Katoličke Crkve i kaže: „Ne želimo obratiti mlade ljude Kristu, Katoličkoj Crkvi ili bilo čemu sličnom“. To je stvarno antikatolička izjava, ali ju je izrekao kardinal pa je onda po modernističkim shvaćanjima ipak točna? Malo sutra! https://www.quovadisecclesia.com/franji ... licanstvo/

Vrh

PostPostano: Pon stu 27, 2023 18:35 

Za sada sam našla samo jedan slučaj koji su obradili hrvatski katolički ‘fact checkeri’.
https://narod.hr/hrvatska/mediji-izmisl ... -katedrale
Utjecajni hrvatski mediji prije tri mjeseca pokrenuli su priču o navodnoj nemogućnosti obnove zagrebačke katedrale jer za nju nedostaje odgovarajući kamen, što se pokazalo lažnim.
Ne može normalan čovjek niti zamisliti čime se sve ljevičarski mediji bave i kakve sve podmeću neistine.
Međutim meni je najžalosnije to što katedrala više ne služi za bogoštovlje. Tumačim to oblikom pripuštene kazne ne bi li se obratili grešnici i počeli činiti pokoru.

Vrh

PostPostano: Uto stu 28, 2023 00:32 

Za sada sam našla samo jedan slučaj koji su obradili hrvatski katolički ‘fact checkeri’.
https://narod.hr/hrvatska/mediji-izmisl ... -katedrale
Utjecajni hrvatski mediji prije tri mjeseca pokrenuli su priču o navodnoj nemogućnosti obnove zagrebačke katedrale jer za nju nedostaje odgovarajući kamen, što se pokazalo lažnim.
Ne može normalan čovjek niti zamisliti čime se sve ljevičarski mediji bave i kakve sve podmeću neistine.
Međutim meni je najžalosnije to što katedrala više ne služi za bogoštovlje. Tumačim to oblikom pripuštene kazne ne bi li se obratili grešnici i počeli činiti pokoru.

U katedrali se nije služila niti jedna misa već desetljećima, ali slažem se da je to najžalosnije.

Vrh

PostPostano: Uto stu 28, 2023 15:44 

U katedrali se nije služila niti jedna misa već desetljećima, ali slažem se da je to najžalosnije.

Znam da ne bih trebala obraćati pozornost na upise nekih koji odaju bolest, ali nije u redu! Naravno da su mise u katedrali bile sve do potresa i na adventu prije toga, baš sam bila u ZG i bila na misi u katedrali.

Vrh

PostPostano: Uto stu 28, 2023 22:15 
Administrator

Molim te da prestaneš izmišljati i provocirati.
Postoje neke zajednice odvojene od Crkve koje ne priznaju katoličku misu, no na ovom forumu takva propaganda se ne dopušta. Volim biti direktan, pa ću te otvoreno pitati jesi li ti katolik, u punom zajedništvu sa Crkvom, i priznaješ li misu koja se služi u KC?

Vrh

PostPostano: Sri stu 29, 2023 01:20 

Molim te da prestaneš izmišljati i provocirati.
Postoje neke zajednice odvojene od Crkve koje ne priznaju katoličku misu, no na ovom forumu takva propaganda se ne dopušta. Volim biti direktan, pa ću te otvoreno pitati jesi li ti katolik, u punom zajedništvu sa Crkvom, i priznaješ li misu koja se služi u KC?

Otvoreno ti odgovaram, katolik sam, u punom zajedništo s Crkvom i priznajem Misu koja se služi u KC. A isto pitanje ide tebi.

Vrh

PostPostano: Čet stu 30, 2023 17:50 
Administrator

Otvoreno ti odgovaram, katolik sam, u punom zajedništo s Crkvom i priznajem Misu koja se služi u KC. A isto pitanje ide tebi.

Pošto si napisao da se u katedrali nije služila niti jedna misa već desetljećima, onda objasni jesi li trolao lažnom informacijom ili ti osobno ne priznaješ tu misu koja se služila.

Vrh

PostPostano: Pet pro 01, 2023 01:20 

Pošto si napisao da se u katedrali nije služila niti jedna misa već desetljećima, onda objasni jesi li trolao lažnom informacijom ili ti osobno ne priznaješ tu misu koja se služila.

Rekoh isto pitanje ide tebi.

Nadalje, nikada ne bih svjesno i namjerno lagao bilo da se radi o "trolanju" ili ne. Laž je gnjusan grijeh u svakom obliku. I zadnja stavka, katoička vjera nema veze sa stavovima i "osobnim" doživljajima, već s objektivnom istinom koja proizlazi iz Crkve, odnosno Krista.

Vrh

PostPostano: Pet pro 01, 2023 12:58 
Administrator

Ne mislim trošiti dragocijeno vrijeme na laži, izmotavanje i trolanje.
Pošto je tema "fact checkeri", završit ću da je neistina da se u katedrali nije služila niti jedna misa već desetljećima, naravno da se redovito služila, a Jmertz1917 ima ban zbog trolanja.

Vrh

PostPostano: Sri sij 31, 2024 10:19 

Preporučila bih hrvatskim katoličkim ‘fact checkeri’ da se u provjeri drže preciznijih uputa na pitanje tko je katolik koje nam daje papa Pio XII. u enciklici Mystici Corporis Christi gdje on izjavljuje da su članovi Crkve oni koji:
1. su kršteni
2. ispovijedaju pravu Katoličku vjeru
3. nisu se odvojili od tijela (Crkve)
4. nisu ekskomunicirani.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 12 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata