|
Poanta je da ja pričam ono što sam doživjela. Uvijek sam mrzila laganje i koliko god sam grješna, taj grijeh mi se ne može prepisati, zbog toga što sam iskrena, i preiskrena ponekad kad valjda i ne treba, puno sam puta nastradala. Ti si ovdje napisala nešto, što si "saznala" iz mog najbližeg okruženja, iako me ne poznaš i svi smo ovdje anonimni. Sad bih se trebala pitati, odakle ti ideja za takvo nešto. Imaš alate za špijuniranje, pa nismo zaštićeni anonimnošću ba forumu? Mogla bih pitati administratora, ako bih te shvatila ozbiljno. No, neću to napraviti, jer te ne shvaćam ozbiljno i mislim da su to tvoje tlapnje, kao i sve što pišeš. Problematika je katoličkih foruma, što dosta psihičkih bolesti uključuje i vjerske deluzije. Upoznala sam čovjeka koji isto njeguje ljubav prema latinskoj misi, pa mu pokazah ove upise. Kaže mi, voli i gregorijanske korale, a kad je ovo pročitao, kaže, ima iskompleksiranih ljudi, koji se iživljavaju na ovakvim forumima. Neću reći da mi je "otvorio oči" jer to sam znala, ali mi je pokazao da možeš cijeniti nešto iz prošlosti, poput latinske mise, ali biti uz to normalan katolik. Voljela bih da se uključi ovdje, za sad ga to ne zanima. No, ti i drugi sektaš to niste, eto, trudila sam se pokušati odgovarati ti, mislila sam, biti će koristi, očito, neće. Stoga, pokušati ću ne mlatiti dalje praznu slamu. Plod vaših upisa je prestanak pisanja kvalitetnijih sagovornika, poput adrijane, s kojom sam voljela pričati i kad se nismo slagale (jedino o Međugorju). Ufam se da će se sve isprofilirati, kvaliteta sa vratiti, ono slabo i loše ispasti.
|