Njegov u najmanju ruku čudni izričaj podijelio je mnoge (zanimljiv je komentar Šole, ali neću zatrpavati citatima).
Jučer slušam na r- Mariji o novim izdanjima katoličkih tiskovina. Pa tako su govorili o knjizi nekog argentinca (umro 1980 i neke, mogla bih potražiti o kome se radi). Bio je posvećena osoba, neko su ga vrijeme isključili, pa opet vratili. No, zanimljiv je komentar urednice, kaže, možda nam malo pomogne razumijeti Papine čudne izjave, osobito zadnjih godina.
Vidim, ima dosta diskutabilnih savjetnika, od kojih je jedan, nadbiskup Malte, Charles Scicluna, zagovornik ukidanja celibata. Pa eto, neznam zbog čega bi se okretali protiv njega, koji bi to bio razlog, samo se čude izjavama i postupcima. Šola ga je spomenuo u kontekstu marksizma i mislim da nije daleko. Teologija oslobođenja, čiji je bio pristaša-
"teologija oslobođenja, latinskoamerički teološki pokret kojemu je cilj oslobođenje od socijalnog, ekonomskog i političkog ugnjetavanja. Sinteza je katoličke teologije i marksističke društvene teorije, a začetnik joj je peruanski teolog Gustavo Gutiérrez Merino", daje djelomično odgovor. Pa i savjetnici koje je izabrao. Pa i biskupi koje odabire za položaje, i kod nas. Kao da ih nemamo kvalitetnih dosta, odjednom ispliva Kutleša, za kojeg nikad prije nisam čula. Ali, da, koautor knjige koja loše govori o Međugorju. Nije slučajno, ništa nije slučajno. Čudo da nije Uzinić, sigurno se nadao

. Sad, nakon toliko vremena od početka pontifikata, kad mi se bio na prvu svidio, mislim da je bila velika greška. Osim ako nije bilo ciljano. Ima velike pristaše lijevo liberalnih krugova, svjetske elite ( koliko ih je samo primio u audijenciju, pa tzv celebrityja..), LGBT populacije, a kod klera i vjernika unosi zabune, podjele. To je činjenica i to je njegova ostavština.