Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sub lis 05, 2024 15:49

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 35 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Čet tra 11, 2024 11:10 

Super ... i ja jako puno čitam ...i to na papiru-knjige :P

Na netu čitam samo što se ne može naći ili ako je nešto na pdfu te ako nešto citiram/prenosim na neki forum... onda je puno lakše to c/p prenjeti sa neta...nemam skener pa da prenosim iz knjiga neke stranice

Vrh

PostPostano: Čet tra 11, 2024 11:18 

Da ...čudno je to kako se ljudi olako nabacuju blatom na ovako lijepe tekstove koji nam potvrđuju sve iz Biblije ili čak otkrivaju neke stvari koje nememo u SZ i NZ?
Ja pokušavam prenjeti zanimljive stvari iz tih knjiga, posebice one dijelove koje namamo nevdene u Bibliji...ne znam čemu svađanje oko toga???
Svatko može prenjeti neki dobar dio teksta iz takvih velebnih djela mistike KC :)) ...

Sve što nije u Bibliji nije objava.
Neću više o tome.
Kome paše, nek čita.
To nije moja razina.

Vrh

PostPostano: Čet tra 11, 2024 11:40 

Sve što nije u Bibliji nije objava.
Neću više o tome.
Kome paše, nek čita.
To nije moja razina.

A međugorje?O kojem puno pišeš, priznaješ ga itd??

Vrh

PostPostano: Čet tra 11, 2024 15:48 

Već sam u prethodnom postu napisala da priznajem jedino Gospina ukazanja.
Što je opet moje osobno mišljenje. Nitko nije dužan u to vjerovati.

Vrh

PostPostano: Čet tra 11, 2024 16:10 

Super ... i ja jako puno čitam ...i to na papiru-knjige

Super! Ima li neka tema za knjige, rado slušam preporuke, stavljam si na listu pa ih pomalo nabavljam.

Vrh

PostPostano: Pon tra 15, 2024 16:52 

Mogu se čitati kao književna djela koja potiču na pobožnost.

Vrh

PostPostano: Uto tra 16, 2024 06:07 

Super! Ima li neka tema za knjige, rado slušam preporuke, stavljam si na listu pa ih pomalo nabavljam.

viewtopic.php?f=21&t=1560

Vrh

PostPostano: Pon tra 22, 2024 20:48 

I otvori se hram Božji na nebu i pokaza se Kovčeg saveza njegova u hramu njegovu...
i odmah sljedeća rečenica: I znamenje veliko pokaza se na nebu: Žena odjevena suncem, mjesec joj pod nogama, a na glavi vijenac od dvanaest zvijezda.

Mislim da se ovo odnosi na Crkvu.

Također i na Mariju, Majku Crkve, naš najbolji uzor kako biti "Crkva", tj. Kristov učenik i ujedno Njegovo mistično tijelo..

Prema katoličkim tumačima "kovčeg saveza" je uvijek bila Marija, a prema protestantskim samo Crkva.

Vrh

PostPostano: Sub tra 27, 2024 07:04 

Također i na Mariju, Majku Crkve, naš najbolji uzor kako biti "Crkva", tj. Kristov učenik i ujedno Njegovo mistično tijelo..

Prema katoličkim tumačima "kovčeg saveza" je uvijek bila Marija, a prema protestantskim samo Crkva.

Koja Crkva je protestantima kovčeg saveza?

Vrh

PostPostano: Sub tra 27, 2024 14:16 

Ovog puta protestanti su više u pravu.

Vrh

PostPostano: Sub tra 27, 2024 20:23 

Ne bih rekla. Mariju se s pravom naziva u litanijama "škrinjo zavjetna" jer ona čuva Savez (=Riječ), pošto je u sebi čuvala Isusa devet mjeseci, a nad njom je Duh Sveti kao što je bio i nad kovčegom u SZ. Crkva također čuva prisutnost Isusa u sebi (u sakramentima), a nju osjenjuje i vodi Duh Sveti. Samo što je Crkva i sveta i grješna, a Marija je bila potpuno bezgrješna...

Vrh

PostPostano: Ned tra 28, 2024 07:23 

Heretici ne mogu biti u pravu. To su dva nespojiva pojma koja se međusobno isključuju.

Vrh

PostPostano: Ned tra 28, 2024 08:01 

Heretici ne mogu biti u pravu. To su dva nespojiva pojma koja se međusobno isključuju.

Naravno da mogu evo samo jednog od mnogih primjera:

„Gospodine, ne muči se. Nisam dostojan da uđeš pod krov moj. 7Zato se i ne smatrah dostojnim doći k tebi. Nego – reci riječ da ozdravi sluga moj. 8Ta i ja, premda sam vlasti podređen, imam pod sobom vojnike pa reknem jednomu: ‘Idi’ – i ode, drugomu: ‘Dođi’ – i dođe, a sluzi svomu: ‘Učini to’ – i učini.” 9Čuvši to, zadivi mu se Isus pa se okrenu mnoštvu koje je išlo za njim i reče: „Kažem vam, ni u Izraelu na nađoh tolike vjere.”

Vrh

PostPostano: Ned tra 28, 2024 08:26 

Naravno da mogu evo samo jednog od mnogih primjera:

„Gospodine, ne muči se. Nisam dostojan da uđeš pod krov moj. 7Zato se i ne smatrah dostojnim doći k tebi. Nego – reci riječ da ozdravi sluga moj. 8Ta i ja, premda sam vlasti podređen, imam pod sobom vojnike pa reknem jednomu: ‘Idi’ – i ode, drugomu: ‘Dođi’ – i dođe, a sluzi svomu: ‘Učini to’ – i učini.” 9Čuvši to, zadivi mu se Isus pa se okrenu mnoštvu koje je išlo za njim i reče: „Kažem vam, ni u Izraelu na nađoh tolike vjere.”

Po čemu je ovo dokaz da su heretici u pravu??
Heretici, protestanti nemaju puninu objave i Božjeg nauka...u Katoličkoj Crkvi je punina objave, punina Isusovog nauka i stvar je više nego jasna oko toga
PROTESTANTI SU ODBACILI SVE NAJSVETIJE i najvrijednije IZ KRISTOVOG NAUKA ...

Vrh

PostPostano: Ned tra 28, 2024 17:58 

Po čemu je ovo dokaz da su heretici u pravu??
Heretici, protestanti nemaju puninu objave i Božjeg nauka...u Katoličkoj Crkvi je punina objave, punina Isusovog nauka i stvar je više nego jasna oko toga
PROTESTANTI SU ODBACILI SVE NAJSVETIJE i najvrijednije IZ KRISTOVOG NAUKA ...

Ma pusti ga on danas slavi cvjetnicu pa je posebno izvan sebe. Ne samo da citira Bibliju pogrešno nego je započeo bitku koju ne može logički dobiti.
Protestanti imaju na tisuće crkava i za početak koju od njih bi uopće mogli smatrati zavjetnim kovčegom? Toliko kovčega nije bilo pa da je svaki Izraelac nosio jedan preko Sinajske pustinje :DD

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 35 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata