Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri sij 28, 2026 04:43

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 289 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 20  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Čet svi 16, 2024 14:18 

[url=https://www.katolicki.info/forum/viewtopic.php?p=49100#p49100] je napisao/la:
hrki: ...

NATO snosi ogromnu krivnju za ovo što se događa u Ukrajini, mislim da si tu u pravu.
Zapravo NATO je ništa, krivnju snosi sotonistička elita Zapada koja vrlo dobro zna što radi.
Red iz kaosa, ne treba to nikada smetnuti s uma.

A Rusija se nije obratila, ni u ludilu. Nažalost 70 godina komunizma je razorilo sve, ostao je samo folklor i neki čudni misticizam.

Vrh

PostPostano: Pet svi 17, 2024 12:42 

NATO snosi ogromnu krivnju za ovo što se događa u Ukrajini, mislim da si tu u pravu.
Zapravo NATO je ništa, krivnju snosi sotonistička elita Zapada koja vrlo dobro zna što radi.
Red iz kaosa, ne treba to nikada smetnuti s uma.

Bi li Ukrajincima bilo lakše kada se NATO ne bi miješao i kada im ne bi prodavao oružje? Je li Rusija kriva za agresiju na Ukrajinu?

Vrh

PostPostano: Pet svi 17, 2024 15:54 

Bi li Ukrajincima bilo lakše kada se NATO ne bi miješao i kada im ne bi prodavao oružje? Je li Rusija kriva za agresiju na Ukrajinu?

Povijest nije počela prije dvije, pet ili deset godina.
Korijeni ovoga u Ukrajini sežu daleko u prošlost, ali svakako se NATO nije proslavio nakon pada Berlinskog zida i raspada SSSRa.
Tada je Zapad politički i svjetonazorski bio na vrhuncu, arhetipski neprijatelj poražen, imali su na pladnju sve opcije, mogli su Svijet odvesti u dobrom smjeru.
Ali nisu, sotonjare su preuzele priču, krenuo je WOKE, krenulo je rušenje kršćanstva a time i Zapada, guranje oružja na granice Rusije, dizanje kinseske crvene nemani na status hegemona..... i danas smo tu gdje jesmo.

Zapad je ranjen, slab, u neredu, sa odvratno dekadentnim elitama, Rusija je otišla u smjeru autokracije i mafijaške države, Kina je postala moćna tehnokratska diktatura. Umjesto liberalne demokracije sa kršćanskim vrijednosnim sustavom u samo tridesetak godina došli smo u postkršćanski paganistički svijet koji je na rubu WW3. Red iz kaosa. Jako im dobro ide (dok Gospodine ne kaže dosta).

Usput rečeno, ako ruski političko-religijski krugovi u svom mističnom ludilu doista misle stvarati novo rusko carstvo neće još dugo čekati da krenu na Europu.
Jer Europu trenutno jedva da ima tko braniti. Jadne političke elite, feminizirani muškarci, energentski ovisnik, ispražnjena skladišta oružja... scenarij kao iz snova.

Vrh

PostPostano: Pet svi 17, 2024 17:07 

pints je napisao/la:
Usput rečeno, ako ruski političko-religijski krugovi u svom mističnom ludilu doista misle stvarati novo rusko carstvo neće još dugo čekati da krenu na Europu.
Jer Europu trenutno jedva da ima tko braniti. Jadne političke elite, feminizirani muškarci, energentski ovisnik, ispražnjena skladišta oružja... scenarij kao iz snova.

Ovo je stvarno istina i nije mi jasno zašto Hrki to ne vidi nego priča kako Zapad provodi nepotrebnu militarizaciju.
Zapad, odnosno neke zapadne države stvarno negativno djeluju u nekim kriznim žarištima poput rata u Gazi, ali Ukrajini stvarno pomažu da se obrani od Rusije koja vrši agresiju. Odnosno Zapad nema samo negativnu ulogu ne zato što je dobar već zato što Rusija nije obraćena zemlja već kriminalna zemlja koja donosi rat u svijet.

Vrh

PostPostano: Pet svi 17, 2024 20:08 

Korijeni ovoga u Ukrajini sežu daleko u prošlost, ali svakako se NATO nije proslavio nakon pada Berlinskog zida i raspada SSSRa.
Tada je Zapad politički i svjetonazorski bio na vrhuncu, arhetipski neprijatelj poražen, imali su na pladnju sve opcije, mogli su Svijet odvesti u dobrom smjeru.
Ali nisu, sotonjare su preuzele priču, krenuo je WOKE, krenulo je rušenje kršćanstva a time i Zapada, guranje oružja na granice Rusije, dizanje kinseske crvene nemani na status hegemona..... i danas smo tu gdje jesmo.

Zapad je ranjen, slab, u neredu, sa odvratno dekadentnim elitama, Rusija je otišla u smjeru autokracije i mafijaške države, Kina je postala moćna tehnokratska diktatura. Umjesto liberalne demokracije sa kršćanskim vrijednosnim sustavom u samo tridesetak godina došli smo u postkršćanski paganistički svijet koji je na rubu WW3. Red iz kaosa. Jako im dobro ide (dok Gospodine ne kaže dosta).

Prijatelju! Imaš bujnu maštu. :|

Vrh

PostPostano: Sub svi 18, 2024 11:10 

Prijatelju! Imaš bujnu maštu. :|

Ovako minuciozne vještine debatiranja će se vjerojatno jednog dana podučavati u akademskim institucijama! :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Sub svi 18, 2024 11:17 

Ovo je stvarno istina i nije mi jasno zašto Hrki to ne vidi nego priča kako Zapad provodi nepotrebnu militarizaciju.

Zauzimaju pozicije za predstojeći rati i novu podjelu globalne moći.
Europske zemlje jako loše stoje i defacto u potpunosti ovise o SAD-u.

Naravno, to je sve gledano svjetovnim očima. Ali mi katolici bi trebali gledati i očima vjernika.
Znamo da se u skoro vrijeme moraju odviti završne faze Gospina djelovanja, Fatima i Međugorje, Garabandal... živimo u vrlo zanimljivim vremenima.
Iskreno, jedva čekam, ne brine me previše svjetovni kaos. Kao što je vidjelica Mirjana rekla, kada žene čiste kuću najprije sve izbace i naprave totalni kaos, pa sve vrate i odjednom je sve uredno. Biti će da je taj "red iz kaosa" univerzalni modus operandi! :DD

Vrh

PostPostano: Sub svi 18, 2024 11:28 

Ovako minuciozne vještine debatiranja će se vjerojatno jednog dana podučavati u akademskim institucijama! :mrgreen:

Puno si ti toga nadrobio prijatelju u tom postu, ali znaj da ni dost sam reči, treba to i dokazati. E sad! Možeš li ti nadrobljeno dokazati?! Ja tvrdim da ne možeš, da je to samo pisanje nekog tipa koji piše pod nickom Pints, a vjerujem da ćeš se složiti da tvoje pisanje i analize ne čine svijetu baš neku uslugu. :lol: Uzmimo za primjer ovo, citiram;

... Europu trenutno jedva da ima tko braniti.

Da. Ti si to napisao - pošteno, ali jel to doista tako?! :| Znaš ti prijatelju koje države čine europu i kojeg pakta su te države članice?! Prema ovoj rečenici, citiram;

... Europu trenutno jedva da ima tko braniti.

Stječe se dojam: ne baš. :lol: A to je samo jedna rečenica iz ovog posta u kojem si nadrobio, citiram;

Pa te ja pitam, da sad idemo rečenicu po rečenicu iz ovog šta si nadrobio, bi li našao barem jednu rečenicu koje doista govori onako kako jest. Vidi ovo, citiram;

Zapad je ranjen, slab, u neredu, sa odvratno dekadentnim elitama, Rusija je otišla u smjeru autokracije i mafijaške države, Kina je postala moćna tehnokratska diktatura.

Stvarno imaš bujnu maštu. :lol: Ne znaš ti tko je zapad prijatelju. :|

Vrh

PostPostano: Sub svi 18, 2024 11:50 

Puno si ti toga nadrobio prijatelju u tom postu, ali znaj da ni dost sam reči, treba to i dokazati.

Pa zapravo i ne trebam, nije ovo akademski rad nego forumska debata.

Ako dobro shvaćam ti se uzdaš u NATO? Zanimljivo, i Ukrajina je krenula u svoju avanturu prije desetak godina uzdajući se u NATO.
Rekao bih da su se preračunali. Ne zato što je NATO toliko slab, nego zato što su interesi globalnih igrača drugačiji od interesa suverenista diljem svijeta.
Ako WW3 postane nuklearni onda je ionako svejedno, ako ostane konvencionalni ne bih se osobno kladio na Zapad. Prije tridesetak godina da, ali danas više ne.

Međutim, ja se ipak više orijentiram na Providnost i intervernciju Neba, jer svjetski moćnici su očigledno odabrali put destrukcije.

Vrh

PostPostano: Sub svi 18, 2024 16:45 

Znači, nadrobio si ovde tipa: "što se babi htilo to se babi snilo", i sad kažeš kako je ovo samo internet-žabokrečina. I u pravu si prijatelju! Ovo doista jest samo internet-žabokrečina, ništa više od toga. Svatko može drobiti šta hoće. Tvoj primjer zorno to prikazuje. :roll:

Ako dobro shvaćam ti se uzdaš u NATO?

U ništa se ja ne uzdam. Samo ukazujem na ono šta si nadrobio. Vidi ovo, citiram;

...Europu trenutno jedva da ima tko braniti.

Dajte najte! Smo ni deca. :roll:

Vidi ovo, citiram;

Zapad je ranjen, slab, u neredu, sa odvratno dekadentnim elitama, Rusija je otišla u smjeru autokracije i mafijaške države, Kina je postala moćna tehnokratska diktatura.

Zapad je ranjen i slab, Rusija je mafijaška država a Kina je tehnokratska diktatura. Nemerem da te ne pitam: u kojem je to filmu?! :lol:

Vrh

PostPostano: Sub svi 18, 2024 17:32 

Fran26, ajde molim te prestani mi docirati.
Ja ne tvrdim da sam u pravu, napisao sam svoje mišljenje temeljeno na informacijama koje imam.
Ako imaš drugačije mišljenje o stanju Zapada, Rusije i Kine napiši ga.
Rado pročitam svako mišljenje i promislim o njemu, ali prepucavanja me ne zanimaju.

Vrh

PostPostano: Sub svi 18, 2024 17:33 

Imaš potpuno pravo, nemoj se osvrtati na trolove zgubidane koji su osnovni razlog neugodnosti na forumu.

Vrh

PostPostano: Sub svi 18, 2024 18:07 

Ja ne tvrdim da sam u pravu, napisao sam svoje mišljenje temeljeno na informacijama koje imam.

A ja sam tebi na to napisao, citiram;

... vjerujem da ćeš se složiti da tvoje pisanje i analize ne čine svijetu baš neku uslugu.

Lol. :lol:

Ako imaš drugačije mišljenje o stanju Zapada, Rusije i Kine napiši ga.

Moje mišljenje je jednako vrijedno koliko i tvoje prijatelju. :lol: Okani se ćorava posla. Prestani se zamarati budalaštinama. Izađi malo van, pogledaj ljude na cesti. Imaš ženu i decu?! Odvedi ih nekam, bilo kam. Sve je bolje od toga da se zamaraš budalaštinama. Ako si samac, pronađi neki hobi u kojem ćeš uživati. Ove stvari tko će koga napasti, Rusija, NATO, Kina i Indija. Ostavi se toga. Nemoj si trovati mozak budalaštinama. Kaj ne vidiš da je sve to mlaćenje prazne slame?! :|

Vrh

PostPostano: Sub svi 18, 2024 19:10 

A odakle tebi ideja da mi možeš docirati na takav način i određivati što bih ja trebao raditi?!
Stvarno svašta, svakakvih ljudi ima na ovom svijetu!

Vrh

PostPostano: Sub svi 18, 2024 19:13 

Citat:
Imaš potpuno pravo, nemoj se osvrtati na trolove zgubidane koji su osnovni razlog neugodnosti na forumu.

Ma nije mi neugodnost nego bez veze razbije nit debate.
Ali to je tako, uvijek se nađu "pametnjakovići", u RL i online.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 289 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 20  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata