Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pon tra 20, 2026 10:27

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 611 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 41  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pon stu 11, 2024 15:49 

Hvala.
Znači bio sam u pravu, biskup Hranić je reagirao premda Grebenar nije u njegovoj biskupiji niti je planirao doći u biskupiju pa time nije njegova briga.
U najmanju ruku zanimljiv potez.
Ostali biskupi se za sada ne izjašnjavaju, uključujući i biskupa Palića u čijoj biskupiji Grebenar djeluje.

Nisi ti bas povezan u glavi? Ajde se bavi svojim poslom daleko od tema Crkve i teologije. Upisi srednju skolu ili mozda cak i osnovnu ponovo. Uči zemljopis Hrvatske. Ja, sam sve jasno rekla. Sve sam objasnila. Za razumne ljude zdrave pameti koji imaju osnovnu i srednju školu sve je jasno.
Ti se skini sa mreza. Zbog svoje sramote.
Daj svu svoju lovu Grebenaru, ali to mu je malo on želi puuuno više. A, kad te vidim jasno mi je zasto će i nestati u mraku s lovom tuđom. Točno kako je naslikao na naslovnici knjige. Lova u onoj torbi ce biti tvoja i istih ti. A Grebenar ce nestati u mraku.
Tako ti i treba. Jesi li ti autističan??
Točno mi tako izgleda iz ovog sto pišeš.

Vrh

PostPostano: Pon stu 11, 2024 15:56 

Na koje crkvene upute i čije ne reagira dr. Grebenar??
Biskup Hranić mu je zabranio djelovanje u svojoj biskupiji , za što ima jedino ovlasti
A koliko znam dr. Grebenar niti je djelovao u njegovoj biskupiji!, a niti je bio najavio nikakvo djelovanju na teritoriju njegove biskupije...
ajmo opet, u njegovoj biskupiji je rođen i zivio je do 2022. U njegovoj biskupiji u jednoj zupi rođen on i svi članovi njegove obitelji. I njegov zupnik zna tu obitelj. I razgovarao je s bi skupom i sa zupnik om u Međugorju. I iz sveg sto je saznao biskup Hranic mu je zabranio djelovanje u rodnoj biskupiji u kojoj Grebenare poznaju najbolje od svih drugih biskupija i svecenika.
Citaj ovo 100 puta dok ne shvatiš sto piše.
Idi si radi nalaze za autizam ako ne, razumijes sto sam napisala. I kloni se mreža. I tema, o Teologiji. Ozbiljno misoim da nemas srednju skolu a ni osnovnu nisi dobro naučio. Mozda ne znas citati dobro. Nesto ti je, a sto?? Idi radi nalaze

Vrh

PostPostano: Pon stu 11, 2024 16:05 

Nisi ti bas povezan u glavi? Ajde se bavi svojim poslom daleko od tema Crkve i teologije. Upisi srednju skolu ili mozda cak i osnovnu ponovo.

Kako ste ono rekli, pobornici Grebenara su agresivni i nepristojni?! Hm.... :mrgreen:
Mir s tobom ženo, nemoj se toliko nervirati, ni zbog Grebenara ni zbog mene.

Vrh

PostPostano: Pon stu 11, 2024 16:20 

Kako ste ono rekli, pobornici Grebenara su agresivni i nepristojni?! Hm.... :mrgreen:
Mir s tobom ženo, nemoj se toliko nervirati, ni zbog Grebenara ni zbog mene.
uvati se svoga posla, svoje struke i kani se rasprava o vjeri i o teologiji. Nemas znanja. Idi brat masline npr

Vrh

PostPostano: Pon stu 11, 2024 16:34 
Administrator

Molim sve da prestanu sa vrijeđanjem i svađama, i da se raspravalja argumentima. Ono što ovdje može biti tema je katolički nauk, dakle što misli Crkva, naši biskupi i svećenici i ako ima kakvog krivog shvaćanja da se pokuša ispraviti, ne zbog nekoga drugoga, već zbog nas i našeg spasenja.

Vrh

PostPostano: Pon stu 11, 2024 16:40 

Hrki je sasvim pristojno zamolio da se dade neki dokaz kako Grebenar nije završio teologiju.
Ako dokaza ima stvar je riješena, nemamo što dalje raspravljati na tu temu.

Vrh

PostPostano: Pon stu 11, 2024 17:53 

Hrki je sasvim pristojno zamolio da se dade neki dokaz kako Grebenar nije završio teologiju.

Hrkijev zahtjev je u stilu kad bi netko okrenuo pilu naopako i nudio da netko tako reže drva.
Svako se zvanje dokazuje diplomom pa ako Grebenar ima završen prijediplomski studij teologije neka pokaže diplomu i onda ćemo vidjeti gdje ju je i kada stekao. U njegovim životopisima to ne piše pa se javnost ima pravo zanimati oko toga i nitko osim Grebenara ne treba dokazivati je li ii nije prvostupnik teolog. To je obaveza onoga tko se kiti tom titulom.
Inače ne mislim kako je teološki studij danas težak jer se tamo predaje više filozofija nego uči o Bogu. Pored toga postoje i razne dopisne teologije pa Prijediplomski studij protestantske teologije koji daje zvanje sveučilišni prvostupnik/sveučilišna prvostupnica teologije (univ. bacc. theol.).
Dakle moguće je da će Grebaner i pokazati neku diplomu, ali to nije nikakav dokaz da je na pravom putu tj. da poučava u skladu s katoličkim naukom da bi ga trebalo slijediti. Dokaz da nije na ispravnom putu daje sam njegov obožavatelj Hrki koji je napisao je da je kod njega bilo ponekad i neka hereza...

Vrh

PostPostano: Pon stu 11, 2024 17:59 

Uglavnom, ako si ti odlučila da on nije teolog onda nema majci da neki pišljivi dokument to opvrgne!

Zabavno je ovdje moram priznati. :mrgreen:

Šteta da ne pišemo pod pravim imenima, baš bi bilo dobro vidjeti tko se skriva iza avatara.

Vrh

PostPostano: Pon stu 11, 2024 18:15 

Uglavnom, ako si ti odlučila da on nije teolog onda nema majci da neki pišljivi dokument to opvrgne!

Zabavno je ovdje moram priznati. :mrgreen:

Šteta da ne pišemo pod pravim imenima, baš bi bilo dobro vidjeti tko se skriva iza avatara.

Kako si ti ovo sve zaključio?
Napisala sam osnovne stvari.
Meni nije presudno je li teolog već je presudno to što i sam njegov obožavatelj tvrdi kako kod Grebenara ima hereza, a opet ga gotovo slijepo slijedi i ne podnosi objektivnu kritiku svog idola.

Vrh

PostPostano: Pon stu 11, 2024 19:45 

svaki teolog vidi da Grebenar nije teolog.
Ako i jest, a to treba dokazati iako sam ga cula u podcastu da kaze da je studirao na KBF Zg a nije sigurno. On nikako nije katolički teolog.
Njegova teologija nije katolička. Ne on nema znanje koje imaju katolički teolozi.
Jer kolega Bruno je napisao u članku da je stekao nekakvo znanje na TKI ali to nikako nije bacc theol.
A onda su ljudi napisali da je u nekom drugom videu rekao da je isao na dopisni tečaj. To mi na teoloskim katoličkim fakultetima u Hr nemamo. Mozda je studirao vani kod mormona, mozda kod subotara. Ali nikako nema diplomu bacc theol koju piše na svakom videu, a onda uopce nije ni katolik. Znači laži lazi laži me, sve za moju lovu vjerujem dat cu ti je, jer uspjesmo lazes me.
U petak je fra Mario u Agape ugostio mladog fratra i navijte taj video naslova farizeij se hvale postom i molitvom. To je vazno jer je fra Mario napisao preporuku za knjigu od Vladimira a danas je izasao novi video od Ante Vučkovića o sotoni kao anđelu svjetla.
To su dosad 4 emisije koje se bave Grebenarom i drugim laznim prorocima u Hr.
Najvazniji dokazi da Grebenar nije teolog :u njegovoj biskupiji ga, ne poznaju kao teologa uopće. A kako to? Jel sad, shvacate koliko je jasno da mu je njegov biskup HRANIĆ dao zabranu. Biskupi znaju teologe, studenti su uvijek uz svecenike i surađuju. Biskupi predaju teolozima. Drugi dokaz je njegovo nepoštivanje svecenika i hijerarhije Crkve. Nijedan teolog to si ne bi dopustio. 3 dokaz su prijetnje i uvrede svecenicima i papi. To si nijedan teolog ne bi dopustio.
4 dokaz nijedan teolog ne bi koristio izraz papirnati Isus. 5 dokaz Vladimir se, stavlja, iznad svecenika. Nijednom teologu to ne bi palo na pamet.
Takvi se mogu dogoditi na, kbf ali ne dođu do diplome oni sami otpadnu s faxa.
6 dokaz: svaki teolog slusajuci videa zna jasno vidi da Vladimir nije teoloski potkovani. Kao sto vi u svom poslu za koji ste skokovani prepoznate muljatore tako i teolozi jasno vide neuke u teologiji. Nemaju znanje jednostavno ali ne razumiju ni osnovno o Crkvi.
Dalje, izgovara hereze. Dalje, manipulira kroz videa a to mora jer glumi teologa i manipulacijama i laznim prorostvima prekriva teolosko neznanje. Covik jednostavno ne zna teologiju. Ali ako vi niste teolozi onda vas moze zavesti, jer je ipak manager financijski i smislio je dobar poslovni plan. Ali dajte slusajte onda, teologe kad vam kazu da čovjek laze i manipulira i samo zeli lovu.

Vrh

PostPostano: Pon stu 11, 2024 20:19 

Grebenar je jako strpljiv, radi polako svoj plan. Fratrima au Međ se uvukao u radio stanice, zato je vazan članak o Grebenaru koje je napisao ravnatelj radio Marija BiH p Anić koji je i dao emisiju Grebenaru. Pa su ga izbacili
sa radija jer nije mogao poštivati radna pravila radio Marije. Fratrima u Herc Grebenar je pričao da, je bio u bogosloviji. A nije. Još jedna njegova laž.
Odite sami do Međugorja i pitajte fratre o Grebenaru
Čut cete ruzne stvari. Malo po malo skida, masku koju nosi. Pravi psiho. Potpuno ce je skiniti kad nestane sa vasom lovom.
Hocete li tada shvatiti zašto su vam svecenici i teolozi govorili da ga niste trebali slusati i da, je covik prevara? Učite sada o psihopatima o religioznim narcisima, o mesijanskom sindromu, o sindromu spasitelja. I ne dajte mu svoj novac. Ako ga ne slusate i ne date mu svoj novac njegov plan je propao. A, cekamo i druge biskupe i kardinale.

Vrh

PostPostano: Pon stu 11, 2024 23:53 
Administrator

Tko su teolozi po tebi?
Daj nam definiciju

Već je stavljen link na tekst sa bloga "Adekvatna teologija" gdje je teolog Bruno Petrušić naveo:
"Nažalost, čovjek nije teolog (iako je završio nekakav stručni trogodišnji studij za teološku kulturu laika) niti je to bilo kakav krimen – dapače. No, možda se onda u javnosti ne bi trebao predstavljati teologom."

Kako bi bio siguran što je mislio pod time "nije teolog", kontaktirao sam autora sa pitanjem tko se sve može nazivati teologom, i on je prilično detaljno pojasnio.
Dakle ovdje prenosim njegovo pojašnjenje, teolog je svatko tko ima diplomu magistrice ili magistra teologije. Naravno da se netko može, kvalitetnije ili manje kvalitetno, baviti teologijom i teološkim temama, no to ga ne čini (formalno) teologom.
Da bi netko bio teolog, mora završiti FTS na jednom teološkom fakultetu.
Koliko je upoznat, Grebenar nije završio FTS na nekom od KBF- ova.

Eto, nadam se da će ovo pojašnjenje pomoći.

Vrh

PostPostano: Uto stu 12, 2024 02:34 

Grebenar ispod videa piše da je bacc theol. Znači laze
Jer Bakalaureat teologije je akademski stupanj koji se dodjeljuje osobama koje su završile preddiplomski studij teologije. To znači da su stekli temeljno znanje iz područja teologije, filozofije, povijesti, etike i drugih srodnih disciplina.
Sto znači laže svjesno i besramno da je studirao na KBF Zg.
Zna sto radi i nema savjest uopce da laze cijelu Crkvu i narod. Nema problem s tom ogromnom laži i vi koji ga slusate znate da je u videima govorio trebam li pokazati diplomu, potpuno svjestan da diploma ne postoji i da vas upravo laze. I znate da jako cesto u videima, govori da je teolog.
Eto, jel sad jasno zasto mu je HRANIĆ zabranio javno djelovanje u rodnoj mu biskupiji? Jel vi znate da on u videima prica kako svjedoči velikim grupama iz svijeta? Kod njega nikad nema dokaza za priču, uvijek je zo jedan, jedna. Nikad nema imena. Duhovnik mu je kaze neki svecenik stranac iz Međugorja... Hmmm ali on nije katolik. Jer Grebenar laze puno i sto mislite da bi svecenik katoličke crkve podrzavao njegove prijetnje ikome a kamoli svecenicima? Jedino ako je to svecenik otpadnik. Npr Boze Rados. Ili ako uopce postoji mozda ni Grebenar ni taj svecenik nisu katolici. Ali vole varati katolike.. Crkvena masonerija voli ubaci ati trojanske konje u KC. Npr knjigu istine. Zasto onda ne bi ni Grebenara??
Jeste li culi za svjedočenja od ljudi koji su opisali neugodnosti zbog Grebenarove molitve i posta? Ja jesam. Ljudi pišu i pričaju i uzivo. Zavrsili su na molitama, oslobođenja točno kao i nakon knjige istine. Slusajte sto vam je rekao splitski egzorcist p Petar Galić. Sve je objasnio. Isto je ponovio danas fra Ante Vučković.
I P Anić vas je upozorio da se klonite Grebenarovom duhu. A lipo odite i sami u Međugorje i pitajte svecenike sto oni kazu. I dajte poslušajte Crkvu. Grebenar je njihov lako rjesiv problem ako cete slušati Crkvu.
Vi ne mozete ovdje vjerovati sebi. Nemate znanje niste teolozi. I Grebenar upravo i racuna na vase neznanje, oholost i novac.
Slusajte svecenike.
Sto prije na, ispovijed od svega sto ste u sebe primili od tog čovjeka. I na molitvu oslobođenja. I citajte knjige svetaca i poruke majke Međugorske onako kako to crkva i radi vec 43 g. Spalite mu knjigu ili je odnesite u muzej vračarstva u Zagreb, tamo joj je mjesto. Ova jedna zena javno pisala po fejsu da i a velike probleme u sebi od kad ga ne sluša. Razumijete li?
Svecenici znaju sto govore i upozoravaju vas. Slusajte ih.

Vrh

PostPostano: Uto stu 12, 2024 02:56 

Još lazi, ovo je nesto novije:
https://hr.wikipedia.org/wiki/Vladimir-grebenar slobodno provjerite: nikad nije radio u tof firmi bas nista. I opet tu laze da je teolog bacch.
Zato vam kazem da mu treba provjeriti sve diplome a ako ste mu listali knjigu znate da je nabrojao list i pol ekonomskih titula. U knjizi teologiju ne spominje.
A kako to Kako to??
Ako ste listali te diplome, znat cete da ih je jako puno masonskih,( Ako se razumijete u temu masonerije.)
Također mozete provjeriti sve sto piše u knjizi istine sa onim sto priča Grebenar i naći cete puno sličnosti, slatkoće i katoličkih termina. Samo teolozi u tim knjigama pronađu greske- Tako su dobro smisljene i opisuju svu katoličku duhovnost i liturgiju i crkvenu godinu i pune su molitvi krvi Kristovoj i i Gospi i ako niste teolog necete naći grešku.
Stoga, slusajte nase svecenike i majku Crkvu.
A teolozi ce vas slusati kad dođu popravit auto ili im trebaju programeri ili trgovci ili cime se vec bavite.
Malo mu pogledate programe u firmi. Za svecenike i časne njegove poslovne konzultacije su besplatne., znate li to? Hmmm zar svecenici i časne trebaju poslovne konzultacije?? Pa oni imaju svoje ekonome plus zavjet siromaštva ... Ne, to Grebenar radi da navuče seb laike klijente. On je marketinški car, očito.
I sve je ovo samo marketing.
Sve vam je objasnio naslovnicom knjige.
Slusajte Crkvu i svecenike i laike teologe.
Sebi ne mozete ovdje vjerovati, nemate znanje.
I učite tko su religiozni narcisi sa sindromom mesije, na yt imate puno videa o tome.. To su sve vođe sekta. A svaku sektu je stvorio duh mamona tj samo o lovi se radi. Procitajte knjigu zatvor bez zidova. Ona je super opiaano svjedočenje kako funkcionira bilo kojoj sekta. Nikad vas vise nece moci prevariti nijedan lazni prorok ako sad se rijesite Grebenara.
Bjezite od njega dok još mozete.
Eto, toliko.

Vrh

PostPostano: Uto stu 12, 2024 08:42 

Već je stavljen link na tekst sa bloga "Adekvatna teologija" gdje je teolog Bruno Petrušić naveo:
"Nažalost, čovjek nije teolog (iako je završio nekakav stručni trogodišnji studij za teološku kulturu laika) niti je to bilo kakav krimen – dapače. No, možda se onda u javnosti ne bi trebao predstavljati teologom."

Kako bi bio siguran što je mislio pod time "nije teolog", kontaktirao sam autora sa pitanjem tko se sve može nazivati teologom, i on je prilično detaljno pojasnio.
Dakle ovdje prenosim njegovo pojašnjenje, teolog je svatko tko ima diplomu magistrice ili magistra teologije. Naravno da se netko može, kvalitetnije ili manje kvalitetno, baviti teologijom i teološkim temama, no to ga ne čini (formalno) teologom.
Da bi netko bio teolog, mora završiti FTS na jednom teološkom fakultetu.
Koliko je upoznat, Grebenar nije završio FTS na nekom od KBF- ova.

Eto, nadam se da će ovo pojašnjenje pomoći.

I kad ja kažem da na ovom forumu nema teologa onda kopitar priča gluposti(::

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 611 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 41  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata