Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto svi 05, 2026 02:32

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 20 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Čet pro 19, 2024 19:02 

Imate li relevantnih informacija o navodnim proroštvima, a koja dolaze sa više strana, uključujući i blaženike, o ratnoj invaziji iz naslova.
Ne čitam na stranim jezicima a mislim da bi temu vrijedilo prokomentirati..
Hvala

Vrh

PostPostano: Čet pro 19, 2024 20:12 

Ima ih više. Pa i sama Fatima govori o Rusiji. Ima više privatnih ukazanja koja se odnose na rat koji će krenuti iz Rusije, npr. ono sestre Elene Aiello. Nemam sada vremena, mozda kasnije ako se razvije rasprava. Samo naravno, uvijek treba sve uzimati sa zrnom soli.

Vrh

PostPostano: Čet pro 19, 2024 21:35 

Nisam siguran je li ovakav tip foruma mjesto za to,ali obzirom na okolnosti u svijetu zanima me,ukoliko je moguće doći do izvornih informacija..

Vrh

PostPostano: Čet pro 19, 2024 22:26 

Nisam siguran je li ovakav tip foruma mjesto za to,ali obzirom na okolnosti u svijetu zanima me,ukoliko je moguće doći do izvornih informacija..

Nema izvornih informacija. Svijet proroštva su mutne vode u kojima i duhovno zreli ljudi teško plivaju. Ako ti je to razbibriga ok, pročitaš, na jedno uho unutra na drugo van. Ako si u nekom strahu ili depresiji moj topli savjet je da ne uranjaš u tu vodu. Mi imamo Krista, Sveto pismo i Crkvu. Proroštva su zanimljiva, intrigantna, ali nisu nužna.

Što i da naletiš na neko istinito proroštvo koje u skoro vrijeme navješta kataklizmu? Hoće li ti to promijeniti život? Ako je odgovor potvrdan onda ti ne treba proroštvo nego dobar duhovnik i kreni sa promjenom odmah. Mi smo Kristovi, nema straha!

Vrh

PostPostano: Pet pro 20, 2024 00:01 

Mislio sam ako je netko na forumu vičan tome da nađe izvore, ako je od više strana, osoba, da se može komparirati. Mozda nesto od osoba koje to izjavljuju, život, vrijeme u kojem su živjeli.. Čisto radi pregleda, prema onoj 'sve provjeravajte, dobro zadržite..'

Vrh

PostPostano: Pet pro 20, 2024 09:19 

Za takve obrade tekstova i podataka jako dobro služi Chat-GPT. :DD

Kopiram dolje tekst sa kratkim navodima, ali naravno valjalo bi kopati i detaljnije istraživati. Većina tih proročanstava dolazi kao lokucije i stvarno ih treba uzimati sa velikim oprezom. Čak i AI algoritam na kraju zaključuje ovu listu sa upozorenjem: "Proročanstva katoličkih mistika naglašavaju Rusiju kao ključnog igrača u globalnim previranjima i patnjama, ali također predviđaju mogućnost obraćenja te zemlje i njezine uloge u duhovnoj obnovi svijeta. Crkva poziva na oprez pri tumačenju privatnih objava, ali i na molitvu, obraćenje i povjerenje u Božji plan."

Dakle oprez, nikako ne ravnati svoj život prema takvim proročanstvima!

KATOLIČKI

1. Blažena Anna Catherine Emmerich (1774.–1824.)
Njemačka augustinska redovnica poznata po svojim vizijama. Njezina proročanstva često su uključivala slike rata i razaranja:

* Vizije o Istočnoj Europi i Rusiji: Emmerich je govorila o velikim sukobima u Europi, posebno na Istoku, te o prijetnji iz Rusije. Vidjela je vojske koje prolaze kroz područja i dolaze do Zapada.

* Predviđala je obnovu Crkve kroz velike patnje, uključujući duhovne i fizičke sukobe.

2. Proročanstva iz Fatime (1917.)
U Fatimi su se troje djece (Lucia, Francisco i Jacinta) susreli s Djevicom Marijom, koja je iznijela važna proročanstva:

* Rusija kao ključna figura: Marija je upozorila da će Rusija "širiti svoje zablude po svijetu" ako se ne posveti njezinom Bezgrješnom Srcu. Ove zablude mnogi tumače kao širenje komunizma, ali se povezuju i s budućim vojnim sukobima.

*Njezina poruka o molitvi i obraćenju bila je ključna za izbjegavanje globalnih katastrofa.

3. Marie-Julie Jahenny (1850.–1941.)
Francuska mističarka poznata po vizijama o posljednjim vremenima. Proročanstva Marie-Julie Jahenny uključuju:

* Vizije o Rusiji: Vidjela je Rusiju kao izvor velike patnje u svijetu, s naglaskom na vojne invazije i širenje duhovne tame.

* Predviđala je "veliki rat" koji će uključivati Europu, a Rusija će imati ključnu ulogu u širenju sukoba prije nego što dođe do Božje intervencije.

4. Sveti Ivan Bosco (1815.–1888.)
Talijanski svećenik poznat po svojim proročanskim snovima.

* San o dvjema kolonama: Iako se uglavnom odnosi na duhovnu obnovu Crkve, neki njegovi snovi uključivali su slike velikih sukoba i političkih prevrata, gdje Rusija ima ključnu ulogu.

*Njegovi snovi naglašavaju kako će Crkva pretrpjeti velika iskušenja, ali i da će na kraju pobjediti kroz intervenciju Djevice Marije.

5. Elizabeth Canori Mora (1774.–1825.)
Talijanska mističarka čija su proročanstva uključivala slike velikih sukoba i kazni za čovječanstvo:

* Vidjela je dolazak "neprijatelja s Istoka" koji će uništiti dijelove Europe prije nego što Bog intervenira.

*Njezine vizije uključuju globalni rat i duhovnu obnovu kroz patnju.

6. Melanie Calvat (1831.–1904.) i La Salette
Vizionarka ukazanja u La Saletteu 1846., gdje je Marija navodno prorekla velike nevolje.

* Proročanstva o Rusiji: Melanie je govorila o sukobima koji će doći iz "sjevernih naroda", uključujući Rusiju. Njihova uloga u globalnom kaosu bila je značajna u njezinim vizijama.

* Njezino proročanstvo uključuje sliku rata, gladi i progona vjernika.

7. Papa Pio X (1835.–1914.)
Papa Pio X imao je viziju budućeg rata:
Govorio je o vojsci koja dolazi "iz Rusije" i zauzima Rim. Vidio je velike bitke i stradanja, što mnogi tumače kao dio većih sukoba u posljednjim vremenima.

8. Proročanstva svetog Malahije (1094.–1148.)
Iako svetog Malahija često povezuju s proročanstvima o papama, neki tumače da posljednji papa u njegovom nizu doživljava vrijeme velikog rata u kojem Rusija ima ključnu ulogu.

9. Mistička proročanstva Luz de Maria de Bonilla (20. i 21. stoljeće)
Luz de Maria, suvremena mističarka, često govori o sukobima koji će započeti u Rusiji ili uključivati Rusiju.
Njezine poruke, koje navodno dolaze od Djevice Marije, upozoravaju na globalni sukob, invazije i patnje povezane s neobraćenjem čovječanstva.

PRAVOSLAVNI

10. Proročanstva Svetog Paisija Svetogorca (1924.–1994.)

Sveti Paisije, pravoslavni monah s Atosa, često je govorio o budućim sukobima i ulozi Rusije:

* Predvidio je da će rat između Rusije i Turske eskalirati, što će dovesti do šireg sukoba u kojem će Rusija igrati ključnu ulogu.

* Smatrao je da će se Rusija okrenuti kršćanstvu i odigrati ulogu u oslobođenju pravoslavnih naroda.

11. Proročanstva Svetog Kozme Etolskog (18. stoljeće)
Sveti Kozma Etolski, poznati pravoslavni prorok, govorio je o velikom ratu u kojem će "Rusija doći do Sredozemlja".
Ova proročanstva često se tumače u kontekstu geopolitičkih napetosti između pravoslavnih i islamskih zemalja, posebno u vezi s Turskom.

12. Proročanstva stare monahinje Pelagije iz Rusije (19. stoljeće)
Pelagija je govorila o velikim promjenama u Rusiji, koje će započeti iznutra, ali će utjecati na cijeli svijet.
Spomenula je "plamen rata" koji će se proširiti iz Rusije.

13. Proročanstva monaha Serafima Sarovskog (1754.–1833.)
Sveti Serafim Sarovski, jedan od najcjenjenijih ruskih svetaca, prorekao je veliku obnovu Rusije nakon duhovnog pada, ali i velike sukobe koji će prethoditi toj obnovi.

Iz nekog razloga Rusija je jako važan faktor u Božjim planovima za ovaj svijet. Fatima posebno na to ukazuje. U poznatom intervjuu s ocem Fuentesom sestra Lucija (vidjelica iz Fatime) je izjavila, “mnogo puta je Presveta Djevica rekla mojim rođacima, kao i meni meni, da će mnogi narodi nestati s lica zemlje, da će Rusija biti oruđe kazne koje je odabralo Nebo da kazni cijeli svijet ako prethodno ne zadobijemo obraćenje te jadne nacije...”

Ne treba zanemariti ni Njemačku, jer cijela Marksistička ideologija i revolucija je potekla iz njenačkog kulturnog/intelektualnog okruženja.
Puno je tu zamršenih niti i jako je teško razmrsiti to klupko. Jedna nit svakako ide i u smjeru Kazarske civilizacije (neki kažu hazarske), mnogi povjesničari se bave tim vrlo misterioznim plemenom, pogotovo u svjetlu ovog što se događa zadnjih par godina u svijetu. Svojedobno je Šime Žgela objavio jako zanimljiv tekst na tu temu u Hrvatskom ratniku: https://hrvatskiratnik.hr/tko-su-kazari-i-njihov-globalni-utjecaj/. I opet tu imamo i Rusiju i Njemačku kao važne faktore svjetske povijesti.

I za kraj imamo jednu vrlo zanimljivu osobu koja sebe naziva otac Oliviera (iz Brazila je, ne zna mu se pravi identitet jer želi ostati anoniman, poruke objavljuje preko jednog teologa Lucasa Gelasia). Otac Oliviera ima unutarnje lokucije i vizije, postao je zapažen po detaljnim porukama u kojima daje i vremenske okvire a ne neku neodređenu budućnost. Lako ćeš naći više detalja na webu. Prošle godine negdje tokom ljeta se proširila njegova poruka koja je prilično uznemirila one koji prate takve stvari: "Dragi sine, slušaj pažljivo. U listopadu ove godine započet će razdoblje velikih nevolja koje sam već najavila kada sam došla u Francusku, Portugal i Španjolsku. U sve tri prilike govorila sam o uzroku ovih nevolja. Pripremite se, prije svega duhovno, jer ovo razdoblje neće doći s praskom, već će biti postupno i polako će se širiti svijetom. Rat koji je počeo će se povećati, kao što ste već vidjeli. U mnogim će dijelovima svijeta biti suša, velikih oluja i potresa."

Tu poruku je dobio tokom lipnja, proširila se tokom ljeta. U listopadu prošle godine, točnije 7.10. je Hamas napao Izrael i nitko mi ne može reći kako se to moglo predvidjeti.

Ali činjenica je kako je proročki svijet mutan. Jako je puno varalica, još više krivih interpretacija, mentalno bolesnih ljudi, prijevara od strane Zloga... Crkva je iznimno oprezna, a nama laicima preostaje samo osloniti se na dugo iskustvo Crkve u praćenju takvih pojava. Čak i kada se radi o pravim fenomenima uvijek postoji taj problem susreta beskonačnog sa konačnim. Kako more uliti u litrenu bocu? Svaka informacija mora proći spoznajni alat onog tko je prima, njegov bias, mora biti izrečeno svijetu, pa svijet mora to primiti... Bog zna što od poruke ostane nakon svih tih pretakanja. Mislim da je to razlog zašto su sva velika Gospina ukazanja tokom 20. stoljeća uvijek bila u zabitima, neobrazovanoj i jednostavnoj djeci. Takvi imaju najmanji bias, najmanje dodaju svoje interpretacije u poruku koju im valja prenijeti.

Vrh

PostPostano: Pet pro 20, 2024 15:40 

Rusi u Njemačkoj? Proroštva? Baba Vanga, Nostradamus možda...
Koji blaženici? Navedi bar jednog.

Vrh

PostPostano: Pet pro 20, 2024 16:21 

Pints ti je naveo u prvom postu. Ali nedostaje kontekst: kada je što rečeno? U vrijeme 2 sv. rata ili nešto kasnije
Talijanska blaženica je preminula 60tih

Vrh

PostPostano: Sub pro 21, 2024 08:34 

Čitao sam na brzaka o tim proročanstvima.. Bio kod frizerke, i tak, u razgovoru veli ona meni, njena frendica je sva u tome, a vjernica je, nabavila tri posvećene svijeće i ona je kao "spremna" za tri dana tame. Moj komentar na to nije bio neki konkretan a gdje bi me navelo na dublje razmišaljanje o tome, možda čovjeka dovodi do anskioznosti čitajći o tome, a više bi bili "na udaru" oni koji su slabiji u vjeri a bome i podložni vanjskim ljudskim utjecajima.

Koji je cilj tih proročanstava?
Negdje sam čitao da se proročanstva ne moraju nužno ostvarit, nego je to samo posljedica čovjekove samovolje, oholosti i grijeha, znači, to se može izbjeći ako ne totalno onda bar ublaženo, znači, čovjek treba proći kroz "sito i rešeto".
Sad ako idemo u dublju analizu, a pojedinci koji se okreću vjeri i pritom čitaju sve i svašta, oni lako zapadnu u stanje straha i neizvjesnosti, jel, s jedne strane imamo rogatog koje ljude odvlači u propast a s druge strane imamo proročanstva gdje nam se "crno piše".

Al kao što neke reće ovdje, u Kristu i s Kristom imamo Crkvu, dal bi strah trebao bit prisutan? Teško, osobno, na sve to gledam kao na priliku za duhovni razvoj, preispitivanje sebe. Vele neki, dok bi ljudi znali točno vrijeme tj datum dolaska Isusa Krista, pa to bi more ljudi bilo "preobraćeno" al tu bi u pitanju bio strah a ne promjena srca-duše, e to je ono što čovjek samo čeka sa strepnjom i niš ne poduzima po tom pitanju, al pitanje je promjena čovjeka, sebe, a ne čekanje kataklizme, za koju bih rekao da ako se ne da izbjeći onda bar umanjit.
A i opet, pitanje je o kojem se vremenu radi, ovom sad kojem živimo, ili bliskoj budućnosti, možemo samo nagađati. Mislim da čovjek ima drugih poslova oko koje bi se trebao brinuti tj poduzet nekaj po tom pitanju, a navedeno je u mom upisu.

Vrh

PostPostano: Sub pro 21, 2024 10:02 

Koji je cilj tih proročanstava?

U pravilu se radi o uvjetovanim budućim događajima. Ako se ne popravite dogoditi će se ovo ili ono. Rekao bih da cilj pedagoški.
Naravno, pod uvjetom da se radi o stvarnom nadnaravnom fenomenu koji dolazi od Boga (a ne od Sotone jer je onda cilj izazivanje straha i nemira).

Meni se čini da je za većinu ljudi najzdravije uopće ne zaranjati u taj mutni svijet. Izuzetak su velika Gospina ukazanja koja je Crkva odobrila ili barem nije osporila.
A sva ova privatna mala ukazanja mogu čovjeka odvesti u ludilo ako nema čvrste duhovne temelje i zdravi pogled na život, sposobnost emotivnog odmaka.

Znamo da život treba živjeti tako kao da će Gospodin sutra doći i reći The End. I onda je potpuno nebitno hoće li to biti sutra ili za tisuću godina.

A ako imamo takav život i emotivni odmak, onda je jako zanimljivo pratiti proročanstva i njihova (ne)ostvarivanja.
Svaki prodor vječnosti u ovu našu ograničenu stvarnost je zanimljiv i intrigantan, to nema sumnja. :))

Vrh

PostPostano: Sub pro 21, 2024 10:07 

Imate li relevantnih informacija o navodnim proroštvima, a koja dolaze sa više strana, uključujući i blaženike, o ratnoj invaziji iz naslova.
Ne čitam na stranim jezicima a mislim da bi temu vrijedilo prokomentirati..
Hvala

Nejasno si otvorio temu?
koja invazija u Njemačku?
Nisi dao nijedan link o tome, nijedan članak, nijednu rečenicu??
Tko to tvrdi?

Čim si otvorio temu onda sigurno znaš nešto više
Daj nam da vidimo o čemu se radi? Tko to tvrdi i šta točno tvrdi?

Vrh

PostPostano: Sub pro 21, 2024 12:27 

U pravilu se radi o uvjetovanim budućim događajima. Ako se ne popravite dogoditi će se ovo ili ono. Rekao bih da cilj pedagoški.
Naravno, pod uvjetom da se radi o stvarnom nadnaravnom fenomenu koji dolazi od Boga (a ne od Sotone jer je onda cilj izazivanje straha i nemira).

Meni se čini da je za većinu ljudi najzdravije uopće ne zaranjati u taj mutni svijet. Izuzetak su velika Gospina ukazanja koja je Crkva odobrila ili barem nije osporila.
A sva ova privatna mala ukazanja mogu čovjeka odvesti u ludilo ako nema čvrste duhovne temelje i zdravi pogled na život, sposobnost emotivnog odmaka.

Znamo da život treba živjeti tako kao da će Gospodin sutra doći i reći The End. I onda je potpuno nebitno hoće li to biti sutra ili za tisuću godina.

A ako imamo takav život i emotivni odmak, onda je jako zanimljivo pratiti proročanstva i njihova (ne)ostvarivanja.
Svaki prodor vječnosti u ovu našu ograničenu stvarnost je zanimljiv i intrigantan, to nema sumnja. :))

Da, i ja si tak nekak mislim.
Slažem se.
Točno, čovjeka lako odvede u ludilo, al dovoljna je i anksioznost.

Bravo.
Živjeti život kao dan nam je zadnji dan.

Vrh

PostPostano: Sub pro 21, 2024 15:44 

Mislim da sam na par mjesta naišao na 'citat' sv Maksimilijana Kolbea da će Rusi doći do Rima. Pokušao sam naći gdje je to zapisano, dakle, izvor, ali nisam uspio.
Ne znam više.

Vrh

PostPostano: Sub pro 21, 2024 15:54 

Ne razumijem??
Koje Rim ima veze sa Rusi u Njemačkoj?
Rim je još u Italiji...ili nije?

Vrh

PostPostano: Sub pro 21, 2024 20:07 

pints je napisao/la:
7. Papa Pio X (1835.–1914.)
Papa Pio X imao je viziju budućeg rata:
Govorio je o vojsci koja dolazi "iz Rusije" i zauzima Rim. Vidio je velike bitke i stradanja, što mnogi tumače kao dio većih sukoba u posljednjim vremenima.

Možeš li navesti izvor gdje to piše?

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 20 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata