Kako neznaš? Pa postavila sam pitanje odnosno moje razmišljanje o tome kako se znanstveni dokazi o postojanju čovjeka na Zemlji ne slažu s knjigom postanka. Mislila sam, ako netko može pojasniti...
Da se vratite na temu:
Knjiga Postanka i općenito Biblija nije kronološki opis postanka svijeta, ljudi, svega, nego je Biblija je POVIJEST SPASENJA i razvoja jedne monoteističke vjere, praćene kroz Izabrani narod. Izrael se od rasutih skupina, malih plemena, na svjetskoj pozornici pojavljuje jako kasno, oko 13 st. prije n.e. A za info: Knjiga Postanka jeste stavljena na početak Biblije, zbog sadržaja, ali je nastajala u vrijeme misli se u 7 st. prije Krista, nakon upadanja u niz ropstava, gdje su Izraelci "apsorbirali" mnoštvo tuđih znanja, legendi, formirajući tako i svoje kajo legende tako i popunjavajući "rupe" u znanju i razumijevanju prirode - sve podešavajući sebi. Ptrimjer: Bogovi sunca, mjeseca bog vatre i dr. kod tih drugih naroda za Izraelce je bilo krivo tumačenje, jer su Izraelci ZNALI da su sunce, mjesec i sve stvoreno samo djela Bižja, niakva božanstva.. Grupa (ne odjednom stvorena) u nizu od par desetaka god. ili cijelo stoljeće je prepravljalo, dodavalo, mijenjalo tekst Postanka - ovisno o nadahnućima Duha Sv. Konačni oblik vidimo na početku Biblije.