Soren je napisao/la:
Dakle, koji je važeći dokument posljednji ili onaj prije. Tu treba biti pošten.
No ako ti je do poštenje i legalnosti ti bi uočio kako je potpuno legalno postupljeno po važećem dokumentu. Tražena i dobivena dozvola za prikazivanje sv. Mise. Nikome pametnom neće pasti na pamet zabranjivati spominjanje starijih dokumenata u propovjedi. Možda će nekom pasti na pamet u propovijedima zabranjivati i biblijske citati koji nisu politički korektni, ali to neće značiti kako je on u pravu.
Inače kardinal Burke ne služi samo tradicionalnu sv. Misu već i redovan obred. Možda neki ne znaju ali redovno se sv. Misa može služiti i na latinskom i svećenik može biti okrenut Kristu. Za to ne treba nikakva dozvola ni po sada važećim dokumentima.
Soren je napisao/la:
dogodili su se novi raskoli sa ljudima koji su bili u punom jedinstvu sa KC, koji ostaju u KC, priznaju formalno papu a rade konstantno protiv njega. I tu je najveći problem. Zato su opasniji, rekoh, od sodomita koji mašu duginim bojama u maršu na trg sv. Petra, iako ni tu nema pokajanja, a koje uključuje animi cruciatus (usp. KKC 1431), ali oni prije su, kažem, opasniji jer nemaju izvana vidljivih obilježja, janjad, i pretpostavljam primili su više milosti a okreću se protiv
Kako netko može biti u raskolu i biti u punom jedinstvu s KC? No dobro je što si odao svoj program, koji će sigurno podržati svi latentni i pravi sodomiti, bar znamo početne pozicije, a Bog će nam svima suditi za sve napisano. Ja nikada nisam ništa rekla protiv Papine vlasti ili sam ikoga nagovarali ili sama išla kod bilo koga tko nije u punom jedinstvu s KC. No trpjela sam i trpim svakojaka podmetanja i napade, ali neka je sve to na veću slavu Božju jer On je vrijedan svakog podmetanja, napadanja i nepravde.