Pints, ti 'držiš'?!
Jesi studirao moralnu teologiju?
Iscrpila me ženska pa gle do čega je dovelo.
Tak da možemo muški.
Ja držim da većina komentatora ne čita izvore. Ako to i učine biva tek nakon druge, treće, desete ruke vrlih tumača
Nemam diplomu iz teologije. Dosta čitam, ali diplomu nemam, inženjerske sam struke.
Sad kad smo to raščistili, sa puno poštovanja spram teologije ipak moram napisati: Krist nije tražio tumače, nego svjedoke!
A sada, na temu. Pročitao sam tu pobudnicu u cjelosti, jedan od naših portala je objavio tekst i zanimalo me.
Svidjelo mi se što papa Franjo skreće pozornost na vrlo teške životne situacije, ali nikako mi se nije svidjelo što njihovu sudbinu prepušta diskrecijskoj odluci svakog pojedinog svećenika. Ne treba mi za to diploma teologije, dovoljne su oči i zdrava pamet. Vidim što se već sada događa po župama i kako problematični vjernici idu od svećenika do svećenika dok ne nađu onog tko će im udovoljiti. Jedan ne daje odrješenje na ispovjedi, idemo kod drugog...
Pričamo o teškim ljudskim sudbinama, kako je zamišljeno da se to u praksi radi? Ovo nije dobar način.
Ili Crkva mora reći da prekida sa dosadašnjom praksom pa nešto dozvoljava/zabranjuje, ili mora reći da nastavlja.
Ostaviti ovako fludino znači jako, jako puno problema u onom pravom pastoralnom radu na terenu.