Kršćani i svi ljudi ( pogotovo oni koji nemaju kontakta sa muslimanima) trebaju shvatiti barem osnovne stvari:
-islam ( ne samo islamizam) je religija sile, nasilja, netolerancije, džihada isl.
-muslimani, arapi već od 7. stoljeća temeljem svojih religijskih spisa i tradicija ( kuran i hadisi) imaju u planu uništiti Židove i kršćane u arabiji...poslije je to išlo i na druge teritorijekoje su osvajali teškim nasiljem
- islam nije osvojio teritorije gdje su prije bili kršćani na verbalan način , nego golom silom i terorom...nisu ranije kršćanske zemlje postale islamske jer su ljudi dobrovoljno prihvatili islam a odbacili kršćanstvo...sve se desilo kao posljedice terora i proljevanja krvi " krivovjercima-kršćanima"!
- dan danas arapi imaju u planu uništiti ili protjerati židove u izraelu ...to u svojim statutima imaju i hamas, i hezbolah i al kasim i huti u jemenu i Islamska republika Iran i mnogi drugi...dao sam neki dan link od Islamskog vjerskog portala u BiH gdje se bez imalo skrivanja daju citati iz kurana i hadisa gdje se poziva muslimane da unište Židove!...sve je jasno kao dan
- za sve muslimane svi drugi ljudi su KRIVOVJERCI!...ZAPAMTITE OVO DOBRO...a oni su jedini ispravni i radi toga pozivaju ( kada se stvore pogodni uvjeti za to) muslimane na sveti rat- džihad sa ciljem da se krivovjerci ubiju, protjeraju, islamiziraju ili plaćaju zekat- glavarinu islamskim okupatorima
- shvatiti da muslimani imamu većinu npr. u europi ili nekoj zemlji da bi činili ista nedjela kao u 7., 8., 9. , 15-17 . stoljeću...nitko ne bi bio pošteđen...njima to jednostavno piše u knjigama lažnog proroka muhameda...oni su uvijek spremni na džihad
- shvatite da džihad nije djelovanje samo islamista...džihad potiče iz islama , ne ekstremnog islamizma!
- Židovi/ Izraelci su u ratu sa arapima već 77 godina...njih 10tak miliona je okruženo sa 450 milijuna arapa koji ih baše ne vole... objasnio sa šta su ciljevi svih vodćeih stranaka i vojnih formacija na tom području ( piše mi u njihovim javnim dokumentima, oni to ne kriju!)...zamislite u kakvom su teškom položaku Izraelci okruženi sa svih strana muslimanima-450 mil. muslkimana
-vidite sami kako se muslimani ponašaju u euro zemljama ( a nigdje ih nema ni 5%!)...šta bi bilo da ih ima puno više
- nemojte biti u zabludi oko islama...ono da je to ok religija, kako kaže ADRIJANA: I ONI VJERUJU U JEDNOGA bOGA...
Ovo sam napisao jer vidim da Adrijana neće dati nikakav komentar ni odgovore na pitanja što sdam joj postavio
Što se tiče dijaloga:
istinskog dijaloga neće biti , jer je naprosto nemoguć ( naveo sam kakva je netolerantna religija islam, a svi znamo kakvo je kršćanstvo!)
U vezi toga lijepo je pojasnio i Pints
Dijalog se mora voditi jer nema druge opcije! Kršćani i naša vjera nije nasilna i osvajačka...mi nemamo druge opcije nego na vođenje dijaloga , pa tko ostane živ
Problem je da na dijalog većinom ne pristaju muslimanske zemlje...gdje god su jači oni provode svoje civilne i vjerske fanatizme jer je kod njih vjera i civilni zakon ista stvar...pogledajte šta se radi nemuslimanima npr. u Iranu, Afganistanu, S.Arabiji, Pakistanu, mauritaniji, Sudanu, NIGERIJI, mozambiku, Mijanmaru, siriji, Somaliji, Libiji, Eritreji, jemenu itd. da ne nabraam sve pojedinačno-potrajalo bi
Velike progone od muslimana doživljava 360 milijuna kršćana u preko 50 zemalja svijeta ( velika većina su muslimanske zemlje!)
evo samo jedan članak, a ima ih preko 100 kojih bi mogao staviti u vezi netolerancije muslimana spram kršćana:
https://narod.hr/vjera-i-kultura/u-zagr ... voje-vjereZnači, dijalog je potreban, jer ako ga ne bi bilo vjerojatno je da bi kršćanima bilo još gore...ali onaj tko je netolerantan u svojim "tvorničkim postavkama" taj će ga izbjegavati kada god može...sila pravo i pravdu ne pita
Objektivno gledano, stvarnog dijaloga sa muslimanima nema, jer je za dijalog kao za ples potrebno dvoje...nažalost to je stvarnost