Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri sij 28, 2026 04:07

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 337 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sri pro 10, 2025 09:10 

U par dana je peticiju potpisalo više od 50.000 ljudi. Među njima mnogi katolici koji to naglašavaju u komentarima. Mediji su uspjeli povezati molitelje sa obiteljskim nasiljem i femicidom, sada je to već lavina. Ali znali smo da neće biti lako, idemo dalje.

Zanimljivo da u ostalim zemljama u kojima se provodi ista ova molitvena inicijativa (pretpostavljam s istim molitvenim nakanama) nema ovakvog otpora kao u Hrvatskoj.
Čovjek se zapita je li baš u našoj zemlji taj (zlo)duh toliko veći i jači u odnosu na ostale zemlje? Ili je u pitanju općenita (ne)kultura netolerancije?

Vrh

PostPostano: Sri pro 10, 2025 18:13 

Sarnavka je predala potpise za zabranu molitelja na trgovima. Navodno je poručila kako nema ništa protiv da se "klečavci" mole sve dok se ona slaže sa predmetom molitve. Zar je moguće kako nije svjesna takvih svojih šovinističkih stavova? Suludo je što mediji prinose njezine delirije ka neku ozbiljnu vijest
Kao reakcija na peticiju protiv molitelja, pojavila se nova peticija pod nazivom "Maknimo Povorku ponosa i Antifa marševe iz središta hrvatskih gradova". Hoćete li potpisati?
https://direktno.hr/domovina/pojavila-s ... va-385945/

Vrh

PostPostano: Sri pro 10, 2025 21:44 

Naravno, neka vide da batina ima dva kraja.
Danas se podižu i tužbe protiv Sarnavke.

Vrh

PostPostano: Čet pro 11, 2025 19:21 

Danas se podižu i tužbe protiv Sarnavke.

Tko će podignut te tužbe i u čijem trošku?!

Vrh

PostPostano: Čet pro 11, 2025 23:17 

Citat:
Zanimljivo da u ostalim zemljama u kojima se provodi ista ova molitvena inicijativa (pretpostavljam s istim molitvenim nakanama) nema ovakvog otpora kao u Hrvatskoj.
Čovjek se zapita je li baš u našoj zemlji taj (zlo)duh toliko veći i jači u odnosu na ostale zemlje? Ili je u pitanju općenita (ne)kultura netolerancije?

Pisao sam o tome pokušavajući objasniti paradoks svetosti i očitovanja zlodušnih. Što je više svetosti više je očitovanja. Očitovanje je znak slabosti, jer zloduh želi ostati skriven.

Netko je rekao da je 23% evanđelja egzorcizmi. Ne znam jel to tako, ali najviše je očitovanja pred Kristom, gdje se nije mogao sakriti.

Vrh

PostPostano: Pet pro 12, 2025 10:23 

Tko će podignut te tužbe i u čijem trošku?!

Zapravo krivo sam napisao, za sada će se samo podnijeti prijave policiji, a podnijeti će ih molitvena bratstva par gradova.

Vrh

PostPostano: Pet pro 12, 2025 12:29 

Zapravo krivo sam napisao, za sada će se samo podnijeti prijave policiji, a podnijeti će ih molitvena bratstva par gradova.

Prijave po kojoj osnovi?! :? Pa ženska ni kriminalac. Mislim, da se ne razmemo krivo. Ženska tumba ko Maksim po diviziji. Ali nemereš nekoga prijaviti policiji poradi njegove glupoće. :? Melje kaj malje i to je to. Nemereš ništ protiv toga. Ni se treba obazirati.

Vrh

PostPostano: Pet pro 12, 2025 12:39 

I tih 60 000 potpisa...Ne mogu vjerovati da je to Hrvatska :((

Vrh

PostPostano: Pet pro 12, 2025 14:11 

Prijave po kojoj osnovi?! :? Pa ženska ni kriminalac. Mislim, da se ne razmemo krivo. Ženska tumba ko Maksim po diviziji. Ali nemereš nekoga prijaviti policiji poradi njegove glupoće. :? Melje kaj malje i to je to. Nemereš ništ protiv toga. Ni se treba obazirati.

Pa piše ti u tekstovima:

"U kaznenoj prijavi su istaknuli čl. 16. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, čl. 325. KZ-a (javno poticanje na neprijateljstvo i mržnju), čl. 129. i 130. KZ-a (povreda prava na okupljanje i slobodu vjere) koji peticiju čine protuzakonitom i protuustavnom. Istaknuli su i moguće povrede ustavnih prava iz čl. 14., 38., 39., 40., 41. i 42. Ustava RH."

Žena nas je mrtvo hladna optužila da smo odgovorni za sve femicide unatrag dvije godine u HRV.
Nije jedina koja protura takvu tezu, zapravo većina medija već tri godine stalno potiče mržnju prema moliteljima.
Peticija je jednostavno bila kap koja je prelila čašu.

Vrh

PostPostano: Pet pro 12, 2025 17:34 

Pa piše ti u tekstovima:

"U kaznenoj prijavi su istaknuli čl. 16. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, čl. 325. KZ-a (javno poticanje na neprijateljstvo i mržnju), čl. 129. i 130. KZ-a (povreda prava na okupljanje i slobodu vjere) koji peticiju čine protuzakonitom i protuustavnom. Istaknuli su i moguće povrede ustavnih prava iz čl. 14., 38., 39., 40., 41. i 42. Ustava RH."

Žena nas je mrtvo hladna optužila da smo odgovorni za sve femicide unatrag dvije godine u HRV.
Nije jedina koja protura takvu tezu, zapravo većina medija već tri godine stalno potiče mržnju prema moliteljima.
Peticija je jednostavno bila kap koja je prelila čašu.

E moj prika! Nikaj ti od toga nebu. F to moreš biti siguran. U biti! I sam dobro znaš, ne treba ti to neko drugi govoriti. A tak dugo dok se vi natežete s tim babama, feminizam, ateizam, woke, mmm da. Tak dugo ti mogu samo reći: Đava kolo vodi - Đava. :|

Vrh

PostPostano: Pet pro 12, 2025 17:52 

Moze li mi netko jednostavim rijecima opisati sto radi duhovni autoritet u obitelji i kako se on ponasa u svakodnevnim zivotnim situacijama? Lijepo pitam jer zelim nauciti.

Vrh

PostPostano: Pet pro 12, 2025 18:07 

U katoličkoj tradiciji „duhovni autoritet“ u obitelji nije šefovanje, nego služenje. To znači da osoba koja ima duhovni autoritet (najčešće roditelji, a osobito otac kao „prvi pozvani za duhovno vođenje“) ima zadatak voditi obitelj prema Bogu primjerom, ljubavlju i odgovornošću. Duhovni autoritet je onaj koji prvi kleči, moli, sluša, prašta i žrtvuje se. On je poput pastira svoje obitelji.

Vrh

PostPostano: Uto pro 16, 2025 14:21 

https://narod.hr/hrvatska/karacic-o-lic ... lusale-oca

Zanimljiv komentar intiligentnog odvjetnika :))

Vrh

PostPostano: Sub sij 03, 2026 14:25 

Vidim, nova godina, nove molitvene nakane!

Protiv ceg ce sad bubnjati i trubiti prosvjednici/prosvjednice, kad se ne spominje vise muski duhovni autoritet, cednost i zabrana pobacaja?

Moje laicko zapazanje, ali tko toliko dovodi u pitanje Marijino bezgresno zacece, djevicanstvo, bozansko majcinstvo i ostale tocke? Vjernik to prihvaca, ateista ionako nije briga. Jedino protestanti :?

Vrh

PostPostano: Sub sij 03, 2026 18:14 

Da, te nakane nisu nove, one potječu iz pobožnosti Gospi Fatimskoj... i ja sam u početku mislila da se one odnose na protestante, ali ne: to je baš za nas katolike... mi smo ti koji smo često ravnodušni i nezahvalni i ne znamo što imamo u Mariji.. puno ima nominalnih katolika koji ni jednu Zdravomariju ne izmole dnevno, a o kršenju Božjih zapovijedi da ne govorimo.. :( Marija traži duše koje će činiti zadovoljštinu za te grijehe i moliti za obraćenje grešnika (ponajprije svojih bližnjih)...
https://hkm.hr/vjera/gospa-fatimska-pob ... et-subota/

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 337 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata