Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 29, 2026 20:38

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 432 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 29  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sri sij 28, 2026 20:54 

Zašto Uziniću smeta Ivana Kekin koja oblači crni outfit? :lol: On je rekao kako crna odjeća, zamaskirana lica, pozdravi i pjesme narušavaju naše društvo. Kekin je ispunila sve preduvjete za narušavanje Uzinićevog društva:
- crna odjeća ✅
- maskara na licu ✅
- pozdravlja SFSN ✅
- pjeva muževe pjesme ✅

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jako dobro opažanje!

Vrh

PostPostano: Ned vel 08, 2026 12:06 

Nadbiskupu Uziniću se nije svidjelo ono što je pjevač Marko Perković Thompson poručio: "Gradu Rijeci i županiji treba Isus" pa je to komentirao riječima: "Treba nam, ali pitanje kakav...", "Treba nam Isus koji nam se objavio kao suosjećajan Bog, kao Bog sa srcem. Bog kojem je stalo do svakoga”
Antikatolički mediji naravno likuju zbog nadbiskupove moderne interpretacije vjere. Međutim Katoličkoj Crkvi ne treba “novi” Isus, nego vjerni Krist Evanđelja koji jest istinski milosrdan, ali i istinski pravedan. On je Bog sa srcem, ali i Sudac živih i mrtvih; suosjećajan prema grešniku, ali neumoljiv prema grijehu. Njegovo milosrđe ne ukida poziv na obraćenje, pokoru i život po zapovijedima, jer prava ljubav ne učvršćuje čovjeka u zabludi nego ga vodi spasenju. Bog doista mari za svakoga, ali upravo zato traži od svakoga vjeru, obraćenje i vjernost istini koju je povjerio svojoj Katoličkoj Crkvi.

Vrh

PostPostano: Pet vel 13, 2026 22:13 

Sad ga i Stepinac žulja, smeta mu valjda što je popularniji od njega, a to baš godi ovakvom tisku https://www.index.hr/vijesti/clanak/uzi ... 59603.aspx

Vrh

PostPostano: Sub vel 14, 2026 14:46 

Papisa Benčić u svom dnevnom Angelusu :lol: podržala je riječkog nadbiskupa jer joj treba više takvih
Nitko se u Kristov nauk ne razumije bolje/više od naših woke antifa

Vrh

PostPostano: Ned ožu 08, 2026 20:29 

Čestitajući ženama "8. mart", notorni relikt komunizma, biskup Mate Uzinić posla ženama blagoslov i reče: "Isusov susret sa ženom Samarijankom u današnjem evanđelju pokazuje nam da je moguće i drukčije. 'Potrebno je da postanemo svjesni koliko ste još uvijek zakinute i neravnopravno tretirane samo zato što ste žene'....

Koristiti manipulativno evanđelje kao potvrdu svojeg ideološkog stava, ne da je neprimjereno nego je sramotno. Prestrašno je kada jedan biskup, u dnevno političke svrhe, a sve kako bi se umilio ideologiji ove protubožje kulture, manipulira evanđeljem.

Veze nema ovonedjeljno čitanje, o susretu Isusa i Samarijanke, na Jakovljevom zdencu, s položajem žene u društvu. Riječ je o “vodi” koju pijemo, o izvoru gdje gasimo žeđ svoje duše.

Isus ne uzima Samarijankin krčag s vodom i ne kaže "nije u redu da žena nosi", nego joj nudi “vodu života” i ona OSTAVLJA krčag s vodom (Matinom) i odlazi reći svima da je srela Mesiju.

Mate Uzinić sve izvrće jer je žedan ideologije ovog svijeta i njegovih gospodara, on pije vodu ove poganske kulture i odvlači na te zagađene izvore svoje naivno stado.

Njega ne zanima “voda živa” koju jedino nalazimo u Kristu. Zato ga moderni mediji i dižu na tron duhovnog gurua… možda i kardinalom postane. Danas je sve moguće. Nažalost.

(Prenosim tekst Ivice Ursića)

Vrh

PostPostano: Ned ožu 08, 2026 21:11 

Čestitajući ženama "8. mart", notorni relikt komunizma, biskup Mate Uzinić posla ženama blagoslov i reče: "Isusov susret sa ženom Samarijankom u današnjem evanđelju pokazuje nam da je moguće i drukčije. 'Potrebno je da postanemo svjesni koliko ste još uvijek zakinute i neravnopravno tretirane samo zato što ste žene'....

Koristiti manipulativno evanđelje kao potvrdu svojeg ideološkog stava, ne da je neprimjereno nego je sramotno. Prestrašno je kada jedan biskup, u dnevno političke svrhe, a sve kako bi se umilio ideologiji ove protubožje kulture, manipulira evanđeljem.

Veze nema ovonedjeljno čitanje, o susretu Isusa i Samarijanke, na Jakovljevom zdencu, s položajem žene u društvu. Riječ je o “vodi” koju pijemo, o izvoru gdje gasimo žeđ svoje duše.

Isus ne uzima Samarijankin krčag s vodom i ne kaže "nije u redu da žena nosi", nego joj nudi “vodu života” i ona OSTAVLJA krčag s vodom (Matinom) i odlazi reći svima da je srela Mesiju.

Mate Uzinić sve izvrće jer je žedan ideologije ovog svijeta i njegovih gospodara, on pije vodu ove poganske kulture i odvlači na te zagađene izvore svoje naivno stado.

Njega ne zanima “voda živa” koju jedino nalazimo u Kristu. Zato ga moderni mediji i dižu na tron duhovnog gurua… možda i kardinalom postane. Danas je sve moguće. Nažalost.

Hvaljen Isus i Marija, Totus tuus! Već sam mislila da si ti to napisala... A kad ono Ivica Ursić.

A zašto prenosiš njegov tekst? Jedan nadbiskup ga je već blokirao na mobitelu (sigurno zbog predivnih tekstova), sad će ga blokirati i Mate.

Vrh

PostPostano: Ned ožu 08, 2026 22:30 

Čudno neko Evanđelje u kojem se Samarijanki čestita komunistički praznik.
Karanfili cvatu,
slogani opet su na glasu.
Drugovi čestitaju i izigravaju dasu

Vrh

PostPostano: Ned ožu 08, 2026 23:03 

Već sam mislila da si ti to napisala... A kad ono Ivica Ursić.

Gle stvarno! A jesi našla *prešonu koja će nadbiskupu tumačit sveto pismo - Ivica Ursić. Još malo pa će se i Elvis Duspara citirati na ovom forumu kao neki autoritet. :roll: :roll: To ti je ono. Nismo za nekog, glavno da smo protiv nekog. Nemoj misliti da je Totus Tuus za Ivicu Ursića, nemere ni biti za njega kad bi i htijela, budući da je tip totalni anonimac. Ali pošto kipa po Uziniću, poslužit će i Ivica Ursić. Tko god da je Ivica Ursić?! :roll: :roll: E o tome ti se radi. Kune se da je katolik, kune se godinama. Nakon prve "prilike", vidi po kome kipa: Ivici Ursiću ili Mate Uziniću. :roll: :roll: Tako da udariš na pastira Crkve?! Nije to u redu.

Za vas sa juga, da pojasnim značenje. Riječ *peršona znači osoba. :|

Vrh

PostPostano: Pon ožu 09, 2026 13:37 

Koristiti manipulativno evanđelje kao potvrdu svojeg ideološkog stava, ne da je neprimjereno nego je sramotno.

Govoriš o biskupu koji za komunističke zločine iza WW2 komentira kao: "Povijesna istina zahtijeva ozbiljno i cjelovito istraživanje, ali i osjetljivost prema složenosti vremena u kojem su se ti događaji zbivali." Ali kada su u pitanju ustaški pokret ili neki drugi, "nacionalistički" događaji, onda nema te osjetljivosti i složenosti.

Govoriš o biskupu koji klanjanje pred Presvetim bez imalo skrupula koristi (intrumentaliziara!) za obračun sa moliteljima na trgu. Ako ni Presveto nije dovoljno sveto, gdje će onda biti nešto drugo?

Kada je postao moj bisku imao sam velika očekivanja, nadao sam se duhovnom i molitvenom uzletu riječke nadbiskupije. Dobili smo samo kontroverze, biskupa koji priča jedno, radi drug a misli treće, biskupa koji se ježi od javnog pokazivanja vjere toliko da je ukinuo procesiju za dan Sv. Vida... Za mene osobno jedno veliko razočaranje.

Vrh

PostPostano: Pon ožu 09, 2026 14:27 

Jedan nadbiskup ga je već blokirao na mobitelu (sigurno zbog predivnih tekstova), sad će ga blokirati i Mate.

Hvaljen Isus i Marija Adrijana, ne znam od kuda znaš tko je koga blokirao na mobitelu, ali mislim kako to nitko od nas ne može provjeriti, a niti treba. Bilo bi bolje umjesto toga nadbiskupa Uzinića podsjetiti kako žena ne treba ideologije da bi bila uzvišena. Njezino dostojanstvo ne dolazi iz pobune protiv muškarca, nego iz Božjeg nauma. Bog je htio da spasenje svijeta dođe po „Fiat“ jedne žene i to po poniznosti i vjeri Presvete Djevice Marije. Dakle istinska veličina žene nije u oponašanju muškarca, nego u njezinoj posebnoj snazi: u vjeri, majčinstvu, žrtvi i vjernosti. Ondje gdje žena čuva dom, vjeru i život, ondje stoji temelj naroda i Katoličke Crkve.
Uglavnom katolici ne slavi ženu kroz ideološke parole, nego kroz zahvalnost Bogu za dar majke, supruge, kćeri i redovnice tj. žena koje tiho grade svijet.
Sancta Maria, exemplar mulierum christianarum, ora pro nobis.

Vrh

PostPostano: Pon ožu 09, 2026 15:29 

Hvaljen Isus i Marija, Totus tuus! Već sam mislila da si ti to napisala... A kad ono Ivica Ursić.

A zašto prenosiš njegov tekst? Jedan nadbiskup ga je već blokirao na mobitelu (sigurno zbog predivnih tekstova), sad će ga blokirati i Mate.

Zašto? Ivica Ursić ima svoju emisiju na katoličkom radiju/ radio Mariji, ("Nikad nedjeljom", slušam je godinama) gostovao je u našem pastoralnom centru na poziv svećenika, nikad nisam nešto loše čula o njemu ili o onome što piše/ drži predavanja. Osnovao je "Radio Sunce " za onkološke bolesnike. Ti si prva. :oo

Zadnja izmjena: totus tuus; Pon ožu 09, 2026 15:34; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Pon ožu 09, 2026 15:32 

Govoriš o biskupu koji za komunističke zločine iza WW2 komentira kao: "Povijesna istina zahtijeva ozbiljno i cjelovito istraživanje, ali i osjetljivost prema složenosti vremena u kojem su se ti događaji zbivali." Ali kada su u pitanju ustaški pokret ili neki drugi, "nacionalistički" događaji, onda nema te osjetljivosti i složenosti.

Govoriš o biskupu koji klanjanje pred Presvetim bez imalo skrupula koristi (intrumentaliziara!) za obračun sa moliteljima na trgu. Ako ni Presveto nije dovoljno sveto, gdje će onda biti nešto drugo?

Kada je postao moj bisku imao sam velika očekivanja, nadao sam se duhovnom i molitvenom uzletu riječke nadbiskupije. Dobili smo samo kontroverze, biskupa koji priča jedno, radi drug a misli treće, biskupa koji se ježi od javnog pokazivanja vjere toliko da je ukinuo procesiju za dan Sv. Vida... Za mene osobno jedno veliko razočaranje.

Strašno. Pojavi se netko takav svako nekoliko godina među klerom, crveni biskup i dobro kaže Ursić, ne bi bilo čudo ni da postane kardinal. Jesam za pluralizam mišljenja ali ovo kao da je namjerno namješteno.

Vrh

PostPostano: Pon ožu 09, 2026 18:10 

Ivica Ursić ima svoju emisiju na katoličkom radiju/ radio Mariji, ("Nikad nedjeljom", slušam je godinama)...

I to bi trebao biti dokaz čega?!

...gostovao je u našem pastoralnom centru na poziv svećenika...

Sad si probaj zamislit gde je sve gostovao Mate Uzinić. A i opet ono pitanje: to bi trebao biti dokaz čega?!

...nikad nisam nešto loše čula o njemu ili o onome što piše/ drži predavanja.

Možda bi ti ovaj gnjusni tekst koji ovde prenosiš trebao biti znak za uzbunu?! Ako je tip koji se zove Ivica Ursić u pravu, a nadbiskup Mate Uzinić u krivu, onda stvarno nešto ne štima u Crkvi.

Osnovao je "Radio Sunce " za onkološke bolesnike.

Nemoj da sad moram nabrajati šta je sve osnovao nadbiskup Mate Uzinić.

Strašno.

Previše Ursića a premalo Uzinića. To je ono što je strašno. :|

Vrh

PostPostano: Pon ožu 09, 2026 19:06 

I za pamtiti: prema abortusu se nije želio odrediti. Nije rekao da je protiv. Pitanje, na čijoj je strani taj čovjek. Meni neupitno.

Vrh

PostPostano: Pon ožu 09, 2026 19:39 

I za pamtiti: prema abortusu se nije želio odrediti. Nije rekao da je protiv.

Citiraj.

Pitanje, na čijoj je strani taj čovjek. Meni neupitno.

Ne. Krivo. Pitanje je na čijoj si ti strani. Meni neupitno.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 432 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 29  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata