Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 28, 2026 16:01

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Pravila foruma

Ovdje možemo postavljati svoja pitanja u vezi katoličkog nauka i duhovnosti,
a odgovore će pokušati dati prije svega oni sa teološkim znanjem.
Pitanja neka budu konkretna i jasna, te u vezi onoga što je bitno za naše spasenje i duhovni rast.

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 7 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Uto lip 02, 2009 13:49 

Dobar dan svima skupa,

Ja sam ovdje totalno nova, i nisam uspjela naci slicnu temu/problem kao sto je moj.

Zarucnik mi je Englez i zivimu u engleskoj, ali se zelimo vjencati u Hrvatskoj u Nasoj, Katolickoj crkvi. On nije Katolik, a ja sam sve crkvene sakramente obavila.

Zanima me koji nam papiri trebaju za vjencanje u crkvi (pogotovo koje papire moram nabaviti za zarucnika) i da li zarucnicki tecaj mozemo obaviti u Londonu?

Nadam se da mi netko moze pomoci.

Zelim Vam svima skupa ugodan dan.

S Postovanjem

bluexena76 :D

Vrh

PostPostano: Uto lip 02, 2009 14:13 

:wink: Predpostavljam da ti je zaručnik anglikanac i krštena osoba, pa si neka pribavi dokumente za vjenčanje; krsni list i potvrdu da je slobodnog stanja. S tim dokumentima idete tvome župniku te će on zatražiti dozvolu za sklapanje mješovitog braka. Kako dokumenti vrijede samo šest mjeseci dobro bi bilo prije dogovoriti pouku za vjenčanje i sve ostalo.
Sve podrobne informacije dobiti ćeš u župi gdje se misliš vjenčati pa ti naši savjeti nisu niti potrebni.

Vrh

PostPostano: Uto lip 02, 2009 15:08 

Ajme super, bas Vam hvala. U osmom mjesecu idemo u Hrvatsku, pa cemo i do zupnog ureda za donati detalje.

Hvala jos jednom.

S postovanjem. ;)

Vrh

PostPostano: Ned lip 21, 2009 19:19 

ma nema problema, ako treba muslimanku vjenčati u crkvi, i to se da srediti
- sve se danas dade srediti.

Vrh

PostPostano: Ned lip 21, 2009 19:53 

crusader je napisao/la:
ma nema problema, ako treba muslimanku vjenčati u crkvi, i to se da srediti
- sve se danas dade srediti.

Nisam sigurna da je tako,jer Muslimankama njihova "vjera" nalaze da se samo u Muslimanskim brakovima mogu vjencati..a nikakav kompromis....Ona moze pogaziti svoju vjeru,ili se odreci,ali Muslimanka vise nije...Nema te muslimanke,koja ce ostati prihvacena i dalje ako ode na neku drugu vjeru..
Muslimani prihvacaju druge religije,zene druge vjeroispovjesti i tome se raduju jer "one" prihvacaju "muzevu" tradiciju..i tako jacaju,a ne gube...

Vrh

PostPostano: Ned lip 21, 2009 20:02 

Postoji obrednik za vjenčanje katolika s osobom druge vjere pa i s ateistom. Koliko je takav brak mudar, druga je priča.

Vrh

PostPostano: Uto kol 25, 2009 18:09 

Ne da se danas nista srediti...Postoje uvjeti,ili mozda se odluci "djevojka"za brak i pristane na Katolicko vjencanje,ali je onda odbacena od svoje muslimanske vjere,OD DZAMIJE, OD OBITELJI A POSTOJI MOGUCNOST DA JU UNISTE, JER JE NANIJELA SRAMOTU MUSLIMANSKOM NARODU I OBITELJI...obicno takvi brakovi,tragicno zavrse...!Htjeli mi ne htjeli,nazalost istina..!

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 7 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata