Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 07:13

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 47 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Uto kol 11, 2009 08:53 

:wink: Nije prvenstveno grijeh sam čin baniranja, nego uzrok.
Nekoga se jednostavno treba banirati jer je nepristojan i vrijeđa.
Na forumu koji se deklarira kao vjerski potpuno je apsurdno ako administrator dopušta izrugivanje vjere ili nekih vjerskih običaja u ime neke slobode.
Naša premijerka je dala ukloniti novinara koji je natpisom na majici vrijeđao članove vlade. Potpuno ispravno.
Ako na ovom svijetu na postoji ništa što bilo zaštićeno i ako se sve može izrugivati i vrijeđati, pitam se kuda smo mi to zalutali.
Vjera je na poseban način vrijednost u sebi za one koji vjeruju. Onaj tko na svom forumu dopušta izrugivanje nečije vjere u pravom smislu je duševno invalidna osoba.

Vrh

PostPostano: Uto kol 11, 2009 09:50 

sneni je napisao/la:
Bilo bi dobro, interesantno temastki razgovarati kao temelj neka posluži http://www.don-ivica.net/index.php?opti ... &Itemid=58

Hvala vam don Sneni, za ovu nadahnutu propovijed.
Dok ju ćitam...duša mi osjeća da je sve baš tako.
Neka vas i dalje ćuva i nadahnjuje Duh Sveti...

Vrh

PostPostano: Sub ožu 06, 2010 15:11 

al problem je u tome da si sad nesta...tj nestali su bili na mjesec dana surde svga tog i onda su se vrati ali sad ih opet nema...al ja ince spavam samo 2 noci kraj njega svaka dva tjedna jer on radi u inuzemstvu i nije doma....
Barnaba je napisao/la:
EnnA je napisao/la:
Evo da vam ja napisem svoje snove ja sam dugi niz mjeseci sanjala samo ruzne snove u kojima sam vidla svog decka kak me vara ili nesto tome slicno..to je vec bilo strasno...ja nisam mogla ujutro raspoznati dali je to bio san ili se to stvarno dogodilo...tako je bilo to od prvog dana veze al nekim cudnom je nestalo sad se malo smirili :| inace molim redovito sveke veceri i svako jutro....al nemogu nikako shvatiti zasto mi se to događa...ja sam mrzila samu pomisao da ja moram ic lec..i kad sam kaj njega spavala ja sam se u suzama budila :( :(

Nemoj kraj njega spavati i drži se predbračne čistoće pa će ti i posdsvijest u snu biti mirnija te će ružni snovi nestati.

Vrh

PostPostano: Ned ožu 07, 2010 07:50 

EnnA je napisao/la:
al problem je u tome da si sad nesta...tj nestali su bili na mjesec dana surde svga tog i onda su se vrati ali sad ih opet nema...al ja ince spavam samo 2 noci kraj njega svaka dva tjedna jer on radi u inuzemstvu i nije doma....
Barnaba je napisao/la:
EnnA je napisao/la:
Evo da vam ja napisem svoje snove ja sam dugi niz mjeseci sanjala samo ruzne snove u kojima sam vidla svog decka kak me vara ili nesto tome slicno..to je vec bilo strasno...ja nisam mogla ujutro raspoznati dali je to bio san ili se to stvarno dogodilo...tako je bilo to od prvog dana veze al nekim cudnom je nestalo sad se malo smirili :| inace molim redovito sveke veceri i svako jutro....al nemogu nikako shvatiti zasto mi se to događa...ja sam mrzila samu pomisao da ja moram ic lec..i kad sam kaj njega spavala ja sam se u suzama budila :( :(

Nemoj kraj njega spavati i drži se predbračne čistoće pa će ti i posdsvijest u snu biti mirnija te će ružni snovi nestati.

Pišeš istim stilom kao i Tomias, jesi ti iz Hrvatske?
To što su sada snovi prestali ne znači da su predbračni sexualni odnosi prestali biti grijeh, niti da je to manje grijeh ako spavaš samo dva puta tjedno :roll: :D . Vremenom savjest otupi pa tako i podsvijest. Dakle bez obzira na snove trebaš s tom praksom prestati i otići na ispovijed i savjetovanje kod svećenika.

Vrh

PostPostano: Ned ožu 07, 2010 14:22 

da iz Hrvatse sam...Točnije iz Međimurja...Gle kod mene nije baš obićna situacij...Ja sam prošla vec dosta tog vezanog uz Sotonu i Boga...al pomogao mi je jedan čovjek koji me doveo na pravi put, Božji put..Ja sam u razgovoru sa Bogom..kazala..."Volja je tvoja,ako hoćeš poslat ćeš me u vojsku da služim ovoj Zemlji ili ćeš mi poslat osobu uz koju ću ostati i od tog trena prestat mislit na vojsku" tako je bilo Bog je meni poslal tu osobu...i stvarno od našeg prvog dana ja sebe viš nisam mogla niti zamisliti niti vidjeti u uniformi sa oružjem u rukama...a šta se tiće ispovjedi otiči ću u 4 mjesecu kad idem u Međugorje jer ja nežalim ovdje ić kod našeg župnika jer on ima djete koje je išlo samnom u osnovnu školu on ima curu on spava s njom,zajedno svi troje ide na more u njegove privatne apartamne,on je zbog alkohola i brze voznje vec ubio nekoliko djece..ja jednostavno nemu ić na misu da tamo gledam i slusam njega...da on besmislene propovjdei tamo drzi...ja znam da je svećenik tu da prenosi Božje rijeći....a da on nije Bog al ja jednosatvo tamo nemogu

Vrh

PostPostano: Ned ožu 07, 2010 16:29 

EnnA je napisao/la:
da iz Hrvatse sam...Točnije iz Međimurja...Gle kod mene nije baš obićna situacij...Ja sam prošla vec dosta tog vezanog uz Sotonu i Boga...al pomogao mi je jedan čovjek koji me doveo na pravi put, Božji put..Ja sam u razgovoru sa Bogom..kazala..."Volja je tvoja,ako hoćeš poslat ćeš me u vojsku da služim ovoj Zemlji ili ćeš mi poslat osobu uz koju ću ostati i od tog trena prestat mislit na vojsku" tako je bilo Bog je meni poslal tu osobu...i stvarno od našeg prvog dana ja sebe viš nisam mogla niti zamisliti niti vidjeti u uniformi sa oružjem u rukama...a šta se tiće ispovjedi otiči ću u 4 mjesecu kad idem u Međugorje jer ja nežalim ovdje ić kod našeg župnika jer on ima djete koje je išlo samnom u osnovnu školu on ima curu on spava s njom,zajedno svi troje ide na more u njegove privatne apartamne,on je zbog alkohola i brze voznje vec ubio nekoliko djece..ja jednostavno nemu ić na misu da tamo gledam i slusam njega...da on besmislene propovjdei tamo drzi...ja znam da je svećenik tu da prenosi Božje rijeći....a da on nije Bog al ja jednosatvo tamo nemogu

Molim te ne fantaziraj, ubijao djecu? Dobro da nisi napisala da ih je i jeo?! :roll:

Vrh

PostPostano: Ned ožu 07, 2010 18:40 

Naš župnik je nekoliko puta sjeo pijan za volan i usmrtio nekolko djece tako da ih je povozilo...jal sad razumiješ??ili da ti nacrtam?? i jesi ti tu da pomogneš ili da se smiješ ljudima???' ha????
Barnaba je napisao/la:
EnnA je napisao/la:

Molim te ne fantaziraj, ubijao djecu? Dobro da nisi napisala da ih je i jeo?! :roll:

Vrh

PostPostano: Ned ožu 07, 2010 19:51 

EnnA je napisao/la:
Gle kod mene nije baš obićna situacij...Ja sam prošla vec dosta tog vezanog uz Sotonu i Boga...

Enna, možeš li konkretnije opisati, kakva su to iskustva bila ?

Citat:
Ja sam u razgovoru sa Bogom..kazala..."Volja je tvoja,ako hoćeš poslat ćeš me u vojsku da služim ovoj Zemlji ili ćeš mi poslat osobu uz koju ću ostati i od tog trena prestat mislit na vojsku" tako je bilo Bog je meni poslal tu osobu...

Za svaki slučaj da napomenem, Bog inače brzinski ne uslišava molitve po principu ili/ili. Pravu vrijednost ima sama molitva jer nas povezuje s Bogom. Ono što nekad shvatimo kao "Božji dar", lako može postati kušnja.
Ljubav je vrijedna, iako vas daljina često dijeli, a vrijedi razmisliti i o Božjem blagoslovu ljubavi, tj. sakramentu.

Citat:
a šta se tiće ispovjedi otiči ću u 4 mjesecu kad idem u Međugorje jer ja nežalim ovdje ić kod našeg župnika jer on ima djete koje je išlo samnom u osnovnu školu on ima curu on spava s njom,zajedno svi troje ide na more u njegove privatne apartamne,on je zbog alkohola i brze voznje vec ubio nekoliko djece..ja jednostavno nemu ić na misu da tamo gledam i slusam njega...da on besmislene propovjdei tamo drzi...ja znam da je svećenik tu da prenosi Božje rijeći....a da on nije Bog al ja jednosatvo tamo nemogu

Ne treba se bojati ispovijedi. Sad će od iduće nedjelje krenuti korizmene župne ispovijedi, pa će biti više svećenika u župi. Mi u Međimurju znamo da uvijek možemo otići i u Čakovec kod franjevaca.
Želim ti reći kako nije za vjeru dovoljna samo osobna molitva, mada je i ona važna. Potrebni su i sakramenti, ispovijed, sv. misa... Previše si zaokupljena odbojnošću prema tom svom župniku, ne daj da te to smete....

P.S. Ja sam isto iz Međimurja. Nisam nikad čula za takvog svećenika.

Vrh

PostPostano: Ned ožu 07, 2010 22:08 

EnnA je napisao/la:
Naš župnik je nekoliko puta sjeo pijan za volan i usmrtio nekolko djece tako da ih je povozilo...jal sad razumiješ??ili da ti nacrtam?? i jesi ti tu da pomogneš ili da se smiješ ljudima???' ha????
Barnaba je napisao/la:
EnnA je napisao/la:

A kako to da taj čovjek nije u zatvoru?
Iz te sam biskupije, baš ne znam da imamo nekoga tko je skrivio nekoliko takvih nesreća.

Vrh

PostPostano: Pon ožu 08, 2010 18:31 

ovako ja necu rec ime tog zupnika...jer ime uopce nije bitno oni koji zive u mom selu svi to jako dobro znaju....ja necu da gledam na tuđe grijehe i upirem prstom to je taj...Bog ZNA jako dobro za sve to...kad sam ja bila mala vidjela sam nesto sto onda nisam znala sto je...bila je to svijetlost koja je doprla do mene..ja sam stajala na stubistu...odjdnom nisam vise mogla gledat tu silnu svijetlost i našla sam se dolje...ja neznam kako...ni zasto...ni sto se dogodilo...al ja sam se nasla na dnu stubista a da nisam krocila ni na jednu od 18 stepenica koliko ih imam doma...2008 godine...jedan bivsi decko (inace lik je bio malo bsihicki nestabilan jer je ima tesko djetinsto) nakon prekida htio me ubiti...dugo me vremena maltretirao..napao me u skoli...potukli smo se...bilo je tu svasta.(neželim o tome pricat)..ja sam pokusala to nekako zaboraviti al nije nikako islo..pocela sam citati knjige crne magije..i naisla na poglevlje kako se riješiti bivseg/bivse...kad sam to citala...kao da mi je neki glas nesto govorio...kao da me poticao ...da pocnem to ciniti...vec sam htijela da si doma napravim svoj oltar(kako sam procitala u jednoj knjihi) al ipak nisam....poslije mi je jedna osoba objasnila da je to sve bio sotona....i nisam ja Bogu postavila ili decko ili vojska..ja sam samo razgovarala sa njim...volja je njegova...iskreno htijela sam mnogo puta otic u čakovec na ono okupljanje mladih..al nemam snage...sama sam..nemam bracu ni sestre...zivim samo s mamo,tata mi je u zatvoru...sram me izac pred nepoznate ljude...jer znam da ce me tamo netko zapitat nesto u vezi mojih roditelja a je jednostavno nemogu o tome govorit i smatram da bi ljudi mogli odmah stvorit krivu sliku o meni :?

Vrh

PostPostano: Uto ožu 09, 2010 16:43 

Enna pozdav . Vjeruj ti meni da skoro u svakom selu je ista prića da svečenik ima ljubavnicu čak i više njih itd. Ali znaj to su samo zli jezici (uglavnom) jer što nisi vidjela nemoj o drugom govoriti pa čak i da jesi....

Vrh

PostPostano: Uto ožu 09, 2010 19:10 

e poz...vidjela...ja..vidjeli svi...vidjelo selo...to kod nas vise nije tajna...oni se javno pokazuju...javno odlaze zajedno na more...mislim kod nas je to vec postalo nesto normalno ...iskreno.....

Vrh

PostPostano: Sri ožu 10, 2010 13:13 

Mnogi o tome ne žele razgovarati, ali vjernost i odanost su jako važne stvari u životu.
Dok si mlad misliš: ah naravno da krv nije voda, pa tko može s jednom osobom biti čitav život, svi se kad-tad rastavljaju, pa što je to... A još gore kad smo uvjereni da tako i drugi misle, pa imamo više povjerenja u razna šaputanja i glasine, a ne u osobni dojam i odnos s osobama.
Tako je prije ili kasnije sa svima nama, svijet se čini toliko pokvaren i kao da nema svećenika koji nije prekršio svoj celibat, niti muža koji ne vara svoju ženu...
Samo Bog zna koliko su takve misli i predrasude daleko od istine, to su toliko intimne stvari u čovjeku da treba ZNATI o tome razgovarati s bliskom osobom.
Izgubili smo povjerenje jedni u druge, pa se često bavimo stvarima koje smo si umislili, ili šuteći držimo ih u sebi...
Koliko bi ljudi spasilo svoje brakove da su znali na vrijeme i bez osuđivanja razgovarati sa svojim voljenima, i kad bi se zauzeli za VJERNOST ne samo radi vlastitog mira, nego i radi Božje zapovjedi ?!

Koliko bi nekim svećenicima lakše bilo kad mnogi njihovi "vjerni i bliski župljani" ne bi svaki njihov mig naopako tumačili ?

Mislim da je potrebno moliti, ne samo da dobijemo povjerenje u Boga, nego i u druge ljude...

Nevjernost stvara duboke rane na obje strane, i onih koji varaju i onih koji su prevareni... Jednako kao i tračevi (pogotovo oni o intimnosti druge osobe) ... Razgovarati s povjerenjem i moliti, što drugo, inače bi svi mogli postati duhovno i psihički ranjeni i bolesni... :|

Vrh

PostPostano: Sri ožu 10, 2010 18:29 

Život nije lak pun je iskušenja, ali treba živjeti u nadi i optimizmu ,žalosno da onome kome bi ovakve stvari pomogle neće nikad tako šta pročitati.

Vrh

PostPostano: Sri ožu 10, 2010 21:35 

EnnA je napisao/la:
e poz...vidjela...ja..vidjeli svi...vidjelo selo...to kod nas vise nije tajna...oni se javno pokazuju...javno odlaze zajedno na more...mislim kod nas je to vec postalo nesto normalno ...iskreno.....

Draga Enna...citam tvoje postove i ne znam sta da mislim o tome...
U jednu ruku drago mi je da si stavila na forum,ali u drugu ruku pitam se da li si dobro promislila kada tako nesto javno pises...
Ukoliko nisi sigurna promisli dobro sta pises ovo svako zapisano slovo ode u svjet ..osuditi nekoga,donositi predrasude za koje nismo sigurni je veliki grijeh...??
Mislim da si toga svjesna...i da si svjesna odgovornosti da stojis iza toga..

vidjela...ja..vidjeli svi...vidjelo selo...A,sta je to sto ste svi vi vidjeli...?
Nije vlajda da oni javno vode ljubav vani pred svijetom...Kakav je taj norod kod vas,da svi vide ......." i nitko ih ne prijavljuje Biskupiji,nego sute....tu sramotu,i grijeh?"
Zupljani su duzni prijaviti ukoliko je istina...ukoliko je samo predpostavka ili tracarija...e onda je to na veliku propast i vas i vase zupe,osuditi covjeka ,samo zato sto drugi tako pricaju...

Sada je cijeli svijet uzdrman sto se Svecenika i sexa tice..U Europi,a zapad zapoceo s jednim "Projektom" receno je u Zupama,da svi oni koji su seksualno iskoristavani da se mole da prijave,kako bi dobili pomoc ljecenja...Svecenici budu suspendirani da vrse duznost Svecenika...i odpusteni...

Do sada je Crkva sutjela,jer nije imala dovoljno materijala za to,ali ako se ustanovi da je to zaista istina...onda svakako mora da djeluje,jer je Crkva duzna...to je ujedno i sablazan za cijeli zupu..?

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 47 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata