ruta je napisao/la:
Barnaba, rekla sam svoje iskustvo, i to onaj lošiji dio, s NKP. Kao što sam u prethodnim postovima jasno dala do znanja da podržavam NKP jer je odobren od Pape. Da nije u svemu bilo i prekrasnih stvari, ja ne bih išla godinu dana.
Pa nije naše iskustvo mjerilo svih stvari i zato ne treba generalizirati. Ja sam napisao kako poznam ljude koji s tim nemaju problema čak dapače pa ne može biti istina tvoja generalna tvrdnja:
ruta je napisao/la:
Neovisno o naprijed napisanom, željela bih upozoriti da zajednica nosi mnogo teškoća za članove koji su u braku a bračni drug se ne želi priključiti.
NKP je priznat od strane Crkve i stavlja poslušnost u prvi plan što je svakako pozitivno i nešto u što bi se svi trebali ugledati. A to da ima usijanih glava svagdje je nažalost istina pa i ja znam nekoliko njih kod kojih se vidi da im to sigurno ne donosi korist.
ruta je napisao/la:
Ovo s Međugorjem je pokušaj niskog udarca i ti to znaš. (I ne liči mi uopće na tebe

)
Nikakav niski udarac osim ako ne misliš da vjera u Međugorska ukazanja čovjeka čini bezgrešnim. Na žalost ima žena koje stvarno zanemaruju bračne obaveze ali sam siguran da im to nitko od svećenika u Međugorju nije tražio ni savjetovao, već to ispadne kao odabir.
ruta je napisao/la:
A HZBS nemam namjeru razapinjati na ovom forumu. Ne poznajem nijedan par koji je prošao vikend a da nije oduševljen. Oni koji se opiru, oni i pljuju po nečem što se ne usude upoznati. Jer ne žele ostati niti pred bračnim drugom bez maske. Nije lako, moram priznati.
Meni je žao što ti shvaćaš raspravu kao razapinjanje jer to sigurno nije njen smisao mada neki u raspravi pišu samo negativna iskustva. Međutim gotovo sam siguran da nema vjernika koji ozbiljnije želi živjeti vjeru kroz neki vid pastorala u Crkvi a da nije bar jednom bio izvrgnut omalovažavanju jer "previše vjeruje" ili "je sektaš". Stoga me ne čudi ni reakcija nekih koji i HZBS shvaćaju kao čudake. A da je gore spomenuti svećenik imao osebujne stavove pristup to svakako je no ne treba uvijek u svamu vidjeti samo zlo i ništa ne raditi.