alojzije je napisao/la:
Sa jehovinim svjedocima sam se upoznao iz prve ruke jer tetka koja je radila u švicarskoj je našla "prosvjetljenje "pa je počela nas ostale obraćati ali je brzo odustala , a mi zakljućili da je imalo bila zainteresirana za čitanje svetog pisma prije nikad ne bi otišla njima. Mi s njom sada redovno kontaktiramo ali ona više ništa ne pokušava. Oni kao takvi svoju vjeru temelje na mržnji prema svećenicima i gledaju ih ocrniti pred potencijalnim mušterijam da bi ih lakše pridobili . Imao sam jedan doživljaj sa jehovinim svjedokom koji je slobodno ću reći znao barem pola biblije napamet . Unajmio me da mu nešto odradim na njegovom posjedu pa kad smo završili sjeli da razgovaramo a da ja nisam znao tko je on . Ispočetka sam se divio njegovom poznavanju biblije dok nije počeo da vuče vodu na svoj mlin tu sam ga ispravio i on je prešao preko toga i nastavio ali kad je rekao da u njemačkoj katolički svečenici vjenčavaju homoseksualce to je meni bilo buđenje pa sam ga pitao koje je on vjere jer da je katolik tako ne bi govorio ali on mi nije htio odmah reć nego je htio i dalje da me obrađuje tek na moje inzistiranje da se očituje priznao je da je jehovin svjedok to je bio i kraj našeg razgovora . Poslje par dana mi je pokušao pokloniti neku knjižicu ali sam odbio i više nije dosađivao . Moj zaključak je da svi koji su od nas otišli njima nisu uopće poznavali našu vjeru ili su bili mlaki a takve je najlakše uloviti . pozdrav svim forumašima/cama.
Ne znaju oni pola Biblije napamet, već uče napamet sektaške propovjedi i pojedine citate, tako da "solidni" jehovac zna bar pedeset takvih Kula stražara-propovjedi napamet. Jedan je tako samnom neko vrijeme "radio" pokušavajući me vrbovati za sektu, ispočetka sam se iznenadio koliko citata zna i kako "propovjeda" i to iz glave, ali se dogodilo da sam istu "propovjed" od riječi do riječi čuo od dva različita jehovca i tada sam shvatio o čemu se radi. Poslije sam nabavio neke njihove interne materijale i vidio kako rade.
Jehovci zapravo nikad ne čitaju Bibliju jer nemaju vremena od silne literature koju moraju iščitati, kao i sati "na terenu" koje moraju napraviti, oni čitaju Bibliju iz Kule stražara ili po novom Stražarske kule, a eventualno i iz njihovog krivotvorenog prijevoda, ali nikad sustavno niti svojom glavom, već kroz sektaške naočale. Njihovi "sastanci" su ispiranje mozga, imaju posebne Stražarske kule za "proučavanje" gdje im je tema obrađena, a onda "voditelj proučavanja" postavlja pitanja, ali ne iz glave, već iz te iste Stražarske kule, a oni odgovaraju, opet ne svojim riječima, već iz Stražarske kule. Nađe se tu i tamo neki jehovac koji i nešto svoje ubaci, pa ga ostali mrko gledaju.
Oni čak niti kada raspravljaju sa katolicima npr. ne raspravljaju po vlastitom nahođenju, već imaju knjigu "Raspravljanje na temelju pisma" gdje im je napisano sve kako moraju raditi od kada pozvone na vrata, posebno obrađene razne rasprave kao recimo o trojstvu,...