Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 09:02

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 47 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sri ožu 10, 2010 21:55 

EnnA je napisao/la:
.Ja sam prošla vec dosta tog vezanog uz Sotonu i Boga...al pomogao mi je jedan čovjek koji me doveo na pravi put, Božji put..

Draga Enna...razmisljam sta si htjela reci ovim rijecima...na pravi Bozji put...
Drago nam je i Hvala Dragom Bogu na tvojem obracenju,ali draga sestro ti si jos daleko od pravoga puta...Ti si posla drugim putom,ali tvoj put je jos veliki rad na sebi i na tvojoj vjeri...
Citat:
[b]Ja sam u razgovoru sa Bogom..kazala[/b]..."Volja je tvoja,ako hoćeš poslat ćeš me u vojsku da služim ovoj Zemlji ili ćeš mi poslat osobu uz koju ću ostati i od tog trena prestat mislit na vojsku" tako je bilo Bog je meni poslal tu osobu...i stvarno od našeg prvog dana ja sebe viš nisam mogla niti zamisliti niti vidjeti u uniformi sa oružjem u rukama.

Ovo mi zvuci i jeste " ultimatum?" Tko smo mi da imamo pravo postavljati Bogu ultimatum...
kakav je to bio " razgovor s Bogom?" Sve skupa malo cudno,ma dosta cudno...?
Citat:
.a šta se tiće ispovjedi otiči ću u 4 mjesecu kad idem u Međugorje jer ja nežalim ovdje ić kod našeg župnika jer on ima djete koje je išlo samnom u osnovnu školu on ima curu on spava s njom,zajedno svi troje ide na more u njegove privatne apartamne,on je zbog alkohola i brze voznje vec ubio nekoliko djece

Nista ja od toga ne razumijem...Kakva bi to bila drzava,i narod..da sve to vde i nista ne poduzmu...Pa c vec zbog Alkohola se ide predaleko,i + sve to drugo....Uh.uh.uh...grozno ,ako je istina..

Citat:
.ja jednostavno nemu ić na misu da tamo gledam i slusam njega...da on besmislene propovjdei tamo drzi...ja znam da je svećenik tu da prenosi Božje rijeći....a da on nije Bog al ja jednosatvo tamo nemogu

Zasto ti to toliko smeta...ako je tako,pa on isto ima grijehe,zbog kojih se mora sramotiti...to nije nase,to je njegova sramota...
Tebi Bog oprasta grije..Svecenik u Ime Boga odrijesuje tvoje grijehe..Bog je tak koji ti daje opsorost...a ne svecenik..

Vrh

PostPostano: Čet ožu 11, 2010 11:58 

Ma vi jednostavno nerazumijete u koliko pokvarenoj sredini zivim...i tesko je to za shvatit dok jednostavno nedozivite to!Ne vode ljubav javno..ali javno svecenik,njegova cura i dijete idu na more,javno dolazi ona kod njega.Taj čovek pravi cirkus od mise,bilo je slucajeva da je dosao pijan na misu,nije bio u stanju da vodi misu,ukinuo je sve jutarnje mise ili ti zornice,kod nas vecernica nema,on je cak uspio nase prostenje slaviti nekog drugog datuma a ne onog kako stoji u katolickom kalendaru!
Ali Bog ce mu sudit za grijehe....ne mi..

Vrh

PostPostano: Čet ožu 11, 2010 12:10 

EnnA je napisao/la:
...

Bog je odista sudac prvedni koji će svima suditi.

Nego je li se tko sjeća što je ovdje tema rasprave?

Vrh

PostPostano: Čet ožu 11, 2010 13:40 

EnnA je napisao/la:
Ma vi jednostavno nerazumijete u koliko pokvarenoj sredini zivim...i tesko je to za shvatit dok jednostavno nedozivite to!Ne vode ljubav javno..ali javno svecenik,njegova cura i dijete idu na more,javno dolazi ona kod njega.Taj čovek pravi cirkus od mise,bilo je slucajeva da je dosao pijan na misu,nije bio u stanju da vodi misu,ukinuo je sve jutarnje mise ili ti zornice,kod nas vecernica nema,on je cak uspio nase prostenje slaviti nekog drugog datuma a ne onog kako stoji u katolickom kalendaru!

Gle ako on javno živi s nekom ženom onda bi vaša dužnost bila ga upozoriti, a potom i biskupa. To što k župniku zalazi neka žena koja ima dijete, još ne znači da je njegova ljubavnica i da je on otac djeteta.
Ukoliko on pravi cirkus od mise(!) - kakav to, opet ga treba upozorit i upozorit biskupa, jer je euharistija sakramenat, tj. sveta stvar.
Ukinuo je zornice - kada i koliko je uopće ljudi dolazilo?
Večernjica nema na mnogim mjestima.
A proštenje slobodno bude u subotu ili nedjelju kada je prikladnije slavlje zbog obveza.
Dakle, bilo bi poželjno da stvari budu malo temeljitije pogledane. Ovako vrlo ružno zvuči, a nije baš jasno što se stvarno događa.

Vrh

PostPostano: Čet ožu 11, 2010 16:18 

EnnA je napisao/la:
Ma vi jednostavno nerazumijete u koliko pokvarenoj sredini zivim...

Pokušavam razumjeti i uključit ću vas sve u moje molitve... Sigurno niti vašem župniku nije lako preživljavati u takvoj sredini, a kamoli vama s njim i njegovim tolikim ljubavima... :wink: ... Jednom sam napisala ovo viewtopic.php?f=8&t=624... Mislila sam u početku da će molitva pomoći mom župniku da se promijeni, a zapravo je pomogla meni...

Barnaba je napisao/la:

Nekakvi snovi... Čini se da je ljudska podsvijest itekako povezana sa svijesti i savjesti.

Bez uvrede, molim.

Vrh

PostPostano: Čet ožu 11, 2010 18:24 

Barnaba je napisao/la:

Oprosti Barnaba ,sto smo skrenuli s teme..nije uredu,jer u ovom zadnjem pisanju nema nista o snovima..

Ali, postovi su itekako vazni i nikako ne bi ih se smjelo ignorirati
jer ovo je zivi primjer kako se prica i ima miljenje u svjetu i nasim sredinama ,kada su svecenici u pitanju...kod pojedinaca..
A,sada imamo priliku da pojasnimo neke stvari...koje bi trebale biti na korist..

Znaci terebalo bi premjestiti na drugu temu ili otvoriti novu temu...!

Vrh

PostPostano: Čet ožu 11, 2010 18:42 

EnnA je napisao/la:
Ma vi jednostavno nerazumijete u koliko pokvarenoj sredini zivim...i tesko je to za shvatit dok jednostavno nedozivite to..

Da,ja prva ne razuimijem ,da u Hrvatskoj ima toliko pokavarena sredina a da drugi nista ne primjecuju..i jos gore "vide,a nista ne poduzimaju"

Hajde nam molite draga Enna...opisi malo svoje zupljane...kakvi su oni...u zivotu..?

Citat:
Ne vode ljubav javno..ali javno svecenik,njegova cura i dijete idu na more,javno dolazi ona kod njega.

Tko to jos zna osim tebe..? Jesi li popricala u svojoj zupi s nekim o tome..Ima li u Zupi Zupni Pastoral...zasto im ne prijavite..?
Citat:
Taj čovek pravi cirkus od mise,bilo je slucajeva da je dosao pijan na misu,nije bio u stanju da vodi misu,ukinuo je sve jutarnje mise ili ti zornice,kod nas vecernica nema,on je cak uspio nase prostenje slaviti nekog drugog datuma a ne onog kako stoji u katolickom kalendaru!

Ovo je zaista strasno......cuti ,da se tako nesto dogadja...a kamoli zivjeti s tim...
Ako je ikako moguce potrazi nekoga i popricaj o tome..ukoliko nemas hrabrosti sama da pricas s tim svojim Zupnikom...obrati se nekom drugom Sveceniku,ili u Biskupiju...

Tu,svakako nesto ne mirise...Ja necu trditi,kako to nije istina...ali me cudi da narod to trpi...i ne prijavljuje nadleznima za to..??
Citat:
Ali Bog ce mu sudit za grijehe....ne mi

Da Bog ce suditi svakome...nije nase da mu sudimo,nego da upozorimo na ono sto nije uredu i ispravno ,i ako treba prijaviti i dalje kako bi se dokazalo sta je tu zaista istina...Nasi Katolicki Svecenici nemaju dozvolu da zive s nekim kao u braku...? Kako ti ovdje navodis...?

Vrh

PostPostano: Čet ožu 11, 2010 23:59 

Leja je napisao/la:
Barnaba je napisao/la:

Oprosti Barnaba ,sto smo skrenuli s teme..nije uredu,jer u ovom zadnjem pisanju nema nista o snovima..

Možda ipak ima. Snovi često dolaze "od mnoštva briga" (kako Sveto Pismo kaže), ili od misli i osjećaja potisnutih u podsvijest.
Teški snovi znače da smo nešto nerazjašnjeno potisnuli, pa se obračunavamo sa samim sobom u našim nesvjesnim unutarnjim dubinama.
Zašto neki ljudi kažu da im molitva prije spavanja olakšava dušu?
Jer u njoj svoje misli i osjećaje, muke i brige usredotočujemo na Boga. A On nas poznaje, proniče nas do dubina nesvjesnog... On nas je stvorio.
Kršćanski psiholozi su sve ono što čini našu sliku o sebi, ono što smo usvajali od malena u obitelji kakva je već bila, ono što smo upijali tijekom godina kroz školu, društvo, život (od ovog "pokvarenog" svijeta) - to su nazvali naše "lažno ja" - iskrivljena slika o sebi.
Bog nas jedini uistinu poznaje, ono "pravo ja" u nama... Često ne možemo u teškim situacijama sami sebe nadvladati, htjeli bismo, a ne ide, ali kad se oslonimo na Njega sve postaje lakše.

To je sv. Augustin rekao ovako: "Nemirno je srce naše dok se ne smiri u tebi, Bože..."

Vrh

PostPostano: Pet ožu 12, 2010 00:27 

Citat:

Molim te ne fantaziraj, ubijao djecu? Dobro da nisi napisala da ih je i jeo?! :roll:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPostano: Pet ožu 12, 2010 06:54 

EnaA nema se smisla s tobom prepirati, jer ti si vidjela, selo je vidjelo i za Isusa je rečeno: "Mi imamo zakon i po zakonu treba umrijeti..."
Svećenik sam 42 godine, mnogo toga sam prošao, mnogo doživio, mnogo znam, ali da postoji u Hrvatskoj jedan svećenik sa toliko grijeha, čak ubojstva djece a da nije kažnjen ne mogu vjerovati. Često sam u tvojoj biskupiji, poznam mnoge svećenike (o laicima neću govoriti) i nisam nikada čuo tako nešto...
Kažeš da si govorila s Bogom, da te je neki čovjek odveo na Božji put. Evo ja ti kao svećenik kažem ti nisi na Božjem putu. Zašto?
1. Tvoji osobni grijesi (spolni odnos prije braka) ne ukazuju na čovjeka na Božjem putu! Poznam mlade koji ustraju u čistoći do oltara, a zaručnici su! I nisam nikada čuo da su rekli za sebe da su na Božjem putu!

2. Jedan od sedam smrtnih grijeha je prikrivati tuđi grijeh. Svojim ponašanjem ti podržavaš toga svećenika u grijesima. Jer ga nisi prijavila biskupiji sudjeluješ u širenju zla. I sama sudjeluješ u zlu..Kažeš da Bog sve vidi... a zaboravljaš da vidi i tvoje sudjelovanje u grijehu drugoga svojim prikrivanjem...Misliš li da Bog bne vidi taj grijeh?

3. Širenje ružne istine o drugima je grijh (ogovaranja) a širenje laži je grijeh klevetanja (što je vrlo teški grijeh) jer si ubila dobar glas jednog čovjeka. Misliš li da Bog ne vidi taj tvoj grijeh jer si na Božjem putu.

A sad ću ti nešto ispričati iz moje povijesti: I mene su bili optužili kod biskupa da „spavam sa jednom djevojkom“ Doista bila je neko vrijeme u mojoj kući..I da se obranim pred biskupom zatražio sam od nje da ide ginekologu ( govorila mi je da je nevina – u to vrijeme većina djevojaka je i bila u njezinim godinama nevina) o donijela je potvrdu da je nevina – čak i sa detaljnim opisom himena. Biskup se povukao, a zlobnici su pričali da sam potplatio ginekologa!

I konačno nanijela si toliku nepravdu svim onim poštenim svećenicima ne samo Međimurja, da ne vjerujem da će ti pomoći ne samo jedna ispovijed u Međugorju ako ne popraviš štetu koji si nanijela. I još mi pričaš da si na Božjem putu.

I konačno na kraju vidiš toliko galame na Crkvu na svećenike a u Njemačkoj u 15 godina od 210 000, počinitelja iskorištavanja ili zlostavljanja djece samo 94 su crkvena lica (šteta što nije naveden broj svećenika – koji bi bio toliko malen – ) a vidiš cijeli svijet bruji o svećenicima pedofilima.. Tvoja priča spada u neprijatelje svećenika i Crkve, ljude koji nikako nisu na Božjem putu. Ispitaj se iskreno, još ti nije kasno spoznati težinu grijeha. Ali nećžeš dobiti oproštenja od Boga – ako ne popraviš štetu! Jer Bog sve vidi pa i zlo koje činiš. Oprosti na iskrenosti!

Vrh

PostPostano: Pet ožu 12, 2010 11:05 

Isus je rekao , ako tvoj brat sagriješi ukori ga nasamo itd. Zli jezici su proizvod zloga to smo sigurno svi iskusili na svojoj koži,a tko zna možda im te zle ideje dolaze dok sanjaju.

Vrh

PostPostano: Pet ožu 12, 2010 17:13 

Barnaba svaka čast, pametnij popušta, ili ona druga ako neće brdo Muhamedu hoće Muhamed brdu!!! :oops: :oops:

Vrh

PostPostano: Sub ožu 13, 2010 14:12 

Don Sneni je također perfektno napisao...

Ne znate vi kako su kod nas u Međimurju vjernici zainteresirani za svoju vjeru, znaju o svojim župnicima sve, ne samo što (ne) govore i rade, nego i što misle i sanjaju, a oni koji ne idu u crkvu znaju još više... :mrgreen: :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Uto ožu 16, 2010 09:06 

To s tim ljubavnicama uvijek je problematično. Dogodilo se i meni (imam stanovitu hm. odgovorniju poziciju) da su spremačice u mojoj ustanovi znale kako mi je ta i ta djelatnica ljubavnica...a ni ja, niti one ni luk jele, ni luk mirisale. I sam je kardinal Bozanić na jednoj emisiji pozvao ljude koji pouzdano znaju da je neki svećenik pedofil istoga prijave policiji bez pardona. I nekako nakon te emisije nije bilo nijedne prijave. Zanimljivo i znakovito.

Vrh

PostPostano: Uto ožu 16, 2010 12:41 

Evo ljudi, možda nije povezano s temom, ali na neki način ipak jest... piše se kako su svećenici bvogati, kako ovo, kako ono.. pogledajte ovo - pa bih volio i čuti komentar...
http://www.don-ivica.net/index.php?opti ... &Itemid=63

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 47 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata