Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 16:00

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 183 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sub lip 12, 2010 11:44 

Leja je napisao/la:
EU,moze donesti dobro i lose...Sve ima svoje pozitivno i negativno...
A,mnogo zavisi i od same Hrvatske sta ce EU donesti..ipak ce najvise hr. odluciti sama..
i to sta ce prihvatiti a sta ce odbaciti...
Nije sve zakon od EU,sto se u zadnje vrijeme dogadja...
Ne mozemo uvjek sve prebacivati na druge,za neke stvari sto smo sami odgovorni...

Meni osobno ne odgovara sto EU ne zeli da Europa bude krscanska,rade na tome da zaista nista vise nece biti dozvoljeno...????
Izbacivanje kriza s javnih mjesta,zabrana katolicke molitve u vrticima...Znak,religije vrijedja drugoga..???
Sta cini jedna drzava..??Gdje je njezina vjera,i ono sto zivi krscanski...?Ovdje se to ne moze pohvaliti,kako su Crkve pune i da narod zivi istinski svoju vjeru...Mjesoviti brakovi s drugim religijama dovode do raskola..Nema vise onoga sto je bilo obiljezje jedne religije i jedne drzave...Koliko je ispravno tu okriviti EU...??
Ne moze se vise pitati,sta ce donesti...nego pitati...Kako ispravno postupiti,sta prihvatiti i sta odbaciti...?

Ti zapravo govoris o individualnoj odgovornosti,ne moze biti kriva EU za ono sto ljudsi sami od sebe cine,nigdje nema zakona da covijek mora i treba pripadati niti jednoj od tih skupina,sto ce reci covijek gospodari svojim opredeljenjima i ima pravo izbora.

Vrh

PostPostano: Sub lip 12, 2010 23:50 

MarkoZG je napisao/la:
Privikavajmo se polako da mi katolici postajemo manjina, u Hrvatskoj. Istina o Europskoj uniji se cenzurira, izbjegava i prešućuje. Katolici će s vremenom postajati sve potlačeniji u društvu, to se osobito odnosi na javni život i pravo da kao katolici sudjelujemo u donošenju odluka..

...

Smrt Zapada - realnost ili mit ?

U današnjim globaliziranim masovnim medijima, čije vlasništvo najčešće nije potpuno jasno većini običnog pučanstva, ovakvi naslovi su rijetki, gotovo da ih i nema. Tu ubrajam glavne novinske dnevnike i tjednike, komercijalne televizije te većinu internet portala . S jedne strane, takva tema im s se ne uklapa u sliku današnjeg društva, koje teži multikulturalnosti, toleranciji, pluralizmu, nesputanim ljudskim pravima i odumiranju odprije znanih vrijednosti, do ruba anarhizma i nacionalmazohizma. S druge stane ozbiljne teme i nisu pretjerano čitane – obnaženo tjelo mlade žene ili reklamiranje promiskuiteta je puno čitanija i gledanija roba.

Pozdrav, Marko, i najprije hvala ti što si s nama podijelio dio svog članka.
Iako je narav samog članka “smrtno” ozbiljna, pesimistična i pomalo katastrofična, nadam se da ćeš uvažiti moje male primjedbe. Pokušat ću objasniti zašto ljudi u pravilu pretjeruju kad govore što vjernicima donosi EU.

Svi smo zgroženi EU birokratskim aparatom i njihovom (pogotovo haaškom) politikom prema nama tako da više uopće ne vidimo vrijednost europskog ujedinjenja ni ikakve koristi od silnih zakona i deklaracija koje smo dužni uvesti i primjenjivati, a ne vidimo im krajnji smisao od goleme birokratizacije. Imamo dojam da gubimo ponos i dostojanstvo kao narod i da ćemo pred njima jednom konačno pasti na koljena i puzeći uvući se u njihovo bahato društvo “preko noći”, da nitko neće ni primjetiti.

Zašto takav stav i takva predrasuda?

Objasnit ću na primjeru:

Masovni mediji koje spominješ i koje okrivljuješ za prešućivanje važnih činjenica uopće nisu ti koji bi trebali odgajati ljude ni formirati njihove stavove. Za to su obitelj, škola i Crkva. I naravno, pojedinac sam. Medijski odgoj koji nam je svima potreban ne sastoji se samo u služenju medijima, nego u njihovom kritičkom promišljanju, čiji bi cilj bio ne dopustiti da postanemo robovi medijskih slika i suprotstaviti se tome da oni odgajaju nas.

Europsko školstvo se od 1964.g. rukovodi idejom o takvom odgoju, prema UNESCO-vom programu, a deklaraciju iz 1982. g, potpisalo je 19 zemalja. A gdje smo mi?
U hrpi propisa i papira koje je naše Ministarstvo trebalo proučiti i primijeniti jedan takav suvremeni etički koncept medijskog odgoja ostao je zagubljen. U gotovo svim područjima i ministarstvima se događaju iste stvari. U gomili isprintanih papira, velikih riječi, reformi, projekata izgubilo se ono jedino bitno i kvalitetno. I zato je naravno kriva Europa. Dekadentna Europa. Europa pred umorom.

Moja struka je obrazovanje i navest ću još jedan primjer pogrešne taktike. 90-tih godina u Americi je izašla diljem svijeta prodavana knjiga “Revolucija u učenju” – zbirka raznih metoda i instant-rješenja za školski uspjeh, metoda izvan okvira i pedagogije i psihologije, negdje na granici između pseudoznanosti i new-agea. Nekako u to vrijeme francuski filozof, visoki dužnosnik EU i katolik po uvjerenju Jacques Delors dovršio je Izvješće UNESCO-u za razvoj obrazovanja za 21. stoljeće, kod nas objavljeno pod nazivom “Učenje – blago u nama”. Dvije totalno različite knjige – dva potpuno različita pristupa problematici. Američki i europski, u prenesenom značenju. I što smo mi od toga usvojili? Jednu promišljenu obrazovnu politiku sigurno ne, ali zato po seminarima masovno ima “američke new-age revolucije” (neurolingvističko programiranje, brain gym i sl…)

Ima li šanse da mi, neovisno o politici birokrata iz Brisela, usvojimo išta od europske kulture? Ili samo čekamo da nas netko na to prisili? Provincija nije teritorijalni pojam, nego pojam uma i duha. Zašto muslimani dolaze, bježe u Europu? Sigurno jer im je u arapskim zemljama lijepo i sjajno? Zašto Kinezi dolaze, što ako jednom kineska brana posve popusti? Treba li ih se bojati? Jesu li to osvajački pohodi kao u srednjem vijeku, hoće li ugroziti naše kršćanstvo?

Sekularizirani i liberalni Zapad boji se islama, boji se Kineza, ali - i nas kršćana. Pad nataliteta danak je koji Europa plaća radi sekularizacije. Kršćanstvo se ne treba bojati, jer će preživjeti, ako nećemo moći sami, iz Afrike i iz Kine će nam dolaziti katolički misionari… :wink:

Vrh

PostPostano: Ned lip 13, 2010 16:58 

Adrijana

Ja u članku gotovo da i nisam pisao o "ponižavanju Hrvatske"... niti mislim da unutar EU postoji nekakav lobij kojem je cilj ponižavanje Hrvatske (politikanstvo me ne zanima, pa tako ne nasjedam ni na floskule o ponižavanju, naći ću ti barem 5 država koje se s razglom mogu osjećati poniženije od Hrvatske, puno poniženije).
Također, i sama tema o nestanku Zapadne civilizacije nema u svojoj biti puno veze s EU.. Norveška ili Švicarska, Hrvatska ili Ukrajna nisu unutar EU ali im se događaju identične stvari, tragične za stanovništvo tih zemalja, kao i onima u EU.

Također, volio bih da precizno citiraš predrasude u mom članku, pa da zajedno proanaliziramo...

O masovnim medijma bi trebalo otvorit posebnu temu za raspravljanje, teško je i nezahvalno to sažeti u par misli.. Kažeš kako bi crkva, škola i obitelj trebali odgajat ljude, a ne masovni mediji? Pa trebali bi, ali mislim da je to danas nemoguće, ili mi ti daj primjer gdje je to moguće? Kako uopće Crkva, škola i obitelj mogu doči u ravnopravan položaj s masovnim medijima, koji funkcioniraju na komercijalnosti i profitu, na podilaženju prosječnima, na podilaženju najnižim ljudskim strastima? Ti isti masovni mediji istovremeno napadaju i obitelj i crkvu, pa i školu koja uči vrijednostima a ne samo vještinama... Crkva i obitelj nemaju šanse po nametnutim današnjim pravilima igre, a to je hedonizam i profit su u prvom planu...
10% djece i pučanstva, natprosječnih, će se svugdje okrenuti obrazovanju, vrijednostima, obitelji, ali prosjek će se okrenut onome što prevladava, onoome što je lakše, ugodnije i onome što je dostupnije...

Da bi se taj prosjek okrenuo, strah me je i pomislit što bi sve trebalo...:D

Vrh

PostPostano: Ned lip 13, 2010 18:12 

MarkoZG je napisao/la:

Također, volio bih da precizno citiraš predrasude u mom članku, pa da zajedno proanaliziramo...

Predrasuda o kojoj sam govorila nije preuzeta direktno iz članka, nego članak odiše (posljedičnim) pesimizmom, nagovještajem propasti, smrti civilizacije...

Citat:
Također, i sama tema o nestanku Zapadne civilizacije nema u svojoj biti puno veze s EU.. Norveška ili Švicarska, Hrvatska ili Ukrajna nisu unutar EU ali im se događaju identične stvari, tragične za stanovništvo tih zemalja, kao i onima u EU.

Na temi smo "Što vjernicima donosi EU", je li to samo beznadna slika? Sve propada, slijede progoni kršćana, čemu se truditi, čemu postavljati vrijednosti i ideale, kad ništa dobro neće ostati? Ali ako nas neće biti, što ćemo ostaviti onima koji će doći na naše mjesto?

Citat:
Ja u članku gotovo da i nisam pisao o "ponižavanju Hrvatske"... niti mislim da unutar EU postoji nekakav lobij kojem je cilj ponižavanje Hrvatske (politikanstvo me ne zanima, pa tako ne nasjedam ni na floskule o ponižavanju, naći ću ti barem 5 država koje se s razglom mogu osjećati poniženije od Hrvatske, puno poniženije).

Problem je u tome što Hrvati kad gledaju u budućnost vide STRAH, TJESKOBU, OČAJ, a ne više VJERU, NADU i LJUBAV. Većina konstatacija u članku su realne, nedostaje mi jedino ovo troje...

Hrvatska je doista mala zemlja s padom nataliteta, u dugovima do grla, što ako nas jednog dana kupi neki bogati arapski šeik? Hoće li kršćanstvo izumrijeti?

Citat:
O masovnim medijma bi trebalo otvorit posebnu temu za raspravljanje, teško je i nezahvalno to sažeti u par misli.. Kažeš kako bi crkva, škola i obitelj trebali odgajat ljude, a ne masovni mediji? Pa trebali bi, ali mislim da je to danas nemoguće, ili mi ti daj primjer gdje je to moguće? Kako uopće Crkva, škola i obitelj mogu doči u ravnopravan položaj s masovnim medijima, koji funkcioniraju na komercijalnosti i profitu, na podilaženju prosječnima, na podilaženju najnižim ljudskim strastima?

Teško. Zato se veselim kada koji intelektualac ili svećenik ili bilo koji čovjek suprotstavi se njihovim lažima, mada znam da je to velika žrtva, jer kad mediji uzvraćaju udarac čine blokadu ili javni linč...
Međutim, ljudski duh nije stvoren da ga odgajaju ni pokreću komercijala i profit - to su stvari koje duh treba raskrinkati i toga se osloboditi. Bilo bi zaista dobro da mu u tome pomažu i škola i obitelj i Crkva.

Citat:
Crkva i obitelj nemaju šanse po nametnutim današnjim pravilima igre, a to je hedonizam i profit su u prvom planu...

A tko je dao medijima toliku vlast da nameću pravila igre? Ako smo vjernici ili barem ljudi koji znaju svijet promatrati na duhovan način, otrov koji sa svih strana truje naše duše pokušat ćemo preobraziti u lijek...

Vrh

PostPostano: Pon lip 14, 2010 19:16 

Na temi smo "Što vjernicima donosi EU", je li to samo beznadna slika? Sve propada, slijede progoni kršćana, čemu se truditi, čemu postavljati vrijednosti i ideale, kad ništa dobro neće ostati? Ali ako nas neće biti, što ćemo ostaviti onima koji će doći na naše mjesto?

Ja nisam peisimističan čovjek, ali mislim da jesam realan...

Ovo što sam naveo je općepoznato, ne radi se tu, Adrijana, o nikakavim crnim slutnjama, nego o stvarnim demografskim procjenama koje jako rjetko i jako malo griješe... to si i sama napisala - realno je..

Problem je u tome što Hrvati kad gledaju u budućnost vide STRAH, TJESKOBU, OČAJ, a ne više VJERU, NADU i LJUBAV. Većina konstatacija u članku su realne, nedostaje mi jedino ovo troje...

Hrvatska je doista mala zemlja s padom nataliteta, u dugovima do grla, što ako nas jednog dana kupi neki bogati arapski šeik? Hoće li kršćanstvo izumrijeti?

Vidimo li NADU, VJERU, LJUBAV? to sam zanemario? Pa ja osobno vidim, mislim da i većina ljudi vidi, jer tko ne vidi nikakvu nadu taj se najčešće viješa ili si reže žile...:D

To sam izostavio tekstu, jer nisam želio zvučati patetično nekome, ili misionarski, jednostavno sam želio podsjetiti na činjenično stanje i znanstvenu projekciju bliže budućnosti... Ljubav, nada i vjera, to su stvari koje se pokušavaju prakticirat, a ne o kojima se piše.. bar u mome slčaju :)

Teško. Zato se veselim kada koji intelektualac ili svećenik ili bilo koji čovjek suprotstavi se njihovim lažima, mada znam da je to velika žrtva, jer kad mediji uzvraćaju udarac čine blokadu ili javni linč...
Međutim, ljudski duh nije stvoren da ga odgajaju ni pokreću komercijala i profit - to su stvari koje duh treba raskrinkati i toga se osloboditi. Bilo bi zaista dobro da mu u tome pomažu i škola i obitelj i Crkva.

A Mohikanac u ovom društvu - jesam (kao i svi praktični vjernici), na neki način - duhovno! intelekutalno - to bi bilo prebahato ustvrdit...

Vrh

PostPostano: Uto lip 15, 2010 17:47 

Citat:
Ovo što sam naveo je općepoznato, ne radi se tu, Adrijana, o nikakavim crnim slutnjama, nego o stvarnim demografskim procjenama koje jako rjetko i jako malo griješe... to si i sama napisala - realno je..

Ajmo malo proanalizirati članak, kako si poželio prije, jer imam i nekoliko dodatnih pitanja. Nadam se da neće ispasti velika gnjavaža.

Nakon uvoda o medijskom prešućivanju teme izumiranja zapadne civilizacije slijedi odlomak o brojnim imigracijama muslimana u EU, zatim odlomak o modernom mentalitetu, o feminizmu, i na kraju o neživljenom kršćanstvu i liberalnom društvu kao glavnim krivnjama za takvo stanje.

Moja pitanja su:

Zašto nakon hipoteze o izumiranju Zapada prvi argument je dolazak Muslimana?

Je li riječ o mogućem srazu kultura u kojem će Zapad biti gubitnik (prijeti mu izumiranje)?

Na Istoku je zabranjen i strogo se kažnjava svaki oblik sekularizacije – jesu li oni moralno superiorniji od nas?

Pišeš:
Citat:
Afrički i azijski doseljenici u EU imaju obitelji s puno djece, ne rastaju se, ne odaju se hedonizmu i skloniji su poštivati autoritet. Baš iz tog razloga mnoge nekadašnje crkve u Zapadnoj Europi postale su đamijama.

Je li nemogućnost rastave braka, brojnost djece – u praksi neplaniranje obitelji, što podržava siromaštvo, nesklonost hedonizmu i strogo poštivanje autoriteta (patrijarhat, totalitarna društva...) zapravo rezultat stoljetne društvene represije i potčinjavanja žena, posljedica nereformirane vjerske tradicije?

Ima li između dviju krajnosti – feminističkih ludosti i vjerskog fundamentalizma – nešto što kršćanstvo može ponuditi svijetu?

Koje to točno zapadne strukture igraju dvoličnu igru prema zemljama u razvoju, propovijedaju demokraciju, a masovno izvoze oružje?

Ako će takva „civilizacija smrti“ Zapada propasti, a i red je da propadne, znači li to ne „da nas neće više biti“, nego da ljudima preostaje jedino da se obrate?

Citat:
Jer povijest je dokazala (na primjeru raspada svih velikih civilizacija) da samo jedna generacija ima privilegiju uživati dekadenciju i hedonizam, jer druge generacije iza takvog ponašanja naprosto nema.

Uzmimo za primjer Rimsko Carstvo. Ono je srušeno pod naletom barbara, ali ti isti barbari su se u narednih nekoliko stoljeća kristijanizirali i stvorili kulturu Srednjeg vijeka, daleko bogatiju i prožetu duhovnošću nego što je Rimsko Carstvo ikad bilo. Kako to komentirati?
Smak svijeta ili …?

Vrh

PostPostano: Čet lip 17, 2010 08:13 

adrijana je napisao/la:
Zašto nakon hipoteze o izumiranju Zapada prvi argument je dolazak Muslimana?

Je li riječ o mogućem srazu kultura u kojem će Zapad biti gubitnik (prijeti mu izumiranje)?

Na Istoku je zabranjen i strogo se kažnjava svaki oblik sekularizacije – jesu li oni moralno superiorniji od nas?

1. Zbog toga što če oni prema svim pokazateljima nasljedit većinu Europe, ne ratom ili osvajanjem već najlakšim prirodnim putem - zdravom reprodukcijom...

2. Ne radi se o srazu kultura, bar ne večim djelom... Radi se o kulturi - Islama, te liberalnoj antikulturi današnjeg Zapada... ovo drugo i nije kultura nego zadnja faza izumiranja dekadentne civilizacije...

3. S religioznog stajališta su moralniji (Bog je jasno reko - poštujte moje zapovjedi i biti će vas ko pjeska na oblali morskoj, odrecite me se i nestat će te),
i priroda im daje za pravo - oni će nastavit živjet, mi ćemo nestat, oni će nas dohranit...

Današnja licemjerna i grarmziva zapadna medicina, produžuje starcima živote sa 60 na 70 u prosjeku, pa sa 70 na 90 u prosjeku, proglašava homoseksualnost - normalnom.... dok u isto vrijeme ubija milijune nerođene djece.. Psuje mi se kad ovo pišem, da - starci i pederi glasuju i utjecajni su, politika i medicina im podilaze, dok nerođena djeca nemaju pravo glasa na izborima,,,..
Tako će mlado muslimansko, indijsko, kinesko, afričko stanovništvo dohraniti bogate + 65 Europljane (kojih je sve više i više zahvaljujuči medicini) ...

Kako ce funkcionirat mirovniski sustavi i narodno gospodarstvo u zemljama gdje populacija + 65 premašuje 25, 30%? kako ce išta funkcionirat u društvu gdje dobna piramida izgleda kao klin zabijen u zemlju, a ne piramida..?

Vrh

PostPostano: Čet lip 17, 2010 08:47 

adrijana je napisao/la:

1. Je li nemogućnost rastave braka, brojnost djece – u praksi neplaniranje obitelji, što podržava siromaštvo, nesklonost hedonizmu i strogo poštivanje autoriteta (patrijarhat, totalitarna društva...) zapravo rezultat stoljetne društvene represije i potčinjavanja žena, posljedica nereformirane vjerske tradicije?

2. Ima li između dviju krajnosti – feminističkih ludosti i vjerskog fundamentalizma – nešto što kršćanstvo može ponuditi svijetu?

3 Koje to točno zapadne strukture igraju dvoličnu igru prema zemljama u razvoju, propovijedaju demokraciju, a masovno izvoze oružje?

4. Ako će takva „civilizacija smrti“ Zapada propasti, a i red je da propadne, znači li to ne „da nas neće više biti“, nego da ljudima preostaje jedino da se obrate?

Citat:
Jer povijest je dokazala (na primjeru raspada svih velikih civilizacija) da samo jedna generacija ima privilegiju uživati dekadenciju i hedonizam, jer druge generacije iza takvog ponašanja naprosto nema.

5. Uzmimo za primjer Rimsko Carstvo. Ono je srušeno pod naletom barbara, ali ti isti barbari su se u narednih nekoliko stoljeća kristijanizirali i stvorili kulturu Srednjeg vijeka, daleko bogatiju i prožetu duhovnošću nego što je Rimsko Carstvo ikad bilo. Kako to komentirati?
Smak svijeta ili …?

1. Ovo što ti zoveš, i što današnje feminističko-liberalno društvo naziva represijom je prirodna, normalna i zdrava pojava. Ja bih to nazvao simbiozom muža, žene, djece u svrhu zajedničkog opstanka.

2. Što je vjerski fundamentalizam?

3. Debeli, ugojeni zapadni birokrati, sluge transnacionalnih tvornica profita i ideologije relativizma

4. Upravo to, ili talibanizacija Europe (na kršćanski način) :mrgreen: ili nestanak... Ovo prvo je nemoguće (jedan mudar tip je rekao: Kada jednom vidiš Pariz teško ćeš se vratiti u svoje polje i svoje selo, slično je i sa ženama (emancipirale su se, rade, imaju jedno, dvoje djece, muškarac im nije potreban za egzistiranje), i sa muškarcima - prosjek je moralno i intelekutalno prosječan, i ljudi se povode nagonima, tako današnji odabiru ono lakše- neobavezan seks i hedonizam, kontracepciju, pobačaj, DINK način života)

5. Nije mi jasno pitanje? Ali mislim da je kršćansko nasljeđe na zapadu masovno izgubilo bitku s Frankfurtskom školom, ideologijom liberalizma, duhovnog komunizma Antonia Gramscia, hedonizma, relativizma i konzumerizma...

Vrh

PostPostano: Čet lip 17, 2010 09:20 

adrijana je napisao/la:

dodatno bih se pozabavio s ovime tu!

Postoje 3 projekcije ovoga problema na Europskom tlu.

Prvo - Opći sukob između useljenika i europskih starosjedilca (njihove policije), čemu često svjedočimo u Francuskoj, Nizozemskoj, često i Velikoj Britaniji pa i Njemačkoj. Dakle sličan palež, rat, samo u puno većim razmjerima.

Drugo - je prepuštanje europljana pred valom mladih i vitalnih usljenika, zbog objektivnih potreba biološki starog europskog stanovništva za dohranjivanjem pred smrt, te getoiziranje bjele manjine u budćnosti ( dobri primjeri su Berlin, ili Pariz).

Treće - je stvaranje zajedničke fronte Islama i Kršćana u Europi nasuprot dekadentnim i liberalnim snagama koje su zaslužne za izumiranje Europe (primjer za ovaj slučaj imamo u Italiji, kada je velika muslimanska zajednica odluično stala u obanu Katoličkih i kršćanskih simbola na javnim mjestima).
Vjerovatno ce se sve tri projekcijie i ostvariti, samo je pitanje koja projekcija u kolikoj mjeri i u kojoj državi.

Vrh

PostPostano: Čet lip 17, 2010 21:10 

MarkoZG je napisao/la:
2. Ne radi se o srazu kultura, bar ne večim djelom... Radi se o kulturi - Islama, te liberalnoj antikulturi današnjeg Zapada... ovo drugo i nije kultura nego zadnja faza izumiranja dekadentne civilizacije...

Ta liberalna antikultura nažalost nije sasvim jasna svima. To je proces kojega mnogi i mnogi nisu svjesni. Nespojiv je s katoličanstvom, ali se i preko određenih ljudi i strujanja uvlači i u Crkvu. To je ono razaranje iznutra. Mislim da je za nas ovo prilično važna činjenica – liberali žele asimilirati Katoličku Crkvu, i općenito druge religije u sebe. Ima li Crkva danas snage napraviti konačan rez i jasno se postaviti protiv toga?

Citat:
Ali mislim da je kršćansko nasljeđe na zapadu masovno izgubilo bitku s Frankfurtskom školom, ideologijom liberalizma, duhovnog komunizma Antonia Gramscia, hedonizma, relativizma i konzumerizma...

Koliko je za to kriva sama Crkva? Osobito nakon nekih interpretacija 2. vatikanskog koncila.
Nakon gorkih iskustava s nacizmom i komunizmom, kad je počelo biti toliko jasno da su neprijatelji Crkve brojni i da se rađaju u svijetu vrlo loše tendencije, koje se pokušavaju i infiltrirati u Crkvu – Koncil je širom otvorio vrata svima, „Crkva je pozvana da služi svim ljudima“, „Crkva se treba otvoriti svijetu“, važan je dijalog sa svime i svakime, i tu se jednostavno prestalo u praksi pogotovo s osuđivanjem zla kao takvog u svijetu, a i s osuđivanjem pojedinaca koji su zavodili mase. „Otvorenost svemu novome i dijalog“, taj plemeniti cilj postao je izgovor mnogima da ignoriraju i prešute mnoge grijehe.
Još u prvoj polovici 20.st. takvo nešto je bilo nezamislivo.

Citat:
Treće - je stvaranje zajedničke fronte Islama i Kršćana u Europi nasuprot dekadentnim i liberalnim snagama koje su zaslužne za izumiranje Europe (primjer za ovaj slučaj imamo u Italiji, kada je velika muslimanska zajednica odluično stala u obanu Katoličkih i kršćanskih simbola na javnim mjestima).

Tako je. Ali što se to događa s američkim liberalnim snagama? Koliko ima istine u knjizi Williama Engdahla „Stoljeće rata 2“ u kojoj : deveto (poglavlje) obrazlaže razloge koji će dovesti do biblijskog Armagedona, jer su američki sektaši poduprli američki establishment te je time stvorena "Armagedonska vojska - tzv. Kristovi vojnici" koji žele protestantski križarski rat, deseto poglavlje nam izlaže tzv. "Kristove vojnike kao bizarni svijet kršćanskog sionizma" i jedanaesto nam objašnjava da su umjetno stvoreni ljevičarski konzervativci postali "Čudni jastrebovi - neokonzervativci"!
http://www.hrsvijet.net/index.php?optio ... a&Itemid=9

Kakva je to zlouporaba religije?

Vrh

PostPostano: Pet lip 25, 2010 18:14 

Čitam danas: belgijski istražitelji upali u ured nadbiskupa i Bruxelessu
oduzeli neovlašteno biskupima mobitele kao i sve materijale u vezi pedofilije a osim toga su bušili grobove nekih biskupa i nadbiskupa i kamerama pretraživali grobove... Nečuveno... i to je Europa u koju hrlimo... - vijest sam pročitao na kath.net

Vrh

PostPostano: Pon lip 28, 2010 08:43 

http://www.youtube.com/watch?v=VyvHdyc- ... r_embedded

vrijedi pogledati!!!!!

Vrh

PostPostano: Pon lip 28, 2010 20:14 

MarkoZG je napisao/la:
http://www.youtube.com/watch?v=VyvHdyc-r7w&feature=player_embedded

vrijedi pogledati!!!!!

Pogledao sam i ne mogu se oteti dojmu da je napravljen u svrhu poticanja straha od muslimana. U filmu su iznesene istinite činjenice ali i prikazani krivi zaključci poput onoga da će Francuska postati Islamska republika kad muslimana bude 50% itd. Ipak za takvo što nije dosta imati običnu većinu već. Takvo što treba biti šire prihvaćeno pa je vremenski period ipak nešto duži. Dakle nisam za poticanje islamofobije zbog toga što su ti ljudi otvoreni više životu od sebičnih starosjedilaca u EU. Pored toga otpor prema islamu znači i otpor prema slobodi vjeroispovijesti pa bi time bili pogođeni svi vjernici, prije ili kasnije.
Dakle problem je što starosjedilačko stanovništvo nije otvoreno životu a ne to što su drugi otvoreni životu.
Moglo bi se pretpostaviti kakav bi bio katolički odgovor na ovaj problem? U širokoj lepezi pogleda unutar katoličkog korpusa, probat ću ukratko izreći dvije krajnje tvrdnje.
Oni iz konzervativno-tradicionalnog miljea će tvrditi da treba vratiti predkoncilski obred sv. mise i sve bi se samo od sebe riješilo.
Oni iz modernističkog miljea bi tvrdili kako treba katolički nauk prilagoditi (pa i mijenjati) da bude prihvatljiv ljudima iz islamske tradicije da im se može naviještati vjera u Krista Boga.

Osobno mislim da treba podržati sve vjernike (kojih hvala Bogu ima) unutar Katoličke Crkve koji su "otvoreni životu" međutim samo deklarativna podrška u ovakvom svijetu ne znači ništa ako se ljudi istih vrijednosti ne druže međusobno i podržavaju. Tu bi se puno više moglo poraditi.

Vrh

PostPostano: Pet ruj 24, 2010 15:00 

Evo što sam upravo pročitao: Evropski sud za ljudska prava ocjenio da je otkaz kojeg je dobio jedan orguljaš i zborovođa zbog rastave i drugog braka prootiv ljudskih prava ... jer da taj dotični gospodin nema gdje naći takav posao... Ostavljen je rok od 3 mjeseca za nagodbu stranaka. Dotični tražo od Crkve 300.000 eura!

Čitam dalje i čudim se (ii ne čudim se) u sličnom slučaju ali se radi o vjerniku mormonu
taj isti sud je dosudio drukčije - naime presudio je da mormoni nisu povrijedili ljudksa prava (evo za one koji znaju njemački)
http://www.faz.net/s/RubCD175863466D41B ... ntent.html

Vrh

PostPostano: Sub lis 09, 2010 07:14 

Zanimljivo: 56 milijardi eura godišnje "nestane" u zdravstvu. Kontrolirano je sedam zemalja. To se događa iz raznih razloga, makinacija u cijenama, lošim dijagnozama i slično. Kontrolirana je samo jedna manjina a što bi bilo da je kontrolirati cijelu Europu... Me ne pišem ovo da nekoga utješim nego da shvatimo u kojem okruženju živimo.
Koga zanima cijeli tekst na njemačkom:
http://www.aerzteblatt.de/nachrichten/4 ... swesen.htm

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 183 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata