Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pon tra 20, 2026 07:03

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 29 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2
Autor Poruka
PostPostano: Sri ruj 01, 2010 15:07 

Najprije moja sućut i to najiskrenija večeras ću se pomoliti za tvog tatu.

teško je sada ići u analizu pojedinog čina. Najvažnije je ti sada prihvati tu činjenicu. Nema ga! Ne razbijaj glavu gdje je on sada (njegova duša) Vjeruj i nadaj se da je Bog dobar otac koji će mu ubrojiti sva njegova dobra djela. A presudu njegova čina ostavi Bogu (i onako mi sada ništa više ne možemo znati) i moli se za njega. A ti koliko god ti bilo teško okreni se životu.
Poslušaj savjet Isusov iz nedjeljnog evanđelja: Tko hoćew biti moj učenik neka uzme svoj križ i neka ide za mnom... to je tvoj križ i u gledanju na Isusa nosi ga pa će ti on pomoći nositi taj doista teški križ...

Vrh

PostPostano: Sri ruj 01, 2010 15:27 

I moja sućut. Kušaj svjesno, voljom moliti i nemoj sumnjati u Božju ljubav. A tvom se ocu vjerojatno pomračio um i od popijene rakije. Nemaš što sebi predbacivati, jer sigurno nisi svjesno zanemarila znakove koji bi ukazivali na samoubojstvo. Okreni se mladiću za kojega se trebaš udati, a za pokoj očeve duše moli.

Vrh

PostPostano: Sri ruj 01, 2010 18:02 

Moja sućut!

Nemoj sebe gristi. Nitko se neće ubiti zbog jedne svađe, niti zato što nisi baš svaki vikend išla u posjet. Ove bi te stvari mučile i da ti je tata umro prirodnom smrću. Uvijek kad netko umre, pogotovo blizak, onda nas oblije osjećaj krivnje zbog ovog ili onog. Nismo savršeni i uvijek možemo naći situacije u kojima nismo dovoljno ljubili.

Ono što nam uvijek preostaje jest pogled naprijed. Jer svom ocu možeš pomoći na jedan jedini način: doći k sebi i moliti za njega! I sve boli koje te sada razdiru mogu imati svoj smisao ako ih Bogu predaš kao žrtvu za dušu svog oca. I onda si za njega učinila više nego što si ikad za njegovog života mogla.

Molim se Gospodinu da ti dade snage da izađeš iz tame u kojoj se nalaziš i da ponovno pronađeš mir! Bog te blagoslovio!

(jesam li dobro shvatila da očekuješ dijete ili neka tvoja sestra?)

Vrh

PostPostano: Sri ruj 01, 2010 19:02 

Stefanka,
i moje iskreno saučešće, i svima iz vaše obitelji. Ne bih davao nikakvu utjehu preko duhovnog savjeta. Zahvaljujem Bogu za proživljen čitav ljudski vijek tvoga oca, za 77 godina života i izrođenu djecu. Obećajem molitvu, znaj da nisi sama. Svako dobro i mir.

Vrh

PostPostano: Sri ruj 01, 2010 21:05 

Draga Stefanka, srce mi se pokidalo kad sam vidjela koliko patis. I ja sam jednom dosla do bezizlaznih situacija u zivotu kad nisam nista razumjela i nisam znala kako dalje. Eto jos sam tu i ne samo tu, tu sam u miru s odredjenim osobama i s Bogom.
I ti ces biti, ne boj se. Onaj ko kaze da nije nista bolje s vremenom taj ne pozna Gospodina jer On lijeci i najdublje rane, pa i one uzrokovane samoubojstvom. Predaj Mu sve svoje patnje.

Mogu ti samo reci da se ne bojis, da ce sve biti u redu, imaj pouzdanja u Gospodina, On je veci od smrti i moli Ga da ti daruje smisao i mir. On je stvarno tu i u najtezim trenucima, ja sam zivi dokaz, i pise pravo i po krivom putu. Uplati misu za svog tatu i moli iskreno s pouzdanjem. Bog te blagoslovio i cijelu tvoju obitelj!

Vrh

PostPostano: Čet ruj 02, 2010 10:07 

javi mi se na pp
pokušala sam ti poslat poruku,ali pojma nemam kako ubaciti primatelja

Vrh

PostPostano: Ned lis 17, 2010 20:07 

Puno hvala svima na podršci!

Vrh

PostPostano: Uto srp 12, 2011 12:46 

Crkva moli za one koji su se ubili, ne moraju uvjek "direkt" u pakao i Bog im može dat mogućnost pokajanja na samo njemu znan način, ALI molimo se za one koji uopće o tome razmišljaju i žele Gospodinu SAD, bit će prekasno kad....

Vrh

PostPostano: Uto stu 06, 2012 01:06 

Pozdrav! Dakle, vidim tema suicid. Teska tema, i ne moze nitko govorit o toj temi ako nije zaglibio u paklu misli suicida. Moze svak imat misljenje, ali govorit i osudivat ili bilo sto drugo ne. Kao prvo, imala sam nekoliko pokusaja suicida. Imam psihijatrijsku dijagnozu(anksioznost i depresija s elementima jos jedne psihoneuroze, nije bitno). Drugo, bila sam vjernica do svoje 19-e godine zivota. Aktivna u crkvi, u zboru, sve savrseno. Odjednom, nakon jednog panicnog napada, sve nestalo. I ja postadoh osoba koja vjeruje u Boga, krscanskog i katolickog Boga, ali je jednostavno nije briga za nista, pa ni za Boga. Vjerujte mi da ni Bog, ako je zaista milosrdan, nece zamjerit ni jednom samoubojici koji se osjeca suicidalno svaki dan. Mislim da je to nekakava vrsta kazne... I pakla na zemlji. Nezamislivo ljudima koji to nisu iskusili. Sto bi vi meni savjetovali kad bi vam rekla da se planiram opet ubit?

Vrh

PostPostano: Uto stu 06, 2012 07:40 

corpse je napisao/la:
Pozdrav! Dakle, vidim tema suicid. Teska tema, i ne moze nitko govorit o toj temi ako nije zaglibio u paklu misli suicida. Moze svak imat misljenje, ali govorit i osudivat ili bilo sto drugo ne. Kao prvo, imala sam nekoliko pokusaja suicida. Imam psihijatrijsku dijagnozu(anksioznost i depresija s elementima jos jedne psihoneuroze, nije bitno). Drugo, bila sam vjernica do svoje 19-e godine zivota. Aktivna u crkvi, u zboru, sve savrseno. Odjednom, nakon jednog panicnog napada, sve nestalo. I ja postadoh osoba koja vjeruje u Boga, krscanskog i katolickog Boga, ali je jednostavno nije briga za nista, pa ni za Boga. Vjerujte mi da ni Bog, ako je zaista milosrdan, nece zamjerit ni jednom samoubojici koji se osjeca suicidalno svaki dan. Mislim da je to nekakava vrsta kazne... I pakla na zemlji. Nezamislivo ljudima koji to nisu iskusili. Sto bi vi meni savjetovali kad bi vam rekla da se planiram opet ubit?

Ja vjerujem da unatoč psihičkim problemima imaš slobodnu volju. Ako vjeruješ da Bog postoji, onda znaš da je Bog i darovatelj života i da NITKO nema pravo odlučivat o završetku tog života osim Boga. Stoga imaš mogućnosti odlučiti da ćeš iz ruke Božje prihvaćat život kakav jest, bez obzira na bilo kakve osjećaja. S obzirom da ti očito psihijatri nisu pomogli, preporučam hagioterapiju, ali i dobar razgovor sa iskusnim svećenikom - npr. fra Zvjezdan Linić ili prof. Tomislav Ivančić. Vjerujem da se kod tebe ima razloga razmišljat o nekoj vrsti opsjednuća.

Vrh

PostPostano: Uto stu 06, 2012 08:36 

corpse je napisao/la:
Sto bi vi meni savjetovali kad bi vam rekla da se planiram opet ubit?

O samoubojstvu sam razmišljao jako intezivno u jednom priodu života (droga, problem sa zakonom ,problem u obitelji itd.). Kad sada gledam na taj period života shvaćam da je to bila čista đavolska zamka. Bog te ne ljubi, ti si jad i bijeda, nema šanse da ti Bog može oprostiti, tvoja sranja su prevelika,najbolje se ubit i prekinit ovu agoniju. Laž na laž,grijeh na grijeh i onda sam upao u stanje očaja.
Istina je ova Bog nas je stvorio iz ljubavi da imam život vječni. I moj savjet ti je sv. Ispovijed. Jer sigurno si jako jako dragocjena u očima Božjim. I sigurno je da Bog ima plan s tobom. Jer te voli. Ti si ljubljeno dijete Božje. I Bog sigurno ne želi da se ubiješ. Crni te laže jer je lažljivac od početka i ubojica. Bog te voli. Otiđi do svećenika i ispovjedi se. Zamoli ga da ti da bolesničko pomazanje i hajde na sv. Pričest. Savjet je moj jednostavan. Donesi Kristu svoje teškoće i probleme u ispovjedaonicu i On te neće ostaviti. Samo mu dođi. Čeka te.
p.s. ako si iz splita poslat ću ti broj mog ispovjednika. Odličan svećenik. I javi kako je prošlo.

Vrh

PostPostano: Uto stu 06, 2012 22:19 

iz splita sam.

Vrh

PostPostano: Uto stu 06, 2012 22:21 

i ne, nisam opsjednuta. to mi se i dogodilo u Taboru. taj preokret u smislu vjere. fra linic je prvi reka da nema veze s opsjednucem.

Vrh

PostPostano: Uto stu 06, 2012 23:50 

Broj ti je na pp. :D

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 29 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2

Vrijeme na UTC + 01:00 sata