Rio je napisao/la:
U Evanđelju imamo ovakav govor Isusov: "Budale!", "Slijepci!" Ivan Krstitelj: "Porodi zmijski!" Sv. Jakov: "Hoćeš li spoznati šuplja glavo?!
Ovo nikako ne bi trebao biti nikakav izgovor da se primjenjuje takav govor u međusobnom ophođenju. Iako je, kao što sam ispravno tvrdiš Gospodin, znao koristiti takav govor, valja imati na umu Njegovo veličanstvo odnosno našu malenost. Stoga je bolje postupati prema onome kako je sam On rekao da se međusobno ophodimo.
Mt 5, 21-22 "Čuli ste da je rečeno starima: Ne ubij! Tko ubije, bit će podvrgnut sudu. A ja vam kažem: Svaki koji se srdi na brata svoga, bit će podvrgnut sudu. A tko bratu rekne 'Glupane!', bit će podvrgnut Vijeću. A tko reče: 'Luđače!', bit će podvrgnut ognju paklenomu."adrijana je napisao/la:
Nije se još nitko osvrnuo na Peticiju protiv dvojice svećenika upućenu Katoličkoj crkvi ...
Razumljivo mi je što se ne osvrće na to osim "periferno" (usput) jer ne treba dodatno propagirati takve ideje koje su zapravo manipulacija.
Iako, budimo otvoreni, za svaku je osudu bilo kakvo pozivanje na nasilje a pogotovo nasilje u ime vjere. O tome i sam Papa govori ali u širem kontekstu
http://www.radiovaticana.org/cro/Articolo.asp?c=432898 Prema tome ne libim se reći da pojedini istupi vlč. Franje Jurčevića ne prenose stavove Crkve jer Ona mora osuditi i osuđuje svaki govor netolerancije i mržnje pogotovo kad se svaki takav govor pojedinca obilato koristi za napad na cijelu Crkvu.