sara je napisao/la:
Ako ti smatraš da svećenik treba biti rob odjeće i zato hodati prljav, ja to ne mislim.
Ne smatram da bi TREBAO bit prljav, ali smatram da mu prljavština odjeće, ako se zadesi koji puta, ne bi trebala biti na prvom mjestu.
sara je napisao/la:
Svećenik je to i u kupaćim gaćama.
Apsolutno jeste. Zauvijek je svećenik po redu Melkizedekovu. Baš slušam jednu finu
pjesmicu vezanu za Melikizedeka. A smatraš li ti da bi svećenik trebao biti rob svojoj raspuštenosti i ne zračiti svetošću i pobožnosću iako bi se u suprotnom na sam njegov prizor dešavala obraćenja kao što su se dešavala po ulasku u ispovjedaonicu sv. Leopolda? Naravno da ne smatraš...niti ja smatram ono prvo što si ti meni rekla.
sara je napisao/la:
Meni osobno je baš svejedno.
Kao što sam već nešto slično napisao možda bi poštivanje tih nekih detalja dovelo do reda u Crkvi u Hrvata, do veće pobožnosti naroda, do većeg osjećaja za sveto itd.
sara je napisao/la:
Daleko mi je važnije ono drugo - život.
Upravo tako, a život i djela očituju na vanjštini ono što je skriveno iznutra.
sara je napisao/la:
PS spomenuto bratstvo mi sigurno nije nikakav argument.
Ne bratstvo samo po sebi nego mnošto oduševljenih i revnih mladića kojima očito ne smeta stroga formacija, pa iz toga izvodim zaključak da nekima ne bi smetao stroži život iako im je ovako lakše. Čovjek inače naginje prema onome što manje zahtjeva od njega.