Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet tra 23, 2026 03:03

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 164 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sljedeće
Autor Poruka
 Naslov: Re: Hajka?
PostPostano: Uto lis 04, 2011 22:11 

U tom slučaju iz te gimnazije se opet očito blati Crkvu i to je još samo jedan u nizu nevjerničkih napada na vjeru, nije to uredu i nema se na tako nešto puno za reći. Samo ipak nije uredu odmah tako da dati ukor, a pogotovo jer je bilo izvan škole, i treba praštati, no nažalost, takvo nadgledanje je i prema zakonu i kazneno djelo.
Ipak, budući da je gimnazija katolička, svatko se u nju upiše sam i mora poštivati praila, i nije uredu od medija da prave tako scene, jer je ok, ako profesor u toj gimnaziji opomene zbog grijeha, jer je katolička, al ne i da dade 1.
-Odnos djece i roditelja je druga priča, Pazinjan i Ford budite ontopic. ;-)
i bilo bi dobro napraviti novu temu o odgoju...

Vrh

PostPostano: Uto lis 04, 2011 22:56 
Administrator

O odgoju već postoji tema: viewtopic.php?f=16&t=737
Stoga molim da se tamo raspravlja o roditeljskom odgoju.
Ovdje je vijest o katoličkoj gimnaziji koja ima definiran svoj "dress code", određen način oblačenja, od čega su novinari napravili napuhan članak kako bi bio što čitaniji.

Vrh

PostPostano: Uto lis 04, 2011 23:04 

Čekaj malo, jesu se oni tako oblačili doma ili u školi? Kakve veze ima škola i dress kod sa tim što netko radi kod kuće? Onog trena kada se napuste prostorije škole, kakva to pravila škole i dalje vrijede?

Ono što je časna napravila (i ne, nema veze što je to časna, koliko si god vi umišljali važnost istog) je po meni zlobno. Kladim se da je imala dobre namjere kada je vijest prenosila roditeljima </sarkazam>.

A vi malo smanjite svoje ponose i spustite nos, čim se nešto nekome prigovori a taj je katolik, odmah je to hajka, jer ne bi on to nikada napravio, ipak je on vjernik i živi svoju vjeru.

Dajte molim vas.

Vrh

PostPostano: Uto lis 04, 2011 23:36 
Administrator

Upozoravam te da ne psihoanaliziraš članove, već raspravljaš o temi.
Koliko vidim Katolička gimnazija je propisala pravila odijevanja učenica i tražila da se pravila djevojke drže i na svojim Facebook profilima.
Ne znam kakva su sve pravila ponašanja u toj gimnaziji, no ne vidim problem ako su roditelji i djeca s tim pravilima upoznati i suglasni.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/cemu ... 75324.aspx

Vrh

PostPostano: Sri lis 05, 2011 11:29 

anki je napisao/la:
Izvukla sam ovu rečenicu iz jednog teksta:

"Blaćenje Crkve nama je potrebno jer Isus je u Govoru na gori rekao da se zbog toga moramo radovati. To je osmo blaženstvo. "

Rečenica koja je uistinu dostojna samoga sotone.

Vrh

PostPostano: Sri lis 05, 2011 13:47 

Giovi je napisao/la:
Koliko vidim Katolička gimnazija je propisala pravila odijevanja učenica i tražila da se pravila djevojke drže i na svojim Facebook profilima.
Ne znam kakva su sve pravila ponašanja u toj gimnaziji, no ne vidim problem ako su roditelji i djeca s tim pravilima upoznati i suglasni.

Zar je taj glupi Facebook toliko dogurao pa sada rade i pravila u školi u vezi ponašanja na istom?

Ono je bio osobni profil, dakle nije imao veze sa školom. Gdje i u kojem pravilniku neke škole stoji da se na Facebooku moraš držati kodeksa oblačenja? To je stvarno humor dana. Možda da su imali predavanje o istom, bilo bi sigurno efektivnije nego način na koji je ovo ispalo.

Vrh

PostPostano: Sri lis 05, 2011 14:44 

Citat:
Čekaj malo, jesu se oni tako oblačili doma ili u školi? Kakve veze ima škola i dress kod sa tim što netko radi kod kuće? Onog trena kada se napuste prostorije škole, kakva to pravila škole i dalje vrijede?

Čekaj ti malo, ako si ti ravnodušan i ako ti je svejedno što će netko rediti izvan škole, pucati se u vene ili nositi gače na glavi, to je tvoj karakter i tvoja stvar. Možda časne nisu jednostavno ravnodušne na nečije licemjerje ili neprimjereno ponašanje za katoličku gimnaziju u koju idu. Kada bi ti djevojka rekla, da te nije briga s kim će ona biti dok nije s tobom, bilo bi ti svejedno, jel da? Mislim da ovdje nije stvar samo o ravnodušnosti na koju se ti ponosiš, možda je nekima i stalo. Što ti zvuči nevjerovatno!!

Citat:
Ono što je časna napravila (i ne, nema veze što je to časna, koliko si god vi umišljali važnost istog) je po meni zlobno. Kladim se da je imala dobre namjere kada je vijest prenosila roditeljima </sarkazam>.

Ne umišlajmo, jednostavno je preprozirno, i nemoš to prikriti sarkazmom!
Citat:
A vi malo smanjite svoje ponose i spustite nos, čim se nešto nekome prigovori a taj je katolik, odmah je to hajka, jer ne bi on to nikada napravio, ipak je on vjernik i živi svoju vjeru.

A ti malo spusti svoje predrasude i mržnju prema svemu što ima veze s Crkvom. I ne dramatiziraj to s katoličanstvom, jer smo svi svjesni da je najgori đavao pobožni đavao. Ali u tvojim postovima se jako dobro vidi natezanje mak na konac i bolesnu potrebu da se pametuje svaki puta kad ili ako ljudi koji se nazivaju katolicima pogriješe. Neznam što želiš s time postići, možda sebe umiruješ ili tješiš s "ma vidi njih, ja sam prekrasan, kakvi su oni". Djeluješ frustrirajuće!!

Citat:
Dajte molim vas.

Što, da ti klimamo glavom?

Vrh

PostPostano: Sri lis 05, 2011 14:53 

Citat:
Zar je taj glupi Facebook toliko dogurao pa sada rade i pravila u školi u vezi ponašanja na istom?

Kad češ shvatiti ili ne želiš shvatiti, da nije stvar u facebooku, nego u djeci koja pokazuju sebe preko njega i ako roditelji to neznaju, mi odrasli smo dužni ukazati. A ne okretati glavu i praviti se vrhuncom demokracije, sutra može i moje djete nešto krivo raditi što ja možda kojim slučajem ne bih znao, i vjeruj bio bih zahvalan svakom tko bi me upozorio. Najviše se bojim vas, takvih koji zažmirite i prođete pokraj toga, jer vas nije briga. Ravnodušnost je jedno od najgorih zala.
Na net-u je prekjučer objavljen razgovor dviju prijateljica 16 godina starosti, razgovor je odvratan i perverzan gdje se spominje hvatanje bogatuna preko sexa, i da je to tvoje djete, bi li ti meni ili časnoj da to vidi prigovorio kad bi te upozorile na to??
E tu je problem!!

Citat:
Ono je bio osobni profil, dakle nije imao veze sa školom. Gdje i u kojem pravilniku neke škole stoji da se na Facebooku moraš držati kodeksa oblačenja? To je stvarno humor dana. Možda da su imali predavanje o istom, bilo bi sigurno efektivnije nego način na koji je ovo ispalo.

Osobni profil na koji mogu ulaziti svi koje se pusti. A ako stavljaš svakakve slike na facebook i misliš da je to sigurno ,onda moraš biti glup. Toliko o osbnosti facebooka. E pa prijatelju, u skladu škole koje idu, nije li licemjerno se ponašati totalno drukčije nego unutra.
Nigdje možda ne piše. Ali da imaš firmu, i da ti radnik se totalno ponaša suprotno tvojim uvjerenjima i suprotno onom u skladu firme, bi li ti bilo svejedno? Ili bi možda jednostavno ravnodušno postupio, sa "ne bi se štel mešat"??

Vrh

PostPostano: Sri lis 05, 2011 15:00 

Giovi je napisao/la:

Evo ovdje se vidi koliko je slučaj napuhan i što se valja iz brda.
A gospodine pazinjanin, prestani s pokušajima nabacivanja krivice , jer ispadaš smiješan!!
Svaki tvoj daljni post pokazuje koliko se siliš!! :wink: :wink:

Vrh

PostPostano: Sri lis 05, 2011 15:26 

Zašto svi pišu pazinjanin a ne pazinjan? Na svakom forumu. Uglavnom...

Meni ne bi smetalo da me bilo to upozori da mi dijete radi nešto krivo. Mene smeta što časna nije naletila na nešto, nego je to i sto i tražila. Svaka bi časna trebala znati kakva je ogavna stvar Facebook te se ne bi trebala služiti istim (mislim da to ne treba objašnjavati).

Ako uzmemo da je to istina (osim ako misliš da nije), znači da je ona na Facebook išla da 'ulovi' nekoga, nije li tako? To je već po meni druga stvar od ove koju ti navodiš.

I ne ne šalim se.

Vrh

PostPostano: Sri lis 05, 2011 15:33 

Alan Ford je napisao/la:
Čekaj ti malo, ako si ti ravnodušan i ako ti je svejedno što će netko rediti izvan škole, pucati se u vene ili nositi gače na glavi, to je tvoj karakter i tvoja stvar. Možda časne nisu jednostavno ravnodušne na nečije licemjerje ili neprimjereno ponašanje za katoličku gimnaziju u koju idu. Kada bi ti djevojka rekla, da te nije briga s kim će ona biti dok nije s tobom, bilo bi ti svejedno, jel da? Mislim da ovdje nije stvar samo o ravnodušnosti na koju se ti ponosiš, možda je nekima i stalo. Što ti zvuči nevjerovatno!!

Za ovo o Facebooku pročitaj moj gornji post. Da, zvuči mi nevjerovatno da netko istjeruje pravdu na Facebooku.

Alan Ford je napisao/la:
Ne umišlajmo, jednostavno je preprozirno, i nemoš to prikriti sarkazmom!

I opet si umišljaš :)

Alan Ford je napisao/la:
A ti malo spusti svoje predrasude i mržnju prema svemu što ima veze s Crkvom. I ne dramatiziraj to s katoličanstvom, jer smo svi svjesni da je najgori đavao pobožni đavao. Ali u tvojim postovima se jako dobro vidi natezanje mak na konac i bolesnu potrebu da se pametuje svaki puta kad ili ako ljudi koji se nazivaju katolicima pogriješe. Neznam što želiš s time postići, možda sebe umiruješ ili tješiš s "ma vidi njih, ja sam prekrasan, kakvi su oni". Djeluješ frustrirajuće!!

I opet si umišljaš :) Razlog zbog kojeg sam došao na ovaj forum jest da obranim kolegu koji je objavio problem sa zvonima. Upozoren sam što slijedi i upozorenje je bilo na mjestu. Kako ne kužiš da na sve što ti se prigovori ti imaš spreman odgovor: Ti mrziš Crkvu. Jel tebi to način rasprave. Siguran sam da ima i takvih, ima i obrnutih, ali šta onda kada to nije slučaj? Ti ćeš i dalje trubiti po svome? Zar to ne stvara zavadu?

Alan Ford je napisao/la:
Što, da ti klimamo glavom?

Ne hvala, samo si prestani umišljati.

Vrh

PostPostano: Sri lis 05, 2011 17:23 

Nema tu nikakvog umišljanja. Ako je index.hr i njegovi sluge komentatori stao na kočnicu, a ti i dalje ne možeš, jer si zaglavio, i neznaš se uzvući, a nemaš karaktera reči da si pogriješio i pretjerao sa osudom časne.
Čitaj svoje postove pa vidi, ili si toliko utopio se u svoje predrasude i indexov naslov "škola iz pakla" da zaboravljaš realnost.
Sada si počeo natezati i hvatati se za slamku spasa "šta će časna na facebooku", uzeo si sam mjerilo tko bi trebao biti a tko ne na njemu. A ja te pitam zašto ne, pogotovo ako radi s mladima a tamo su najčešće, jer ima mnogo svečenika i časnih i vjernika laika na facebooku, što ja znam, a jedan ti je od njih i poznati nam don. Damir Stojić.
Da siguran sam da si došao obraniti kolegu s zvonima oko vrata, kojeg nikad ni vidio nisi, sada brineš o djevojkama koje ugnjetava časna koje nikad vidio nisi, ili si pun ljubavi za one koje (vidi koja slučajnost) Crkva "ugnjetava", ili si se javio samo da bi ukazao na mračnu Crkvu iz srednjeg vijeka sa spravama za mučenje u mračnim prostorijama ispod zvonika, vjerovatni ti je i kolega tamo završio i sad je dobro nategnut i veči je za desetak centimetara.
Tertulijan (3. st.): Poznavanje kršćanstva uklonilo bi mržnju!
Poznavanje kršćanstva uklonilo bi mržnju. Kad za mržnju i prezir ne postoji opravdan razlog, onda je jedino moguće nepravedno mrziti. Pokušajte nas opravdano mrziti! Ako se uvjerite da za mržnju imate opravdan razlog, ona se neće umanjiti, nego porasti. Upoznajte nas, dakle, da biste mogli rasti u mržnji. Ali, vama je draže ne znati. Tu je dubina zla...

Dakle, svijesno ili nesvijesno, pokušao si izvršiti hajku na časnu, ne zbog prevelike ljubavi prem nekom, već u ime neke svoje pravde koja je trebala prikriti odbojnost prema Crkvi, ali ti ne polazi za rukom, pa kao zadnji adut vadiš da si umišljam.
E pa prijatelju moj dragi, ne umišljam si definitivno. Povuci malo ručnu, i govori objektivno. A ne trpati časnu tamo gdje ti misliš gdje joj je mjesto, jer to nije argument za raspravu niti bilo kakav dokaz za tvoje napade na nju!!

Vrh

PostPostano: Sri lis 05, 2011 17:31 

Alan Ford je napisao/la:
Nema tu nikakvog umišljanja. Ako je index.hr i njegovi sluge komentatori stao na kočnicu, a ti i dalje ne možeš, jer si zaglavio, i neznaš se uzvući, a nemaš karaktera reči da si pogriješio i pretjerao sa osudom časne.

pretjerao? nisam protivnik Crkve, ali ću reći:
uredu je ako takva katolička škola unutar nje (zgrade) i unutar svog programa provodi odgovorajuća pravila koja vrijede u njoj, no nema pravo dati ukor zbog nečega što se kosi sa njenim pravilima i još j izvan škole, a također, takvo uhođenje i naršavanje privatnosti je4 i prema zakonu kazneno djelo.
a što se tiče naslova: "škola iz pakla", i sličnog, to je čisto dramatiziranje i pravljenje scena

Vrh

PostPostano: Sri lis 05, 2011 17:57 

Citat:
pretjerao? nisam protivnik Crkve, ali ću reći:
uredu je ako takva katolička škola unutar nje (zgrade) i unutar svog programa provodi odgovorajuća pravila koja vrijede u njoj, no nema pravo dati ukor zbog nečega što se kosi sa njenim pravilima i još j izvan škole, a također, takvo uhođenje i naršavanje privatnosti je4 i prema zakonu kazneno djelo.

O kakvom ukoru ti govoriš.
Jel u redu pohađati katoličku školu, i u školi se ponašati "sve ok",a vani pokazivati razvratnost. Koliko ja vidim tu ukora nije bilo zbog slika na facebooku, jedino što je bilo je, što su zvali roditelje.
I o kakvom uhođenju i kaznenom djelu govoriš, gdje piše da je časna provalila na profil? Gdje uopće piše da je ona osobno našla te slike i uhodila, to je plod mašte onih koji su htijrli da je tako, osim što piše da ih je pokazala roditeljima, da je izvršila kazneno djelo, već bi naši dični novinari raspisali se o tome na naslovnicama. A tome što je upozorila roditelje, ja kao roditelj kažem hvala!!

Ako ja kao roditelj, pazim da se moja djeca ponašaju izvan kuće uzorno i u skladu s mojim pravilima i svjetonazorom, to jest da ne sramoti i nas kao obitelj, zašto je problem ako časna kaže roditeljima za ponašanje njihove djece izvanškole.

Vrh

PostPostano: Sri lis 05, 2011 18:07 

ok, onda sam u vezi ukora krivo shvatio, hvala.
ako netko ne nadgleda (špijunira), kako se ionda saznalo za slike? netko je zadužen za to, ok. ali ajde, pustimo i kazneno djelo, premda ako nekoga špijnuniraš, pratiš, to se tretira kao kazneno dejelo. ja samo samtram da nije ipak uredu da se škola miješa u tako u nešo što nije bilo u njoj, nego vani. a što se tiče toga je li uredu u školi biti jedno, a vani drugo, nije, licemjerje nije uredu. i upozorilo se roditelje, ali kako je to rezurtiralo? kod jedne učenice batinama, a poslije kad je jedna pitala psihologinju pomoć, rekavši da roditelji neće to racionalno i kako tera rješiti, ona je odbilla, to nije uredu.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 164 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata