Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Ned svi 17, 2026 23:37

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 64 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Uto lis 25, 2011 17:13 

Gospodarski rast-samo za neke. Svima preporučam izvrsnu knjigu Naomi Klein "Doktrina šoka-uspon kapitalizma katastrofe" koja razobličava naličje svih takvih propagandnih floskula.

Vrh

PostPostano: Uto lis 25, 2011 18:52 

adrijana je napisao/la:
Mnoge stranke u ovim predizborima naglašavaju koliko je važan napredak, gospodarski rast i visok standard, a malo njih uzima u obzir koliko je štete taj „gospodarski rast“ već donio na Zapadu i kod nas. U ime rasta „dobiti poduzeća“ i većeg profita, radnici rade i nedjeljom (zakon ih tu ne štiti), rade prekovremeno i rade „dobrovoljno“, tj. bez plaće. Kad tvrtkama padnu dionice, ostaju bez posla i bez nade. Istovremeno, banke su porobile cijeli svijet i stvorile od ljudi i čitavih država svoje dužnike. Svi znamo da je takav ekonomski sustav koji se desetljećima gradi upravo na Zapadu duboko nepravedan u sebi i kao takav neodrživ.

U dokumentu što ga je ovih dana objavila vatikanska komisija „Iustitia et Pax“ - "O reformi međunarodnog financijskog i monetarnog sustava u kontekstu globalne javne vlasti" – govori se o toj ekonomskoj krizi izazvanoj padom morala i nepoštivanja čovjekovog dostojanstva u radu. Institucije koje upravljaju svijetom (UN, MMF i sl.) neučinkovite su i zastarjele.

Tekst osuđuje "idolatriju tržišta" kao i "neoliberalno razmišljanje" jer ono, kaže se, traži isključivo tehnička rješenja za gospodarske probleme.
"Kriza je zapravo razotkrila ponašanja poput sebičnosti, kolektivne pohlepe i masovnog zgrtanja", kaže se u dokumentu i dodaje da svjetska ekonomija treba "etiku solidarnosti" između bogatih i siromašnih zemalja.
"Ne pronađu li se rješenja za te razne oblike nepravde, negativni učinci na socijalnoj, političkoj i ekonomskoj razini nužno će stvoriti klimu sve većega neprijateljstva, čak i nasilja, i na koncu potkopati i same temelje demokratskih institucija, čak i onih koje se smatraju najčvršćima", dodaje se.
(dnevno.hr)

Vatikan predlaže da preobrazbe trebaju započeti u samim Ujedinjenim narodima, a ekonomski sustav treba iz temelja izmijeniti (i stvoriti nov), počevši od vrha (globalnih institucija).

Puni tekst: http://www.news.va/en/news/full-text-no ... the-pontif

Ova izjava je najveća sramota u povijesti katoličke Crkve. Malo pričam s ljudima i svi su šokirani i u nevjerici. Zašto?
Pa zato što je upravo jedna od stavki luciferijanskog novog svjetskog poretka stvaranje jedne globalne financijske institucije a konačni cilj stvaranje jedne svjetske vlade.
Ove dirigirane krize na burzama su upravo i isfingirane da bi se srušio euro i dolar i uvela globalna valuta...nepojmljivo mi je da Vatikan igra igru svjetskih moćnika u sjeni i očito je da se ispunjavaju zloguka proročanstva o usponu sekte slobodnih zidara u Vatikanu.
Prestrašno. :cry: :cry: :cry:

Vrh

PostPostano: Uto lis 25, 2011 19:32 

Jesi ti, Ante, uopće nešto pročitao prije nego komentiraš??
Vidim da ljudi kao ti i ne stignu dalje od naslova u svjetovnim "objektivnim" novinama i onda se pretvore u glavne kritičare Crkve i svega pozitivnoga u njoj.
Novi svjetski poredak je i započeo s G8, MMF-om i sličnima, a kad se Crkva pobuni protiv toga i protiv cijelog sustava koji je nepravedan, onda su takve izjave "sramota" ???

Vrh

PostPostano: Uto lis 25, 2011 21:08 

Crkva se u ovoj izjavi zalaže za uspostavu globalne financijske institucije. Pametnome dosta. :evil:

Vrh

PostPostano: Uto lis 25, 2011 21:31 

ANTE KATOLIK je napisao/la:
Crkva se u ovoj izjavi zalaže za uspostavu globalne financijske institucije. Pametnome dosta.

Pa prije si sam rekao da globalna financijska vlast već postoji, kako ju onda može Crkva uspostavljat??

Bolje ti pročitaj cjeloviti tekst, jer ako ćemo tako stalno vjerovat sektaškim interpretacijama nekih portala, onda se neprijatelji Crkve uopće ne moraju truditi...

Vrh

PostPostano: Uto lis 25, 2011 22:23 

Globalna financijska vlast već postoji a ovi genijalci se zalažu za još veću centralizaciju. Pa ne možeš me budalom pravit, nismo mala djeca. :evil:
Upakirali su oni svašta u tu svoju umnu poruku ali onaj koji čita između redova i misli glavom, sve mu je jasno. Sramota nad sramotama i neka im se Bog smiluje. :cry:

Vrh

PostPostano: Sri lis 26, 2011 06:07 

Pa ne možeš me budalom pravit, nismo mala djeca.

Ovdje te nitko ne pravi budalom, sve što pišeš pišeš od svoje vlastite odgovornosti i shvaćanja.
Neka, "da se otkriju namisli srdaca"...

Vrh

PostPostano: Sri lis 26, 2011 07:26 

evo jedan odličan komenatar jednog poznatog katoličkog blogera "bartimej croatia":

"Koji odvratan ateistički tekst Vatikanske komisije bez uporišta u Riječi Božjoj. Ko fol ima uporište u nekim enciklikama koji se odnose na socijalna pitanja. Prvo, ne vidi se da se kriza u Grčkoj može riješiti vrlo brzo, samo nek se ljudima omogući da iziđu iz euro zone i proglase dug stranim bankama ništetnim jer su ih opljačkale. I mi ćemo davati 75 % pdv-a EUniji i svu carinu, a onda molit Boga zajedno sa našom hrvatskom Juhicom pax da nam eu kroz fondove vrati lovu. Koju će ispočetka vraćat, ali će onda bankarskim lupeškim potezima za koju godinu sve živo opljačkat ko što je već i Slovenija doživjela, samo se još nije očitovalo jer čekaju da upadne Hrvatska, pa će se onda očitovat. Ali naš narod jedva čeka da ga netko opljačka, svejedno da li mmf ili Crkva. Važno je da nastane opće narodno veselje sa cajkama i ćevapima, (sdp) propovjedima svećenika o potrebi bolje populacijske politike i biranju predjednika koji će se radovat zajedno sa narodom što su svi skupa siromašni osim njega i Crkve."

Vrh

PostPostano: Sri lis 26, 2011 07:29 

evo još jedan odličan tekst u vezi ove teme: http://www.hrsvijet.net/index.php?optio ... a&Itemid=9

Vrh

PostPostano: Sri lis 26, 2011 09:30 

evo jedan odličan komenatar jednog poznatog katoličkog blogera "bartimej croatia":

"Koji odvratan ateistički tekst Vatikanske komisije bez uporišta u Riječi Božjoj. Ko fol ima uporište u nekim enciklikama koji se odnose na socijalna pitanja. Prvo, ne vidi se da se kriza u Grčkoj može riješiti vrlo brzo, samo nek se ljudima omogući da iziđu iz euro zone i proglase dug stranim bankama ništetnim jer su ih opljačkale. I mi ćemo davati 75 % pdv-a EUniji i svu carinu, a onda molit Boga zajedno sa našom hrvatskom Juhicom pax da nam eu kroz fondove vrati lovu. Koju će ispočetka vraćat, ali će onda bankarskim lupeškim potezima za koju godinu sve živo opljačkat ko što je već i Slovenija doživjela, samo se još nije očitovalo jer čekaju da upadne Hrvatska, pa će se onda očitovat. Ali naš narod jedva čeka da ga netko opljačka, svejedno da li mmf ili Crkva. Važno je da nastane opće narodno veselje sa cajkama i ćevapima, (sdp) propovjedima svećenika o potrebi bolje populacijske politike i biranju predjednika koji će se radovat zajedno sa narodom što su svi skupa siromašni osim njega i Crkve."

Komentar je jadan, vidi se da autor nema pojma što piše u dokumentu, a bloger nije uopće poznati, a ako su mu i drugi komentari slični - nije ni katolički.

Svašta se danas naziva katoličkim.

Još jednom stavljam tekst dokumenta, neslužbeni prijevod na engleski, prije nego što se slično objavi na hrvatskom, da se vidi koliko su zlonamjerni komentari onih koji vrijeđaju Papinsku komisiju i predložene stavove:
http://www.news.va/en/news/full-text-no ... the-pontif

Vrh

PostPostano: Sri lis 26, 2011 12:11 

Svako globalno udruživanje se ne može neprestano nazivati "masonskim".
Da nije UN-a zadnjih 50 godina već bi 10 puta izbio novi svjetski rat.
Tko može zabraniti ljudima da se međusobno udružuju, bogatije sa siromašnijim, da dijele prirodna bogatstva i jačaju jedni druge.
Svi smo na jednom svijetu i ovisni smo jedni o drugima.
Kako mogu zemlje međusobno i opraštati te silne dugove, ako ne bi postojalo ni jedno globalno tijelo zaduženo za pravednost.

Zar bi vjernici trebali izbaciti iz rječnika sve što nosi pridjev "globalni" jer se netko sjetio globalizaciju pripisati masonima?
Zar naša Katolička crkva nije isto u svojoj suštini globalna?

Vrh

PostPostano: Čet pro 01, 2011 17:23 

Želim ukazati na jedan lijepi komentar o krizi u Crkvi u Zapadnoj Europi - s mislim da taj "sotonin dim" nije daleko od nas.
http://www.don-ivica.net/razno/56-opca- ... rgiju.html

Vrh

PostPostano: Pet pro 02, 2011 22:12 

sneni je napisao/la:
Želim ukazati na jedan lijepi komentar o krizi u Crkvi u Zapadnoj Europi - s mislim da taj "sotonin dim" nije daleko od nas.
http://www.don-ivica.net/razno/56-opca- ... rgiju.html

Vrlo sličan komentar s osvrtom na nedavni Papin pohod Njemačkoj pročitala sam upravo i u listu "Mi". Jedan mali ulomak:

"...Ne da bismo takve ocjene smjesta odobravali, ali niti da bismo ih à priori odbacivali, citirajmo što u članku „Bilanca Papina pohoda“ napisa liberalni tjednik Der Spiegel, zato što se u njima sažeto oslikava ukupno ozračje i stanje duha i duhova u Njemačkoj (a uvelike i drugdje u Europi): „Blistav govor u Bundestagu, sjajni nastupi pred vjernicima – ali i razočaranje kod protestanata i kod vlastite, katoličke mladeži: Benedikt XVI. smiono se dao na svoj pohod Njemačkoj, ali ona prava iskra nije zaiskrila. Mnogima je Papa ostao stran.“

O čemu je riječ, o tome isti ugledni tjednik izvješćuje kako je za susret s Papom mladež okupljena na jednoj livadi u Freiburgu, pod vodstvom dvoje moderatora, odgovarala na neka pitanja tako da je (kao na tv-shawu WDR-a) uvis dizala crvene ili zelene napuhane balone: crvene kada se s tvrdnjom ne slaže, zelenom kada ju odobrava. „Bila je riječ o tomu da se vidi koliko povjerenja mladi još uvijek imaju u svoju Crkvu i u natpastira iz Rima“, piše tjednik pa nastavlja: „’Svoj život usmjerujem po smjernicama iz Rima’, rekla je moderatorica. Nije tako, odgovorila je mladež i podignula uvis crvene balone, rijetko tko zelene. „Vjerska pripadnost ne igra veliku ulogu u mojoj vjeri.“ Zeleno, suglasilo se mnoštvo. „Žene nose premalo odgovornosti [tj. imaju premalu zastupljenost na odgovornim mjestima] u Crkvi.“ Zeleno, mnoštvo se s time suglasilo. „Može li življena homoseksualnost biti grijeh?“ Dakako da ne, jednodušno crveno. Mladež je birala: mnogo crvenoga za Benedikta, jedva malo zelenoga. Bila je slika raspoloženja kakvo je vladalo za vrijeme 21. Papina putovanja prije no što je ono uopće završilo.
...
To što je upravo slikovito ispričano ne tiče se samo mladih njemačkih katolika, to je samo zoran prikaz gotovo nepremostiva jaza između službenog (rimo)katoličkog naučavanja i onoga što mnogi katolici više ne prihvaćaju, počevši od mnogih (njemačkih) teologa, profesora teologije, svećenika i vjeroučitelja, a što je i ove godine dobilo svoj izraz u neugodnim peticijama, u kojima su profesori katoličke teologije njemačkoga jezika zahtijevali razne stvari: od ređenja za svećenike oženjenih, preko ređenja žena, dopuštanja razvoda, dopuštanja rastavljenima i ponovno oženjenima da sudjeluju u euharistiji pa do priznavanja i prihvaćanja homoseksualnih veza u statusu bračnih zajednica..."
http://www.hkz-mi.hr/Zajednice--MI-/Nag ... re-i-.aspx

Vrh

PostPostano: Sub pro 03, 2011 11:50 

Ima, na žalost, još toga spomenimo zahtjev za neposlušnošću grupe austrijskih svećenika...ali i s druge strane u župama (kod župnika) vjernih Rimu raste broj polaznika nedjeljne mise sa 15% narastao na 19% većina mlađih svećenika je odbilo anketu umirovljenog profesora pastoralne teologije Zulehnera što ga je navelo na iskrivljavanje brojeva da bi dobio što je želio. I kad su ga mediji napali za iskrivljavanje onda je povukao knjigu iz knjižara i sam je prodaje... U nekim biskupijama se ozbiljno radi na obnovi molitve kroz posvetu Bezgrešnom srcu, pa prvi petci, obnova sakramenta ispovijedi sa vidnim odazivom.. Dakle i na Zapadu, gdje se prakticira prava vjera povezana sa Rimom tamo se vide i plodovi.,..Ondje gdje se počima buditi pravi i ispravni moral nestaje krize.. Nisu li to neki "znakovi vremena" kojega bi i Crkva u Hrvatskoj trebala prepoznati u ovom vremenu došašća!?

Vrh

PostPostano: Sub pro 03, 2011 11:55 

Spomenut ću i primjer javnog morala portala Križ života. Jedan od sudionika foruma je kopirao ovaj članak i prenio ga na Križ života, ali nije donio ni link na izvor niti naveo izvor. Pa kad je netko zatražio izvor, odakle je uzet članak onda mu je ponuđen članak ne njemačkom, odakle sam ja preveo, ali ne i moju stranicu odakle je uzet prijevod. Eto to je primjer jedne stranice koja zastupa ideje slične ovim austrijsko - njemačkim idejama. A tko spomene moju stranicu taj je odmah proskribiran! Primjer prave iskrenosti i istinoljubivosti!

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 64 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata