Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pon vel 02, 2026 09:49

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Sub stu 19, 2011 17:01 

Gdje su sad moderatori da lupe ban Atheosu zbog potpore bljuvotina i luđačkog iživljavanja nad nečijom svetinjom.
Čovjek bi se trebao liječiti, a Atheos skupa s njim. Katastrofa, koji ti moral imaš, točno me sramota biti na forumu uz ovkave gnjusne tekstove. Zato moderatori, ovakvim provokatorima nije mjesto ovdje, niti u istoj rečenici gdje se spominje Isus.

A ovo o kondomima, uopće ne želim komentirati jer je još jadnije!!S R A M O T A!!!!!!!!!!

Vrh

PostPostano: Sub stu 19, 2011 17:30 

Mislim da nema potrebe za banovima. Činjenica da je ateist nužno ima neke posljedice po pitanjima morala i svjetonazora. Atheos ovdje nije zbog provokacije kao neki ljudi što su se znali javljati, već dijaloga, razmjene mišljenja.
Osobno znam da sam u pravu po pitanju vjere i morala tako da ateističke argumente rado slušam i primam kao izazov i nešto što će naposlijetku učvrstiti moju vjeru. No bitnije od primanja argumenata je način primanja svakog čovjeka, a to je u evanđeoskom duhu sa ljubavlju!
I da... Premještanje izjave sam tražio jer je nešto što nije predmet teme, a nije ni nešto usputno preko čega mogu preći bez da raspravim.

Vrh

PostPostano: Sub stu 19, 2011 17:47 

Alan Ford je napisao/la:
Gdje su sad moderatori da lupe ban Atheosu zbog potpore bljuvotina i luđačkog iživljavanja nad nečijom svetinjom.
Čovjek bi se trebao liječiti, a Atheos skupa s njim. Katastrofa, koji ti moral imaš, točno me sramota biti na forumu uz ovkave gnjusne tekstove. Zato moderatori, ovakvim provokatorima nije mjesto ovdje, niti u istoj rečenici gdje se spominje Isus.

Alan, ne znam o čemu ti pričaš. Ja sam napisao upravo suprotno. Osuđujem umjetničke performanse koji se "besplatno" iživljavaju nad vjerom (tako i onog francuskog umjetnika), već tvrdim da bi se umjetničkim performansom mogle osuditi neke negativne pojavnosti koje su vezane za Crkvu. Ajde pustimo sad prezervative, ako se napravi performans koji osuđuje npr. križarske ratove ili inkviziciju mislim da bi to mogla biti pozitivna intervencija. Isto tako branim svačije pravo na umjetničko izražavanje, kakvo god bilo. Shvaćam da nečije umjetničko izražavanje može duboko uvrijediti nečije osjećaje, ali isto tako tvrdim da bi se zabranom umjetničkog izražavanja učinila još veća šteta. Ako bilo što izuzmemo od kritike (pa tako i nečiju religiju), i drugi bi se mogli pozvati na to da se i njihova uvjerenja moraju izuzeti iz kritike...čak i oni koji zaslužuju kritiku.

A ti Alan malo iscooliraj, bolje pročitaj što pišem i ne ocijenjuj moj moral jer nisi u toj poziciji.

Slavomir i ostali dobronamjerni, ispričavam se ako vas je moje razmišljanje uvrijedilo.

Vrh

PostPostano: Sub stu 19, 2011 17:56 

Slavomir je napisao/la:
Mislim da nema potrebe za banovima. Činjenica da je ateist nužno ima neke posljedice po pitanjima morala i svjetonazora. Atheos ovdje nije zbog provokacije kao neki ljudi što su se znali javljati, već dijaloga, razmjene mišljenja.
Osobno znam da sam u pravu po pitanju vjere i morala tako da ateističke argumente rado slušam i primam kao izazov i nešto što će naposlijetku učvrstiti moju vjeru. No bitnije od primanja argumenata je način primanja svakog čovjeka, a to je u evanđeoskom duhu sa ljubavlju!
I da... Premještanje izjave sam tražio jer je nešto što nije predmet teme, a nije ni nešto usputno preko čega mogu preći bez da raspravim.

Ne bih se složio kako atheos nije ovdje s misijom da provocira zbog toga što neprestano u postovima plasira sramotne i lažne izjave kojima napada vjeru. Ovo o kondomima je tolika laž koja nema nikakvog racionalnog uporišta jer u dijelovima Afrike gdje djele kondome AIDS se širi, dakle to uopće nije rješenje jedino je borba protiv ove bolesti uspješna u zemljama gdje se propagira predbračna čistoća. Znači on ponavljanjem takvih gnusnih optužbi na račun Crkve ne želi raspravljati o temi već ponavljanjem postići da te monstruozne optužbe učine ljudima istinitima.
Bez obzira koliko neko bio "kulturan" u komunikaciji ipak po redu stvari, s ateistima nema smisla raspravljati ako se prethodno ne riješi osnovno pitanje postojanja Boga. Stoga bi tu raspravu trebalo graničiti na tu temu. Dokaz da se na ovom forumu na sve načine pokušalo postupiti pošteno i neisključivo u raspravi je i otvorena tema viewtopic.php?f=17&t=1310 na kojom atheos može raspravljati iz svog stajališta no očito njemu to nije dosta pa nastavlja s bacanjem otrovnih strelica protiv katoličke vjere i Crkve na svim temamo na kojima raspravlja a usput budi rečeno nema teme na kojoj se on i SDPeovac ne dotiču mene osobno.
Isto tako reakcija strip junaka Alan Forda, je ispod svake razine i predstavlja onu drugu stranu na koju se, da tako kažem "normalne vjernike" razvlači i odbija od istinske vjere.

Vrh

PostPostano: Sub stu 19, 2011 19:22 
Administrator

Slavomir je napisao/la:
atheos je napisao/la:
npr. protivljenje uporabi prezervativa u Africi-širenje AIDSa

Ovo je zaista bolno vidjeti. U drugu temu ili oftopik jer je vrlo nepoštena i nepromišljena (bar se nadam) izjava.

OK, otvorena je nova tema za tu raspravu: Upotreba prezervativa u Africi
Još jednom molim da se u vezi moderiranja piše na posebnoj temi ili pp kako ne bi ometali raspravu na temi.

atheos je napisao/la:
Osuđujem umjetničke performanse koji se "besplatno" iživljavaju nad vjerom (tako i onog francuskog umjetnika)

Na osnovu tvojih upisa nije se mogao steći takav dojam i ujedno te upozoravam da ne provociraš i ne trošiš vrijeme moderatorima.

Vrh

PostPostano: Sub stu 19, 2011 23:21 

Citat:
Isto tako reakcija strip junaka Alan Forda, je ispod svake razine i predstavlja onu drugu stranu na koju se, da tako kažem "normalne vjernike" razvlači i odbija od istinske vjere.

Ispričavam se na onakvom postu, obrišite ga ako treba, ali pun mi je kufer profinjenog "raspravljanja", konstantnog podbadanja i provociranja. Cijelo vrijme se opravdavati i na laži koje se iznose.
Taj Atheos se ponaša kao netko tko stalno trubi da djecu treba odgajati ovako ili onako, a da djecu ne bi imao. Samo po pitanju vjere, i stalno mu se nešto opravdavaj na laži i podmetanja, mislim da je toga ovdje dosta.
Nek bude sto puta ateista, ali nema pravo iznositi laži i gnjusobe, i sad se praviti kao da nije to rekao ili mislio ili napisao, šta smo sad još i idioti??
Hvala ostalim na razumjevanju, ali nejgove postove više uopće ne treba čitati i ignotirati!
Eto, to je moj mali performans.

Vrh

PostPostano: Uto stu 22, 2011 02:23 

Barnaba je napisao/la:
Ti mučki napadi s leđa su stvarno ispod svake razine a i na forumu se kontinuirano pojavljuju. Zanimljivo, redovito poslije velike "ofanzive ateista". :shock:

Eh da, jedan katolik tradicionalist i jedan ateist skovali su urotu. Logicno. Nista Augustin, skuzili su nas, mozemo samo bjezati, sad kad se Wyatt Earp vratio na forum. :lol:

Vrh

PostPostano: Uto stu 22, 2011 06:51 

Atheos, ateist si i imaš neka čudna mišljenja o odnosu manjine nad većinom, s kojima se nikako ne mogu složiti, u svrhu ničega ili najviše zbog provokacije.
Ali pustimo sad to! Želim reći, da si po pisanju i odnosu prema neistomišljenicima puno kvalitetnija osoba od ovdje samodopadnih „vjernika“ koji proždiru deve.

Vrh

PostPostano: Uto stu 22, 2011 09:38 

atheos je napisao/la:
Barnaba je napisao/la:
Ti mučki napadi s leđa su stvarno ispod svake razine a i na forumu se kontinuirano pojavljuju. Zanimljivo, redovito poslije velike "ofanzive ateista". :shock:

Eh da, jedan katolik tradicionalist i jedan ateist skovali su urotu. Logicno. Nista Augustin, skuzili su nas, mozemo samo bjezati, sad kad se Wyatt Earp vratio na forum. :lol:

Alan Ford je napisao/la:
Atheos, ateist si i imaš neka čudna mišljenja o odnosu manjine nad većinom, s kojima se nikako ne mogu složiti, u svrhu ničega ili najviše zbog provokacije.
Ali pustimo sad to! Želim reći, da si po pisanju i odnosu prema neistomišljenicima puno kvalitetnija osoba od ovdje samodopadnih „vjernika“ koji proždiru deve.

Kako slatko :lol:

Inače, to što se ovdje satirično zove "urota" je više duhovne naravi i radi se o nadahnuću (uopće nije presudno postojanje nekog dogovora konkretnih osoba). Takvih sitacija je praktično bilo bezbroj na forumu a još više to dolazi do izražaja na jednom anticrkvenom portalu koji za sebe tvrdi da je vjerski, tamo je ta kohabitacija beskrajna i jedinstveni su u "isticanju lošeg u Crkvi". Ovdje na forumu sam jako dugo i nije bilo nikakvog sučeljavanja argumentiranom raspravom (osim jedne, što je izuzetak a ne pravilo) između onih koji sebe nazivaju tradicionalistima i ateista (agnostika) već je uvijek zajednička pozicija napada. Isto tako pretpostavljam kako vjernicima ne treba objašnjavati što su raznorazna nadahnuća i kako ih prepoznati (odnosno objašnjavati se može tek kroz svojevrsnu duhovnost poput isusovačke itd.).

Vrh

PostPostano: Sri stu 23, 2011 22:40 

Barnaba je napisao/la:
Inače, to što se ovdje satirično zove "urota" je više duhovne naravi (uopće nije presudno postojanje nekog dogovora konkretnih osoba) no praktično je bezbroj puta dokazano ovdje na forumu a još više to dolazi do izražaja na jednom anticrkvenom portalu koji za sebe tvrdi da je vjerski, tamo je ta kohabitacija beskrajna i jedinstveni su u "isticanju lošeg u Crkvi". Ovdje na forumu sam jako dugo i nije bilo nikakve argumentirane rasprave (osim jedne, što je izuzetak a ne pravilo) između onih koji sebe nazivaju tradicionalistima i ateista (agnostika). Isto tako pretpostavljam kako vjernicima ne treba objašnjavati što su raznorazna nadahnuća i kako ih prepoznati (odnosno objašnjavati se može tek kroz svojevrsnu duhovnost poput isusovačke itd.).

Ne slazem se bas s tvojim irenizmom, gdje bi trebalo zanemarivati ‘isticanje losega u Crkvi’ zbog ‘udruzivanja protiv zajednickog neprijatelja’ – mislim da treba cjelovito promatrati stvarnost i ne relativizirati probleme u Crkvi naustrb izazova koji se nalaze izvan nje. To sto netko ne pise na odredjenim temama ne znaci da je sklopio nekakvu urotu protiv sluzbene politike ovoga foruma nego ljudi valjda slobodno biraju ono sto ih zanima i nisu duzni ophoditi se prema necijim migovima i mozda smatraju nepotrebnim komentiranje na one teme gdje su vec dani odgovori (sto je redovito slucaj za one rasprave ‘ad extra’ dok za unutarcrkvene nije). Na koncu, usporedi malo nacin na koji su tomisticki filozofi i teolozi odgovarali na izazove ateizma, a kako to cine ‘moderni’ teolozi (koje ti odobravas), pa onda govori o nekakvoj ‘uroti’ i ‘nadahnucima’.

Vrh

PostPostano: Čet stu 24, 2011 10:09 

AugustinHiponski je napisao/la:
Barnaba je napisao/la:
Inače, to što se ovdje satirično zove "urota" je više duhovne naravi (uopće nije presudno postojanje nekog dogovora konkretnih osoba) no praktično je bezbroj puta dokazano ovdje na forumu a još više to dolazi do izražaja na jednom anticrkvenom portalu koji za sebe tvrdi da je vjerski, tamo je ta kohabitacija beskrajna i jedinstveni su u "isticanju lošeg u Crkvi". Ovdje na forumu sam jako dugo i nije bilo nikakve argumentirane rasprave (osim jedne, što je izuzetak a ne pravilo) između onih koji sebe nazivaju tradicionalistima i ateista (agnostika). Isto tako pretpostavljam kako vjernicima ne treba objašnjavati što su raznorazna nadahnuća i kako ih prepoznati (odnosno objašnjavati se može tek kroz svojevrsnu duhovnost poput isusovačke itd.).

Ne slazem se bas s tvojim irenizmom, gdje bi trebalo zanemarivati ‘isticanje losega u Crkvi’ zbog ‘udruzivanja protiv zajednickog neprijatelja’ – mislim da treba cjelovito promatrati stvarnost i ne relativizirati probleme u Crkvi naustrb izazova koji se nalaze izvan nje. To sto netko ne pise na odredjenim temama ne znaci da je sklopio nekakvu urotu protiv sluzbene politike ovoga foruma nego ljudi valjda slobodno biraju ono sto ih zanima i nisu duzni ophoditi se prema necijim migovima i mozda smatraju nepotrebnim komentiranje na one teme gdje su vec dani odgovori (sto je redovito slucaj za one rasprave ‘ad extra’ dok za unutarcrkvene nije). Na koncu, usporedi malo nacin na koji su tomisticki filozofi i teolozi odgovarali na izazove ateizma, a kako to cine ‘moderni’ teolozi (koje ti odobravas), pa onda govori o nekakvoj ‘uroti’ i ‘nadahnucima’.

Stvarno je smiješno spominjati irenizam :lol: u slučaju moje opaske (što je gore citirana) koja niti je tako napisana (nigdje nema traženja zanemarivanja razlika niti poziva na udruživanje) već ukazivanje na očekivani tradicionalni apologetski red pri raspravi. Prvo je obrana od ateizma, pa obrana ispravne religije, pa obrana katoličanstva i na kraju bratski ukazati na zastranjivanja unutar iste vjere i Crkve.
Odista svatko ima pravo pisati na temama koje sam izabire ali moj osvrt se nije odnosio na slobodu odabiranja tema već na način i trenutak rasprave kad se ta sloboda već bila konzumirana odnosno na činjenicu da se usred rasprave s ateistom (čak ne može biti očitije da je sugovornik ateist jer takav nick ima) ulijeće napadom na vjernika.
No ako je tebi normalno pristupati tako kako postavljaš onda znaj kako nadahnuće, da se katolici trebaju ponašati kao rogovi u vreći može doći samo od neprijatelja Boga i Crkve.
Isto tako te molim citiraj mi moje postove gdje ( i koje uopće) ja to "odobravam moderne teologe"? Nemoj to napraviti jer ja to tražim nego jer je otac laži sotona a svakom vjerniku bi trebalo biti stalo da se ne služi lažima i da u svom pisanju navodi istinu. No, dok to ne podastreš ili priznaš da si pogriješio te se ispričaš zbog toga ne vidim svrhe za daljnjom raspravom uz takva tvoja podla podmetanja.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata