Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pet tra 24, 2026 00:08

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Idol Kim
PostPostano: Sri pro 21, 2011 17:12 

Slika
Ako ste se pribrali nakon ovog velikog gubitka Dragog vođe i druga 8) pogledajte ovaj video: http://fr.gloria.tv/?media=28943
čisto idolopoklonstvo. Čini se da svaka ateistička država završava u idolopoklonstvu.

Kod nas se rugaju ovim jadnim indoktriniranim sjev. Korejcima, a i kod nas se oni koji se najviše rugaju vjeri ne mogu odlijepiti od svoga idola-maršala; ako je i učinio zločine to ništa ne umanjuje njegovu veličinu :roll:

Vrh

Naslov: Re: Idol Kim
PostPostano: Sri pro 21, 2011 17:15 

kolektivno žalovanje- http://fr.gloria.tv/?media=230183

Sjeverna Koreja noću- crna rupa
Slika

Vrh

PostPostano: Čet pro 22, 2011 08:19 

Tako je. I budisticke-ateisticke zemlje su isto idolopoklonici koji se klanjaju i stuju Gautamu Sidartu, skitnicu i ucitelja, moralnu vertikalu istocnog svijeta koji je odbacio hinduisticki kastinski sustav.

Ovu temu smatram provokacijom ateisticke manjine na ovom forumu upotrbom dobre stare
KOMUNIZAM-ATEIZAM
KOMUNIZAM-NEMORAL
ATEIZAM-NEMORAL

Ocito zaboravljas da je i djed dragog vodje bio stovani ZIVI BOG koji je stvorio svijet a i Kim je bio bozanstvo. Ateizam? Ni govora!

Vrh

PostPostano: Čet pro 22, 2011 20:11 

Ajme, ode im bog!! :( :(

Vrh

PostPostano: Pet pro 23, 2011 13:05 

Vidim i ti znas biti cinican :)

Vrh

PostPostano: Čet pro 29, 2011 21:33 

edargrim je napisao/la:
Ovu temu smatram provokacijom ateisticke manjine na ovom forumu upotrbom dobre stare
KOMUNIZAM-ATEIZAM
KOMUNIZAM-NEMORAL
ATEIZAM-NEMORAL

Nisi baš u pravu. Meni se čini da bi se ovdje trebalo raspravljati o fenomenu političke idolatrije.
Idolatrija je pojam koji dolazi iz religioznog područja, a znači obožavanje idola (stvari ili stvorenja) umjesto Boga samoga.
Iz iskustva vidimo da se ona ipak ne tiče samo vjernika, nego svih ljudi: i pojedinaca i društava.
Zanimljivo je da niti tzv. ateističke države nisu imune na to.

Ne znam kako vi ateisti gledate na opravdanost ateističkih država; dakle, onih u kojima se propagira isključivo ateizam, a ograničavaju vjerske slobode. Jer, ako se u većinski kršćanskim državama ateisti upravo bore za vjersku slobodu (i za slobodu ne-vjerovanja), čudno je da se netko svjesno može solidarizirati s onim ateistima koji takvu slobodu guše...

Meni se čini da, kad se čovjeku oduzme sloboda traženja Boga ili kad se svjesno sam udalji od Njega, lako pada u grijeh idolatrije. Jedno od najvećih zala čovječanstva je zapravo obožavati političkog vođu koji prikriva svoje zločine kao i slijediti ga u tome....

Vrh

PostPostano: Čet pro 29, 2011 22:52 

adrijana je napisao/la:
Ne znam kako vi ateisti gledate na opravdanost ateističkih država; dakle, onih u kojima se propagira isključivo ateizam, a ograničavaju vjerske slobode. Jer, ako se u većinski kršćanskim državama ateisti upravo bore za vjersku slobodu (i za slobodu ne-vjerovanja), čudno je da se netko svjesno može solidarizirati s onim ateistima koji takvu slobodu guše...

Htio bi samo napomenuti da Sjeverna Koreja danas nije ateistička država u pravom smislu riječi, puno je različitija od recimo Albanije Envera Hoxe prije pada Berlinskog zida. Političko vodstvo S. Koreje se postepeno udaljavalo od modela komunizam-ateizam, bar dobrih 25 godina i postepeno ga zamjenjivalo s modelom nacionalizam-idolatrija vođe. U tom posljednjem periodu, komunizam se nije spominjao, a kult vođe je poprimio upravo karakteristike idolatrije, počela se otvoreno propagirati ideja o božanskoj prirodi dinastije Kim. Samo kao primjer: u školama se učilo da je prvi od dinastije, Kim-il-sung, stvorio svijet!

Glede solidariziranja s "ateističkim" zemljama, tj. zemljama koje aktivno guše vjerske slobode, mislim da nitko od nas ateista na ovom forumu ne solidarizira s nečim takvim, naprotiv. Mislim da smo svi (vjernici i ateisti) dovoljno "imunizirani" od pokušaja gušenja slobode drugog. Mogu reći da sam se jako obradovao kad sam čitao onu temu o "stranci Krista Kralja" i vidio da su praktički svi sudionici ovog foruma odbacili ideju nedemokratske teokracije koju je predložio začetnik teme. Ekstremizmi nam se ne sviđaju, ni naši, ni tuđi i to je znak civilizacijske razine koju smo dostigli.

adrijana je napisao/la:
Meni se čini da, kad se čovjeku oduzme sloboda traženja Boga ili kad se svjesno sam udalji od Njega, lako pada u grijeh idolatrije.

S ovom se rečenicom ne slažem. Možda je vjernicima teško shvatiti, ali postoje ljudi koji stvarno nemaju potrebu vjerovati i samim time nemaju potrebu traženja ovozemaljskih surogata.

Vrh

PostPostano: Uto sij 10, 2012 08:01 

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović uputio je sućut sjevernokorejskom narodu povodom smrti Kim Jung Ila, objavila je KCNA, središnja novinska agencija u Pjongjangu. Zanimljivo je da predsjednik Josipović nije obavijestio hrvatsku javnost o ovoj sućuti, a što mu je inače običaj. :D
http://www.vecernji.hr/vijesti/ivo-josi ... nak-364419

Vrh

PostPostano: Ned sij 22, 2012 15:07 

atheos je napisao/la:
adrijana je napisao/la:
Meni se čini da, kad se čovjeku oduzme sloboda traženja Boga ili kad se svjesno sam udalji od Njega, lako pada u grijeh idolatrije.

S ovom se rečenicom ne slažem. Možda je vjernicima teško shvatiti, ali postoje ljudi koji stvarno nemaju potrebu vjerovati i samim time nemaju potrebu traženja ovozemaljskih surogata.

Neki ljudi umjesto Bogu priklanjaju se svačemu, često i političkim strukturama.
Zabrinjavajuće je, a i lako ih je prepoznati, jer nekritički prihvaćaju i loše poteze određene vlasti.

Onome tko vjeruje u Boga i slijedi Njegov zakon takvo što je neprihvatljivo...

Vrh

PostPostano: Ned sij 22, 2012 16:42 

adrijana je napisao/la:
Neki ljudi umjesto Bogu priklanjaju se svačemu, često i političkim strukturama.
Zabrinjavajuće je, a i lako ih je prepoznati, jer nekritički prihvaćaju i loše poteze određene vlasti.

Slažem se u potpunosti, ali to nije slučaj sa stanovnicima Sj. Koreje. Oni su od rođenja indoktrinirani da prihvaćaju njihovo diktatorsko vodstvo kao nešto božansko koje moraju bespogovorno prihvatiti i biti sretni da to čine. Oni nisu u stanju kritički razmišljati o potezima njihove vlasti.
Kad bi mali alternativu, bilo religioznu bilo svjetovnu, bilo bi i kritičkog promišljanja.

Vrh

PostPostano: Ned sij 22, 2012 18:19 

To se baš i odnosi na Sj. Koreju, ali ne samo na nju, nego i na sve zemlje u kojima je sustavna ateizacija uzrokovala tzv. političku idolatriju.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata