|
Dragi mladi, dopustite da u vama zavlada novi život koji se rađa iz susreta s Kristom i bit ćete kadri biti apostoli njegova mira u svojim obiteljima, među svojim prijateljima, u svojim crkvenim zajednicama i u sredinama u kojima živite i radite, poručio je papa Benedikt XVI. tisućama mladih iz Italije i cijele Europe za vrijeme svečanog misnog slavlja na zaravni Montorso drugog dana svog posjeta poznatom marijanskom svetištu Loretu.
Imala sam priliku ,u zadnje vrijeme ..upoznati mladica, koji se svim silama bori,protiv danasnjih zabluda.medija i vjere drugih ..Mladic je u Katolickoj obitelji rodjen,primio Sakramente..ali ,jako malo primjerom svojih roditelja primo,to sto se tice vjere...Roditelji su mu "prakticni vjernici" Tako je on po nagovoru majke isao u crkvu jedno vrijeme, a poslje ,kada je majka vidjela da ne koristi tjerati,odustala..I.tu je ..prestao ici u crkvu...Zivi je bez crkve...bez molitve... Njegovi prijatelji ,.koji su mu bili primjer..u tome.....hm..??? Jedan ,katolik...ali nekako ga nije privlacio, jer je uvjek pricao o ciljiu,i o onome sto zeli ostvariti,ustvari postati,koje zvanje izabrati.,i kako zivot urediti .itd... Drugi, prijatelj iz Rijec Zivota...ponudio mu dosta materijala,stiva i savjeta,preporuka...na cega je mladic nasjeo...Poceo ,se interesovati i postajalo mu sve zanimljivije...Cinilo mu se da to nekako vise odgovara njegovom izboru...jer on zeli "Sresti Zivoga krista"..i tako je poceo polako ,da "trazi svojega Boga"...Nekoga drugoga Boga...ne,kao kod katolika...da ide u crkvu,i da se klanja kipovima i Mariji..??? Ozbiljna stvar, mladic je zatecen,zbunjen....i dosao je na Katolicki forum...poceo da traazi rijesenje za sebe, ali je svojim pisanjem....sam sebi,naudio vise..nego sto je dobio pomoci... Jer smo svi rekli da nije u pravu..Gdje je on ponovno stao zatecen... Nije dobio odgovore,koje je trazio...A oni su mu "hitno potrebni".
Bog traži mlade velikog srca, koji su kadri u svom životu stvoriti prostor za njega, poručio je Papa u svojoj homiliji okupljenim mladima i ukazao da je poniznost pravi put koji valja izabrati, i to ne samo zato što je poniznost velika ljudska krepost, već zato što, prije svega, predstavlja način na koji djeluje sam Bog. Imam sjecaj,da je on mladic...koji bas trazi prostor za Boga...Pokusala sam mu pisanjem pp,da pomognem na moj jednostavan nacin,obicni naci...koliko sam znala iz mojeg ,vlastitog iskustva..ali ne zan jos uvjek dali sam uspjela...Njegova pitanja su pretezno.napisana."citatima iz Biblije",koji su meni poneki puta preteski za tumacenje... Nisam znala,koga da mu preporucim,i gdje da se obrati...Potrazila sam slicne primjere na Katolickim stranicama,i u G.K...ali nista nisam pronasla... Ostali smo i dalje u kontaktu,i svaki dan izmjenjujemo pisma...Imam osjecaj,da mi je potrebna pomoc,kako da mu pomognem...Da mu ne nametnem moja,nego da on sam prosudi... Sta je pravo za njega...Sigurno ,da bi mi bilo drago...da ostane roditeljskoj tradiciji vjeran... ali ,ipak njegova slobodna volja odlucuje... "Stoga plivajte protiv struje: ne slušajte glasove koji dopiru s raznih strana propagirajući načine života protkane nadutošću i nasiljem, bahatošću i uspjehom pod svaku cijenu, vanjštinom i onim 'imati', nauštrb onoga 'biti'. Kolikim ste porukama obasuti upravo vi, koje prije svega šire mass mediji. . [/b] Evo,on nije bio spreman plivati protiv struje, jer nije prepoznao..s koje strane dolazi vjetar koje struje,i kuda ti valovi nose...Jer ga brzo odbacilo na krivi put.... [b]Benedikt XVI. je pozvao mlade da se naprotiv opredijele za druge putove koje pokazuje prava ljubav: putove umjerenog i solidarnog načina života, iskrenih i čistih odnosa u ljubavi, predanosti u studiju i radu, te snažne zainteresiranosti za opće dobro. Recimo,taj mladic...nije upoznao ljubav Bozju u svojoj obitelji...Otac,mu nije isao u crkvu...a majka..tu i tamo..Drustvo ,prijatelja slabo, djevojke takodjer...?? Ne bojte se, poručio je nadalje Papa, biti drukčiji i što ćete biti kritizirani zbog svog vladanja koje će se mnogima činiti gubitničkim i zaostalim: vaši vršnjaci, ali i odrasli, a napose oni kojima su evanđeoski način razmišljanja i vrijednosti daleki, imaju snažnu potrebu vidjeti nekoga tko se usudi živjeti prema punini čovještva koje je očitovao Isus Krist. Put poniznosti, prema Papi, nije put odricanja već hrabrosti. Eto,on bas sebe vidi takvog...sto je postao drugaciji,sto ga kritiziraju i njegovi,ne obraca mnogo paznje na to...?? No,ipak trazi i dalje objasnjenje..i raspravu,razlike izmedju nase RKC i njegove nove odluke...Novog nacina vjerovanja...Trazenja Boga... "To nije rezultat poraza već rezultat pobjede ljubavi nad sebičnošću i milosti nad grijehom. Naša vjera ne predlaže niz moralnih zabrana, već radosni hod u svjetlu Božjega 'da'", rekao je Papa.
Tu se on protivi moralnom roditeljskom zakonu...Zasto on sam ne moze odluciti,sta on zeli biti...?Kako on dozivljava i zeli zivjeti..zivot za Isusa krista...???? .
Molim vas,da mi odgovorite...i pomognete savjetom....Kako se vjerik,treba ponasati u ovakvim situacijama...???U ovom slucaju,ja???
_________________ "Čovječe stvoren si na sliku Boga koji je ljubav. S dlanovima da daješ, sa srcem da ljubiš i s dvjema rukama - upravo toliko dugačkima da zagrle drugoga".Vergelt’s Gott
|