Nažalost, i na
primjeru našeg don Snenog opet se ponavlja onaj dobro poznati obrazac napada pojedinaca u određenim župama na svećenike, a zato što bi oni htjeli da župnik, kao kakav cirkuski majmun, pleše kako oni hoće. Iako nisam upoznat sa slučajem, dobro mi je poznt modus operandi Slobodne i sličnih "glasila", koje jedva dočekaju stati u obranu "poštenih ljudi" iz mjesta, a sve u svrhu sotoniziranja svećenika.
Takva mi je praksa poznata u više mjesta, i uvijek je svećenik na kraju izašao kao pošten, što uistinu i jest. No, nažalost, više nitko nije mogao pobrisati sve laži i uvrede koje su mu dotični nanijeli. To je kao kad prospeš perje na brdu i vjetar ga raznese.... tko će ga onda više pokupiti?
Ovakvo divljaštvo nekoliko je puta doživio i moj osobni prijatelj i bivši župnik, a sada umirovljeni svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije don Ante Karoglan, kojeg su drogeraši, nakon što ih je prijavio za krađu novca (nestalo nekoliko desetaka tisuća kuna) optužili da je pedofil, pa je naša krasna država i "milicija", umjesto da ispita dotične lopove, digla kuku i motiku na doitičnog svećenika, inače iznimno radišnog i poštenog čovjeka, vjernog Crkvi i narodu. No, kad se na kraju ispostavilo kako su sve optužbe bile laž, nitko se nije ispričao, bilo da je riječ o "miliciji", bilo o medijima. No, čovjek je izgubio ionako narušeno zdravlje u potpunosti i to mu nitko ne može nadoknaditi, a poslovično hrvatsko sudstvo ionako neće ni prstom maknuti u građanskoj parnici protiv "novinara" i njima sličnih.
Zato, drago don Ivica držite se!