Bernard je napisao/la:
Daba, nemaš me pravo prozivati. Ne poznaješ me, a da me poznaješ, znao bi da sam i na svojoj razini imao problema zbog svoje vjere s raznim ljudima, uključujući i neke SDP-ovce. Nemam nikakve iluzije o stajalištu spomenutih političara prema vjeri i Crkvi. Međutim, meni je mjerilo ponašanje službene Crkve, koja:
a) nije zabranila tim političarima ulazak u crkvu
Nikomu se ne brani ulaz pa da nije ni krštenik, ako ne čini sablazan u crkvi. Dakle, niti imaju pravne osnove niti razloga da ga izbace. Izbaciti ga ne treba, ali njega treba biti sramota. I ljude vjernike koji mu se dive.
Bernard je napisao/la:
b) nije izopćila nijednog od njih (Milanović je kršten u djetinjstvu-istina, sam je rekao da se srami vlastitog krštenja, što mu dođe kao svojevoljni čin javnog istupanja iz Crkve kojoj zapravo nikad nije ni pripadao)
Izopčenje iz Svet crkve Katoličke je drugi postupak, reguliran je crkvenim zakonima, a sigurno se nije ogriješio toliko da bi ga trebalo izopčiti.
No, i dalje nevjernicima nije mjesto da na svetoj misi skupljaju sebi jadne političke poene kod nemislećih vjernika mlaka srca.
Bernard je napisao/la:
c) nije zabranila dolazak na misu niti članovima nekih drugih stranaka, koji po toj logici također ne bi imali što tražiti u crkvi.
Da, ni oni ne bi trebali biti na svetim misama kao nevjernici koji tom prijetvornošću jeftino kupuju biračko tijelo, glasove vjerničke kukavelji.
Bernard je napisao/la:
I da ne brineš-apsolutno sam protivnik gender ideologije. Jedno je civiliziran kontakt Ckve s demokratski izabranima predstavnicima Države, drugo je neslaganje s njihovim političkim stajalištima. Mislim da je to u skladu s kardinalovim nastupom na misi. Nadam se da se sada razumijemo.
Kontakt na političkoj i društvenoj razini je poptuno druga stvar i druga tema, ali prebivanje na svetoj misi s obrazloženjem da počasti nas vjernike svojom nazočnošću je čista i nepatvorena farizejština.
Isus je poodavno farizeje i trgovce izjurio iz hrama! Očito su i nama potrebne pučke misije gdje bi narodu objasnili da se ne divi takvim ispadima jer nam Božićno slavlje nije ništa uzvišenije ako sam stalno morao gledati mrzovoljna lica nevjernika koji su došli izdangubiti sat vremena i prikupiti dva-tri glasa.